• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

canım annene çok geçmiş olsun ALLAh acil şifalar versin bende yaklaşık 2 sene kadar kematorapi aldım bilirim bu bulantıları, halsizlikleri ilacı aldıktan 3-4 gün sonra normale döner annen bu arada bol bol su içmeye çalışsın ki ilaç bi an önce vucuttan atılsın inşlh kematorapi tedavisi bitince rahat edecektirr...sevgilerimle çok geçmiş olsun tekrar

öncelikle çok çok geçmiş olsun. kemoterapi de mide bulantısı ve halsizliği artıran kırmızı ilaç var o mahvediyor bünyeyi. ama korkma ilaç verilirken seruma çok etkili bulantı kesiciler ekleniyor ayrıca vucut kendini topladıkça yan etkiler azalıyor. direncinin düşmemesi için protein ağırlıklı beslenmeyi artırın (yumurta et türevi besinler)ayrıca ağızdan alınan çok güçlü bulantı kesen ilaçlar var medikal onkologunuz bu konuda size yardımcı olur. şimdi asıl önemli olan bir sonra ki kemoterapiye kadar vucut direncini korumanız çünkü kan değerleri düşerse kemoterapiye ara verilmek zorunda kalınıyor. Allah anneciğinize şifa size de güç kuvvet versin. tüm kalbimle geçmiş olsun diliyorum

çok saolun. bulantı için ilaç verdi dr umuz. şükürki 2gündür düzeldi yemesi. salı günü kontrol var, inş herşey normal çıkar.

Allah acil şifalar versin...
işte kemoterapinin yan etkileri,
mide bulantısı,halsizlik,iştahsızlık,
her kemoterapi aldığında yaşayacak maalesef...
yalnız bitkisel ilaçları ,kemoterapiden ne kadar süre önce veya sonra vermeniz
gerektiğini mutlaka doktorunuza sorun...
geçmiş olsun...

evet canım bitkisel ilaç henüz almadık. bu kan değeri falan varya bunlara ters etkide yapıyomuş.dr la görüşmek istiyorum önce. ama ıhlamur adaçayı kekik falan içti azar azar. oda canı istedi die tedavi amaçlı değil.

nnisanyagmuruu, acil şifalar diliyorum... benim de çok yakınım olan biri sanırım bir kanser çeşidine yakalandı, sonuçlar bekleniyor. şimdiden araştırma yapıyorum ben de. allah yardımcısı olsun tüm hastaların :Saruboceq:

genelde bulantı için i.m olarak yada oral olarak metpamid veriliyor kemoterapi serumunun içinede katılıyor dr evdede kullanım için verebiliyor
faydası var gerçekten
tabiki kendı başınıza asla kullanmayın
babamada kullanıyorduk offfff çok zıor
allah kolaylık versin neler çektık neler...bilirim çok iyi bilirimmm...

evet canım. insan knd başına gelmeyince bilmiyor. metpamid de yazdı dr bize. onu kullandık ilk 5 gün sorasında kullanmadı. sanki hiç bişey yokmuş gibi geziyo,yemek yapıyo.geçtğmz pazar köydeki yazlık eve gittik. bol yeşillik temiz hava falan iyi geldi ona.güzel zaman geçirdik.bide bi iştah varki sormayın. küçük çocuklar acıkınca nsl sabırsızlanırlar ya, aynen öyle.şuan tek yiyemediği,içinin almadığı yumurta ve patlıcan var.oda olmayıversin diyorum.bunada şükür. annem dio bu defa şişmanlıcam galiba. ama ben kilo kaybındansa faydalı besinlerle kilo almasını tercih ediyorum ki öle çok çbk kilo alacak bi bünyesi yok.sanmıyorum çok fazla kilo alacağını.

şuana kadar herşey yolunda gitti çok şükür.sıra geldi 2.kemoterapiye. allahım inş bunuda hayırlısıyla atlatırız.yarınki kontrolden sonra cuma günü alıyoruz kemoterapiyi. yanında kardşm olacak bu defa.ben izin alamıyorum.aklım annemde olacak.

şuana kadar herşey yolunda gitti çok şükür.sıra geldi 2.kemoterapiye. allahım inş bunuda hayırlısıyla atlatırız.yarınki kontrolden sonra cuma günü alıyoruz kemoterapiyi. yanında kardşm olacak bu defa.ben izin alamıyorum.aklım annemde olacak.

:Saruboceq: inşallah 2. yi de kolay atlatırsınız. 1. nin iyi geçmesi moral de olmuştur, bu da güç verir diye düşünüyorum. Kemoterapi süresince hastanede yatılı kalınıyor mu, yoksa günlük gidip gelme şeklinde mi?

özel olduğu için ilk gidişimizde 1 gece kaldık.şimdiyse perşembe gidip tahlillerden sora geri dönecek.
cumada kemoterapiyi alıp dönücez.inş etkisi kısa sürer.
ama 2 gündür şu sorunumuz var.saç dökülmesi. tutam tutam dökülüyo. dün ağladı biraz.sora ben yine teselli sorası hemen gırgır şamata güldürdüm falan.
sora teyzeme gittiler.eniştem kel bnm. ve kellik üzerine esprilerle kırmış geçirmiş bizimkileri.
bugün benden bone şeklinde küçük eşarplar oluyoya,adınıda bilmiyorum hiç, onlardan istedi. iş çıkışı arıcam bakalım inş bulurum.
renkli renkli alayım diyorum.1 tane beyazı var. rahat geldi onada ondan istedi.bizi yoracak olan bu saç dökülmesi dönemi olacak sanırım.
annem saçlarını çok seviyodu.buda onu çok üzdü işte.
ama genel olarak sağlığının gücünün kuvvetinin yerinde olması hepimiz için daha önemli.

özel olduğu için ilk gidişimizde 1 gece kaldık.şimdiyse perşembe gidip tahlillerden sora geri dönecek.
cumada kemoterapiyi alıp dönücez.inş etkisi kısa sürer.
ama 2 gündür şu sorunumuz var.saç dökülmesi. tutam tutam dökülüyo. dün ağladı biraz.sora ben yine teselli sorası hemen gırgır şamata güldürdüm falan.
sora teyzeme gittiler.eniştem kel bnm. ve kellik üzerine esprilerle kırmış geçirmiş bizimkileri.
bugün benden bone şeklinde küçük eşarplar oluyoya,adınıda bilmiyorum hiç, onlardan istedi. iş çıkışı arıcam bakalım inş bulurum.
renkli renkli alayım diyorum.1 tane beyazı var. rahat geldi onada ondan istedi.bizi yoracak olan bu saç dökülmesi dönemi olacak sanırım.
annem saçlarını çok seviyodu.buda onu çok üzdü işte.
ama genel olarak sağlığının gücünün kuvvetinin yerinde olması hepimiz için daha önemli.

sanırım bandana şeklinde, hani başın üst bölümünü örten ensede de lastikli bölümü olan benim de tam adını bilmediğim şeyleri kastediyorsun. Ben de yazın kullanırım onlardan, ve hani beyaz vardı rahat etti demişsin ya, kumaşına dikkat etmeni, hava geçirgen ne bileyim keten, pamuklu vb olmasına ve esnekliğini elinle kontrol et istersen. annenin en sevdiği renklerden alırsın zaten. eniştene de ayrıca saygılar alkisalkisalkis böyle zamanlarda böyle insanlar bulunmaz nimettir a.s bir de saçları tekrar çıkacak sonuçta, moral bozukluğunu tahmin edebiliyorum ama mesela iyi ki sıcaklara denk geldi, kışa havalar soğuyana kadar uzamaya başlar diyebiliriz, güzel geçsin her şey annen için ve tabii sizler için...a.s.

Back