Lütfen oku

Yok canim anlatmayi düşünmüyorum ilerde sorun olur hem de kimseyi ilgilendirmez ben sadece iste anneme ve cocuklarima karsi garip hissediyorum annelik agir bir duygu:/
O kadar uzuldum ki. En kisa zamanda atlatırsın inşallah bu durumu. Rabbim sana ve ailene hayırlı sağlıklı berekletli ömürler versin.

Gecmisi birak gelecege bak artik. Sana hic birsey kazsndirmaz gecmisle yasamak. Yerinde olmak isteyen birsuru insan var. Mutlu bir yuva sevdigin bir es ve cocuklarin.. dua et af dile Rabbim.. oyle buyukturki bIze merhameti.. inan yeryuzunde ve tum kainattaki butun canlilarin merhametini toplasan ondaki merhametin yuzde 1 i etmezmis.

Yürekten tövbe eden o günahı hiç işlememiş gibidir. Yani evladınıza açık yüreklilikle öğüt vermekten sakınıp utanmanıza gerek yok. Üstelik geçmişi hatırlayıp her pişmanlık duyduğunuzda bu sevap hanenize geçiyor. Allah selamet versin inşaallah

Bu konuda bana endişe veren tek detay elinizde büyüyecek kız çocuğu. Lütfen pişmanlık duyduğunuz hata olarak nitelendirdiğiniz şeyler yüzünden onun hayatını kısıtlamayın, sıkmayın boğmayın. Kendiniz için değilse bile kızınız için tedavi olun. Bu derece hezeyanlar yaşayan bir annenin gelecekte kızına aşırı baskı yapacağını düşünüyorum.

Hayir tabi ki eski iliskilerimdeki yakinlasmalardan bahsediyorum
ee ne var herkes sevişir bundan doğal ne var? siz şu an herhalde sevişmeyi ahlaksızlık olarak görüp ya kızım da sevişirse diye taktınız kafaya da sizin cevabınız psikiyatrda burda değil. dedim herhalde organ mafyası ya da beyaz kadın ticareti falan var geçmişinde , meğerse sadece sevişmiş.Kendine başka eğlence bul yeni üye..

Zaten nasihatte kendi yaptığımız hataları başkası yapmasın diye verilir.
Kendinizi küçük görmeyin. Eşim çok anlayışlı nedir ya? Kendisi sütten çıkma ak kaşık mı? Yoksa siz kadın olduğunuz için geçmişinizi hep karşı taraf affetti olarak mı görüyor sunuz? Bizim gösterdiğimiz anlayışlar?

Hayatta bunlardan daha önemli şeyler var. Kızınız büyüyene kadar kim bilir dünya nereye gidecek. Böyle saçma şeyler düşünüp kendinizi eziklemekten vazgeçin.

konu kendisi olduğu için kızım demiş. cinsiyetleri aynı olduğu için.

aynen arkadaşım ben de anlamadım hemen zihniyet de zihniyet. eril de ataerkil de filan. yakında 'herkes kadın olsun, erkek olmak cinsiyetçiliğe giriyor' diyecek bu feministler. yazı yazarken kırk takla atıyorum artık feminaziler linç etmesin diye. neyse yeri gelmişken belirttim konuya dönecek olursak eşine sadık olması ve tövbe etmesi yeterli bana göre.

geçmişindeki sevişmelerinden pişman olması sizi niye bu kadar kızdırdı ki? keşke ona buna kullandırmasaydım kendimi diyor işte. eşimle yaşasaydım ilklerimi diyor. bu duygular çok mu demode geldi size? bana da nesli tükenmekte olan duygular gibi geliyor.

Anlıyorum seni. Ama bu kadar kafana takıp düşünme. Pişman olup tövbe ettiysen silindi gitti zaten. Şeytan sana hatırlatıp bugününü, evliliğini, anneliğini mahvetmek istiyor. At o düşünceleri kafandan. Gerekiyorsa psikolojik yardım al.
Geçmişin pişmanlığınla beraber silindi, bunu aklına kazı

Kadın cinselliği=hata,pişmanlık,suçluluk,yasak vb kodlarla özdeşleştiği için şuan bu buhranları yaşıyorsunuz. Çünkü eğer inanç ekseninde olsaydı islamiyette tövbenin önemini ve insanın hata yapan bir canlı olarak tanımlandığını bilir ve bu denli takılmazdınız. Bu da demek oluyor ki öncelikle o din ekseninden bi çıkın. Şuan yaşadığınız durum tamamen toplumsal önkabullerin getirdiği bir sorunun sizin ruhsal alt yapınızla birleşmesi. Yani yanlış düşüncelerinizle çalışmak gerekiyor bu noktada. Bu nedenle bir psikoloğa gidip terapi almanızı öneririm. Çünkü bu şekilde takıntılar büyüyerek artar. Ayrıca yorumların birinde gördüm ceza olarak şu kadar rekat namaz kıl vs diye nacizane tavsiyem lütfen cezalandırıcı bir Tanrı imgesini yaratmayın zihninizde ve asla bu şekilde bir rutin yaratmayın. Çünkü takınlar derinleşir ve çok başka yerlere evrilir. Psikoloğa gidin ve düzenli terapilerinizi alın..

Fazla takintidan oluyor.ve muhtemelen kaygi bozuklugunuz var.bende suan ayni seyleri yasyor sizi cok iyi anliyorum.eski hayatimi yada hatalarimi dusunmek kizimi uyaramamaktan cok korkuyorum.belki birine gore hata bile degil yasadiklarim ama bana cok buyuk yuk.birde bu ibadete gecs evresi ve onun agrligi var ustumde.bende pskyatrye gtmek istiyorum her gece ama sabh gidemiyorum

Neden herkes ne yaptın diye sormuş anlamadım? konu sahibi anlatmadığına göre verdiği bilgi yeterli.neden daha fazla deşmek istiyorsunuz bu durumu?

Konu sahibi kesinlikle psikiyatra görünün.yüzde yüz faydasını görürsünüz

Ya şimdi bir durup, geçmişi bir kenara bırakıp şu güne odaklanın. (Ne yaptığınızı anlamadım aslında ama önemli olan sizin için dert olması.) Kısmetse ikinci yavrunuz kucağınıza gelecek. Hayatı kendinize ve onlara zindan etmek yerine, (çünkü bu psikolojiyle onlara da edersiniz fark etmeden, bunu ciddiye alın) kendinize sorumluluklarınızı hatırlatın. İki evladın sorumluluğu altına girmişsiniz. Beni çok gaddar bulabilirsiniz ama kendinizi öldürmeyi düşünmeye bile hakkınız yok.

Sorunlarınızın farkındasınız madem, kendi kendinizi yeyip bitireceğinize bir psikologa gidin. Bunu öncelikle evlatlarınıza borçlusunuz. Böyle sürekli geçmişine takılı, kendi kendini yerip duran, ezik psikolojisine girmiş bir anneyi hiçbir çocuk hak etmiyor. Doktor bir şey yapabilir mi diyorsunuz; geçmişinizi değiştiremez ama sizin bakış açınızı değiştirip, olaylara daha sağlıklı bakmanızı sağlar kesinlikle.

Sana tavsiyem seni sevgiyi dışarda arayacak kadar yalnız ve sevgisiz bıraktıkları gibi sende evladını sevgisiz ve yalnız bırakma sar sarmala arkadaş ol seninle herseyinı paylasabilsin ki o da aynı hataları yapmasın inşallah onu bolca sev sevildiğini bilsin evde bir yeri olduğunu o evin ona da ait olduğunu bilsin. Geçmişin üstüne bu kadar düşme Allah sana ne güzel bir yuva vermiş işte O da senin mutlu olmanı istiyor demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…