Devamlı diyorum zaten kendime aman oleyim mi ne guzel tövbe ettim allah affediyor diyorm ama gel gor ki zihnim benden bağımsızBuna gençlik deniyor. Hayat hata yaptıkça öğrenilir.
Köşede durup beklemekle bir şey kazanılmıyor. Kendinizle barışın. Her davranışınıza kulp takmayın.
"Yaşandı bitti aman" demeyi öğrenin..
Mutlaka gecikmeden siz de gidin cunku bir sure sonra bu dusunceler uykudan hatta hayattan alıkoyuyor ben gibi. Keske ilerlemeden gitseydim simdi ona bile umudum yokFazla takintidan oluyor.ve muhtemelen kaygi bozuklugunuz var.bende suan ayni seyleri yasyor sizi cok iyi anliyorum.eski hayatimi yada hatalarimi dusunmek kizimi uyaramamaktan cok korkuyorum.belki birine gore hata bile degil yasadiklarim ama bana cok buyuk yuk.birde bu ibadete gecs evresi ve onun agrligi var ustumde.bende pskyatrye gtmek istiyorum her gece ama sabh gidemiyorum
Şöyle diyim arkadasm etrafım bu tur şeylere o kadar sığ ki keske siz gibu anlayisli insanlar olsalar ama malesefee ne var herkes sevişir bundan doğal ne var? siz şu an herhalde sevişmeyi ahlaksızlık olarak görüp ya kızım da sevişirse diye taktınız kafaya da sizin cevabınız psikiyatrda burda değil.dedim herhalde organ mafyası ya da beyaz kadın ticareti falan var geçmişinde , meğerse sadece sevişmiş.Kendine başka eğlence bul yeni üye..
Teşekkür ederim gerçektenMerinaz caniim ben seni cok cok iyi anladım merak etme ve üzülme elbet yanlış anlayanlar oluyor ama ben kalpten ne dusunerek yazdiginu cok ii anladim ve faydalanacagimdan emin olablirsin
Bunun için mi bu kadar üzgünsün canım.Eğer ki birinin canını yakmadıysan,birinin ahını almadıysan,kimsenin yuvasını yıkmadıysan üzülecek birşey yok ortada.Gençlik hatası yapmışsın.İnşallah rabbim affeder.Bir birliktelik vs yaşamadım ama birtakim eski iliskilerimde yakinlasmalar vs hatalar yaptim kendimi affedemiyorum
Anlamadım?Yasayamamisim kizaten Onlara gore
Inşallah:/ teşekkür ederim keske olmasaydi ama oldu gecmis gerigelmiyorBunun için mi bu kadar üzgünsün canım.Eğer ki birinin canını yakmadıysan,birinin ahını almadıysan,kimsenin yuvasını yıkmadıysan üzülecek birşey yok ortada.Gençlik hatası yapmışsın.İnşallah rabbim affeder.
Onceden tutucu biri değildim aksine cok rahattim sonradan epey değiştigim icin belki de bu kadar taktim
Bunun tanrı ile alakası yok. Daha sonra da açıkladım zaten. Ben de yardim aldim. Bir-çok sey de okudum. Onlardan yararlanarak yazdim zaten kafamdan değil.
Çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım
Hem de kadin eşittir suçluluk vs sebepleri ile değil. Aşırı hassas birii olduğum için.
Hatta kendimi sözlüme karşı suçlu da görmedim veya "o yapar" gibi düşüncelerim de yoktu.
Bir de sanki tek tavsiyem buymuş gibi;üstelik bağlamdan ve amaçtan kopuk yazılmış.
Ilginç.
Bu düşünce her aklına geldiğinde oturup onunla boğuşmak yerine, günahlardan arındıran 2 rekâtlık tevbe namazı onu rahatlatacak ve her aklıma geldiğinde bunu yaparak kefaret ve temizlenme hissi ile rahatlatacak bu zaten inancı varsa (ki var) olması gereken bir şey de.
Oturup bunlarla bogusunca insanın eline bir sey geçmiyor daha da dibe çöküyor gunden gune. Ayrıca ben sadece bunu tavsiye etmedim. Hoş, hiç birini kendi kafamdan da uydurmadım . Ciddi konularda doktorculuk, psikologçuluk oynamaya vicdanım el vermez.
Teşekkür ediyorum cok guzel ifade etmissiniz hem terapi hem psikiyatri ile duzelr mi pekiBen de bir psikolog olarak düşüncelerimi dile getirdim müsadenizle. Çünkü konu sahibinde takıntı geliştirebilecek alt yapıyı görüyorum. Kişinin aklına kötü düşünceler geldiğinde kişinin ‘şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım böylece rahatlayacağım’ şeklinde ritüeller geliştirmesi zaten obsesifliğin temelini atmaktır. Çünkü insanlar zamanla şu şekilde gelebiliyor: kaç kez abdest alsam da temizlenmiş hissetmiyorum, namazımı 3-5 kez kıldım yine de oldu mu emin değilim, tekrar kalktım ellerimi şu kadar yıkadım vs.. Özellikle dini açıdan obsesyon geliştirenleri çok fazla görüyoruz. Üstelik burada zaten kendini ‘kirlenmiş ve değersiz’ algılayan bir düşünce örüntüsü var, bunu sürekli pekiştirmek ne kadar doğru? Konu sahibinin yapması gereken bellidir; PSİKOLOĞA gitmek, dini ritüellerini tavsiye veren insanlar ona yardımcı olamaz. Çünkü bu bir düşünce sorunudur, kendini değersiz-pis-kirlenmiş hissetme sorunudur, inanç sorunu değildir.
Burada herkes zaten oncelikle yardim almasını tavsiye ediyor. Benim ve benim gibilerin tavsiyeleri geçici ve imkanı olmayanlar için . Belirttiğim gibi ben de yardim almış biri olarak ve bu konularda okuyarak bilgi edinmiş biri olarak yazdım. Her psikolog aynı yaklaşmıyor demek ki. Bana bunlar tavsiye edildi.Ben de bir psikolog olarak düşüncelerimi dile getirdim müsadenizle. Çünkü konu sahibinde takıntı geliştirebilecek alt yapıyı görüyorum. Kişinin aklına kötü düşünceler geldiğinde kişinin ‘şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım böylece rahatlayacağım’ şeklinde ritüeller geliştirmesi zaten obsesifliğin temelini atmaktır. Çünkü insanlar zamanla şu şekilde gelebiliyor: kaç kez abdest alsam da temizlenmiş hissetmiyorum, namazımı 3-5 kez kıldım yine de oldu mu emin değilim, tekrar kalktım ellerimi şu kadar yıkadım vs.. Özellikle dini açıdan obsesyon geliştirenleri çok fazla görüyoruz. Üstelik burada zaten kendini ‘kirlenmiş ve değersiz’ algılayan bir düşünce örüntüsü var, bunu sürekli pekiştirmek ne kadar doğru? Konu sahibinin yapması gereken bellidir; PSİKOLOĞA gitmek, dini ritüellerini tavsiye veren insanlar ona yardımcı olamaz. Çünkü bu bir düşünce sorunudur, kendini değersiz-pis-kirlenmiş hissetme sorunudur, inanç sorunu değildir.
Aksine o kadar haklısınız ki... zaten günahından dolayi yapamam ama aklima geliyor sadece oyle b8 an oluyor ki bazen nefes alamiyorum aglamaktanBu nasıl bir kafa yapısı Allah aşkına siz gerçekten bir doktora gidin geçmişin günahlarına takılıp intihar etmeyi düşünecek kadar ileri boyutta takintilisiniz. Allah bile kulum tövbe etsin ben affederim diyorken siz kimsiniz ki kendinizi affetmiyor Allah ın verdiği canı almayı aklınızdan geçiriyorsunuz? Üstelik 2 evladının vebalini de omuzlarınıza alarak. Allah aşkına pireyi deve yapmanın lüzumu yok.
Bence onu bunu boşverin de intihar büyük günahlardan asıl bunu düşündüğünüz için Allah a tövbe edin.
Yorumum biraz sert olabilir belki sizi kendinize getirir. Şimdiden kusura bakmayın.
Teşekkür ediyorum cok guzel ifade etmissiniz hem terapi hem psikiyatri ile duzelr mi peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?