Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

teşekkür ederim cnm.a.s.inş herşey güsel olur.tam olarak nerde bulurum bilmiyorum ama dolaşıp bulucam artık.bide annemin sadece evde açıktı saçı.dışarıda kapalıdır. buyüzden üzülmemesi gerektiğini söylüyorum.bu yanıda ona moral oluyo aslında.

e dışarıda kapalıysa zaten çok daha az fark edecektir. toka satan yerlerde, tuhafiyelerde bulabilirsin. tavsiyem düz renkler yerine çzgili, desenli ve içini açacak, hoşuna giden renklerde olanlardan alman. hastane ortamını hatırlamasın sürekli yerimseniben

dün iş çıkışı 4 tane aldım. beyaz,pembe,kırmızı ve uçuk mavi.kıyafeti pembeydi pembeyi taktık.ama düz renk bulabildim. desenlilerdende araştırıcam bakalım. dün eve gittiğimde saçı açıktı. hani saçımızı kulak arkasına atarızya,öle yaparken bile,yani dokunmakla bile dökülüyodu. dedi akşama baban kessin saçlarımı.bende iyi olur.hem döküldüğünün pek farkına varmazsın dedim. ve babam yaklaşık 1 cm kalana kadar kesti saçlarını. ama öle bile ayrı bi güsel olduya.annemin saçları çok gür ve kalındı.şuan ince telli ve seyrekmiş gibi oldu. tüm aynaları kapatın artık görmiyim ben,dayanamam dedi. ve odalarındaki elbise dolabıda boydan boya ayna. bugün gazete kağıt vs yapıştırıcam artık.şimdi tek isteğim hayırlısıyla yarınıda atlatalım...
bu arada herkesin kandili mübarek olsun...

arkadaşlar her an sevinçten uçabilirim yani. 2. terapininde ilki gibi en az 3 gün falan sorunlu geçeceğini düşünüyoduk. annem yaklaşık yarım saat önce 2. kemotrapiyi bitirdi. ve burdan nsl gittiyse öyle geliyomuş.kendisi aradı.çok iyiyim dedi.sevinçten ağlamamak için zor tuttum kndmi.inanılmaz bi mutluluk bu.çok korkuyodum.yine annemi öyle görmek çok üzecekti bizi.yine olur belki bulantı kusma ama dediğiniz gibi ilki gibi olmayacak sanırım.allahım sana çok şükürler olsun...

a.s. günün haberi seçiyorum bu mesajı :teytey:

a.s. günün haberi seçiyorum bu mesajı :teytey:

:kedi:zemuszemus:kedi:zemuszemus ama haklıyım dimi.kaç gündür uykusuzum desem yeridir.çok korkuyodum.allahıma şüküler olsun....:Saruboceq::Saruboceq: ve moral verdiğinz için yanımda oldğnz içinde hepinize çok tşkr ederima.s.

evet 2. terapimizin 3.günündeyiz.annem hala bişler yiyemedi.:1no2: arada 1er dilim meyve, 1-2 kaşık muhallebi falan yedirebildim.inş bugün yemeğe başlar. evet saçlarımızın artık tamamı döküldü neredeyse. aldığımız bonelerle idare edioruz.hepsi ayrı renk ve giydiği kıyafete göre bone takıyoruz.annemle ilgilenmek çok hoşuma gidiyo.gözünün içine bakıyorum. yine sabırla "açım ne yemek varsa getircokacimcoook" diyeceği günü bekliyorum... son 6 terapimiz kaldı... saçlarına çok üzlüyodu ama hastanede kemoterapi alırken yanındakileri falan görmüş. hepsinin derdi ayrı,knd halime şükrettim diyor. görüp üzülmenin yanında kndne moralde bulmuş orda....

canım benim annelere kıyamam ben ya
onlar çok kutsal varlıklarımız
çok üzüldüm canım ne olur onun yanında üzülmeyin
annenizin moralini yüksek tutun
kemoterapi aldığı müddetçe bulantılar devam edecektir
ayrıca halsizliği bitkinliği artacaktır
sizin elinizden gelen en güzel şey koca bir moral
çünkü bu hastalığın çaresi moral
çooooooooook geçmiş olsun
en içten dileklerimle söylüyorum
anneniz bian önce sağlığına kavuşsun inşallah

Arkadaşım çok geçmiş olsun arkadaşların dediği gibi mide bulantısı başdönmesi iştahsızlık çok normal şeyler öncelikle moral çok önemli sürekli bşey olucak diye tetikte beklemeyin bunu ona hasla hissetirmeyin her şeyin iyi olcağına önce siz inanın sonrada annene inandır bunu umarım tez zamanda sağlığına kavuşur artık herşeyin tedavisi var bunu unutma =)

Bu arada evde yanlız olmasın sürekli komşuları gelsin gitsin meşkale bulsun kendine anneciğin cnm evde kendi kendine oturmasın yani arada birde bu hastalığı yenmiş insanlardan bahset netten tanıştım 5 sene önce yenmiş falan bu ona moral olcaktır =)

Son düzenleme:
canım anneciğine çok çok geçmiş olsun...Rabbim şu mübarek günlerin hürmetine acil ve kalıcı şifalar versin,sizlere bağışlasın...:Saruboceq:

canım her kemoterapiden sonra bu sıkıntıları birkaç gün yaşayacaksınız...bunların yanı sıra kemoterapi dayanılmaz vücut ve eklem ağrılarıda yapabiliyor,bundan bahsetmediğine göre inşallah annende bu yok sanıyorum...bu bile şükredilecek bir durum...dr'un öpüşmek ,kalabalık ortamlarda olmamasını salık vermesi vs. nedeni bu tedaviyi alırken annenin bağışıklık sistemi zayıflıyor ve doğal olarak dışardan gelecek herhangi bir mikrop,bakteri veya enfeksiyon hastalıklarına karşı zayıf ve dirençsiz kalıyor...bir yanı daha varki oda kemoterapi güçlü bir zehir,dikkat ettiysen hemşireler bu ilaçı seruma aktarırken kuvöz gibi bir bölmeye,eldivenli ellerini sokarak hazırlarlar ve serumun etrafı alimünyum gibi birşeyle sarılır..yanlış bilmiyorsam bunu dışardaki insanların ve hergün bununla uğraşan sağlık ekiplerinin korunması için yapılıyor...ve hasta kemoterapiden sonraki birkaç gün bunu vücudundan idrar ve ter yoluyla atıyor...o yüzden ilk bairkaç gün aynı wc nin kullanılmaması ve hasta ile çok yakın ilişkilerin mümkün olduğunca fazla olmamasını istemelerinin sebebi hem(ki en önemli sebebi bu) bağışıklığı çok hassas olan hastaları korumak hemde hasta vücudundan kemoterapiyi atarken onun başında olanları olumsuzluklardan korumak...benim bildiğim bu ve bu bilgiyide bana kemoterapi alan hastanın kendisi bizzat söylemişti...onun çocukları küçüktü kemoterapi aldıktan sonraki birkaç gün hem kendi adına,hem çocukları adına hassasiyet gösterip çok yakın olmak istemezdi...bir diğer nokta annen kemoterapinin etkisi ile şişecektir çünkü vücudu su toplar...bunu bazıları kilo almak olarak görüyor ki kiloda olacaktır zaten...bu yüzden kendini iyi hissettiği ara dönemlerde düzenli yürüyüş yapsınki fazla su toplayıp,kiloda almasın...bu hastalıkta kiloyu korumak çok önemli...bol havuç suyu içsin beta karoten alımı çok önemli çünkü yalnız havuç suyunun içine muhakkak bir iki çay kaşığı zeytinyağı ilave edin ...çünkü havuçtaki betakaroten yağ ile alınırsa çözünür...kırmızı et ise haftada bir az miktarda öneriliyor...bu dönem beslenmesi çok çok önemli ...ama yesinde keşke ne yerse yesin değil...yediği her besin her gıda çok önemli çünkü aldığı gıdaların içinde devam eden tedavisini olumsuz etkileyecek besinlerde var(mesela greyfurt ilk aklıma gelen)...bunun yanı sıra öyle besinlerde varki hem tedavinin olumsuz yan etkilerini bertaraf etmekte çok faydalı hemde vücudunun toparlanıp,bir sonraki kemoterapiye hazır olmasında faydalı,hemde kan değerlerini iyi tutması anlamında faydalı...çünkü annenin kanındaki özellikle beyaz hücreler düşerse kemoterapi alamaz yani beyaz hücreleri hep belli bir düzeyde korunmalı...bunun için internette bir arama yaparsan eminim hangi besinleri ne şekilde ve hangi aralıkta tüketmesi gerektiğini gösteren makale ve yazılar bulabilirsin...saç dökülmesi hastanın en zorlandığı aşama maalesef...bunun içinde başını sıfıra vurdurmak en güzel çözüm bence...çünkü dökülen saçlarına her gün şahit olmak hastayı inanılmaz demoralize edebiliyor....ama kemoterapiden sonra eskisinden çok daha gür ve güçlü bir şekilde tekrar geliyorlar buda güzel olan yanı:)...annen ameliyat olduğu tarafın kolunu çok iyi korumalı,kolunu hiç yormuyacak,yaralamayacak,yakmayacak,kesmeyecek,çarpmayacak hatta şu yaz günlerinde sivrisinek bile sokmasın diye dikkat edecek...meme alındığına göre büyük ihtimal koltuk altı lenf bezlerindende alınmıştır...lenf bezleri alındıysa kol su toplayıp şişmeye temayüllü olacak ve bir kere şiştimide bakımı ve şişliğini indirmesi çok güç oluyor...bu yüzdende yukarda saydığım şeylerden kolunu ve elini dikkatle sakınacak....ve kolunu açabilmesi için bir takım fizik hareketleri verilmiş ve gösterilmiştir...bu hareketleri sabırla ve inatla ve azimle yapması ileriki yaşam kalitesi için çok önemli...muhakkak yapsın....sizlere gelince yanında ne üzüntülü ve telaşlı olun, nede abartılı bir şekilde hiç bir şey yokmuşcasına neşeli hallere bürünün...her ikiside dengesini bozar...sadece ona sevginizi ve yanında olduğunuzu hissettirip,bu hastalığı atlatacağına dair ona olan inancınızı hissettirin...çünkü maalesef kanser onun ve bir anlamda sizin pek hoşlanmadığınız bir yol arkadaşı olarak hayatınızın bu döneminde size katıldı...onu yok saymakda tehlikelidir....son olarak lütfen ürkmemeye ve korkmamaya çalışın,çok zor biliyorum ama çok daha ağır ve hayati organlarından bu hastalığa yakalananlar var...meme olmasada insan yaşamını idame ettirebilir...ama beyin,pankreas vs olmadan olmuyor değil mi...yada iç organlarda ve özellikle batında oluşan kanserlerde herşey çok daha zor,metastaz ise çok daha kolay...kötünün iyisini düşünecek olursak meme ca kanserlerin içinde iyisi durumıunda kalır....işte bu şekilde hep olumlu yanlarına bakın...ve tanıdığım bir kaç hanım var biri 25 yıl olmuş,biri 22 yıl olmuş, biri 15, bir diğeri 18 yıl olmuş ve gayet sağlıklı ve mutlu şekilde yaşamları sürüyor....bunlar çok güzel örnekler ve senin anneninde bunlardan biri olmaması için hiç bir sebeb yok:sm_confused:bol bol dua edin,inancınızı hiç kaybetmeyin hep moralli olun...bu bir süreç evet oldukça ağır ve zor bir süreç ama bitecek hayırlısı ile biraz sabır ve zamana ihtiyacınız var o kadar...tedavi ve beslenmesine çok çok dikkat edin bu arada yapabileceğiniz şey bu....canım tekrar tekrar geçmiş olsun...anneciğine gönül dolusu sevgiler ve dualarımı yolluyorum...selamımı söyle yanaklarından benim için öp....ve hatta ona bir ablam dediki:annelerin pes etmeye hakları yoktur...tedavisini olsun dinlensin ve kaldığı yerden yola devam etsin....çünkü ona ihtiyacı olan iki tane prensesi var....sağlıkla ve sevgi ile kalın canım:1hug:

elif_ba , yorgun savaşçı , mod26 , lostsun , ekrulum_mor ametist hepinize çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarınızı.
genel olarak şöyle cevap vereyim. kardeşim öss den sonra boş artık. sürekli annemle birlikte.anneannemde annemin yanında duruyor. sürekli moral vermeye çalışıyoruz ancak hep hastalık üzerine odaklanmıyoruz. kim ne yapmış,nereye gitmiş neolmuş vs başka başka şeylerden bahsediyoruz. gün içinde işyerinde yaşadıklarımı paylaşıyorum.yani anakız dedikodu yapıyoruz.:dance: azda olsa kafası dağılıyo şu bulantı döneminde.
allah ne eksik etsin ne de düşürsün hastanelere.biz bugüne kadar ailece aile hekimliğinden başka hastane görmüş insanlar değiliz.belki görsek hastane ortamına alışkın olurduk ama bu ilk oldu(inş son olur).buyüzden hem hastalığa hem hastaneye alışmak daha zor oldu bizim için.
bu hastalıktan tedavi gören en yakın tanıdığımız ev sahibimiz. o sağ olsun çok moral verdi. yaşadıklarını anlattı. şimdilik eklem ağrısı vs yok ama bu defa çok fazla halsizliğinin olduğunu söylüyor.ve çok sıvı tüketemedi.ilkinde gün içinde çok tüketmişti ıhlamur,adaçayı,şerbet,su vs. dün böbreğim ağrıyo sanki dedi. inş onla ilgili bi sorun çıkmaz.
gelenimiz gidenimiz moral veren falan çok oluyor sağolsunlar. ama annem ilk 4-5 gün hep yalnız kalmak istedi..
saçlar en büyük yıkıntımız olur diye düşünüyordum ama olmadı.ilk dökülme başladığında çok sarsıldı ancak şuan bone bile takmıyo. amaaann boşver dursun siz aynaları kapatın,ben görmiyim yeter dio.yani bize öyle görünmekten rahatsız değil.
bir diğer konuda şu,ameliyat sırasında annemin koltuk altından sadece küçük bir örnek alındı.lenf bezleri temiz çıktı.yani koltuk altında sorun yok,sağlam. memedede sadece kitle alındı.yani meme tamamen eskisi gibi.hiç bir değişlik yok. ki çevresinde kimi tanıdıysa hastanede vs hepsinin tamamı alınmış.kiminin iki memeside yok. ki annemin sadece kitle alındı. buda ona moral olmuyor değil.
işte tek sıkıntımız ilk bir haftalık dönemde, sorasında kndne geliyor.bizde ona faydalı olan besinler temin edip tüketmesini sağlıyoruz.ilk terapiden kalkıncada pekmez,pancar,ballısüt,havuç,yoğurt,çeşitli tatlılar(çokfazla tüketti),meyveler(hepsi knd bahçemizden organikalkisalkisalkis),ekşi olan herşey(turşu,salata),kırmızı et,gün içinde ıhlamur,adaçayı,meyvesuyu.bunları çok fazla tüketti.şuan için aklıma gelenler bunlar.tabi bunun yanında mevsim sebzelerinden oluşan yemekler,çorbalar vs gayet iştahla yedi.hatta yemek yetiştiremedik.acıktımı durduramıyoduk:dance: o böle oldukça sevincimden yere göğe sığamıyorum.ne isterse yapıyordum. ki 15günden sora knd yapmaya başladı yemekleri. inş yine ogünleri görücem. sabırla bekliyorum. ayrıca sebze kndmizde bahçemize ektik her yıl oldğu gibi,bu yılda organik beslenicez.:dance: babam sağolsun annem için bu yıl daha özenli ekim yaptı bahçeye..
bu arada ağız yaralarımızda çok oldu. babam kırmızı dut topladı geldi köyden. 2 günde geçti yaralar. dolabada koydum.malum terapi bitene kadar lazım olacak.
akşam dioki.seninde ne çilen varmış.kardşn öss dedi başının etini yedi.sözlün 1 ay sora asker,ben böle,ev işi üstünde,biyandan çalışıyorsun... derken şşşttt hayırdır ben şikayetçi değilimki.hepsinin üstesinden gelirim alimallah dedim.:dilcikar: sen rahat ol dedim.yerimsenibenmoral vermeye çalıştım.
işte böle.bugünlerde geçecek inş.hayırlısıyla...geriye dönüp baktığımızda gülümseyerek anacağız...a.s

bir noktayı atlamışım.dr kolunu kullanabilirsin.ameliyattan önce ne yapıyorsan şimdide yap. temizlik,yemek,gez toz vs. ama bi 4-5 yıl falan o kolundan kan aldırma,serum falan taktırma dedi. onun dışında her istediğini yap dedi.

nisan'cığım şu son yazdıkların beni çok mutlu etti....yani annenin lanf bezlerinin temiz çıkması harika bir haberalkisalkisalkis alkisalkisalkis bu kanserin meme ile sınırlı kalıp lenf'lere dağılmadığını gösterir ki süpeerrralkisalkisalkis..anladığım kadarı ile memeyi koruyarak ameliyat etmişler...yani annenim kemoterapisi bitip saçlarıda yerine geldimi...maşallah bir eksiklik duygusu yaşamadan eski hayatına dönecek buda psikolojisi için ballı ekmek tattlısı zemuszemus...üstelik hayat şartlarınız yani kendi bahçeniz,kendi üretiminiz organik meyve ve sebzeler ...ay ne diyebilirimki harika vallahi kaydirigubbakcemile2...lenfleri alınmadığı için evet kolu ile ilgili bir sıkıntı yaşamayacak,kolunu korkmadan kullanabilecek..tabii dr'un ikaz ettiği şeylere dikkat etsin ...kan mı alınacak diğer kolundan tansiyon mu diğer kolundan...olsun varsın bunlar birşey değil....ahhh canım ya annen inşallah bu hastalıktan çok kolay sıyıracak...ama tedavileri bittikten sonrada beslenme ve kontrollerini asla ihmal etmemeli....ve canım benim sen ve kızkardeşinde erken yaşta rutin dr kontrollerine girmeye başlayın...siz gençsiniz mamografi felan zaten istemezler ama ultrasonla takiplerinizi yaptırın ihmal etmeyin sakın....herşey yoluna girecek inşallah bunu hissediyorum kaydirigubbakcemile3sevgiler canım

evet canım.lenf bezlerinin temiz olması çok mutlu etti bizi. çünkü annem atom karınca gibidir.nerde iş var ona koşturur.eğer kullanamayacak olsaydı çok üzülecekti. şimdi düşünüdüğüm hangi besinle daha iyi toparlanırız. tamam herşeyi yiyo ama daha çok ne tür besine yönemeliyiz? araştırıyorum ama pek bişey bulamadım henüz.2gündür bizle bir sofraya oturuyor. çok fazla yiyemiyor ama yinede öncekine göre azda sayılmaz.
bide şu kokuya duyarlılığı olmasa.yoldan geçen sigara içiyo olsa onu bile duyuyo.bahçedeki çiçek kokusu bile rahatsız ediyo.ki düşünün evin içinde oluşabilecek kokuyu.saçkremi,parfüm,hepsini attık kenara.yemekler balkonda pişiyo.
dün şöyle bişey yaptım. annem tüm aynaları kapatın görmiyim demişti. elbise dolabı boydan boya aynalı. düşündüm. gazete çok itici olur.insanın ruhu sıkılır. beyaz kağıt yapıştıraym dedim. hadi oda dümdüz olmaz dedim. hepsinin üzerine karikatür,kocaman yüzler vs çizimler yaptım. dün sözlümle birlikte yapıştırdık onları. çok güsel durdu. annem bayıldı resmen. hepsi komik çizimler ve çok hoşuna gitti.

a.s yerimseniben

Dediğin gibi geçecek ve tüm bunları "ne günlerdi, hey gidi hey" diyerek ve kazandığınız zaferin gururuyla anacaksınız :hooray:

alkisalkisalkis :lepi: Çok iyi fikir bu! kaydirigubbakcemile5

yani annemin saçı için aynaları kapatıyoruz gibi kötü bi görüntü olsun istemedim. sanırım iyi etmişim zemuszemus

evet 2. kometerapimizin 10.günündeki tahlil sonuçlarımızda olumlu çıktı. tüm değerler normalmiş. çok şükür allahıma.inş hep böle devam eder.
ama dün dayım annemi çok üzmüş.ağlamış annecimmafoldumben dayımı arayıp ağzıma geleni söylemek geldi içimden ama annem daha çok üzülecek diye ses etmedim. benim için bitti,ne hali varsa görsün dedi. ortada hiçbişeyde yok.tek neden ananemin bizde kalması. dayımın 9 yaşında oğlu var hep ananem bakardı ama ananem bizde olunca oğlan başına kaldı,yengem istediği yere gidemiyo.akşama kadar uyuyamıyo. daha bisürü saçma sapan nedenler var. ya senin kardşn hasta ya,morale ihtiyacı var.nsl yaparsın bunu.hoş hiç aramadı desem yalan sölemem.bikere ameliyat oldğnda geldi.oda 15 dk durdu durmadı. sadece bize değil,tüm karşdlerine yani 4 kız kardşne cephe almış durumda.offf neyse boşverin.
anlayacağınız annem iyi yani. sadece baş dönmeleri var arada.tahlillerde güsel çıktı. gerisini takmıyoruz artık.düşünmemeye çalışıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…