- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.290
- 598
- Konu Sahibi Endoplazmikbirkulumm
-
sadece şunu anlamakta zorlanıyorum. 32 yaşındasınız. evlisiniz erkeksiniz. güzel karınız var. aylık gelirinizi standart gelirin üzerinde. Ve doktor kilo verip sigarayı bırakmazsanız ya kalp krizi geçirerisiniz yada felç diyor, pıhtı atar diyor. siz karınızdan saklıyorsunuz. ve ertesi gün yemek yemeye sigaraya devam ediyorsunuz. bu bencillik mi ? yoksa psikolojik rahatsızlık mı ?
Senin ne kadar çaba gösterdiğin değil,onun ne kadar çabaladığı önemli.Nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum. Kimseyle konuşamıyorum. İçime dökmek istiyorum. Yazarken gözlerim doluyor.. Eşimle 2 yıllık evliyiz. Kendisini 5 yıldır tanıyorum. Onunla tanıştığımda 135 kg dan fazlaydı, benim motivemle 120 kg a kadar düştü. Sonrasında bir çok sağlık problemi yaşadı, onkolojide yattı şekerden dolayı, felç geçirdi, psikolojisi bozuldu, doktora terapiye gittik beraber, o hastayken kendi annesinden iyi baktım ona... Ona hep destek oldum, beslenmesine her şeyini hazır ettim, spora teşvik ettim, en son doktor durumun ciddi böyle gidersen felç geçirirsin erken yaşta diyince benden gizledi, ve dünya başıma yıkıldı. 35 yaşımdayım, bebek sahibi olmak istiyorum fakat onun sağlığı konusunda ciddi kaygılarım var. O ise ku döngüyü bir türlü kıramıyor, beş yıldır diyette. bugünkü sonuç hala 120 kg. Ara öğünlerine kadar hazırlıyorum. Spor salonuna zorla kayıt yaptırdım. Dün salona gidiyorum diye cafeye gitmiş. Bana haber bile vermedi. Çok üzüldüm ve bu akşam eve gelmemesini söyledim. Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Sadece kilo verip sağlığına kavuşmasını ve bebeğimin babası olmasını istiyorum. ne ev ne araba ne para hiç bir şey istemedim ben ondan.
Böyle ailece kilolu olma durumları varsa eşinize normal geliyordur öyle olması. Çocukluktan beri öyle kendisi, etrafı. Onların normali o olmuş. Halbuki bir zayıflasa kuş gibi olmak nasıl olur anlayacak. Normalden bir iki kilo fazla alsam kendimi çuval gibi hissediyorum resmen oturduğum yerden kalkamıyorum. Bence de psikolog desteği lazim.Çocukluğundan beri kiloluymuş, yaş aldıkça sağlık problemleri oluşmaya başladı. Esasınd abenim gözlemim hayatı sigara ve yemek üzerine kurulmuş. Annenesi ablası yeğenleride kilolu, ailece obezlik durumu var. Boyu 190 ama 120 kg.
Çok fazlabu gibi durumlarda aslında eşinin bunu bir sorun olarak kabul edip zayıflamayı kendisinin istemesi Lazım . Yoksa zor sende ancak destek olabilirsin . Yaşı kaç bu arada
verememe sebebi beslenme ve hareketsizlik, o nedenle mide ameliyatını hiç aklıma bile getirmemiştim, herşeyin doğalı daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.Iyide adam veremiyor ist 5 yildir..bu isin kolayi varken zoru neden.
Ustelik saglik sorunlarida almis basini gitmis
her zaman :) evlenince sigarayı bırakcaktı. hatta pazar gübü bebek konusu açıldı ben endişelerimi dile getirdim. 1 ay sonra görüşürüz dedi. ama ertesi gün gene aburcubur atıştırmak istedi ve spora gidiyorum diye cafeye gitmiş. İşte bunlar düşündürüyor.hem bencillik hem psikolojik rahatsızlık bence.
evlenmeden önce kilo vereceğine dair size bi sözü var mıydı?
kesinlikle. veriyor sonra tekrar daha da fazlasını alıyor. ben sürekli kontrol halindeyim. hayatımı onun beslenme düzeni üzerine kurdum. ben hayatından çıkarsam daha da kötü bir duruma geleceğini düşünüyorum.yemeğe zaafı olan insanlar için geçici oluyor genelde.
düzenleri biraz bozulunca tekrar kilo alıyorlar..
kendi istemesi için daha ne yapabilirimKendisi istemesi lazim. Böyle iteleyerek nereye kadar. Ki beş senedir bir sonuca da varamamışsınız.
Evet sizi düşünerek sağlığına dikkat etmesi gerekiyor . Yas olarakta yası küçük değilmiş artık tüm bunların bilincinde olması gerekiyor .32 ben 34. bebek istiyorum ama korkuyorum ona bir şey olursa diye
aklima enistem geldi teyzemde boyle gram gram yemek hazirlayip adami zayiflatamiyordu meger adam isten eve gelirken 1.5 iskenderi falan dogalgaz saatinin ustune koyuyormus teyzem seker hastasi yemeklerden sonra biraz uyku basiyor hep uyuyunca caktirmadan iceri alip yiyormus yani esiniz istemedikten sonra siz ne yaparsaniz yapin bir yolunu herzaman bulur
her zaman :) evlenince sigarayı bırakcaktı. hatta pazar gübü bebek konusu açıldı ben endişelerimi dile getirdim. 1 ay sonra görüşürüz dedi. ama ertesi gün gene aburcubur atıştırmak istedi ve spora gidiyorum diye cafeye gitmiş. İşte bunlar düşündürüyor.
Akupunkturada gitti malesef sonuç olumlu olmadı. Akşam gelme demiştim. Çantasını toplayıp gitti. Gerçekten bir özür bir laf bile etmedi. Moralim çok bozuk.Akupunktur denediniz mi?
Kardeşimin eşi de aynı durumdaydı. Resmen yemek için yaşıyordu. Tüp mide oldu. İdeal kilosuna ulaşamadan tekrar kilo aldı. "Ben beynimi aldırmalıyım" diyordu.
Geçen sene akupunkturu denediler, hiç ümitsiz. Ama işe yaradı. O bitmek tükenmek bilmeyen iştahı kalmadı.
Kesinlikle katılıyorum. Söylediklerinizin hepsini yaptım onu zorla salona götürdüm ve ben zayıf olduğum halde 15 kilo verdim 180 boyundayım 65 e indim. Onu salona götürmek için bende gittim. Çoğu zaman zorla tarttım. 6 aydır bu rutini dün akşama kadar bozmamıştım. Son ay 1 ayda 600 gram verdi. Bu ne demek benim hazırladıklarım dışında yemek yemiş demek. Salonda arkamı döndüğüm an hareketi kesiyor.Bu asamada birinin psikolojik destek almasi gerekiyor diyete sartlanabilmesi icin. Spora da birlikte gidin. Kararli olun, onun inisiyatifine birakmayin. Psikolog randevusu, birlikte gideceginiz spor pogrami... Hepsini kendiniz belirleyin. Ona yalnizca uymak kalsin. Su an ameliyat icin uygun oldugunu hic sanmiyorum cunku kilo verme cabasi yok. Bu tur hastalarin da ameliyattan sonra yeme ve atistirma duzenini degistiremediklerinden cok ciddi sonuclari olan rahatsizliklar yasadigini duymussunuzdur.
Destek kostek bir sekilde once onun istemesi gerek. Belki yaklasiminizi degistirmeniz gerekiyor. Ekmegine kadar yapmissiniz, cok yipranmissiniz evet ama belki ona gereken bu uyumlulugunuz, desteginiz degil biraz zorlanmaktir. Insallah istediginiz gibi olur.
Ben artık yorulduğumu ve evden gitmesini istedim akşam çantasını topladı gitti. Tek kelime etmedi. Ağlamamak için zor duruyorum.yüzleşmediniz mi kendisi ile? ne diyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?