• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

benim annemi de salı günü onkoloji ye sevk edecekler. kemoterapiye ne zaman başlanacağı kararlaştırılacakmış. En baştan bu konuyu okumam gerek :1no2:

Allah acil şifalar versin kuzum. benim annemde 18 kür kemoterapi tedavisi gördü.. bu dönemlerde dualara çok ihtiyacı oluyo insanların ama kendinize dikkat edin yooksa sizde bir dert sahibi olmayın Allah korusun.. ben daha 24 üme girmeden dökülmeye başladım..

slm
konuyu bende baştan okuyacağım galiba
benim annemde mide ca ameliyat oldu 9 şubatta midesi alındı
ömrümden ömür gitti öğrendiğim gündenn hastaneden çıkış gününe kadar
ilk KT geçen hafta aldı mide bulantısı ve ishal olur demişti doktorumuz allaha şükür olmadı
KT de 5 kür uygulanacak

kanserle ilgili hiç bir şey araştırmadımm
öğrendiklerimiz bazen olumsuz etki yapıyor kendimden biliyorumm
yaşayarak öğrenmek istedimm ne nedir nasıldır

çok zor zamanlar bunlar allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Allah acil şifalar versin kuzum. benim annemde 18 kür kemoterapi tedavisi gördü.. bu dönemlerde dualara çok ihtiyacı oluyo insanların ama kendinize dikkat edin yooksa sizde bir dert sahibi olmayın Allah korusun.. ben daha 24 üme girmeden dökülmeye başladım..

amin canım, allah nerde varsa hepsine şifa versin inşallah. annem dün 3. kürü aldı. saçları gitti tabii, bonemsi başörtüler takıyor. Bir de hava soğuk olduğu için şimdilik sokağa bere ile çıkıyor.

ben baya dağıldım tabii ilk zamanlarda. şimdi de üzerimde psikolojik olarak ir yük hissediyorum tabii ama kendimi o kadar paralamıyorum. Tek dileğim tüm bu tedavi süreci bittiğinde, bizim için herşeyin geride kalmış olması... annemin sağlığına tekrar kavuşması :Saruboceq:

slm
ilk KT geçen hafta aldı mide bulantısı ve ishal olur demişti doktorumuz allaha şükür olmadı
KT de 5 kür uygulanacak

allah yardımcınız olsun. haklısın çok fazla araştırınca insanın kafası karışıyor ve sanki her okuduğu hastasında olabilirmiş gibi bir hisse kapılıyor. Bilinçli olmak ama çok kurcalamamak lazım, en nihayetinde doktor değiliz :1no2:

slm
KT de 5 kür uygulanacak

canımbenim Rabbim yar ve yardımcın olsun.
kanseri araştırmamakla çok güzel yapmışsın..
bende ne bitti ne olacak bilemedim..
o an ki ruh hali çok farklı, bir de ben ailem üzülmesin diye tek başıma altından kalkmaya çalıştım biraz yıprandım ama kısmen atlattık hamdolsun.
heryer labirent gibi geliyodu nereden gideceğimi bilemiyordum. çevremdeki yaşam bana o kadar tohaf geliyordu ki sanki ben cam bir fanusun içindeyim herkes beni görüyo duyuyo ama ben kimseyi duyamıyorum, anlayamıyorum gibi.. ama sıkıntılar olsadaa annem hayatta o tedaviler kemoterapi de annemi yaşatmak için geçici acılar diye düşünmeye çalıştım. öyle düşünün kendinizi yıpratmayın çünkü anneler hisseder. iyi olun ki annenizde sizden destek alsın moral bulsun..

nıSAN YAĞMURU en baştan beri her satırı okudum en başlarda ağlayarak hemde.bana ve çabalarıma öyle yakındı ki.Annemde akciğer kanseri oldu.kemoterapiyı yaşından dolayı 72 yaş uygun görmedi bazı dr şimdiki ise küçük hücreli çabuk netıce alınır deneyelim diyor ama zatenm bulantı ve iştahsızlık var cesaret edemıyorum.kemoterapi alanları okumak için senın forumuna gırdım.korktum biraz film çekildi netuıcesıne gore karar vereceğiz ama öksürük ve kanama var.ağrıları şiddetli bir yerde mecbur kalabiliriz bende senın ve annenın tecrubeklerişnden faydalanmak ıstıyorum.
moral zaten bitik.çok yaşlı kaldıramayabilir.gözümün önünde erimesıne dayanamıyorum :(

nİSAN YAĞMURU en baştan beri her satırı okudum en başlarda ağlayarak hemde.bana ve çabalarıma öyle yakındı ki.Annemde akciğer kanseri oldu.kemoterapiyı yaşından dolayı 72 yaş uygun görmedi bazı dr şimdiki ise küçük hücreli çabuk netıce alınır deneyelim diyor ama zatenm bulantı ve iştahsızlık var cesaret edemıyorum.kemoterapi alanları okumak için senın forumuna gırdım.korktum biraz film çekildi netuıcesıne gore karar vereceğiz ama öksürük ve kanama var.ağrıları şiddetli bir yerde mecbur kalabiliriz bende senın ve annenın tecrubeklerişnden faydalanmak ıstıyorum.
moral zaten bitik.çok yaşlı kaldıramayabilir.gözümün önünde erimesıne dayanamıyorum :(

çok geçmiş olsun canım
inş sağlığına kavuşur tez zmnda
çok zor bi süreç
olması gereken tek şey moral
moralinizi hiç düşürmeyin

bisürü şeyler oldu bizdede hepsini okumuşsun biliyorsun
inan geriye dönüp okuyamıyorum
aynı şeyleri tekrar yaşıyor gibi oluroum

allahyardımıcınız olsun inş iyileşir cnm

Bu hastalığı duyunca gözlerim doluyor ,kalbim daralıyor...

Babacığımı bu illet hastalık yüzünden toprağa verdik hem de gencecikken 49 yaşıdayken.

Ondan sonra nerde ve ne zaman bu hastalığın adını duysam içim çok ama çok acır.

Dualarım annenle konu sahibi arkadaşım.Tedavisi bulundu diyor hep haberlerde.

İnşallah annen tez zamanda iyileşir sağlığına kavuşur.

Kemoterapi alırken mide bulantıları baş dönmeleri oluyor mutlaka.Tuzlu şeyler yedirmeye çalışın.

Tekrar çok ama çok geçmiş olsun

cnm öncelikle çok geçmiş olsun bu illet hastalıkla başa çıkmak gerçekten çok zor ama kemoterapi sonrası böyle olması normal korkmayın çünkü aldığı ilaçlar çok ağır bu yüzdende etkileride böyle ağır oluyor malesef ufak bir ağrı kesici bile içsek bi yan etki yapıyor mesela midemiz bulanıyor
tabi midesini rahatlatacak doğal şeyler içebilir nane limon gibi onun dışında eğer hiç gıda alamıyorsa mamalar var doktoruna sorabilrsin cnm

nİSAN YAĞMURU en baştan beri her satırı okudum en başlarda ağlayarak hemde.bana ve çabalarıma öyle yakındı ki.Annemde akciğer kanseri oldu.kemoterapiyı yaşından dolayı 72 yaş uygun görmedi bazı dr şimdiki ise küçük hücreli çabuk netıce alınır deneyelim diyor ama zatenm bulantı ve iştahsızlık var cesaret edemıyorum.kemoterapi alanları okumak için senın forumuna gırdım.korktum biraz film çekildi netuıcesıne gore karar vereceğiz ama öksürük ve kanama var.ağrıları şiddetli bir yerde mecbur kalabiliriz bende senın ve annenın tecrubeklerişnden faydalanmak ıstıyorum.

çok üzgünüm nisan yağmuru. nolur yazcaklarımı yanlış anlama. benim babamda küçük hücreli akciğer ca. biz de kemo +radyo aldık. ama hiçbi işe yaramadı. öğreneli tam 1 sene oldu hastalığı. bu küçük hücreli illet ilk başta kemoya çok güzel cvp veriyomuş gibi umutlandırıyo yok oluyo ama sonra öyle bi dönüş yapıyoki 10 katı güçlü biçimde. üzgünüm ama yasadıklarımdan ve araştımalarımdan çıkardığım sonuçla sana yazıyorum (elbette herkesin bünyesi farklı vs ama maalesef bu tür bir kanserden kurtulan ve 2 yıldan fazla yaşayan o da ilk evrede yakalarsan olmamış.)annen kimi görmek istiyorsa kimle vakit geçirmek istiyorsa ne yemek ne içmek istiyorsa yaptır. hiç ilaçlarla olan ömürnü de yazık etme kadıncağıza. benim babamı 1 sene eve kapadık. herseye yasak koyduk sağlıklı beslensin diye, kimseyle görüştürmedik mikrop kapmasın diye. noldu? şimdi yarı bitkisel hayatta, acılar içinde kıvranarak, hiçbirsey yemeden içmeden 1, 5 haftadır sayıklayarak altını bezlettirerek öylece yatyor. biz de izliyoruz.elimiz kolumuz bağlı. keşke hiç aldırmasaydık kemo vs. 3 aymı yaşıycaktı en azından istediğini yer içer giderdi dilediği yere. daha fazla yazamayacağım. ümidini kırdıysam özür dilerim. çok geçmiş olsun.

çok üzgünüm nisan yağmuru. nolur yazcaklarımı yanlış anlama. benim babamda küçük hücreli akciğer ca. biz de kemo +radyo aldık. ama hiçbi işe yaramadı. öğreneli tam 1 sene oldu hastalığı. bu küçük hücreli illet ilk başta kemoya çok güzel cvp veriyomuş gibi umutlandırıyo yok oluyo ama sonra öyle bi dönüş yapıyoki 10 katı güçlü biçimde. üzgünüm ama yasadıklarımdan ve araştımalarımdan çıkardığım sonuçla sana yazıyorum (elbette herkesin bünyesi farklı vs ama maalesef bu tür bir kanserden kurtulan ve 2 yıldan fazla yaşayan o da ilk evrede yakalarsan olmamış.)annen kimi görmek istiyorsa kimle vakit geçirmek istiyorsa ne yemek ne içmek istiyorsa yaptır. hiç ilaçlarla olan ömürnü de yazık etme kadıncağıza. benim babamı 1 sene eve kapadık. herseye yasak koyduk sağlıklı beslensin diye, kimseyle görüştürmedik mikrop kapmasın diye. noldu? şimdi yarı bitkisel hayatta, acılar içinde kıvranarak, hiçbirsey yemeden içmeden 1, 5 haftadır sayıklayarak altını bezlettirerek öylece yatyor. biz de izliyoruz.elimiz kolumuz bağlı. keşke hiç aldırmasaydık kemo vs. 3 aymı yaşıycaktı en azından istediğini yer içer giderdi dilediği yere. daha fazla yazamayacağım. ümidini kırdıysam özür dilerim. çok geçmiş olsun.

canım çok geçmiş olsun anlattıkarına çok üzüldüm ama allahtan ümit kesilmez, inan bana moralinide bozma benimde annem ca 'dı hem göğsünde vardı hem lenf bezlerine sıçramıştı. bütün tedavilerini(kemo vs) aldı ve allaha şükür atlattı. şuan 6. yılı ve dün yine rutin kontrollerine gitti.maşşallah hiç bir şeyi yok artık.ne olur sende bozma moralini kötüye yorma hiç birşeyi. hep en iyiyi düşün iyi olsun.geçmişte anneni kısıtladığın içinde kendine kızma sakın o zaman öyle olması gerekiyormuş ve öyle oldu de.allahım acil şifalar versin herkeze..

arkadaşlar allahımıza şükürler olsun annemin kemoterapileri bitti :Saruboceq: şimdi radyoterapi var sırada ama ondan kormuyoruz.

bu arada arkadaşlardan biri tuz yesin demiş... amman ha sakın! kemoterapi ilaçları kortizon içeriyor. kortizon su tutar. tuz da suyu tutuyor. böyle olunca ilacın vücuttan atılması uzun sürüyor ve yan etkileri daha ağır geçiyor.

siz siz olun sakın ama sakın tuz aldırmayın kemoterapi gören yakınlarınıza. bilginiz olsun.

bnm annem ilk 4ünde kırmızı ilaç aldı
son 4ündede beyaz su renginde bi ilaç verdiler
ve o beyaz olanda tuzlu yenmeyecek dedi dr ilk 4gün
diğerinde herşey serbestti
yani herkesin aldığı kemoterapi ilacı farklı
dr mutlaka uyarıyor yememesi gerekn bişi oldumu

merhaba arkadaşlar Allah hepimize sabır versin hastalarımıza da acil şifalar versin.Babam midesinden tedavi görüyor Allaha şükür yayılım falan yapmamış tümör.İlk kemoterapiyi aldı 15 günce ve şükürler olsun çok ağır geçirmedi ilk tedaviyi.3 gün önce saçları dökülmeye başladı gidip kazıttı.Benim size sorum şu:Dökülen saçlar ne kadar sürede yerine geliyor öğrenebilir miyim?

benim annemin mayısın son haftası bitti kemoterapisi.. şu an kafasındaki saçları köklenmiş, hatta ense kısmında tüy tüy çıkmaya başlamışlar. ense daha çabuk uzuyormuş zaten... 2-3 ayda anca çıkıyor anladığım kadarıyla ama herkesin saç uzama zamanı farklı...

Back