Lütfen yardım edin biraz uzun ama...

Her koyun kendi bacagindan asilirmis

1 ay icinde daha tanimadan evlenirseniz olacagi bu

Kaldi ki en basindan kpnizin agir cezada yargilandigini biliyorsunuz

Kimse durduk yere agir cezada yargilanmaz

sizi de avukat gelin diye almislar

hepsini gectim de en harbi yalanci esiniz!!!

nasil bir yardim bekliyorsunuz
onu kestiremedim...

burdaki en harbi yalancı bence başkası
her konuya fake fake diyenler nerde diyordum ki allahtan son sayfalarda gördüm

konu sahibinin hukukla en yakın ilişkisi avukatlık bürosunda sekreterlik olabilir bence
yani ancak o kadar yaklaşabilmiş

saf bi ew kadını gibi davranıyorsun canım ya...hiç bir erkek için insan meslegini bırakırmı? kocan bile olsa..dünyanın binbir türlü hali varrrr sen davaların içindeydin (pisliklerin) en iyi hayatı, insanları senin bilmen tanıman gerekirken cahil bi ew kadını gibi durman cok enteresan geldi bana..senin daha süpheci aklı basında davranman gerekir oysaaa...ne o öyle cümbür cemaat ewlilik...böyle ewlilik mi olur ya? baska kimseleri yokmu onlarda gelsin ewinize pesss şoklardayım... bana kızma ama ne o aile sana uygun, ne o kocan... oyuncak mı bu yaa ewcilik mi oynuyorsunuz? ne böyle yasam olur,nede ewlilik...onların her dedigini yapmak itaat etmek zorundamısın sen? avukatsın madem agırlıgını koyyy...ben avukat olcam bide bu aileyle ugrascam ha :KK53: aklını basına al derim...Rabbim yardımcın olsun tatlım ( amacım seni suclamak degil haddim de degil ama pasif davranıyorsun canım )

ve ben hala evliliğim diye sürdürüyorum... daha neler neler.... hasta olucam... ailemede çok laf yapıyorlar.. annemi 7 sene önce kaybettim babam bu yüzden alkole başladı. Babamı şarapçı diye itham ediyorlar. eşimin kendi annesi de alkoliğin daniskası ben ağzımı açıp tek bişi demiyorum.. beni sürekli tersliyorlar. eşim hariç. oda bazen yapıyor. eşimin annesinin kardeşi bile bizim evde kalıyor. ama benim babannem 95 yaşında bakıma muhtaç babam dedi ben bakamıyorum kimsemizde yok sen bakabilirrmisin dedi maaşınıda yollarım kızım dedi. olay öyle bir büyüdü ki. kayınpederim babamı aramış babama neler söylemiş bağırmış çağırmış şu an babamı arıyacak yüzüm yok.. kayınvalidem de aramış sonra oda söylenmiş.

ayrıca avukatlıkta artık yapamıcam sanırım. eşimin ailesi izin vermiyor. eşimde istmediğini söyledi.

sakın mesleğinizi bırakmayınız ve o evden ve aileden hızlıca uzaklaşıp kendinizi kurtarın

allah allah daha neler duyacağız?:44: ben de sinirlerime hakim olup üsturuplu yazmaya çalışacağım ama yine de sürçü lisan edersem affola:KK37:
arkadaşım sen iyi misin?aklın başında mı?gerçekten avukat mısın?
hadi 1 ay içinde evlendin..ama kayınpederinin hukukçu olmadığını nasıl anlamadın?baro kaydı diye bi şey var herkesin kaydı şak diye çıkar,ayrıca mesleki konularda bi sohbette de hemen çakardın bence,sonuçta avukatsan anlamaman mümkün değil bence
asıl delirdiğim konu...ne demek avukatlık yapmamı istemiyolar?şaka mı bu yaaa?sen evde oturan vasıfsız bi eleman mısın?eşinin ailesi istemiyo diye yapmayacağın meslek avukatlık:KK53: ve eşinin ailesi de maşallah her konuda takdire şayan bi aile,sözlerinden çıkmaman lazım:KK37:
arkadaşların dediğine katılıyorum..koca bu kadar mı kıymetli bi şey yaaa..bi koca buldum aman her dediklerini yapayım her saçmalıklarına evet diyeyim,evde 40kişi otururur her hakareti de çekerim yeter ki evliliğim sürsün mantığı nedir, bu nasıl bi kafadır aklım almıyor:KK19:
allah akıl fikir versin...siz böyle diyorsunuz yaaa,5 parasız evde oturup da kocalarına kendilerini ezdirmeyen kadınlar 10kat değer kazandı gözümdeEn Büyük KK

aa ne güzel meslektaşız biliyorsun bizim hayatımızı. dosyalar evraklar koşuşturmaca inan bazen adliyede yemek yemeği dahi unutuyorum evide idare etmeye zaten çalışıyorum. ama bunlar benden farklı şeyler istiyorlar. beni az çok anlayabiliyorsun hangi insan kayınvalidesinin kayınpederinin siciline bakmak isterki hem banane yani avukatmış değilmiş ondan da banane yalan söylerse kendine. ama ben adalet için yaşadım. adalet içinde ölürüm gerekirse kimsenin hakkını kimseye yedirmem. kendi haklarımıda bakma yedirmiyorum ama işte büyük insanlar yaşlılar diye susuyorum ben konuşunca ki biz avukatlar biraz fena konuşuruz susmam da kolay kolay kavga çıkıyor evde. birgün eşim kavga çıktı diye sandalyeyi kırdı evde. inadına dava alıyorum inadına dava alıcam. hatta bürodan avukat isteyince beni yollayın dedim büro başkanına yardım ederim insanlara.. düşün o durumdayım...

en son paragraftaki büro...büro başkanı...büro başkanından dava istemek cümleleri fikrimi netleştirdi,tamamdır:KK28:

Tamam her şey insanlar içinde ben okumuş, hele ki avukat olmuş bir bayana şu yaşanılanları yakıştıramadım.
1 ayda aşktan yataklara düşmüş gibi apar topar bir evlilik ve sonrasında yalancı bir aile ile kabile yaşantısı.

Hayır yazdıklarınızı okuyorum da özür dilerek "bu nasıl avukat ya" gibi bir soru oluştu kafamda.

Siz bile o ortamda kendinizi aciz görecekseniz ben mesleği olmayan, çocuğuyla böyle abuk ilişkilere kafa tutup, kendini ezdirmeyen bayanları ayakta alkışlamak istiyorum.

Bence güzel bir nefes alıp, boşanma davanızı açın. Adam okadar okutsun etsin, siz "kocam ve ailesi" adı altında adamın yüzüne bakmayın. Bunlar bahane değil arkadaşım, ben her şeyden öte babanıza acıdım.

Yoksa sizin durumunuzda acımalık bir taraf göremedim. Memnunsunuz ki hala o evdesiniz. Zira aşktan ölen olmamış bilginize...

Meslektaşınız sayılan biri olarak yaşadıklarınıza üzüldüm, sizin gel-gitli hallerinize de çok şaşırdım..

Sürekli fikirleriniz değişmiş, en son ne yapmaya karar verdiniz bilemiyorum ama sadece kendi düşüncelerimi belirtmek istedim..

Çok ama çok yanlış bir evlilik yapmışsınız, 1 ay içinde değil eşinizi tanımak arkadaş olarak bile birini tanıyamazsınız. Siz hiç tanımadığınız biriyle evlenerek bile bile lades demişsiniz.

Ben daha ikinci cümlenizden kayınpederinizin hukukçu olmadığını anladım mesela çünkü hukukçu biri hukuk mahkemesinde görülecek dava için ağır ceza mahkemesi avukatına gider mi bir insan saçmalamayın..

Bu olayda yalan söyleyen kadar sizin de hatalarınız olmuş; at gözlüğünüzü takmış, gerçekleri görmeye çalışmamışsınız.

Çok mantık hatası var yaşadıklarınızda- söylemlerinizde. Fakat konunuz gerçekse yorumum budur..

Son düzenleme:
yok canım mesleğime de laf söylerler bugüne kadar hiçbir davamı bırakmadım kaybetsemde bırakmadım. ayrı ev biraz hayal.. çünkü ayrı eve de çıksak ortalığı karıştırıyorlar. eşimi de seviyorum napıcam bilmiyorum

Hem eşim bırakmıyor, aileside istemiyor,sanırım mesleğimi bırakacağım diyorsunuz hemde yok yarım bırakmam işimi diyorsunuz.
Madem prensipleriniz var neden bunu onların üzerinde de uygulamıyorsunuz.
Ne demek ''sanırım mesleğimi bırakacağım'' ..
..
İstedikleri kadar ortalığı karıştırsınlar siz istemedikten sonra kimse size bunları yapamaz.
Yeni evlisiniz. Eşinize rest çekeceksiniz.
...

Bu arada babaannenizin madem maaşı var, babanız ona bir yardımcı tutsun.
Zaten siz çalışıyorsunuz. O kadar kalabalık bir evde bakamazdınız.
..

Anlattıklarınızda ya eksiklikler var ya da siz kendinizi çok pasif bırakıyorsunuz.

Konu ve kişi fake dir beni ilgilendirmez benim tek demek istediğim şu ki;

Kadın burada avukatım demiş, derdini açmış ve siz sırf kadın avukat olduğunu söylediği için yardım etmek yerine üzerine gitmişsiniz. Kadın mühendisim ya da bankacıyım vs. gibi herhangi bir meslek söyleseydi daha farklı muamele eder, bi ton laf söylemezdiniz. Avukat olan bir kadın her ortamda, özel hayatında bile avukat kimliğiyle mi yaşıyor zannediyorsunuz? Özel hayatında da avukat olduğunu yani meslek kimliğini sürekli aklının bir köşesinde tutuyor asla duygularıyla hareket etmiyor mu zannediyorsunuz? Avukat olan bir kadın sırf hak hukuk biliyor diye eşini alttan alamaz mı? evliliğini kurtarmak için kayınvalidesini alttan alamaz mı? Size göre bunların hiçbiri olamaz çünkü o avukat, hak hukuk, yol yordam biliyor, duyguları da yok hemen gidip boşansın. Böyle bir bakış açısı var mı ya? Kişi avukat olunca insanlıktan çıkmıyor, duygusuz olmuyor, sürekli kavgacı mücadeleci olmuyor, o da bir insan onunda annesiyle babasıyle eşiyle evliliğiyle problemleri oluyor, o da psikoloğa gidiyor, o da Kadınlar Klubünde derdini anlatabiliyor. İnsanlara cevap yazarken mesleklerine göre değil, dertlerine göre cevap yazın.

Fake olsa bu kadat uzin ve detayli anlatilamazdi sanirim. Bayan baya detaya inmis yazdiklarini uydurmus olamaz sanirim. Het neyse konuyu gercek olarak kabul edip su kadarini soyleyebilirim. Avukat bir bayansaniz kendinizi bu kadar ezdirmeniz cok garip geldi. Benim avukatlik okuyup avukat olmak icin senelerini harcayan okudugu yillarda suratini sivilce basip 45 kilolara kadar dusen tanidigim biri var. Okumsyi birakin kazanmasi bile cok zor olsn bu meslegi esiniz ve ailesi icin birakmak mi ? Degecwk insanlar dahi olsa onemli bir hastalik olum kalim meselesi olmadan burakilmasi cok sacma. Siz neden bahsediyosunuz kuzum ya iste tam bu konuda gercekten bir avukat misiniz diye sorabilirim. Yoksa konuyu uyduruyosunuz diyemem ama yani sasirdim dogrusu kararlariniza.

Kadın burada avukatım demiş, derdini açmış ve siz sırf kadın avukat olduğunu söylediği için yardım etmek yerine üzerine gitmişsiniz. Kadın mühendisim ya da bankacıyım vs. gibi herhangi bir meslek söyleseydi daha farklı muamele eder, bi ton laf söylemezdiniz. Avukat olan bir kadın her ortamda, özel hayatında bile avukat kimliğiyle mi yaşıyor zannediyorsunuz? Özel hayatında da avukat olduğunu yani meslek kimliğini sürekli aklının bir köşesinde tutuyor asla duygularıyla hareket etmiyor mu zannediyorsunuz? Avukat olan bir kadın sırf hak hukuk biliyor diye eşini alttan alamaz mı? evliliğini kurtarmak için kayınvalidesini alttan alamaz mı? Size göre bunların hiçbiri olamaz çünkü o avukat, hak hukuk, yol yordam biliyor, duyguları da yok hemen gidip boşansın. Böyle bir bakış açısı var mı ya? Kişi avukat olunca insanlıktan çıkmıyor, duygusuz olmuyor, sürekli kavgacı mücadeleci olmuyor, o da bir insan onunda annesiyle babasıyle eşiyle evliliğiyle problemleri oluyor, o da psikoloğa gidiyor, o da Kadınlar Klubünde derdini anlatabiliyor. İnsanlara cevap yazarken mesleklerine göre değil, dertlerine göre cevap yazın.

Simdi arkadasim gayet guzel hos yazmissinda nen kendi acima disuncemi soyleyeyim. Avukatligi kazanmak okumak tam anlamiyla bir avukat olmak cok mesakatli bir yol. Oyle kolay olunsaydi herkes olurdu. Ben avukat deilim ama eger olsaydim kocami ikna yoluna giderdim nasil olsa avukatim ikna yontemimi kocam uzerindede kullanirdim nede olsa bunun ustune ihtisas yapmisim. Ozel hayatimda da birazcik bana yol gisterici olabilirdi sanirim. Ben konu sahibinin ustune gidenlerden deilim ama bende avukatlik cok guzel bir meslek ve oyle kolaycana kestirip kenara atilmasi emeklerine yazik yani.

konu avukat olması değil bana göre konu eğitim görmüş, kendi ayakları üzerinde durabilen , kendini savunabilecek ezdirmiycek bir bayan olması, burada ne bayanlar görüyoruz arkasında destekçisi cebinde parası işi olmadığı için nelere katlanan, ama bu şekilde bir bayanın kendini bu kadar ezdirmesini şaşkınlıkla okuduk o kadar

mesleği baz alarak konuşmayın demişsinizde insanlar kendi fıtratlarına yakın buldukları bir mesleği isterler ( hayat şartları istemediği bir işi yapmaya mecbur bırakmakça)

bayan avukatlığı isteyerek okumuş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

1 ayda tanışıp evlendiği bir adam var ve ailesinin türlü türlü işleri..kendisinin ailesine yapılan hakaretler, bayanın onlar yüzünden kendi ailesiyle ilgilenememesi

avukatlık nedir? kendini ezdiren biri adaletten haktan nasıl bahseder savunur..

amacım ezmek küçük görmek değil sadece arada uyuşmazlık var anlamlandıramıyorum

Son düzenleme:
ayrıca avukatlıkta artık yapamıcam sanırım. eşimin ailesi izin vermiyor. eşimde istmediğini söyledi.

Başka şeyler yazıcaktım ama bunu görünce dayanadım... ne demek eşimin ailesi ve eşim istemiyor.arkadaşım hukuk okumak kolaymı? delirdinmi sen böyle bir ailenin sözünü heleki sana yalan söylemiş bir kocanın sözünü dinleyip mesleğini bırakıcaksan eğer hayatının 2. büyük hatasını yaparsın

sonuna kadar okudum ama ıcım daraldı :KK53::KK53: bu nasıl bı aıle yalan uzerıne kurulmus herkezı kandırmalar falan bence kendıne yazık etmıssın yaa 1 ayda nasıl ınandın esınle evlenme kararı aldın hadı aldın dıyelım neden bırlıkte oturmayı kabul ettın kendıne yazık etmıssın 1 ay ıcınde tanıyamamıssın zaten senı bırsuru yalanlarla kandırmıslar esının yaptıqıda yanlıs en azından evlendıqınızden sonra sana doqruları solemesı gerekırdı :KK50::KK50:

yınede tek cözüm ayrı bı eve cıkman yoksa sen bu aıleyle kafayı yersın canımm yaa

bacım sen şakamısın , ciddi olduğuna inanasım gelmiyor , eşin ne iş yapıyor ki , bi de senin avukatlık yapmana izin vermiyor , kariyer sahibi bir bayan nasıl gider de o kadar insanla aynı evde yaşar ve işinden de ayrılmayı düşünür , bana pek inandırıcı gelmedi:KK14:

Simdi arkadasim gayet guzel hos yazmissinda nen kendi acima disuncemi soyleyeyim. Avukatligi kazanmak okumak tam anlamiyla bir avukat olmak cok mesakatli bir yol. Oyle kolay olunsaydi herkes olurdu. Ben avukat deilim ama eger olsaydim kocami ikna yoluna giderdim nasil olsa avukatim ikna yontemimi kocam uzerindede kullanirdim nede olsa bunun ustune ihtisas yapmisim. Ozel hayatimda da birazcik bana yol gisterici olabilirdi sanirim. Ben konu sahibinin ustune gidenlerden deilim ama bende avukatlik cok guzel bir meslek ve oyle kolaycana kestirip kenara atilmasi emeklerine yazik yani.

Size sadece şunu söylüyorum. Ben bir avukatım ve hiçbir şey sizin dışardan gördüğünüz gibi değil.
Ayrıca bizlere öyle sizin zannettiğiniz gibi hukuk fakültesinde ikna etmeyi falan öğretmiyorlar bunların hepsi hollywood filimlerinde mevcut. Filmlerde gördüğünüz o müthiş tartışma ortamları bizim fakültelerimizde yok. O çekişmeli geçtiğini zannettiğiniz duruşmalarda sadece filmlerden ibaret maalesef.

Size bi kaç soru sorsam anlasak mı olup olmadığınızı sizin derdiniz eşiniz aileniz falan değil ben avukatım ben hukukçuyum vs vs

X