Doğuma Hazırlık lütfen kız bebek ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ya ben sevde ismine cok isindim bakalim esim begenecek mi insallah begenir ikinci melegimin ismi sevde olur insallah.bende isim onereyim bari..
gizem eda berrin dila ela feyza merve ecrin ebru gamze bunlari esim istemiyor yoksa ben cok begeniyorum ama sevde de karar kildim..

Reyyan cennetteki oruclularin gireceği kapı demek canim bide lina hurma fidanı demek

Anlamı; kıyamet günü bütün müslümanların altında toplanacağı sancağın adı. Bu sancakta Hz. Peygamberimize ait bir sancak. :)
Liva,"sancak"tır canım,kelime anlamı itibarıyle...Senin dediğin liva-ül Hamd sancağıdır,Hz.peygamberimizin sancağı budur.Lıva ismini elbette ki beğenip koyabilirsin,ama anlamını da bilip kabul ederek.SANCAK..Zaten şimdi hoşa giden isme afilli açılımlar bulmakta moda...Atıyorum belonce,cennetteki güzel kuyruklu yeşil kuşun sağ ayağındaki kılcal tüyÇocukluk arkadaşımın adı "çimen"di.Annesi beğenmiş koymuş.Ama,Şah cihanın Mümtaz Mahal için ektirdiği çimen değil,bildiğimiz çimen

Aynen, Liva sadece sancak demek. Ahım şahım bir anlamı yok.

Bana göre herkes istediği ismi koysun ama anlamını da böyle abartmasınlar. Senin de dediğin gibi moda oldu bu.

Asel = bal.
Ama ismi koyanlara göre Cennet'teki bal ırmağı

Liva-ül hamd gibi bir çok terim var içindeki özneyi alıp isim olarak kullanan. Liva isminin anlamı diye google a yazdığında esas anlamı evet sancak olarak görünüyor ama devamında Hz peygamberimizin sancağının adı olduğuda yazıyor. İnsanları bence yargılamak yada eleştirmek yerine destek vermeyi deneyebilirsin. Tavsiyem güzel oluyor. Ama dediğim gibi google a yazdığında çıkan ilk sitede bakabilirsin. He kaldı ki evet ben çocuğuma sancak adı koyucam kaba taslak anlamıyla. Zaten peygamber efendimizinde sancağının adı. Adı üstünde SANCAĞININ adı. Yine sancak yani :) neyse iyi sohbetler sana daha fazla açıklama yapmayacağım canım.

Yahu zaten sancak değil demiyoruz. Ama liva peygember efendimizin SANCAĞININ adı hahaha ne dert ettiniz be :))))))

Ben de yeni nesil isimlerini beğenmiyorum. Ancak şu Zeynep, Elif örneğini de itici buluyorum. Zeynep ve Elif zaten çok tercih edilen isimler. Ki Elif sadece bir harf adı, öyle ahım şahım bir anlamı yok. Araplar isim olarak kullanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…