• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık lütfen kız bebek ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Nüfus memuruyum. Tafranur, ecrin, eymen, buğlem gibi isimlerden nefret ettim. Söylenişi zor, Türk dil yapısına uymuyor. Söylenişi güzel, anlamı güzel isimler seçin. İnci, ipek, duru mesela güzel isimler. Benim kızım iki isimli: kayınvalidemin adı ve masal. Ben çok severek koydum. Masalı sevmezse diğer ismini kullanır.
ooo tafranur yeni bir akım olabilir :D:D:D ölücem gülmekten :D

İnci süper bence asil anlamı güzel kulaga hoş geliyor fakat çok yakınimda var yine geldi aklıma koysammıki bizden gördü demelerini.isemiyorum sadece...takıntımı sizce
Kardeşlerinizin çocuklarında değilse koyun bence
Diğerleri çocuğunuzun hayatında ne kadar olcakdı
Ben çok beğeniyorum inci ismini ama nasip olmadı seda-su koyduk:)
Sedayla su da pek uyumlu değilmiş bak ikizler için şimdi farkediyorum:)))

Nüfus memuruyum. Tafranur, ecrin, eymen, buğlem gibi isimlerden nefret ettim. Söylenişi zor, Türk dil yapısına uymuyor. Söylenişi güzel, anlamı güzel isimler seçin. İnci, ipek, duru mesela güzel isimler. Benim kızım iki isimli: kayınvalidemin adı ve masal. Ben çok severek koydum. Masalı sevmezse diğer ismini kullanır.
Siz de kaynak çok kapsamlı. Var mı şöyle offf ne isim be dediğiniz??

Biz yazmıyoruz. Aksilik çıkmasın diye doğum raporunun arkasına yazdırıyoruz kağıtta ne yazıyorsa o. Neler yazdığımı bilsen aklın çıkar. Ubeydullah koydu adamın biri çocuğuna. Ne de sevimli çocuktu :işsiz:
Ubeydullah cennetle müjdelenen 10 sahabeden birinin adıymış.anlami Allah'ın kulu demekmiş
Ama ben olsam Muhammed koyardım onun yerine.ne zor ve değişik bir isim zaten Arap ismiymiş birde

Siz de kaynak çok kapsamlı. Var mı şöyle offf ne isim be dediğiniz??
Yok valla. Genelde arapça isimler moda oldu. Çoğu da dil yapımıza uymuyor. Ecrin yazmaktan ben sıkıldım, insanlar sıkılmadı. Ben derin, duru, inci, selin gibi kibar isimler taraftarıyım. Kızıma da dediğim gibi masal ismini koydum. Oğlum olursa da mustafa kemal den başka isim düşünmüyorum:KK200:

Miray Esila Melisa kardelen buglem defne benim kızımın ismi Defne Miray fazla kimsede yok

tafranur mu vallahı tafralı kız gelır ınsannın aklına duyulunca ne garıp ne cırkın ısım oyle :)

Son zamanlarda erkek ve kiz isimleri yeni isim olmasina ragmen kadar cok tekrarlaniyor ki.
*cocuklar okula baslayinca sinifin yarisi efe,eymen kizlar ecrin ,esila vs. Olacak.
Tipki benim donemimde okulda kizlarin yarisinin isminin esra,tuba,kubra,busra oldugu gibi.
O yuzden Ogluma buldugum isim
Son zamanlarda tekrarlanan isimlerden deil cok sukur.hatta duyulmamis pek
Populer isimlerde de gecmiyor.
Bu acidan dusundunuzmu bilmiyorum :)

Elizan uzaktan gelen ezan sesi anlamida Allah nasip kısmet eder bı kız çocuğum olursa ya Elizan yada mihrimah koyucu ben
El-izan, el-insaf gibi olmaz mı o isim,kızıldığında söylenen,yani seni anlayışa davet ediyorum,biraz düşünceli ol anlamındao_O

Back
X