Lütfen oku

Yahu ne yaptınız bu kadar adam mı öldürdünüz, çocuk mu dövdünüz, hayvanlara mı eziyet ettiniz? Hayatınızın geri kalanında oturup üzülecek hayatınızı yaşayamayacak kadar önemli bir şey mi? Elbet bir gün kendinizi affedip ilerlemeniz gerekecek. Yapamıyorsanız psikolojik destek almalısınız.

Devamlı diyorum zaten kendime aman oleyim mi ne guzel tövbe ettim allah affediyor diyorm ama gel gor ki zihnim benden bağımsız

Mutlaka gecikmeden siz de gidin cunku bir sure sonra bu dusunceler uykudan hatta hayattan alıkoyuyor ben gibi. Keske ilerlemeden gitseydim simdi ona bile umudum yok

Şöyle diyim arkadasm etrafım bu tur şeylere o kadar sığ ki keske siz gibu anlayisli insanlar olsalar ama malesef

Hatalarınızdan ders almışsınız çocuğunuz umarım hata yapmaz ama onun başına neler gelebileceğini tecrübe etmiş bir anne var

Bir birliktelik vs yaşamadım ama birtakim eski iliskilerimde yakinlasmalar vs hatalar yaptim kendimi affedemiyorum
Bunun için mi bu kadar üzgünsün canım.Eğer ki birinin canını yakmadıysan,birinin ahını almadıysan,kimsenin yuvasını yıkmadıysan üzülecek birşey yok ortada.Gençlik hatası yapmışsın.İnşallah rabbim affeder.

Pişmanlık gizli tövbedir. Samimi kalple günahlarına tevbe eden biri o günahı hiç işlememiş gibidir. Allah settardır yanı örten, O örter de siz günahlarınızı açıp anlatıp şahitlendirmeyin.. Bundan sonra temiz bir hayat yaşayıp geçmiş için tevbelet edin. Bu yalnızca Allahla sizin aranızda olacak. Hatalarından günnahlarından tevbe eden, o günahların sonuclarını bilen biri başka birine " o yola girme" demek hakkına sahiptir..

Adı üzerinde "geçmiş" ve geçmişte kalsın sizin için.hatalarının farkına varıp bunlardan ders alan bir anne çocuğunu da gayet güzel yetiştirir,doğru yolu gösterir.takılıp kalacağınıza geleceğe odaklanın

Onceden tutucu biri değildim aksine cok rahattim sonradan epey değiştigim icin belki de bu kadar taktim

Ben de bir psikolog olarak düşüncelerimi dile getirdim müsadenizle. Çünkü konu sahibinde takıntı geliştirebilecek alt yapıyı görüyorum. Kişinin aklına kötü düşünceler geldiğinde kişinin ‘şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım böylece rahatlayacağım’ şeklinde ritüeller geliştirmesi zaten obsesifliğin temelini atmaktır. Çünkü insanlar zamanla şu şekilde gelebiliyor: kaç kez abdest alsam da temizlenmiş hissetmiyorum, namazımı 3-5 kez kıldım yine de oldu mu emin değilim, tekrar kalktım ellerimi şu kadar yıkadım vs.. Özellikle dini açıdan obsesyon geliştirenleri çok fazla görüyoruz. Üstelik burada zaten kendini ‘kirlenmiş ve değersiz’ algılayan bir düşünce örüntüsü var, bunu sürekli pekiştirmek ne kadar doğru? Konu sahibinin yapması gereken bellidir; PSİKOLOĞA gitmek, dini ritüellerini tavsiye veren insanlar ona yardımcı olamaz. Çünkü bu bir düşünce sorunudur, kendini değersiz-pis-kirlenmiş hissetme sorunudur, inanç sorunu değildir.

Bu nasıl bir kafa yapısı Allah aşkına siz gerçekten bir doktora gidin geçmişin günahlarına takılıp intihar etmeyi düşünecek kadar ileri boyutta takintilisiniz. Allah bile kulum tövbe etsin ben affederim diyorken siz kimsiniz ki kendinizi affetmiyor Allah ın verdiği canı almayı aklınızdan geçiriyorsunuz? Üstelik 2 evladının vebalini de omuzlarınıza alarak. Allah aşkına pireyi deve yapmanın lüzumu yok.

Bence onu bunu boşverin de intihar büyük günahlardan asıl bunu düşündüğünüz için Allah a tövbe edin.

Yorumum biraz sert olabilir belki sizi kendinize getirir. Şimdiden kusura bakmayın.

Teşekkür ediyorum cok guzel ifade etmissiniz hem terapi hem psikiyatri ile duzelr mi peki

Burada herkes zaten oncelikle yardim almasını tavsiye ediyor. Benim ve benim gibilerin tavsiyeleri geçici ve imkanı olmayanlar için . Belirttiğim gibi ben de yardim almış biri olarak ve bu konularda okuyarak bilgi edinmiş biri olarak yazdım. Her psikolog aynı yaklaşmıyor demek ki. Bana bunlar tavsiye edildi.

Aksine o kadar haklısınız ki... zaten günahından dolayi yapamam ama aklima geliyor sadece oyle b8 an oluyor ki bazen nefes alamiyorum aglamaktan

Teşekkür ediyorum cok guzel ifade etmissiniz hem terapi hem psikiyatri ile duzelr mi peki

Elbette düzelir inanın, şuan hamile olduğunuz için psikoloğu önerdim ben. Çünkü ilaç kullanmanız mümkün olmayacak. Fakat mutlaka psikoloğunuza intihar düşüncesinden bahsedin lütfen, o gerekli yönlendirmeyi yapacak diye düşünüyorum. Güzel bir terapi süreciyle bunu atlatacağınıza inanıyorum yeter ki vakit kaybetmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…