• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum. Kimseyle konuşamıyorum. İçime dökmek istiyorum. Yazarken gözlerim doluyor.. Eşimle 2 yıllık evliyiz. Kendisini 5 yıldır tanıyorum. Onunla tanıştığımda 135 kg dan fazlaydı, benim motivemle 120 kg a kadar düştü. Sonrasında bir çok sağlık problemi yaşadı, onkolojide yattı şekerden dolayı, felç geçirdi, psikolojisi bozuldu, doktora terapiye gittik beraber, o hastayken kendi annesinden iyi baktım ona... Ona hep destek oldum, beslenmesine her şeyini hazır ettim, spora teşvik ettim, en son doktor durumun ciddi böyle gidersen felç geçirirsin erken yaşta diyince benden gizledi, ve dünya başıma yıkıldı. 35 yaşımdayım, bebek sahibi olmak istiyorum fakat onun sağlığı konusunda ciddi kaygılarım var. O ise ku döngüyü bir türlü kıramıyor, beş yıldır diyette. bugünkü sonuç hala 120 kg. Ara öğünlerine kadar hazırlıyorum. Spor salonuna zorla kayıt yaptırdım. Dün salona gidiyorum diye cafeye gitmiş. Bana haber bile vermedi. Çok üzüldüm ve bu akşam eve gelmemesini söyledim. Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Sadece kilo verip sağlığına kavuşmasını ve bebeğimin babası olmasını istiyorum. ne ev ne araba ne para hiç bir şey istemedim ben ondan.
Beraber gidin salona, akşam yemekten sonra yürüyüşe çıkın

İçinden gelmiyorsa kendi istemiyorsa siz kendinizi de öldürseniz sonuç değişmez.

Bknz. Kendi babam 125 kilo. Yılşarca uğraştık hiç sallamıyor. Ara ara, kalp krizi geçirince mesela korkudan vs zayıfladığı oldu. Kendi isterse çok iradeli ama istemiyor.

Bir ara çok kafama takıyordum ama koca adamı bağlayacak halimiz yok ya... ufak uyarılar dışında bıraktık artık. O da en azından almamak için çabalıyor.

Eşinizin yaşı daha çok gençmiş. Dilerim içinden gelerek bu yola baş koyar. Siz biraz serbest bırakın bazen çok üstelemek de tam tersini yapmaya itiyor.

Obezite bir hastaliktir. Sadece fiziksel degil, psikolojik yani cok büyüktür. Öyle sadece istemek ile atlatilan bir hastalik degil. Öyle olsa kimse kilolu olmazdi. Baze arastirmalara göre yanilmiyorsam eger 2 yilda kilo veremezseniz, o kilosu verme ihtimaliniz cook düsük oluyor yani neredeyse imkansiz.

Esinizin hisettigi o yemek dürtülerine karsi gelmek cok zor. Bunda aliskanlik var. Fizik olarak bagimlilik hisi var. Sanki vücüd istiyormus gibi. Bunun yani sira psikolojik olarak rahatlama, yemek ile duygusal boslugu doldurmak,..

Yani öyle kolay degil. Lütfen esinizden sogumayin. Inanin o'da utaniyordur.

Tüp migde amelyati arastirin. Diabeti neredeyse sifirliyor. Yemek istegi azaliyor. Bir arastirin derim ben.

Son düzenleme:
verememe sebebi beslenme ve hareketsizlik, o nedenle mide ameliyatını hiç aklıma bile getirmemiştim, herşeyin doğalı daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.
Evet oyle ama kıt dusunmeyin sizin sorun saglik problemine girmis ve hatta evliliginizi etkileme boyutunda artik..
Dogal yolla veremiyor belliki.dusunun tabi hayat yine sizin

Onkolojide neden tedavi gördü diyabetten dolayı
Ani şeker düşüşlerinden dolayı prof. Tümorden şüphelendi 3 gün aç bırakıldı saat başı şekeri ölçüldü o 3 gün yanındaydım. Hayatımızın en zor zamanıydı. Sonrası temiz çıktı. Doktor spor beslenme dedi. Eşim biraz hastalık hastasıdır izlediği gördüğü bir hastalık hemen kendisini sorgular tv de kanserle ilgili bir şey izleyemez. Mesela sırtım ağrıyor der ama bunu hareketsizliğine yada göbeğine bağlamaz başka hastalıklar arar.

insan önce kendini sevmeli
dr spor yap hayatın tehlikede dediğinde eger cafeye gidip kalori yüklenmeyi tercih ediyorsa sizlik birşey de yok
kendisini düşünmüyor en başta ki sizi düşünsün
Allah kolaylık versin

Evet oyle ama kıt dusunmeyin sizin sorun saglik problemine girmis ve hatta evliliginizi etkileme boyutunda artik..
Dogal yolla veremiyor belliki.dusunun tabi hayat yine sizin
Kıt değil fazla düşünüyorum bence. Yıllarca obez yaşamış birini değiştirmeye çalışıyorum. Hayat kalitesini artırmaya çalışıyorum. Bu ameliyat diyet beslenme akupunktur vs çözümleri kocamın beyninde bitiyor malesef. Bugün anladımki kimseyi değiştiremezsin. Çok üzgünüm. Muhtemelen boşanacağız...

Seni cok iyi anliyorum cok zor birisine kendi cabalarinla kilo verdikmek.Ancak kendi isteyecekte oyle verecek.Suan muhtemelen kendini cok yorulmus hissediyorsun bence biraz ailenin yanina gitsen kafani rahatlatsan belki o da biraz pisman olur.Bende olsam cocuk yapmaya korkardim Allah korusun aniden felc felan gecirse napacaksin cok zor bi ikilem.

Bence kesinlikle tüp miğde amaliyatı düşünün.
Kendi kendine o kilolari veremez. Psikolojik desteğe ihtiyacı var eşinizin. Lütfen sizde yardim alin. 5 yildir hayatınız merkezi eşinizin kilosu olmuş. Bu durumu acil değiştirin. Siz onun annesi veya doktoru değilsiniz

Sadece ilk mesajı okudum ve sırf sana yazabilmek için üye oldum sessiz takip ettiğim siteye obez olmak insanın bir çok konuda berbat hissettiren birşey ve bu bir kisirdongu beni seviyormuş gibi yapan 15 yaşımdaki sevgili den sonra ben kilolarını aşırı derecede takar oldum kendimi pis gereksiz tanrının lanetli bir kulu bir gibi bana bunca yıldır iyi gelen tek şey sevgilimin beni olduğu gibi sevmesi oldu mide ameliyatına kendim karar verdim 5 sene sonra ve bana dedi ki ben seni her halinde seviyorum
Sen belki bunları düşünmüyor ve utanmiyorsun ama şimdi adama sürekli kılı verme baskısı yapınca ne oluyor ben seni olduğun gibi kabul edemiyorum oluyor ben ilk sevgilimi bu yüzden a ldattim o kadar beni kötü hissettirdi ki
Size tavsiyem bu kurulmayan zinciri 2 şekilde kurmanız birincisi kocani olduğu gibi kabul et sonuçta onunla eklendiğinde bu kilodaydi ikincisi facebook dan obezite cerrahi hakkındaki gruplara üye olmasını sağla eninde sonunda ameliyata yanasacak kesin olan birşey de var ameliyat siz yüzde 2 kişi kilo vermeyi başarıyor tek çareniz ameliyat yani (bana ben onun sağlığını düşünüyorum deme sakin belki evet öyledir ancak o asla bunu bu şekilde algilamaz ben de algilamazdim ) saglikli düşünmesini o be obez olmak berbat bir psikoloji

Çocukluğundan beri kiloluymuş, yaş aldıkça sağlık problemleri oluşmaya başladı. Esasınd abenim gözlemim hayatı sigara ve yemek üzerine kurulmuş. Annenesi ablası yeğenleride kilolu, ailece obezlik durumu var. Boyu 190 ama 120 kg.

Çocukluğundan beri kilolu adam 20 kilo nasıl versın. Hayatında hiç zayıf olmamış hep niye yaşamış. Benlik algısı bu sekilde artik siz gelip onu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Mide ameliyatı güzel çözüm sanki. Sağlık durumu el veriyorsa güzel olur.

Mide ameliyatı hiç düşünmedim, araştırmadım. 20 kilo verilemeyecek bir kile değil aslında, ameliyata gerek var mı bilmiyorum. Sağlık sorunu reaktif hipoglisemisi var, birde kan pıhtılaşması gibi bir durum pıhtı atma riski varmış, sigarada içiyor. Onuda bırakmasını söylemişti doktor.
Hemen mide ameliyatı oldurun. Ben 30 kg fazlamın 20 kgsunu 2,5 ayda verdim bile. 5 yıldır kilo veremiyordum artık delirme noktasına geldim gözümü kararttım ilk önce mide balonu taktırdım bende uzun vadede işe yaramadı ancak mide ameliyatı sonrası yeniden doğdum. Çok iyi bir doktora gidin yalnız. Ben Prof Dr Alper Çelik e oldum. Sizde kendi çevremizde araştırın ve hemen ameliyat yaptırın.

siz ne kadr fedakarlık yaparsanız yapın o gerçekten istemediği sürece başaramıycaktır
önce o iradeyi önplana çıkarmalısınz

Kilo vermek bir irade işi değildir obez olan insanlarda midede var olan bazı hormonlar dengesizlesmistir yahu ameliyat olan insanlar bu kadar korkuyla giriyorlar ameliyata neden sizce denedik kilo vermeyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back