Senin tavsiyelerin de benum icin oldukca onemli canim inan ki. Çünkü pskilojik olmasinin yani sira dini olarak da rahatlamak istiyor insan zaten. Hocalara bile sordum onlar da psikologla bir arada namaz ve dua onerdilerBurada herkes zaten oncelikle yardim almasını tavsiye ediyor. Benim ve benim gibilerin tavsiyeleri geçici ve imkanı olmayanlar için . Belirttiğim gibi ben de yardim almış biri olarak ve bu konularda okuyarak bilgi edinmiş biri olarak yazdım. Her psikolog aynı yaklaşmıyor demek ki. Bana bunlar tavsiye edildi.
Pskolog da psikiyatrist onerdi cunku ilaç kullanmazsaniz bu haliniz daha beter zarar verir dedi beebgeElbette düzelir inanın, şuan hamile olduğunuz için psikoloğu önerdim ben. Çünkü ilaç kullanmanız mümkün olmayacak. Fakat mutlaka psikoloğunuza intihar düşüncesinden bahsedin lütfen, o gerekli yönlendirmeyi yapacak diye düşünüyorum. Güzel bir terapi süreciyle bunu atlatacağınıza inanıyorum yeter ki vakit kaybetmeyin.
Oyle yapicam cok teskkur edermNisa süresi “ Ve Allahtan bağışlanma dile. Gerçekten Allah, bağışlayandır , esirgeyendir. “
İnsanlar hata yapabilir önemli olan fark edip yanlıştan dönmek. Bunu başarmışsın şimdi önüne bakmalısın. Bi doktordan yardım almalısın
Yardımcı olacaktır.
Niye yaptim vs diye kendi kendimi yiyip bitirdimGecmis adi ustunde hata yapa yapa tecrube etmiyormuyuz, suanki aklimiz gecmiste olsa ztn bu hatalari yapmazdik, bu hatalari yaptigimiz icin suanki aklimiza ve tecrubelerimize sahibiz bunu unutma o yuzdenn seni rahatlaticak en guzel seyi yapip tovbe etmissin ne guzel hayat gecmiste degil simdiki zamanda akiyor, anin kiymetini bil derim...
Niye yaptim vs diye kendi kendimi yiyip bitirdim
Oyle tabiVallaha o zaman elinden sadece bu kadar gelmiş kardeşim. Daha hayat tecrübe yokmuş. Güvenip fikir alabilecegin kimse yokmus. Bugün dönüp ayni hataları tekrarlarmisin? Zannetmiyorum.
Neden ki:)Siz yakınlaşmadan dolayı böyleyseniz ben ölmüşüm herhalde
Oyle tabi
Doğru söylüyorsunuz inşallah iyi bir anne olabilirim ben hayir demeyi öğrenememisim demekki buna bağlıyorum bideOnun için kendini olduğun gibi kabbulenmeyi öğren. Ben hayatımı yeniden yaşayabilseydim bir cok şeyi bambaşka yapardım sanırım, ama öyle bir şansımız yok. Ve kızıma nasıl birşeyler söyleyebilirim diyorsun ya. Kızına kendi degerini bilmesini öğretmen lazım ilk önce. Ve bunu samimi bir şekilde yapabilmek için kendi degerini bilmen ve öğrenmem lazim. Bir kadının hayatındaki en önemli ilişki erkeklere olan ilişkisi degil, kendine olan iliskisidir. Bunu unutmayin
Doğru söylüyorsunuz inşallah iyi bir anne olabilirim ben hayir demeyi öğrenememisim demekki buna bağlıyorum bide
Malesef geri dönmüyor zaman ne diyim bundan sonrasi icin cabalamak gerek artk yapacak bjsey yokBende fazla iyi niyetli ve yardım severdim yanlış insanlara karşı.
naptın canım buderece gecmisteOkursaniz cok sevinirim zor bir durumdayim
Merhabalar oncelikle iyi aksamlar yeni uyeyim fakat onceden de uyeligim vardi bilgileri hatirlayamadigim icin yeni hesap açtım.
Konu şu ki ben su an 32 yaşlarda evli , bir cocuk annesi ve ikinciye de hamileyim.. benim evlenmeden once cok da iyi bir gecmisim oldugu soylenemez hatta bu sebepten dolayi evlenmeyi bile dusunmezken karsima esim gibi anlayisli biri cikti ve evlendik cok da mutluyuz şükür. Ama vr lakin gelin görün ki ben geçmişteki hatalarimi bir turlu unutamiyorum icimden atamiyorum ya ileride kizim da hata yaparsa ben ona ne yuzle ogut verir ne yuzle ahlak dersi veririm diyorum devamli geçmişte yaşıyorum ve anneligi haketmediğimi düşünüyorumbu resmen bi takinti haline geldi bende daha once de cok bunalimlara girdim bu sebeple ama bu kez hamileligim de etkisi ile cok cok cok kötüyüm kızlar intihar bile düşündürüyor seytam devamlo tovbe ediyorum ibadetlerimi yapıyorum fakat icim rahatlamiyor kendimi degersiz hissediyorum sucluluk psimanlik psikolojisinden çıkamıyorum ne olur yardim edin bana doktora gidicem ama doktor bisey yapabilir mi gecmisi değiştiremez ki ama nolur bisey diyin
Diyorum ki etrafimda herkes masum ben degilim devamli bu dusunnce var sanurim onu da seytan yapıyor. Dinen çok rahattim senelerdir ama bu siralar hamileligin de etkisiyle vesveseler arttikonu sahibi;
insaniz biz hatalarimiz gunahlarimiz elbette olacak. fakat tevbe edersek bir daha o gunahi islememeye, o zaman affediliriz. kaldi ki sen gecmiste isledigin her ne gunah varsa bunun acisini pismanligini yasiyorsun. bu bile aslinda gercek tövbesir. Düşün ki bir anne çocuğunu ateşe atabilir mi? Rabbimiz de kullarina karşı böyle merhametlidir.Annenin yavrusuna olan sevgisi Rabbin kuluna olan swvgisinden sadece bir zerredir.
düşün şunu; işlediğin işlediğin günah haşa Rabbimizin merhametinden daha mi buyuk!!
sen isledigin gunahi hatirladikca hani vicdan azabi duyuyorsunya iste o gunah siliniyor yerine sevap yaziliyor.
geçmiş gecmişte kaldi. hepimizin gecmiste hatalari gunahlari pişmanliklari var. tevbe etmişsin ve artik unut geleceğe bak. şeytanin vesveselerine kulak asma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?