elif_ba , yorgun savaşçı , mod26 , lostsun , ekrulum_mor ametist hepinize çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarınızı.
genel olarak şöyle cevap vereyim. kardeşim öss den sonra boş artık. sürekli annemle birlikte.anneannemde annemin yanında duruyor. sürekli moral vermeye çalışıyoruz ancak hep hastalık üzerine odaklanmıyoruz. kim ne yapmış,nereye gitmiş neolmuş vs başka başka şeylerden bahsediyoruz. gün içinde işyerinde yaşadıklarımı paylaşıyorum.yani anakız dedikodu yapıyoruz.:dance: azda olsa kafası dağılıyo şu bulantı döneminde.
allah ne eksik etsin ne de düşürsün hastanelere.biz bugüne kadar ailece aile hekimliğinden başka hastane görmüş insanlar değiliz.belki görsek hastane ortamına alışkın olurduk ama bu ilk oldu(inş son olur).buyüzden hem hastalığa hem hastaneye alışmak daha zor oldu bizim için.
bu hastalıktan tedavi gören en yakın tanıdığımız ev sahibimiz. o sağ olsun çok moral verdi. yaşadıklarını anlattı. şimdilik eklem ağrısı vs yok ama bu defa çok fazla halsizliğinin olduğunu söylüyor.ve çok sıvı tüketemedi.ilkinde gün içinde çok tüketmişti ıhlamur,adaçayı,şerbet,su vs. dün böbreğim ağrıyo sanki dedi. inş onla ilgili bi sorun çıkmaz.
gelenimiz gidenimiz moral veren falan çok oluyor sağolsunlar. ama annem ilk 4-5 gün hep yalnız kalmak istedi..
saçlar en büyük yıkıntımız olur diye düşünüyordum ama olmadı.ilk dökülme başladığında çok sarsıldı ancak şuan bone bile takmıyo. amaaann boşver dursun siz aynaları kapatın,ben görmiyim yeter dio.yani bize öyle görünmekten rahatsız değil.
bir diğer konuda şu,ameliyat sırasında annemin koltuk altından sadece küçük bir örnek alındı.lenf bezleri temiz çıktı.yani koltuk altında sorun yok,sağlam. memedede sadece kitle alındı.yani meme tamamen eskisi gibi.hiç bir değişlik yok. ki çevresinde kimi tanıdıysa hastanede vs hepsinin tamamı alınmış.kiminin iki memeside yok. ki annemin sadece kitle alındı. buda ona moral olmuyor değil.
işte tek sıkıntımız ilk bir haftalık dönemde, sorasında kndne geliyor.bizde ona faydalı olan besinler temin edip tüketmesini sağlıyoruz.ilk terapiden kalkıncada pekmez,pancar,ballısüt,havuç,yoğurt,çeşitli tatlılar(çokfazla tüketti),meyveler(hepsi knd bahçemizden organikalkisalkisalkis),ekşi olan herşey(turşu,salata),kırmızı et,gün içinde ıhlamur,adaçayı,meyvesuyu.bunları çok fazla tüketti.şuan için aklıma gelenler bunlar.tabi bunun yanında mevsim sebzelerinden oluşan yemekler,çorbalar vs gayet iştahla yedi.hatta yemek yetiştiremedik.acıktımı durduramıyoduk:dance: o böle oldukça sevincimden yere göğe sığamıyorum.ne isterse yapıyordum. ki 15günden sora knd yapmaya başladı yemekleri. inş yine ogünleri görücem. sabırla bekliyorum. ayrıca sebze kndmizde bahçemize ektik her yıl oldğu gibi,bu yılda organik beslenicez.:dance: babam sağolsun annem için bu yıl daha özenli ekim yaptı bahçeye..
bu arada ağız yaralarımızda çok oldu. babam kırmızı dut topladı geldi köyden. 2 günde geçti yaralar. dolabada koydum.malum terapi bitene kadar lazım olacak.
akşam dioki.seninde ne çilen varmış.kardşn öss dedi başının etini yedi.sözlün 1 ay sora asker,ben böle,ev işi üstünde,biyandan çalışıyorsun... derken şşşttt hayırdır ben şikayetçi değilimki.hepsinin üstesinden gelirim alimallah dedim.:dilcikar: sen rahat ol dedim.yerimsenibenmoral vermeye çalıştım.
işte böle.bugünlerde geçecek inş.hayırlısıyla...geriye dönüp baktığımızda gülümseyerek anacağız...a.s