- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi Endoplazmikbirkulumm
-
Beraber gidin salona, akşam yemekten sonra yürüyüşe çıkınNerden nasıl başlayacağım bilmiyorum. Kimseyle konuşamıyorum. İçime dökmek istiyorum. Yazarken gözlerim doluyor.. Eşimle 2 yıllık evliyiz. Kendisini 5 yıldır tanıyorum. Onunla tanıştığımda 135 kg dan fazlaydı, benim motivemle 120 kg a kadar düştü. Sonrasında bir çok sağlık problemi yaşadı, onkolojide yattı şekerden dolayı, felç geçirdi, psikolojisi bozuldu, doktora terapiye gittik beraber, o hastayken kendi annesinden iyi baktım ona... Ona hep destek oldum, beslenmesine her şeyini hazır ettim, spora teşvik ettim, en son doktor durumun ciddi böyle gidersen felç geçirirsin erken yaşta diyince benden gizledi, ve dünya başıma yıkıldı. 35 yaşımdayım, bebek sahibi olmak istiyorum fakat onun sağlığı konusunda ciddi kaygılarım var. O ise ku döngüyü bir türlü kıramıyor, beş yıldır diyette. bugünkü sonuç hala 120 kg. Ara öğünlerine kadar hazırlıyorum. Spor salonuna zorla kayıt yaptırdım. Dün salona gidiyorum diye cafeye gitmiş. Bana haber bile vermedi. Çok üzüldüm ve bu akşam eve gelmemesini söyledim. Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Sadece kilo verip sağlığına kavuşmasını ve bebeğimin babası olmasını istiyorum. ne ev ne araba ne para hiç bir şey istemedim ben ondan.
Evet oyle ama kıt dusunmeyin sizin sorun saglik problemine girmis ve hatta evliliginizi etkileme boyutunda artik..verememe sebebi beslenme ve hareketsizlik, o nedenle mide ameliyatını hiç aklıma bile getirmemiştim, herşeyin doğalı daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.
Ani şeker düşüşlerinden dolayı prof. Tümorden şüphelendi 3 gün aç bırakıldı saat başı şekeri ölçüldü o 3 gün yanındaydım. Hayatımızın en zor zamanıydı. Sonrası temiz çıktı. Doktor spor beslenme dedi. Eşim biraz hastalık hastasıdır izlediği gördüğü bir hastalık hemen kendisini sorgular tv de kanserle ilgili bir şey izleyemez. Mesela sırtım ağrıyor der ama bunu hareketsizliğine yada göbeğine bağlamaz başka hastalıklar arar.Onkolojide neden tedavi gördü diyabetten dolayı
Kıt değil fazla düşünüyorum bence. Yıllarca obez yaşamış birini değiştirmeye çalışıyorum. Hayat kalitesini artırmaya çalışıyorum. Bu ameliyat diyet beslenme akupunktur vs çözümleri kocamın beyninde bitiyor malesef. Bugün anladımki kimseyi değiştiremezsin. Çok üzgünüm. Muhtemelen boşanacağız...Evet oyle ama kıt dusunmeyin sizin sorun saglik problemine girmis ve hatta evliliginizi etkileme boyutunda artik..
Dogal yolla veremiyor belliki.dusunun tabi hayat yine sizin
Teşekür ederiminsan önce kendini sevmeli
dr spor yap hayatın tehlikede dediğinde eger cafeye gidip kalori yüklenmeyi tercih ediyorsa sizlik birşey de yok
kendisini düşünmüyor en başta ki sizi düşünsün
Allah kolaylık versin
Evet bu süreci kendime yüklenmeden atlatabilirsemEvden gitmis olmasi belki ikinize de iyi gelir. Sizin de dinlenmeye ihtiyaciniz var...
Teşekür ederim
Çocukluğundan beri kiloluymuş, yaş aldıkça sağlık problemleri oluşmaya başladı. Esasınd abenim gözlemim hayatı sigara ve yemek üzerine kurulmuş. Annenesi ablası yeğenleride kilolu, ailece obezlik durumu var. Boyu 190 ama 120 kg.
Hemen mide ameliyatı oldurun. Ben 30 kg fazlamın 20 kgsunu 2,5 ayda verdim bile. 5 yıldır kilo veremiyordum artık delirme noktasına geldim gözümü kararttım ilk önce mide balonu taktırdım bende uzun vadede işe yaramadı ancak mide ameliyatı sonrası yeniden doğdum. Çok iyi bir doktora gidin yalnız. Ben Prof Dr Alper Çelik e oldum. Sizde kendi çevremizde araştırın ve hemen ameliyat yaptırın.Mide ameliyatı hiç düşünmedim, araştırmadım. 20 kilo verilemeyecek bir kile değil aslında, ameliyata gerek var mı bilmiyorum. Sağlık sorunu reaktif hipoglisemisi var, birde kan pıhtılaşması gibi bir durum pıhtı atma riski varmış, sigarada içiyor. Onuda bırakmasını söylemişti doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?