lütfen yardım edin :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Endoplazmikbirkulumm

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
67
1
296
Ankara
Nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum. Kimseyle konuşamıyorum. İçime dökmek istiyorum. Yazarken gözlerim doluyor.. Eşimle 2 yıllık evliyiz. Kendisini 5 yıldır tanıyorum. Onunla tanıştığımda 135 kg dan fazlaydı, benim motivemle 120 kg a kadar düştü. Sonrasında bir çok sağlık problemi yaşadı, onkolojide yattı şekerden dolayı, felç geçirdi, psikolojisi bozuldu, doktora terapiye gittik beraber, o hastayken kendi annesinden iyi baktım ona... Ona hep destek oldum, beslenmesine her şeyini hazır ettim, spora teşvik ettim, en son doktor durumun ciddi böyle gidersen felç geçirirsin erken yaşta diyince benden gizledi, ve dünya başıma yıkıldı. 35 yaşımdayım, bebek sahibi olmak istiyorum fakat onun sağlığı konusunda ciddi kaygılarım var. O ise ku döngüyü bir türlü kıramıyor, beş yıldır diyette. bugünkü sonuç hala 120 kg. Ara öğünlerine kadar hazırlıyorum. Spor salonuna zorla kayıt yaptırdım. Dün salona gidiyorum diye cafeye gitmiş. Bana haber bile vermedi. Çok üzüldüm ve bu akşam eve gelmemesini söyledim. Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Sadece kilo verip sağlığına kavuşmasını ve bebeğimin babası olmasını istiyorum. ne ev ne araba ne para hiç bir şey istemedim ben ondan.

120 kiloya boyu kaç?
Kilo vermesi doktor tavsiyesi mi?
Babam da 110 kilo ama 196.
Normal oluyor böyle bakınca.

Bir de adam kendini sevmiyorsa yapacak bir şeyin yok. Amcam akciğer kanseri sigara kullanır. Öleceğim nasılsa diye bırakmıyor. Ama nefes alamıyor. Kocaman adam ölmekten beter olacağını da gayet iyi biliyor.
Kabullenemiyorsanız yolunuza bakın

Sağlık açısından 1 problem yoksa mide ameliyatını öneririm. Benim eşimin 2 kuzeni ameliyat oldu inanılmaz kilolar verdiler hatta 1 tanesi 4 yıl önce anne oldu şimdi 2. yi düşünüyor.

Size oldukça hak verdim ama maalesef burada işin %95 i eşinize düşüyor anlıyorum ki onun sağlığı için sizin endişeniz kadar endişe etmiyor. Yoksa can kıymetlidir bir doktor insana ucunda ölüm var dediği halde dikkat etmiyorsa belli ki canından da geçmiş. Ona ciddi şekilde son şans verin ve boşanmak la tehtid edin.

Kendisi istemesi lazim. Böyle iteleyerek nereye kadar. Ki beş senedir bir sonuca da varamamışsınız.

Neden mide küçülme ameliyatı düşünmüyorsunuz,sağlık durumundan dolayı mı?
Mide ameliyatı hiç düşünmedim, araştırmadım. 20 kilo verilemeyecek bir kile değil aslında, ameliyata gerek var mı bilmiyorum. Sağlık sorunu reaktif hipoglisemisi var, birde kan pıhtılaşması gibi bir durum pıhtı atma riski varmış, sigarada içiyor. Onuda bırakmasını söylemişti doktor.

190 boy, 120 kg. Malesef katılıyorum.. Bunu anladım geçen süre içinde ama umudumu kaybetmek demek, son 5 yılımı çöpe atmak demek. ve böyle düşününce boğazım düğümleniyor. yardım etmek istiyorum ona, evliliğimizi kurtarmak istiyorum.

Kendisi istemezse siz maalesef birşey yaptıramazsınız.
Bırakın bi müddet sizde kendinizi toparlayın ama dediğiniz gibi olursa allah korusun hem sizin hem de onun hayatı kararır.

Çok fazla bu gibi durumlarda aslında eşinin bunu bir sorun olarak kabul edip zayıflamayı kendisinin istemesi Lazım . Yoksa zor sende ancak destek olabilirsin . Yaşı kaç bu arada

Mide ameliyatını araştırıcam. Yorumunuz için teşekür ederim. Esasınd abu tehdit kısmını daha önce yaşadık, sanırım benim onu bırakmayacağıma ikna olmuş durumda. Akşam eve gelmemesini söyledim, bu defa vazgeçmiycem diyorum fakat sonra da ben destek olmazsam kendisi nasıl başaracak diyorum. İnanın evde tam buğday ekmek bile yaptım, dışarıdakiler sağlıksız şekerli diye, gram gram tartarak diyet yemekleri hazırlıyorum her gün. yemeğini hazırlıyorum. ya gizli gizli yiyor ya da başka bir problem var bilmiyorum..

ameliyatı araştırın ama işinin ehli insanlara yaptırmak lazım.
öyle basit bir ameliyat değil.
20 kilo verilir haklısınız..
ama buna önce kendisi karar vermeli.

bu şekilde ancak aranız soğur. kendisi istemediği sürece siz hiçbi şey yapamazsınız maalesef.
sadece şunu anlamakta zorlanıyorum. 32 yaşındasınız. evlisiniz erkeksiniz. güzel karınız var. aylık gelirinizi standart gelirin üzerinde. Ve doktor kilo verip sigarayı bırakmazsanız ya kalp krizi geçirerisiniz yada felç diyor, pıhtı atar diyor. siz karınızdan saklıyorsunuz. ve ertesi gün yemek yemeye sigaraya devam ediyorsunuz. bu bencillik mi ? yoksa psikolojik rahatsızlık mı ?

Iyide adam veremiyor ist 5 yildir..bu isin kolayi varken zoru neden.
Ustelik saglik sorunlarida almis basini gitmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…