- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
Bunun tanrı ile alakası yok. Daha sonra da açıkladım zaten. Ben de yardim aldim. Bir-çok sey de okudum. Onlardan yararlanarak yazdim zaten kafamdan değil.Kadın cinselliği=hata,pişmanlık,suçluluk,yasak vb kodlarla özdeşleştiği için şuan bu buhranları yaşıyorsunuz. Çünkü eğer inanç ekseninde olsaydı islamiyette tövbenin önemini ve insanın hata yapan bir canlı olarak tanımlandığını bilir ve bu denli takılmazdınız. Bu da demek oluyor ki öncelikle o din ekseninden bi çıkın. Şuan yaşadığınız durum tamamen toplumsal önkabullerin getirdiği bir sorunun sizin ruhsal alt yapınızla birleşmesi. Yani yanlış düşüncelerinizle çalışmak gerekiyor bu noktada. Bu nedenle bir psikoloğa gidip terapi almanızı öneririm. Çünkü bu şekilde takıntılar büyüyerek artar. Ayrıca yorumların birinde gördüm ceza olarak şu kadar rekat namaz kıl vs diye nacizane tavsiyem lütfen cezalandırıcı bir Tanrı imgesini yaratmayın zihninizde ve asla bu şekilde bir rutin yaratmayın. Çünkü takınlar derinleşir ve çok başka yerlere evrilir. Psikoloğa gidin ve düzenli terapilerinizi alın..
Çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım
Hem de kadin eşittir suçluluk vs sebepleri ile değil. Aşırı hassas birii olduğum için.
Hatta kendimi sözlüme karşı suçlu da görmedim veya "o yapar" gibi düşüncelerim de yoktu.
Bir de sanki tek tavsiyem buymuş gibi;üstelik bağlamdan ve amaçtan kopuk yazılmış.
Ilginç.
Bu düşünce her aklına geldiğinde oturup onunla boğuşmak yerine, günahlardan arındıran 2 rekâtlık tevbe namazı onu rahatlatacak ve her aklıma geldiğinde bunu yaparak kefaret ve temizlenme hissi ile rahatlatacak bu zaten inancı varsa (ki var) olması gereken bir şey de.
Oturup bunlarla bogusunca insanın eline bir sey geçmiyor daha da dibe çöküyor gunden gune. Ayrıca ben sadece bunu tavsiye etmedim. Hoş, hiç birini kendi kafamdan da uydurmadım . Ciddi konularda doktorculuk, psikologçuluk oynamaya vicdanım el vermez.
Son düzenleme: