Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

evet böle hayırlı bir işin arefesinde annem 3.kemoterapisini alıcak yarın. ama çok mutlu. en çok istediği şey benim nişanlanmamdı. çünkü knd hastalığında dolayı gelemiyolar sanıyordu. ama 2gün önce gelip artık istemeye geleceklerini söylediler.hepimiz şaşkın ve bir okadarda mutluyuz. bizim bu tatlı telaşımız anneme moral olacak. ve daha çabuk ayaklanır bu sayede umarım. annem ayaklanınca istemeye geleckler. hemen ardından bi dahaki terapiye kadarda nişan olacak. inş bu defa dahada çabuk atlatırız. onu uzun süre öle görmek istemiyorum. içim acıyo:1no2:

ilaç anneme çok ağır gelmiş. fazla vermişler. dün dr baya bi ilgilenmiş. çok yardımcı olmuş. geçen defa dr yüzü görmedim demişti. ilacın dozunu düşürmüşler bu defa. inş daha çabuk ayaklanacak annecm:1hug:.

ah cnm çok zordur eminim
yaşadım bu hastalığı babamda çok iyi bilirim
karşımda dururdu kusardı ederdi hiç bişey yapamamak bni delirtiyordu.
allah acil şifalar versin

Canım bol bol su içmesi gerekir. Eşimde kemoterapi tedavisi gördü. günde 3 lt.ye yakın suyu kendini zorlaya zorlaya içiyordu. Mide bulantılarına ve yan etkilere karşı doktor söylemişti. Su içtiği zamanlar mide bulantıları geçiyordu Zorda olsa içmeye çalışsın.

annemde zorluyo çok. allahtan cnm istemiyo kusuyorum diyip yememezlik yapmadı. 3.yü aldık bakalım.inş bunuda çabucak atlatırız.

evet arkdşlar. geçtiğimiz cuma 3. terapiyi aldık ve annem maşşallahı var.kusma hiç olmadı. bulantı hafif var.ilk günden kahvaltıya oturdu bizimle. okadar sevinçliyimki anlatamam.. beni istemeye geldiklerin allahın izniyle dahada toparlanmış olacak...

merhaba canım yazdıklarını okuyunca 5 yıl önceki halime geri döndüm.. benimde annem göğüs kanseriydi. ve 9 saatlik bir ameliyattan sonra sol göğsünü ve lenf bezlerini tamamen aldılar. annemin lenf bezlerinde de sıçrama vardı çünkü..ve biz annem için her şey olabilir gözüyle bakıyorduk( inan bana yaşadıkların o kadar zorki seni çok iyi anlayabiliyorum. dışarıdan bu hastalığı duyduğunda normal bir hastalık gibi geliyor ama ailende görünce konduramıyorsun yakıştıramıyorsun...
şimdi yazdıklarım sırf sana morel olması için değil, bunlar gerçekler, çünkü bende böyle bir zamanda tek bilmek istediğim gerçeklerdi.benim annem şuanda çok iyi allahın izniyle yendi bu hastalığı ve geçen ay tam 5 yılını doldurduğu için doktoru bütün ilaçları kesti.ve tamamen iyileştiğini söyledi.inan bana 5 yıl boyunca hep bir tetik durumumuz vardı.

annenin yaşadığı kemoterapi belirtileri çok normal, benim annemde kendini eve kapatmıştı kafasında hiç çıkarmadığı bir beresi vardı, bize perde bile açtırmıyordu. ilk saçları dökülmeye başladığında babam tıraş makinasıyla tüm saçlarını sıfıra vurmuş:)) niye yaptın dediğimizde böyle daha güzel yumurta gibi kafası var gibi espiriler yapıyordu babam. aslında saç dökülmesi yavaş yavaş oldukça psikolojisi daha çok bozulacağı için babam böyle birşey yapmıştı. bizde anneme sürekli böle cool gençler gibi oldun gibilerden espiriler yapıyorduk:)) allahtan annem menopoza da girdiği için tedaviye erken sonuç vermişti ve doktor gerikalan 2 kemoterapiyi aldırmadı. tabi bizim evde bayram havası:)))) inşallah canım sizde bunları yaşayacaksınız.:Saruboceq: ancak şunu söyleyeyim kemoterapi bittikten sonra annem ilaç rengine sürekli tepki vermeye başladı. mesela birgün banyoda gördüğü pembe renkli bir bez parçasını görür görmez kusmaya ve öğürmeye başladı.şartlı tepki.birde psikolojisi çok bozuldu hala daha aynı psikolojiyle devam etsede artık alışıyorsun:))) çünkü kolay değil savaş verdiği şey ölüm... birde bu hastalıkta morel çok önemli ve de kendine güven..mesela annem göğsünün olmamasını hiç dert etmiyor artık. bizde zaten makaraya sarıyoruz. hatta göğüs yerine kullandığı çoropları ablamın 2 yaşındaki oğlu top yapıyor, tabi annem peşinden "oğlum ver mememi":))

birde daha önce yazmışsın annenin şuan bağışıklık sistemi çok düşük o yüzden kimseyle tokalaşması yakın teması çok tehlikeli hatta sizle bile buna dikkat edin ne olur. o şuanda yeni doğmuş bir bebek kadar savunmasız... birde ne olur her kanser tedavisi gören hastayla annenizi bir görmeyin. bu umudunuzu kaybetmenize neden olabilirki buda umarım hiç bir zaman hiç bir hasta için olmaz...

canım benim birgün gelecek seninde annen iyileşecek buna bütün kalbimle inanıyorum. annen için sonsuz dualarım sizinle... annene söyle şimdiden çıkacak gür saçları için bir saç modeli düşünsün kendine:))))))

urgakina çok teşekkür ederim canım. okurken öyle rahatladımki. ne bileyim iyi geldi bana sabah sabah... inş en yakın zamanda bizde kurtulacağız bu tedaviden..

canım benim ben bu konuyu sürekli takip edeceğim.sıkıldıkça aklına ne gelirse yaz çünkü öyle açılabiliyorsun..ben de sık sık nete girip içimde ne varsa dökerdim...çünkü insanların gelip anneme üzgün ifadelerle bakmaları vah vah tüh tüh demeleri, çok canımı sıkardı..içimden "anneme acıdıkları için böyle mi davranıyorlar" düşüncesi geçerdi ve bu düşünce beni deli ederdi... dedim ya konduramıyorsun yakıştıramıyorsun...

akrabalar meselesine gelince hepsini salla gitsin.hepsi iyigün dostu bunu anlayacaksın.. benimde 3 dayım var. ve aynı sorunu bizede büyük dayım yaptı. büyük dayım ile küçük dayım annneannemim 30 lira (bakkala borcu varmış) parası için kavga etmişler. annemde haksız olan büyük dayımı aradı abi niye böyle yapıyorsun diye..oda sen ne karışıyorsun "allah seni bildide kanser yaptı" dedi annemin suratına ve annem kemoterapi alıyordu o dönem... evde o hastalığın adını bile anmıyorduk. annem orada sinir krizleri geçirdi..offff ya o an aklıma geliyorda ....ablamda aldı telefonu eline ağzına ne gelirse... annemizi böyle duruma düşüren kardeş olmaz olsun... 5 yıldır konuşmuyoruz. şimdi ağlıyormuş, ama annem asla affetmem diyor... inan bana hiç ummadığımız insanlardan destek gördük çoğu zaman, o yüzden hiç sıkılmasın annen hiç üzülmesin...bir söz vardır akrabanın lafı, akrep sokması kadar zehirlidir diye, ama inan bana bir süre sonra akrep zehirine de bağışıklık kazanıyorsun...

saol cnm desteğin için. çalışıyorum ve arkdşlarımla çok vakit geçiremedğim için dertleşme şansımda yok.yanımda bitek nişanlım var saolsun. çok destek oldu.herşeyi knd içimde yaşıyorum yani.çok zor bi dönemdi. bizim akrabaların sağı solu pek belli olmaz.önden bi nazlanır gibi yaparlar. mesela büyük teyzem şöle dedi: senin nişanın oldğu gün bizim mahallede komşunun oğlu evleniyo. bizim düğünde çok yardımı oldu gitmezsem olmaz.nsl gelcem size dedi. bende başladım saymaya ama hiç bağırma tersleme gibi bi sestonu yok. 'tamam teyzecim komşun sana yardım etti,bende biliyorum ama hatırlatırım annem günlerce çoluğu çocuğunu bırakıp geldi 2 hafta sana yardım etti.biri kardşn biri komşun. ayrıca bu kadın hasta. haa komşum önemli diyosan. hiç sorun değil canın saolsun. sadece küçük bi hatırlatma yapmak istedim' dedim. tabi cnm öle olunca size gelmek zorundayım dedi.klava: illa ki bi takım şeyleri hatırlatacaksın yani insana. 3 tane teyzem var. dün hepsi ve ananem gelmişler. ee işte napalım ne iş var, ne zaman gelelim yardıma. bak ne yapılcaksa yapalım,ne lazımsa alalım falan demeler başladı. ama işte önce bi delirtiyolar insanı. bizimkilerin huyunu bildiğim için öle konuştum. yoksa asla gidip konuşmam öle. yani yapılan iyilikler çabuk unutuluyor..başta annemin hastalığını bile hafife aldılar. amaaann ne var onda.bizde olduk zamanında dediler. ama işin içne kemoterapi girince hepsi koyverdi ağladı. korktular.

Arkadaşım çok geçmiş olsun anneciğine.Ne mutlu ona sizin gibi bir ailesi var yanında.Allah ayırmasın sizleri.Dualarımız sizinle.Yaşadıklarını burada paylaşman da çok güzel.Sevgiyle kucaklıyorum seni.

yazdıklarını aglayarak okudum benımde ablamın omuriliginde tümör var kemoterapıye baslıycak.cok endıselıyız Allahım su üc aylar yüzüsuyu hürmetıne anacıgına ve ablacıgıma sıfa verır ınsallah.senı suan okadar ıyı anlıyorumkı hıc bır güzel söz yarama merhem olmuyor.rabbım bool sıfa versın su güzel günde.

seni çok iyi anlıyorum cnm. kim ne teselli verirse versin o içindeki düşüncelerden kurtulamıyorsun. ne olacak, nsl olacak,napıcaz bi sürü sorular uçuşuyo insanın beyninde. allah şifa versin canım, tez zamanda sağlığına kavuşur inş. zor bi süreç olacak bu ama sonu aydınlık olacak allahın izniyle. umudunu hiç yitirme. en güzelini düşün her zaman.:1hug:.

of ya bu insanları anlamıyorum bir dönem benim annem içinde aman hastalığını kullanıyor işini yaptırtıyor diyorlardı. annemin psikolojisi o kadar bozulmuştuki ufacık bir şeyde hemen ağlamaya başlıyordu. ve bu durumların çok normal olduğunu malesef karşındaki insan yaşamadığı için asla anlamaz. herkez hasta da olsa normal insanlar gibi davranmasını bekler. Ama siz annenize sahip çıkın kimseye ezdirmeyin laf söyletmeyin...
teyzenler konusunda çok güzel bir hareket yapmışsın. usulca lafı gediğine koymuşsun... ama iş işte bu lafı söyletmemekte... sen söyledikten sonra gelmişler ne önemi var...yasakkelime
bu arada isteme olayıda annenin morelini çok düzelticek gör bak. inşallah herşey daha iyi olacak:Saruboceq:

canım üzülme benimde başımdan geçti yukarıda anlattım. ama inan bana moralle herşey daha güzel olacak bu hastalığın baş düşmanı morel...üzlmeyin ve asla kötü şeyleri aklınıza bile getirmeyin..inşallah tez zamanda iyileşir ablacığın...

evet herşeyinbaşı moral canım. ben pek sesi çıkmayan,cevabı ailemin vermesinden yana olan biriydim ki ailem öle, sen nie böle yaptın, bu ne, deyip işin arkasını arayan insanlar değildir. artık öle bi hale geldimki aileme gelecek olan her lafa, söze, harekete, düşüncesizliğe karşı hemen öne atılıyorum ailem üzülmesin, annem üzülüp daha çok hasta olmasın die. sustuk sustuk tepemize çıktı herkes. hiç bi zaman susmayacaksın. ha bağırıp çağırmayacaksında. lafı gediğine oturtacaksın hakedene.. yoksa üzülen biz oluyoruz.. ne var bizim teyzelerimiz dayılarımızda herkes gibi birbirine bağlı,destek çıkan insanlar olsa. ama gerçekten annem çok şanslı. 2 tane boyuyla kızı var kndsine bakacak. dayımın teyzemlerin hepsinde 2 şer tane oğlan var, ana baba lafı takmayan.. allah bilioda veriyo diyorum artık..

evet canım çok şükür herşey yolunda. geçtiğimiz pazar isteme telaşımız vardı. bu cmrtsi nişan telaşım var. bide pzrtsi salı giremedim. açılmadı KK. ondan yazamadım. annem çok iyi maşallah. 4.günde hemen kalktı iş yapmaya başladı. inş budefada öle olur. çbk atlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…