• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen oku

Kadın cinselliği=hata,pişmanlık,suçluluk,yasak vb kodlarla özdeşleştiği için şuan bu buhranları yaşıyorsunuz. Çünkü eğer inanç ekseninde olsaydı islamiyette tövbenin önemini ve insanın hata yapan bir canlı olarak tanımlandığını bilir ve bu denli takılmazdınız. Bu da demek oluyor ki öncelikle o din ekseninden bi çıkın. Şuan yaşadığınız durum tamamen toplumsal önkabullerin getirdiği bir sorunun sizin ruhsal alt yapınızla birleşmesi. Yani yanlış düşüncelerinizle çalışmak gerekiyor bu noktada. Bu nedenle bir psikoloğa gidip terapi almanızı öneririm. Çünkü bu şekilde takıntılar büyüyerek artar. Ayrıca yorumların birinde gördüm ceza olarak şu kadar rekat namaz kıl vs diye nacizane tavsiyem lütfen cezalandırıcı bir Tanrı imgesini yaratmayın zihninizde ve asla bu şekilde bir rutin yaratmayın. Çünkü takınlar derinleşir ve çok başka yerlere evrilir. Psikoloğa gidin ve düzenli terapilerinizi alın..
Bunun tanrı ile alakası yok. Daha sonra da açıkladım zaten. Ben de yardim aldim. Bir-çok sey de okudum. Onlardan yararlanarak yazdim zaten kafamdan değil.
Çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım
Hem de kadin eşittir suçluluk vs sebepleri ile değil. Aşırı hassas birii olduğum için.
Hatta kendimi sözlüme karşı suçlu da görmedim veya "o yapar" gibi düşüncelerim de yoktu.
Bir de sanki tek tavsiyem buymuş gibi;üstelik bağlamdan ve amaçtan kopuk yazılmış.
Ilginç.
Bu düşünce her aklına geldiğinde oturup onunla boğuşmak yerine, günahlardan arındıran 2 rekâtlık tevbe namazı onu rahatlatacak ve her aklıma geldiğinde bunu yaparak kefaret ve temizlenme hissi ile rahatlatacak bu zaten inancı varsa (ki var) olması gereken bir şey de.
Oturup bunlarla bogusunca insanın eline bir sey geçmiyor daha da dibe çöküyor gunden gune. Ayrıca ben sadece bunu tavsiye etmedim. Hoş, hiç birini kendi kafamdan da uydurmadım . Ciddi konularda doktorculuk, psikologçuluk oynamaya vicdanım el vermez.

Son düzenleme:
geçmişindeki sevişmelerinden pişman olması sizi niye bu kadar kızdırdı ki? keşke ona buna kullandırmasaydım kendimi diyor işte. eşimle yaşasaydım ilklerimi diyor. bu duygular çok mu demode geldi size? bana da nesli tükenmekte olan duygular gibi geliyor.
:KK19:
Simdi sana hangi devirde yasiyorsun diye cikisanlar olabilir ama iyiki varsiniz:KK200:

Konu sahibi hanimefendi lutfen daha fazla uzlmeyin.. Anne olunca daha bir duygusal oluyoruz. O yuzeden daha yogunsun duygusal olarak. Tovbe edersin. Dua edersin olur biter. Kul hakkina girmedikten sonra...

Allah dileseydi insani hata yapmayacak sekilde yaratirdi. Ama hata yapmayan gunah islemeyen insan yok bu hayatta. İnsanligini bilen, hatasini kabul edip ozrunu diler.

Yola devam edin, gecmiste bekleme yapmayin. Dertsiz basiniza dert almaya calisiyorsunuz suan

Ufek tefek cezalar = namaz:confused:

Toplum olarak biz bu dini beynimizden formatlayıp tekrar yükleyelim bence:olamaz:
Yahu elli bin kere acikladim ne kadar okumak ve anlamak istemeyen insanlarsıniz!! Yanlış anlayanlar olmuş diye sonrasında defalarca açıkladım. Anlayan da anlamış zaten. Amaç başka yere çekmek olunca elden ne gelir!
Ibadeti ceza olarak görmüyorum ben.
Bu bir yöntemdir. Mesela geçmişte çalan birisi de ufak ceza olarak iyilikler yapar. Eğer çaldığı kisiye ulaşma şansı yoksa. Simdi iyilik yapmak ceza mı?
Insanları bir kalıba sokmaya ne kadar meraklısınız sizler ya!! Çok şükür ki ibadeti ceza olarak görmüyorum . Zaten sadece namaz vb ritüelleri değil bütün faydalı hayati ibadet olarak gören biriyim.
Beni olmadigim bir zihniyete büründürmek isteyenleri cidden Allah'a havale ediyorum artık yahu.
Demek istediğimi doğru anlayan bir çok kişi cıkmış zaten.
Ben bu konuda psikolojik destek akmış biriyim ve de islami ilimlerde akademik eğitim almış biriyim . Hicbir şey anlamayan insanların gelip bana cahil muamelesi yapması o kadar gülünç ki. Evet, işte böyle bir toplum.

Okursaniz cok sevinirim zor bir durumdayim :KK43:
Merhabalar oncelikle iyi aksamlar yeni uyeyim fakat onceden de uyeligim vardi bilgileri hatirlayamadigim icin yeni hesap açtım.
Konu şu ki ben su an 32 yaşlarda evli , bir cocuk annesi ve ikinciye de hamileyim.. benim evlenmeden once cok da iyi bir gecmisim oldugu soylenemez hatta bu sebepten dolayi evlenmeyi bile dusunmezken karsima esim gibi anlayisli biri cikti ve evlendik cok da mutluyuz şükür. Ama vr lakin gelin görün ki ben geçmişteki hatalarimi bir turlu unutamiyorum icimden atamiyorum ya ileride kizim da hata yaparsa ben ona ne yuzle ogut verir ne yuzle ahlak dersi veririm diyorum devamli geçmişte yaşıyorum ve anneligi haketmediğimi düşünüyorum:KK43: bu resmen bi takinti haline geldi bende daha once de cok bunalimlara girdim bu sebeple ama bu kez hamileligim de etkisi ile cok cok cok kötüyüm kızlar intihar bile düşündürüyor seytam devamlo tovbe ediyorum ibadetlerimi yapıyorum fakat icim rahatlamiyor kendimi degersiz hissediyorum sucluluk psimanlik psikolojisinden çıkamıyorum ne olur yardim edin bana doktora gidicem ama doktor bisey yapabilir mi gecmisi değiştiremez ki ama nolur bisey diyin
Geçmişi değiştiremezsin canım ama yardım alarak geçmişe ve olaylara bakış açını değiştirebilirsin, herkes hata yapar, herkesin geçmişte ilişkileri olmuştur ,önemli olan önüne bakmak ,en güzel zamanlarını bunları düşünerek geçirme bence

Cok tesekkur ederim yardim almaya baslayacagim insllh haketmesem Allah vermezdi bu yavrulari diyorum ama ic sesim hep kotu seyler söylüyor sen kotusun ahlaksizsin tövbe etme bosuna vs gibisinden
Canım onu söyleyen iç sesin değil Şeytanın ta kendisi. Şeytan bir realite. biz son nefesimizi Verene kadar da var olan bir gerçek. O yüzden onun şeytan olduğunu algılayıp seni dinlemeyeceğim artık de. Kendini sev, kendinle gurur duy; ve Herşeyden önce şükret güzel bir ailem var diye. Kendine bir Uğraş bulup kurslara katılsan yeni çevre arkadaşlar edinsen, belki bir nebze de olsa Kafanı rahatlatman için terapi olur sana.

Bence cok abartıyorsunuz gerek yok gebe halınızle kendınızı bu kadar hırpalamayın herkes gecmısınde bıtakım seyler yaşayabılır ınsan olmak bunu gerektırır anne olmayı her kadın gıbı sızde hakedıyorsunuz kendınıze bunu yapmayın kendınızı sevinki mutlu cocuklar yetıstırin mutlu anne mutlu çocuk misali..intihar kelimesi cok yanlış Allah'ın yarattıgı bı kulsun gebelikten duygusal çöküntüye girmişsin apaçık ortada.. Destek alarak kendını daha ıyı hıssedebilirsin

Bu duygularinizi ,ancak bi arkadasin da yukarda yazdigi gibi eskortluk falan yapsaniz ,anlayabilirim.Ki onun bile dönüşü var.Kızınızla alakalandirip ,neden bu derece suclayici olup kendinizi yipratiyorsunuz.Adı üzerinde geçmis.Bekarmışsınız da o zaman.Allah la sizin aranizda.Düşündukce büyümüştür gözünüzde.Bu kadar düşünmeyin.Kimin gecmiste hatasi yok ki.

Bir birliktelik vs yaşamadım ama birtakim eski iliskilerimde yakinlasmalar vs hatalar yaptim kendimi affedemiyorum
Sizin geçlikte yaşadıklarınızı hemen hemen herkes yaşıyor adı üstünde işte gençlik niye sadece kendinizi suçluyorsunuz ki bu her gencin yaşabalileceği şeyler ve gördüğüm kadaryla pişmansınız pişmanlıkta en güzel tövbedir önemli olan bu bence. Siz iyi bir annasiniz yaşadıtlarınız hata olduğunu farkına varıp kızınızı bundan korumak istiyorsunuz ne mutlu size. Ya hiç bilinçinde bile olmasaydınız?

Okursaniz cok sevinirim zor bir durumdayim :KK43:
Merhabalar oncelikle iyi aksamlar yeni uyeyim fakat onceden de uyeligim vardi bilgileri hatirlayamadigim icin yeni hesap açtım.
Konu şu ki ben su an 32 yaşlarda evli , bir cocuk annesi ve ikinciye de hamileyim.. benim evlenmeden once cok da iyi bir gecmisim oldugu soylenemez hatta bu sebepten dolayi evlenmeyi bile dusunmezken karsima esim gibi anlayisli biri cikti ve evlendik cok da mutluyuz şükür. Ama vr lakin gelin görün ki ben geçmişteki hatalarimi bir turlu unutamiyorum icimden atamiyorum ya ileride kizim da hata yaparsa ben ona ne yuzle ogut verir ne yuzle ahlak dersi veririm diyorum devamli geçmişte yaşıyorum ve anneligi haketmediğimi düşünüyorum:KK43: bu resmen bi takinti haline geldi bende daha once de cok bunalimlara girdim bu sebeple ama bu kez hamileligim de etkisi ile cok cok cok kötüyüm kızlar intihar bile düşündürüyor seytam devamlo tovbe ediyorum ibadetlerimi yapıyorum fakat icim rahatlamiyor kendimi degersiz hissediyorum sucluluk psimanlik psikolojisinden çıkamıyorum ne olur yardim edin bana doktora gidicem ama doktor bisey yapabilir mi gecmisi değiştiremez ki ama nolur bisey diyin
Sizin bu geçmişinizi kızınız nerden bilicek ki hem hamile olduğunuz için biraz duygusallık da oluyor. Siz tövbe edin ve unutun Allah affediyor sizde kendinizi affedin ben de 2 doğum yaptım doğum yapınca tüm günahlar silinirmis öyle düşünüyorum aklıma kötü birşey gelirse de geçmişle ilgili tövbe estağfurullah çekiyorum

hata dediğini ne? çocuk mu kaçırdınız, adam mı öldürdünüz, uyuşturucu mu sattınız, böbrek mi çaldınız nediry ani?

Yasamissiniz olmuş bitmiş . Hatalar kisiseldir. Kiminin hata gördüğünü bir diğeri normal görür.
Siz bunu hatalar olarak görüp affinizi dilemissimiz.
Düşmeyin peşine.

Tecrubelerinizden faydalanıp , neden bu hatayı yaptığınızı bıkıp çocuğunuza ona göre yol gostereceksiniz.

Yasadiginiza göre değil neden bunu yasadiginiza göre yani.

Esinizde anlayışlı falan değil, olması gereken gibi.

Bunun tanrı ile alakası yok. Daha sonra da açıkladım zaten. Ben de yardim aldim. Bir-çok sey de okudum. Onlardan yararlanarak yazdim zaten kafamdan değil.
Çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım
Hem de kadin eşittir suçluluk vs sebepleri ile değil. Aşırı hassas birii olduğum için.
Hatta kendimi sözlüme karşı suçlu da görmedim veya "o yapar" gibi düşüncelerim de yoktu.
Bir de sanki tek tavsiyem buymuş gibi;üstelik bağlamdan ve amaçtan kopuk yazılmış.
Ilginç.
Bu düşünce her aklına geldiğinde oturup onunla boğuşmak yerine, günahlardan arındıran 2 rekâtlık tevbe namazı onu rahatlatacak ve her aklıma geldiğinde bunu yaparak kefaret ve temizlenme hissi ile rahatlatacak bu zaten inancı varsa (ki var) olması gereken bir şey de.
Oturup bunlarla bogusunca insanın eline bir sey geçmiyor daha da dibe çöküyor gunden gune. Ayrıca ben sadece bunu tavsiye etmedim. Hoş, hiç birini kendi kafamdan da uydurmadım . Ciddi konularda doktorculuk, psikologçuluk oynamaya vicdanım el vermez.
Merinaz caniim ben seni cok cok iyi anladım merak etme ve üzülme elbet yanlış anlayanlar oluyor ama ben kalpten ne dusunerek yazdiginu cok ii anladim ve faydalanacagimdan emin olablirsin

Yasamissiniz olmuş bitmiş . Hatalar kisiseldir. Kiminin hata gördüğünü bir diğeri normal görür.
Siz bunu hatalar olarak görüp affinizi dilemissimiz.
Düşmeyin peşine.

Tecrubelerinizden faydalanıp , neden bu hatayı yaptığınızı bıkıp çocuğunuza ona göre yol gostereceksiniz.

Yasadiginiza göre değil neden bunu yasadiginiza göre yani.

Esinizde anlayışlı falan değil, olması gereken gibi.
Aynen o da oyle diyor da hani genelde bayanlar saklarlar ya korkarlar malesef tepkilerinden dolayi.. ben saklama geregi duymadim gunah benm.tovbe bnm diyerek. Iste annelik duygusuyla depreşti sanirim

Bir birliktelik vs yaşamadım ama birtakim eski iliskilerimde yakinlasmalar vs hatalar yaptim kendimi affedemiyorum

Ay abartmayın lütfen. Herkes ilişki yaşar biter. Önüne bakar. Hata yaptıkça öğrenilir.
Tam anlamıyla ilişki yaşamış olsanız bile bu sadece sizi bağlar. Eşinizi de değil.

Bunu galiba bir tek bizim toplumumuzda görürüz. Kadınlarımız ne bulsak da erkeklere karşı eziklensek diye düşünür olmuş..
Eşiniz gibi anlayışlı derken ona karşı neden eziklik hissediyorsunuz ki?
Erkekler çok mu masum sanıyorsunuz?

Bir de intihar diyorsunuz. Pes yani. Siz bir annesiniz bunu unutmayın. Mutlaka düzenli olarak doktora gidin.

Kızınıza mesela; Kendi bedeni üzerinde sadece kendisinin karar merci olduğunu, onun dışında eşi bile olsa kimsenin hakkı olmadığını, kendisine saygı duymasını, ileride düşününce pişman olacağı şeylere zemin hazırlamamasını öğütleyebilirsiniz.

Fazla takintidan oluyor.ve muhtemelen kaygi bozuklugunuz var.bende suan ayni seyleri yasyor sizi cok iyi anliyorum.eski hayatimi yada hatalarimi dusunmek kizimi uyaramamaktan cok korkuyorum.belki birine gore hata bile degil yasadiklarim ama bana cok buyuk yuk.birde bu ibadete gecs evresi ve onun agrligi var ustumde.bende pskyatrye gtmek istiyorum her gece ama sabh gidemiyorum
Çok güzel gozlemlemissin kendini ...sürekli zihninde bunları tekrarlayıp huzursuzluğunu yaşaman büyük olasılıkla destek alman gerektiğinin küçük işaretleri...sonrasında bu sıkıntıyı hafifletmek için tekrarlayan davranışlar başlayabiliyor.Yarin sabah ihtiyaç duyduğun yardımı almayı lütfen erteleme

Ufak tefek ama bir suru hata yapmisim neden oyle bi haldeymisim simdiki halimle hic alakasi yok anlam veremiyorum:KK43:

Buna gençlik deniyor. Hayat hata yaptıkça öğrenilir.
Köşede durup beklemekle bir şey kazanılmıyor. Kendinizle barışın. Her davranışınıza kulp takmayın.
"Yaşandı bitti aman" demeyi öğrenin..

Bu konuda bana endişe veren tek detay elinizde büyüyecek kız çocuğu. Lütfen pişmanlık duyduğunuz hata olarak nitelendirdiğiniz şeyler yüzünden onun hayatını kısıtlamayın, sıkmayın boğmayın. Kendiniz için değilse bile kızınız için tedavi olun. Bu derece hezeyanlar yaşayan bir annenin gelecekte kızına aşırı baskı yapacağını düşünüyorum.
Yok biliyorum ki sıktıkça tam tersi olur daha buyuk yanlışlar bile yapar insan .. böylesi de var etrafimda cunku. O yüzden insallah dogruyu göstererek ve ona birakarak büyütürüm

Back