O seyirmeler emin olun psikolojik.vucut reaksiyonu tipki carpinti gibi.bende yasadim.dudaklarim goz kapaklarim seyiriyordu.ayrica sunu belirtiyim kanseri atlatmis insanlarin rutin kontrollerinde tomografi cekiliyor tarama icin.yani dusunceniz yanlis.psikiyatri dr.la tekrar gorusun lutfen
Niye bu kadar abarttın ne bu ölüm veya hastalık korkusu. 4 tane tomografiden ne olacak.Tabikide kullanmam ama bu korku oldurecek beni ve neden girdim pismanlihi bukadarmi tehlikeli yaaaa bu tomogrofi :c
Çok çok abartıyorsun. 4 tomografi hiç bir şey. Yalnız sen tomografi çektirmesen başka bir sebeple endişe edecektin. Bu kısır donguden kurtar kendini.Cokta gerekli degildi ozamanlarda pskolojikti belirtiler tabiki ama ben beyin kanamasi geciriyorum die bi panik ve bilmiyordum tehlikesini ve 1 yil icinde 34 radyolag kanser ildu die haber okudum iyice panik oldum seyirmeler olmasaydi okumazdim nette neden die bakarken gordum bu tehlikeyi .. ve yine prf. Dr lara gore radyosyonun yuzde 30 u kaliyormus bedende ve bu birikim neden oluyormus offf offf
Bende de nöbet çıkışı bazen seğirme oluyor ama radyasyondan değil yorgunluktanAyni gun seyirme baslayinca vcuduma cok zarrar verdigimi dusundum ister istemez kolum bacagim farketmiyor kaslarda seyrime var malesef en cok troit etkilenir troid hastaliklari arasindada jas segormesi var hep baglaniyor birbirine ☹
Allahaskina temogrofi yazinca gogleye cikanlari okusaniz anlatdiniz hele bide bosunaysa riskNiye bu kadar abarttın ne bu ölüm veya hastalık korkusu. 4 tane tomografiden ne olacak.
Devam ediyorum tabiki simdi 1 ilac aliyorum gerekirse arttiracagiz demistihangi sehirdesin
psıkatrıye devam edin
"Biyomedikal mühendisliğine giriş" hocamız demişti kiii: "Tomografiden çok zararlı diye bahsediyorlar ama gün içinde maruz kaldığımız radyasyon ondan daha fazla." Böyle deyince daha da dellenmeyin, hepimiz aynı radyasyona maruz kalıyoruz, Güneş'ten geliyor, gelmese daha kötü olmaz mı :)
Şikayetleriniz tomografiden değil, takıntınızdan kaynaklı. O şikayeti çözmekle işe başlayın. Kendinizi de sakinleştirmeye çalışın.
Arkadaslar 2 kez ardarda gecmistede 2 beyin tomogrofisi gecmisim var.. bilmiyordum tehlikesini ozamanlar toplam 4 yani ve son 2 den sonra vcudumda seyirmeler oluyor bu seyirmeler yanetkimi die bakarken kanser yanilecegini okudum pskolojik tedaviye bile basladim bu yuzden ama cok uzgunum cektirmem illaki sartta gegildizestat 30mg. Antidepresyan iciyorum ama cokta iyi gelmedi baska ilac d3nemelimiyim pskiyatri zaman diyor kotuyum bedenimde birdunya sikayet oluyor bu sitresten 4 tomogrogi yaaaaaa
Uzunzamandir panik atakla savasiyorum zaten ama hic segirme olmazdiKaslarınızdaki seyirme stresle alakalı diye düsünüyorum panik atak halinde vücud savaş yada kaç tepkisi verir bu durum köpekten korkan birinin köpek gördüğü andaki tepkisiyle aynı gbi düşünelim köpekten uzaklaşıldığı an bu durum normale döner ama sizinki hastalık benim gbi maalesef ve bunun ne zaman olacağı bilinmediği için vücud sürekli kaç tepkisi veriyo ve tüm kaslar aynı anda geriliyor tüm gün gergin kalan kasların yorulması sonucu seyirmesi normal (benim psikoloğum konuyu böyle özetlemisti)
Not; Bu geçici bir süreç ve bu süre icinde netten uzak durmanı tavsiye ederim
Bizim malesef anneden tutta kardeslere durum ayni bu pskolojide genetik muhtemelen teyzemden dayilara kadar malesef evet cocuklar etkileniyor en cok ben asik surat gezince ... hayatta birsey yikamaz beni caresiz hastalik disi da derdim hep halada oyle bende yasamimda cok sikinti cektim ama hic pskolojik olmadim hastalik hastaligi disinda birde en korktugumla burun buruna gelince doktorlar deyimiyle yikildim malesef bu kez ilaclik oldumcanım öncelikle geçmiş olsun.
kanser olsaydın doktor kontrolünde çıkardı. eşimden biliyorum o da aynı şekilde mr çekindi ve vücudum seyuriyor diyor. mr da elektirik yok gelinirken elektrik çarptı beni diyor esin anskiyete hastasi. yaşadığın şeyin tamamiyle psikolojik olduğuna inanıyorum. esime de her söylediğinde bu şekilde söyledim telkin ettim ve su an çok şükür soylemiyor hatırlamıyor. bugün psikiyatride randevimuz vardı sabah 9 da. uyuyakalmisiz gidemedik. benim psikiyatristim yanimda dedi sarıldık uyuduk. he zor mu evlilik cok zor anksiyete hastasiyla evli olmak. hele birde esim kendisini uyusturuyor diye alkol düşkünü hayatım çok zindan oldu. evli misin bilmiyorum ama evli olmasanda farketmez tedavini ol kendine de etrafindakileride hayatı zindan etme
Vcuttan atmanin hicbir yolu yokmus ama malesefSize ne denirse densin bu korku icinizde rahatlamiyorsunuz, anliyorum sizi.o zaman o radyasyonu vucudunuzdan atmaya bakin.sizi ancak bu rahatlatir biraz.ormanlik alanlara gidin temiz hava cekin icinize.topraga basin ciplak ayakla.bunu arada bir yaparsaniz topraklama yoluyla vucudunuzdaki radyasyon azalir.kefir icin ,ev yapimi yogurt yeyin.vucudunuzda hucreler yenilenir.gunluk ilac gibi birer sarimsak yutun.biberiye cayi yesil cay icin bunlar da radyasyonu atar.bunlari yaptiginizda radyasyin almamis kisilerle ayni seviyeye gelirsiniz.bunu dert etmenize gerek kalmaz da malesef psikolojiniz iyi olmadigindan baska birseye takabilirsiniz bu sefer de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?