Lütfen gerçek düşüncelerinizi yazın burada klavye arkasında hiç olmadığınız biri gibi dersler vermeyin bana.

Eşiniz memurmuş ondan böyleler hem memur adam onları sarmıyor içten içe çekememezlik bile yapıyor olabilirler bide o zaten devlete dayadı sırtını maaşı garanti getircek götürcek tabi o okudu etti rahat ediyor biz sürünüyoruz olarak bile bakıyo olabilirler olaya.
Bilmiyorum eşiniz sizi dinler mi ama ara sıra da işten izin alamadım desin bi kaç kez reddetsin bi eşiniz yok 9 çocuğun içinde

Dusuncelerinizde haksiz degilsiniz bu konuyu esinize açtınız mi

Başlığı üzerime alınmadığım için yazabilirim sanırım, ama herkes sessiz sakin yemeğini yerken aniden masaya yumruğu vurmak gibi olmuş biraz, tat kaçırmış. :)

Neyse konuya dönecek olursam; durumun adaletli halini düşününce elbette 9 kardeşin birbirlerini yormadan, müsaitlik durumlarına göre annelerinin ihtiyaçlarına koşmaları ve ölü taklidi yaparak bütün angaryayı, masrafları eşinize bırakmamaları gerekiyor. Eşinizin açıkça konuşması lazım kardeşleriyle.

Ha hali hazırda zaten böyle davranan kardeşler, yüreklere dokunan(!) bir konuşma da yapılsa karşılarında, bu konuşmanın bir tesiri olur mu? Zannetmem. En azından eşinizin bundan sonra diğer 8 kişinin de sorumluluğunda olan anneyle ilgilenme halini tek götürmeyeceğini bilirler ve ona göre davranırlar. Sevaptır, günahtır kısmına çok takılıyorsanız da şöyle düşünün "Eşinizin duruşu, diğer 8 kardeşin de annelerine destek olarak sevaplanmasına vesile olacak, bütün sevabı kendine almasın". :))

Klavye arkasından hiç olmadığım biri gibi ders vermeyeceğim. Olduğum gibi yazacağım. Ailelerde bir kişi işte böyle ailenin eşeği oluyor. O ailenin eşeklerinden biriyle ben de evliyim. Ki aynı şehirde ablası da var... Yani size tavsiyem eşinizle kavga etmeyin, hem işe yaramaz hem de kötü olan siz olursunuz, huzurunuz kaçmasın. Onu "sen çok hayırlı bir evlatsın" diye pohpohla sonra arkasından "yaaa çok da masraf çıkmış nasıl ödeyeceksin? kardeşin biliyor mu?"... "ha ödeyelim demiyor mu?" "Ay canım çayın bitmiş bir tazeleyim" de kalk. Sonra "annen hastaneye mi gidecek yine? kardeşin götürmüyor mu? Sen ne kadar hayırlı bir evlatsın Annenin hayır duasını hep sen alıyorsun, sen olmasan annen ne yapacaktı? Kendime Türk kahvesi yapıyorum sen de içer misin" de kalk. Ben olmadığım biri gibi ders veremem ben böyle yapıyorum. Geçen gün eşimle oturuyorduk annesi aradı "beni x yere bırakmayacak mısın?" dedi Eşim "yok anne ben gelmeyim şimdi işim var" dedi. Annesi "beni sen bırakırsın diye düşünüyordum" dedi Ben eşime kalk götür gel diye işaret yaptım. Eşim "Yok anne taksiye bin" dedi. Ben çok şaşırdım. Neyse, kel adamın saç merhemi bu kadar olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…