• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

:teselli: Çok geçmiş olsun canım benim. :teselli:
Ben 1,5 yıl onkoloji hemşireliği yaptım.Aklında soru olursa bana sor olur mu yerimseniben
Diğer arkadaşlarda çok güzel bilgiler vermişler alkisalkisalkis
Herkese acil şifalar dilerim.:Saruboceq:

:teselli: Çok geçmiş olsun canım benim. :teselli:
Ben 1,5 yıl onkoloji hemşireliği yaptım.Aklında soru olursa bana sor olur mu yerimseniben
Diğer arkadaşlarda çok güzel bilgiler vermişler alkisalkisalkis
Herkese acil şifalar dilerim.:Saruboceq:

teşekkür ederim canım. allahın izniyle yarınki kontrolden sonra cuma günü 4.kemoterapiyi alıcaz. inş bu defada çabuk ayaklanır.

maske degilde onun bulundugu odada muhabbet etmeyin kimseyi sokmayin siz bile durmayin bence tekerlekli bir yatak olursa rahat tasirsiniz salona fln opmeyin sarilmayin. o yokken havalandirip ideal sicakliga getirdikten sonra odaya alin cok onemliymis bunlar doktor soyledi Allah sifa versin herseyin vardir caresi

biz bu ay bu yasakları fazlasıyla çiğnedik.:1no2: 10gün önce isteme merasimi oldu. geçtiğimz cmrtsi nişanım oldu. uyardığımz insanlar öpmedi. dikkatsiz olanlar öpmeye davrandı falan ama herhangi bisorun yok şimdilik. moralimiz keyfimiz yerinde çok şükür:nazar:

inş canım. hayırlısıyla atlatıcaz inş.
bugün 4.yü alıyoruz. 1,buçuk saat önce başladı almaya. hava sıcak olacak die korkuyordum. ama allahtan hava kapalı. azcık serinlik var annemin şansına sanırım.
nişanlım 15 gün içinde askere gidecek. şimdi azcık bununda üzüntü var evde.

evet 4.nün üzerindende nihayet bi 3 gün geçirdik. annem çok şükür çok iyi.
4.den sonra aldğı kırmızı ilaç değişecekmiş. başka bi ilaç vereceklermiş.
inş yine dengesini bozmaz annemin. 3. ve 4.yü çok güsel geçirdik. inş devamıda öyle olur.
bide kemoterapiden sonra radyoterapi var. çok acıyo falan diye yaşayanlardan duymuş.
korkuyo.:1no2:

sonunda 4. yü de atlattınız! geçmiş olsun tekrar...

bir şey sormak istiyorum, çok yakınlarımdan biri lenf kanserine yakalanmıştı ve kan değerleri düşük olduğu için kemoterapi öncesi kan değerlerinin yükselmesi bekleniyormuş. bu konuda bir bilgin var mı?

bir de ben radyoterapiyi kemoterapiden önce diye okumuştum bir yerde ama değilmiş, şimdi senin mesajınla öğrendim. zaten vücutları çok zayıf düşmüş oluyor, off radyoterapide acı vericiyse mafoldumben

merhaba kızlar,nisan yağmuru annene çok geçmiş olsun Allah şifalar versin.Benimde annem meme kanseri oldu malesef ameliyat olalı 7 ay falan oldu kemoterapiyi birkere aldı ağır geldi vücüduna ilacı değiştirip daha farklısın verdiler,bir ay kadar da ışın tedavisi gördü çok şükür bitti ama damardan verdikleri iacı 3 haftada bir vericekler bir de 5 yıl boyunca ilaç kullanıcak çok şükür şimdi iyi ama senin çektiğin sıkıntıları ve duygularını çok iyi anlıyorum benim hayatımda en çok sevdiğim değer verdiğim insan annemdir bu hatalığı duyunca şok oldum kendime gelemedim kaç ay,neye uğradığımız şaşırdık aklımızın ucundan dahi geçmezdi ama hayat işte en kötüsü bu olsun Allah daha beterinden korusun inşallah en önemlisi moralini yüksek tutun,mide bulantısında zencefil kaynatın zencefil çayı çok iyi geliyor mide bulantısına.Ama mutlaka her kullandığınız bitkisel çayları mutlaka doktora sormadan vermeyin kemoterapiye zararı olabilir ,dikkat edin umarım tüm bu hastalıkla savaşan hastalara annene ve benim anneme de Allahım tez zamanda şifalar verir inşallah dua edelim bir de ışın acı verir diye yazmışlar ama acısı olmuyormuş sedece annemin sağ göğüs bölgesine ışın verildiği için o tarafta koyulaşma oldu ama acısı olmadı hiç sürekli krem sürdük yara falan olmadı koyulaşma da daha sonra kendiliğinden geçiyormuş zaten seanslar 10 dk falan sürüyordu hafta içi hergün

merhaba kızlar,nisan yağmuru annene çok geçmiş olsun Allah şifalar versin.Benimde annem meme kanseri oldu malesef ameliyat olalı 7 ay falan oldu kemoterapiyi birkere aldı ağır geldi vücüduna ilacı değiştirip daha farklısın verdiler,bir ay kadar da ışın tedavisi gördü çok şükür bitti ama damardan verdikleri iacı 3 haftada bir vericekler bir de 5 yıl boyunca ilaç kullanıcak çok şükür şimdi iyi ama senin çektiğin sıkıntıları ve duygularını çok iyi anlıyorum benim hayatımda en çok sevdiğim değer verdiğim insan annemdir bu hatalığı duyunca şok oldum kendime gelemedim kaç ay,neye uğradığımız şaşırdık aklımızın ucundan dahi geçmezdi ama hayat işte en kötüsü bu olsun Allah daha beterinden korusun inşallah en önemlisi moralini yüksek tutun,mide bulantısında zencefil kaynatın zencefil çayı çok iyi geliyor mide bulantısına.Ama mutlaka her kullandığınız bitkisel çayları mutlaka doktora sormadan vermeyin kemoterapiye zararı olabilir ,dikkat edin umarım tüm bu hastalıkla savaşan hastalara annene ve benim anneme de Allahım tez zamanda şifalar verir inşallah dua edelim bir de ışın acı verir diye yazmışlar ama acısı olmuyormuş sedece annemin sağ göğüs bölgesine ışın verildiği için o tarafta koyulaşma oldu ama acısı olmadı hiç sürekli krem sürdük yara falan olmadı koyulaşma da daha sonra kendiliğinden geçiyormuş zaten seanslar 10 dk falan sürüyordu hafta içi hergün

:Saruboceq: dilerim acısız olur o süreç de, tabii öncesinde kemoterapi döenmi var :çok üzgünüm: Kemoterapi aldıktan sonra 2 gün kendine gelememe normal mi peki? Gerçi kan değerleri düşük olduğu için hafif doz verilmiş o bile :çok üzgünüm:

canım kemoterapinin etkisi 2 gün içinde belli olmaya başlıyor yan etkileri,iki gün öyle olması normaldir vücuttan vücuda değişir kemoterapiyi kaldırabilmek.Zaten sürekli kan değerlerine bakılacak takip altında tutulacak ona göre ilacı azaltır yada çoğaltırlar çünkü kemoterapi kan değerlerine etki ediyor anneme de ağır gelmişti karaciğer değerlerinde yükselme olmuştu bayağı uğraştık sürekli kontrol altında indi.Umarım hastanız tez zamanda şifa bulur geçmiş olsun :teselli:yorgun savaşçı

canım kemoterapinin etkisi 2 gün içinde belli olmaya başlıyor yan etkileri,iki gün öyle olması normaldir vücuttan vücuda değişir kemoterapiyi kaldırabilmek.Zaten sürekli kan değerlerine bakılacak takip altında tutulacak ona göre ilacı azaltır yada çoğaltırlar çünkü kemoterapi kan değerlerine etki ediyor anneme de ağır gelmişti karaciğer değerlerinde yükselme olmuştu bayağı uğraştık sürekli kontrol altında indi.Umarım hastanız tez zamanda şifa bulur geçmiş olsun :teselli:yorgun savaşçı

a.s. Çok teşekkürler! Dilerim tüm hastalarımız sağlıklarına kavuşur bir an önce :Saruboceq:

merhabalar
ilk kemotrapi zor geçiyor önemli olan bol bol sıvı alması vucuttan ilaçı atabilmek için,kusmalar gayet normal bende yaşadım her ilaçtan sonra zorla yedirmeyin herşeyden tiksinir dediğim gibi sıvı gıdalar ayran özellikle bence doktorunuza sormadan artı şeyler kullanmayın aldığınız ilaçların etkisini azaltma durumu olduğunu duymuştum Allah sabır versin

radyoterapi kemotrepiden daha kolay ve rahatsızlık vermiyor vucutta kararma oluyor bronzlaşma diyelim:) sadece halsizlik veriyor bol bol dinlenmek gerekli sonra inşallah sadece 3 ayda bir kontrollere gidersiniz

evet 4.nün üzerindende nihayet bi 3 gün geçirdik. annem çok şükür çok iyi.
4.den sonra aldğı kırmızı ilaç değişecekmiş. başka bi ilaç vereceklermiş.
inş yine dengesini bozmaz annemin. 3. ve 4.yü çok güsel geçirdik. inş devamıda öyle olur.
bide kemoterapiden sonra radyoterapi var. çok acıyo falan diye yaşayanlardan duymuş.
korkuyo.:1no2:
canım çok sevindim iyi geçtiğinde..inşallah tez zamanda iyileşir...
birde daha öncede yazmıştım ne olur anneciğine söyle kendini diğer hastalarla kıyaslamasın..herkezin tedaviye verdiği reaksiyon farklı olabilir ve herkezin hastalığının dereceleri çok farklı olabilir. sakın annen kendini diğer hastalarla kıyaslamasın bu onun moralinin bozulmasına sebep olur. ayrıca ne kadar çok acıyabilir ki çok acıyan birşeyi doktorlar canlı canlı işkence eder gibi uygulayabilirmi. bu acıma birazda hastanın hassasiyetine bağlı...hem şimdiden bunu düşünmesin annen...iyi haberlerini bekliyoruz canımkaydirigubbakcemile5

günaydın arkadaşlar.
uzun süredir giremedim buraya.
yaptığınız yorumlar için,desteğiniz için çok teşekkür ederim.
geçen hafta nişanlımı askere yolladım hayırlısıyla.
gün saymaya başladık artık.
anneme gelince.geçen hafta tahlili vardı. değerler düşük çıktı biraz. daha dikkatli olmamız gerekiyor. bu cuma 5. terapiyi alıcaz ve ilaç değişik olacak. inş ilki gibi olmaz.
radyoterapi herkese göre değişiyo sanırım. kimi önce alıyor kimi sonra alıyor.
annemin sağlığı şuan iyi. hatta dün kalkıp salça çıkarmış.yemek yapıyo, geziyo falan. iyi yani...

annem hayırlısıyla 5.terapiyide aldı. korktuğumuz gibi kötü değil sonuç. akşamları midesi ağrıyor. oda normalmi değilmi bilmiyoruz. şimdilik mide ağrısından başka bişey yok.

nnisanyagmuruu, allah kavuştursun! iki dönemi beraber atlatacaksın anlaşılan.

mide konusunda dikkatli olun, benim bahsettiğim yakınım hiçbir şey yiyemediği için ilaçlar ağır gelmişti mideye, ama annenin yemesi fena değildi değil mi? doktora danışmayı ihmal etmeyin her türlü belirtiyi lütfen, böyle konuda çekinme olmaz, soru sorma hasta haklarınızda var zaten.

tekrar geçmiş olsun, senden güzel haberler aldıkça insan biraz daha ümitleniyor kendi hastaları için de...

Back