- Konu Sahibi nnisanyagmuruu
-
ah cnm çok zordur eminim
yaşadım bu hastalığı babamda çok iyi bilirim
karşımda dururdu kusardı ederdi hiç bişey yapamamak bni delirtiyordu.
allah acil şifalar versin
Canım bol bol su içmesi gerekir. Eşimde kemoterapi tedavisi gördü. günde 3 lt.ye yakın suyu kendini zorlaya zorlaya içiyordu. Mide bulantılarına ve yan etkilere karşı doktor söylemişti. Su içtiği zamanlar mide bulantıları geçiyordu Zorda olsa içmeye çalışsın.
canım benim ben bu konuyu sürekli takip edeceğim.sıkıldıkça aklına ne gelirse yaz çünkü öyle açılabiliyorsun..ben de sık sık nete girip içimde ne varsa dökerdim...çünkü insanların gelip anneme üzgün ifadelerle bakmaları vah vah tüh tüh demeleri, çok canımı sıkardı..içimden "anneme acıdıkları için böyle mi davranıyorlar" düşüncesi geçerdi ve bu düşünce beni deli ederdi... dedim ya konduramıyorsun yakıştıramıyorsun...
akrabalar meselesine gelince hepsini salla gitsin.hepsi iyigün dostu bunu anlayacaksın.. benimde 3 dayım var. ve aynı sorunu bizede büyük dayım yaptı. büyük dayım ile küçük dayım annneannemim 30 lira (bakkala borcu varmış) parası için kavga etmişler. annemde haksız olan büyük dayımı aradı abi niye böyle yapıyorsun diye..oda sen ne karışıyorsun "allah seni bildide kanser yaptı" dedi annemin suratına ve annem kemoterapi alıyordu o dönem... evde o hastalığın adını bile anmıyorduk. annem orada sinir krizleri geçirdi..offff ya o an aklıma geliyorda ....ablamda aldı telefonu eline ağzına ne gelirse... annemizi böyle duruma düşüren kardeş olmaz olsun... 5 yıldır konuşmuyoruz. şimdi ağlıyormuş, ama annem asla affetmem diyor... inan bana hiç ummadığımız insanlardan destek gördük çoğu zaman, o yüzden hiç sıkılmasın annen hiç üzülmesin...bir söz vardır akrabanın lafı, akrep sokması kadar zehirlidir diye, ama inan bana bir süre sonra akrep zehirine de bağışıklık kazanıyorsun...
çok saolun.:1hug:sanırım iyiye gidiyoruz artık. dün akşamüstü şehriye çorbası yaptım ve ekmek ufaladım içine.4-5 kaşık ondan yedi.hemen ardından içine bisküvi ufaladığım muzdan yedi bikaç kaşık.4 tanede kiraz yedi.ve bunun yanında en sevindirici olanda istifra sırasında yediğinin çıkmaması.bugün annemin yanında değilim maalesef.:1no2: işe başladım bugün.ve perşembe gecesinden beri saatli uykum yani.enfazla 3-4 saat gece uykum.oda bölünerek.ama hiç şikayetçi değilim.annemle birebir kndm ilgilenmek istiyorum ve bu bnm hoşuma gidiyo.bi an bile of demek aklımın ucundan geçmio.sonuçta o en büyük sabrı bana hamileyken göstermiş.şuan bulunduğu durumdan daha ağırmış hamileliği.serumlarla geçmiş yani 9 ay boyunca.gözünün içine bakıyorum.gece yanında ben yatıyorum.uyurken hareket etse uyanıyorum hemen bişeymi istiyo diye. ki ben uykusu pek hafif olmayan biriydim.yani uyudummu duymam.
akşam bana diyoki ; "karakızım yüzümü kara çıkardı."
acaba yanlış bişimi yaptım dedim knd kndme. "neoldu" dedim.
"nebileyim,yatsam kalsam bana bakan olmaz diodum,evde pek iş yapmıyodun,öle narin,çıtkırıldım bişeydin ama şimdi istifra ederken bile yanımdan ayrılmıyon,4 dönüyon başımda,evin tüm işi senin üstünde,bide yarın işe gitcen nsl dayancan" dedi.
"annem bnm sen iyi ol ben herşeyi yaparım.hani derdinya,herşeyi bil ama bildiğini belli etme.bilirsen herşey üstüne yıkılır.işte bende her işi biliyodum ama belli etmiyodum.bak şimdi lazım oldu gösteriyorum" dedim.sırnaşık şey olayı duygusal moddan çıkarmam gerekiyodu yani.yoksa ağlıcaktım senağlama. şimdiden özledim annemiya.mafoldumben
yazdıklarını aglayarak okudum benımde ablamın omuriliginde tümör var kemoterapıye baslıycak.cok endıselıyız Allahım su üc aylar yüzüsuyu hürmetıne anacıgına ve ablacıgıma sıfa verır ınsallah.senı suan okadar ıyı anlıyorumkı hıc bır güzel söz yarama merhem olmuyor.rabbım bool sıfa versın su güzel günde.
saol cnm desteğin için. çalışıyorum ve arkdşlarımla çok vakit geçiremedğim için dertleşme şansımda yok.yanımda bitek nişanlım var saolsun. çok destek oldu.herşeyi knd içimde yaşıyorum yani.çok zor bi dönemdi. bizim akrabaların sağı solu pek belli olmaz.önden bi nazlanır gibi yaparlar. mesela büyük teyzem şöle dedi: senin nişanın oldğu gün bizim mahallede komşunun oğlu evleniyo. bizim düğünde çok yardımı oldu gitmezsem olmaz.nsl gelcem size dedi. bende başladım saymaya ama hiç bağırma tersleme gibi bi sestonu yok. 'tamam teyzecim komşun sana yardım etti,bende biliyorum ama hatırlatırım annem günlerce çoluğu çocuğunu bırakıp geldi 2 hafta sana yardım etti.biri kardşn biri komşun. ayrıca bu kadın hasta. haa komşum önemli diyosan. hiç sorun değil canın saolsun. sadece küçük bi hatırlatma yapmak istedim' dedim. tabi cnm öle olunca size gelmek zorundayım dedi.klava: illa ki bi takım şeyleri hatırlatacaksın yani insana. 3 tane teyzem var. dün hepsi ve ananem gelmişler. ee işte napalım ne iş var, ne zaman gelelim yardıma. bak ne yapılcaksa yapalım,ne lazımsa alalım falan demeler başladı. ama işte önce bi delirtiyolar insanı. bizimkilerin huyunu bildiğim için öle konuştum. yoksa asla gidip konuşmam öle. yani yapılan iyilikler çabuk unutuluyor..başta annemin hastalığını bile hafife aldılar. amaaann ne var onda.bizde olduk zamanında dediler. ama işin içne kemoterapi girince hepsi koyverdi ağladı. korktular.
yazdıklarını aglayarak okudum benımde ablamın omuriliginde tümör var kemoterapıye baslıycak.cok endıselıyız Allahım su üc aylar yüzüsuyu hürmetıne anacıgına ve ablacıgıma sıfa verır ınsallah.senı suan okadar ıyı anlıyorumkı hıc bır güzel söz yarama merhem olmuyor.rabbım bool sıfa versın su güzel günde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?