Lütfen gerçek düşüncelerinizi yazın burada klavye arkasında hiç olmadığınız biri gibi dersler vermeyin bana.

Ayrıca zaruri değilse ben derim, hele durumum yoksa, yaptıramam anne borcum var, diğerlerine söyleyelim para versinler diye.

Sen boş yere sıkma canını 9 çocuktan bir tanesini insan gibi yetiştirmiş bırak yardım etsin annesine vesveseye kapılma yok yere. Ölümsüz değil ya kadında sonuçta.

Konuyu çarpıtmayın, annesine her evlat destek olmalı sadece bir evlada sorumluluk yüklenemez , erkeğin sorumsuzca fedakarlık yapması da doğru değil, 9 kardeş var ve sorumluluk paylaşılmalı, ben annemi mağdur etmem lakin diğer kardeşlerime de sorumluluk verirdim , sırayla herkes ilgilenmeli , yengeç evli değildin galiba , emin olamadım Ekonomi bu haldeyken konu sahibinin ne kadar zorlandığını da bir düşün, konu anneden ziyade kardeşlerin sorumsuzluğu...

Aynen öyle, memur diye milyarder sanmışlar...

Sistematik şekilde sadece bir kisi yaparsa mutlaka bir fire verir , kardeşler yardımlaşmalı, ekonomi berbat halde , bir yerden sonra asla yetemez...

Aynen öyle, memur diye milyarder sanmışlar...
Aslında konu ne anne ne kardeş benim için. Ben evlilik kurumunun yapısına, kadının daha çok sömürülmesine karşıyım. Evliliği gördükten sonra fikirlerim çok değişti yıllar içinde. Bir daha asla evlenmem.

Sonuçta bu kadın sadece eşinizin annesi değil, diğer kardeşlerin de anneleriyle ilgili sorumluluk alması gerek. Nasılsa eşiniz hallediyor diye rahata alışmışlar belli ki. Bence eşiniz kardeşleriyle konuşup "artık siz de taşın altına elinizi koyun" desin. En azından belli bi sırayla yapılsın. Bazı insanlar söylemeden anlamıyor ya da işlerine öyle geliyor ne yazık ki.

Ben hastaneye gitmekten bahsetmedim ev hanımı çalışmadığı için para konusunda konuşamaz gibi bir durum olamaz .

Aa hiçte bile. Çalışmıyorsa da neticede evine cocuguna harcayacağı parayı baska yere baglıyor adam gayet karışabilir. Evet annesi bir olur iki olur üç olur hep hep olmaması gerekiyor. Kendi çekirdek ailesinin haklarını gözetmeli öncelikle

Maalesef ülkemizde evlilik kurumu kadını sömüren bir kurum haline geldi...
Bu dönemde evlenecek olsam asla evlenmem ..

bilmiyorum ben zaten kendi yemeğini kendi yapan, bundan zevk alan, son 18 yili kendi evini silip süpürmekle gecen, sallanmaya baslayan birsey görürse vidasını sıkıştıran, kesmekten bicmekten tamirden ev duzeninden anlayan birini sectim koca diye. kendine zor yeten, anasinin kuzusu sevgililerimden sevsem bile yol evlilige gidecekken ayrılmayı bildim. Ablam da ayni secimi yapti misafir agirlarken borekleri tatlilari eşi yapar, bebege bakan anne bari iki gün deliksiz uyusun diye cocugun uyku duzeni oturana kadar her haftasonu sabahtan cocugu evden çıkarıp kahvaltiyi hazirlayip oglene dogru esini uyandiran bir kocaso var. annem de seksenli yillarin sosyal hayatina göre benzer- 15 yildir ailesinden uzak kendi hayatini cevirebilen bir erkek secti. sectigi kocasi da 36 yildir her pazar ve bayram kahvaltilarini hazirlar, esini - kazik kadar olmus kizlarini uyandirir, elinden geldigince eve yardimda bulunur, misafir geldiyse onlari caylar eder...

yani nisanliyken bile sorumluluktan kaçan adamlarla evlenip, ilk günden hevesle tüm işlere sarilip bir de akşam adama elma soyan, cay getiren, adamin ailesi gelecek diye yedi cesit yemek hazirlarken eksik malzeme icin markete giderken oflayan kocasinin sulalesine yine de her seferinde ziyafet sofralari kuran kadinlarda hic mi yok suc??
bence bazi seyler karsilikli. sonradan duzeltmek yerine elinden is gelmeyen, ana evinde bir gün bulasik yikamamis adamlarla evlenmeyerek bu sorun cozulebilir
Ayrıca zaruri değilse ben derim, hele durumum yoksa, yaptıramam anne borcum var, diğerlerine söyleyelim para versinler diye.
herkes ayri ayri iste. ben kendi kardesime diyebilirim "şu kadar tuttu şöyle yapalim böyle yapalim" diye. ama benim eşim beni tiftikleyemez "sen enayi misin neden sen yapiyorsun yaz abine mesaj at kavga et" falan filan diye.
Ben hastaneye gitmekten bahsetmedim ev hanımı çalışmadığı için para konusunda konuşamaz gibi bir durum olamaz .
hayatim sence ben bunu "adam kazanir adam harcar, kadinin asla hakki yok sussun otursun kendine verilen ekmeği kemirsin" anlaminda yazmis olabilir miyim?
saglik icin harcanmis bir rakam, adamin anasina harcanan bir para. "konusunu acma, adamin canını sikma" dedim. ha eger bu bonkorce harcanan paranin icinde kadinin da haftalik 45 saatlik emeginin bedeli varsa yine bjraz laf soyleyebilir. ama o da yoksa boyle rakamlara laf edip kendinden sogutmasin diyorum.
konu saglik icin acilmis. "esim annesini hastaneye götürüyor" diyor. "herkesin arabasi var ama tüm düğünlere akraba gezmelerine esim götürüyor" demiyor

valla tamamen haklısınız. Kayınvalidenizin eli ayağı tutmuyormu hiç bişeyide yokmuş maden o kadar hasta olduğunu düşünüyor binecek şehir içi arabalarına gidecek doktoruna. Ki bunu sıklıkla yaptığı için söylüyorum yoksa elbette annesidir başının tacıdır baksın götürsün, getirsin görevidir. Ama burda bir su istimal söz konusu. Eşininiz ailesine karşı yumuşak yüzlü sanırım isterseniz sabaha kadar kavga edin eşinizi bir tepki göstermedikçe yapacak bişey yok. Diyecekki ben işten izin alamıyorum buyrun 1 kerede siz götürün diye diye ayaklarını kesecek

Eşinizle sakin bir zamanda konuşun. Sıraya bindirsinler.
Ya da eşiniz arayıp emrivaki yaptıklarında o gün çok önemli işim var bu sefer siz götürün desin, hayır demeyi bilsin.
Ama her iki yöntemde eşiniz isterse olabilecek bir şey sadece sizin istemenizle tamam demez eşiniz muhtemelen.

valla tamamen haklısınız. Kayınvalidenizin eli ayağı tutmuyormu hiç bişeyide yokmuş maden o kadar hasta olduğunu düşünüyor binecek şehir içi arabalarına gidecek doktoruna. Ki bunu sıklıkla yaptığı için söylüyorum yoksa elbette annesidir başının tacıdır baksın götürsün, getirsin görevidir. Ama burda bir su istimal söz konusu. Eşininiz ailesine karşı yumuşak yüzlü sanırım isterseniz sabaha kadar kavga edin eşinizi bir tepki göstermedikçe yapacak bişey yok. Diyecekki ben işten izin alamıyorum buyrun 1 kerede siz götürün diye diye ayaklarını kesecek

Ben de şaşırdım nasıl yani bu böyle laf demez ama dedim

Herkes sana yürümüş, biraz da ben yürüyeceğim kuzu :)))
Yanlış düşünüyorsun, kadın çalışıyorsa adamın annesine yaptığı sağlık harcamasına benden onay almadan harcayamazsın diyebilir ama çalışmazsa diyemez mantığı hatalı, zira kendin diyorsun konu sağlıkla alakalı diye.

Yani senin mantığa göre kadın çalışıyorsa adamın annesine harcadığı paraya hayır veremezsin diyebilir ve adam annesinin sağlığını karısından veto yedi diye hiçe sayabilir çünkü kadının da alınteri var.

Evlilik böyle bir şey değil ama, sadece maddi konularda değil her konuda ortak karar almanın ne kadar önemli olduğunu ve evlilikte karşılıklı iletişimi ve saygıyı güçlendirdiğini yaşayarak anlayacaksın.

Çiftlerden biri kazandığı paraya benim param diyorsa evliliğe bencillik tohumları ekiliyor, bugün sağlık için harcanan parada sen karışamazsın diyen kişi yarın koltuk alırken, kumarda yerken de benim param sen karışamazsın demeye başlıyor.

Burada mesele parayı kimin kazandığı değil çift olabilmeyi başarıp her konuda birlikte hareket edebilmek.

Ben sağlık için harcanan paraya acımam, harcanacak kişi anne olur, komşu olur, sokaktan geçen biri olur hiç fark etmez ama eşek başı değilim bunu kendi aramızda konuşup istişare etmek isterim.

Kaldı ki konu sahibinin kızdığı nokta kullanılıyor olmaları.
Ve evet kullanılıyorlar lakin buna P Pardonbakarmisiniz ’ın yapabileceği bir şey yok zira iş eşinde bitiyor, mesela kayınvalidenin bir geliri var mı bilmiyoruz, kendine ait bir geliri olduğu halde arada bir de olsa çocuğunun arabasına benzin atmıyorsa her hastane masrafını çocuğuna kitliyorsa ayıp, kayınvalidenin kendine ait bir geliri varsa ve bunu diğer evlatlarına harcayıp P Pardonbakarmisiniz ’ın eşine gelince cüzdanı evde unuttum moduna giriyorsa yine ayıp.

Mesele onlara harcıyorsa bu oğluna da harcasın değil, kadının kendini geçindirmeye parası varsa dilediğine harcar ama o vakit en azından 9 çocuğunun hepsinden şu saatte beni hastaneye götürür müsün talebinde bulunmalı.

Dediğim gibi konu sahibinin yapabileceği bir şey yok, eşi diyecek anne bu sefer X kardeşim götürsün ben izin alamam diyecek ya da bu sefer Y kardeşim ödesin ben ödeyemem diyecek, o demediği sürece P Pardonbakarmisiniz kayınvalideye veya diğer kardeşlere bir şey derse, eşi de destek olmayacağı için herkes tarafından suçlanır.

Suç var tabi, saçını süpürge eden kadınlar zaten. Elmasını soyar, ayağına çorabını giydirir, suyunu verir. Adam kalkıp kendisi almaz. Evde kazık kadar bebeğe bakıyorlar. Ancak benim ex gibi, 8 sene sonunda öküze bağlayan da var. Adam benden güzel yemek yaparken son zamanlarda suyu ayağına ister oldu. Hizmetçisi var sanki. Evlilikte zaman ilerledikçe çoğu insanda garantiye aldım hissi oluşuyor. Bilmiyorum armut değilki koklayasın 10 sene sonra nasıl olur bilemiyorsun. Boşa evlenmeyin demiyorum.

Açıkçası yazacak bir şey de bulamadım ben de kullanıldığınızı düşünüyorum en azından vicdanınız rahat öyle düşünmeye çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…