- Konu Sahibi asigimbensana
Evet özel hayat, neden şaşırdınız? 15 yaşında, çocuklukla gençlik arasındaki o sancılı dönemdeki bir kızdan bahsediyoruz. Ve evet malesef onlar hata yapmaya bizim gençliğimizden daha müsaitler. Ben kardeşiniz haklıdır demedim, yaptığı yanlış, ama ona yanlışını bu şekilde gösteremezsiniz. O şu an hayatının en hassas evresinde, ve hayatına bu derece saygısızca davranırsanız sadece aranızdaki bağı zayıflatırsınız. Bir büyüğünden akıl almaya ihtiyacı olduğunda size gelemez, çünkü akıl alıp kendine çekidüzen vermeye ihtiyacı vardır, hayatına saygısızca müdahale eden birine değil. Sizden doğruyu alamadığı gibi dışarıdan yalan yanlış akıl alıp geri dönüşü olmayan hatalar yapabilir, çünkü etrafı kendi gibi aklı bir karış havada gençlerle ve o gençlerden faydalanmak isteyenlerle dolu.
Evet, neler neler oluyor biliyorum, ve bu yüzden kardeşinize yaklaşımlarınız biraz daha akıllıca olmalı, bu şekilde sadece onu kendinizden uzaklaştırırsınız, ve bu kaba müdahaleler ters teper. Biraz daha ılımlı olmaya, onu anlamaya çalışın. Ona güven verin ki hata yaptığını fark edebildiğinde gelip sizden yardım isteyebilsin. 15 yaşındaki insan hayatına istediğiniz gibi karışabildiğiniz bir çocuk değil, veya davranışlarının sonuçlarını sağlıklı şekilde kestirebilecek bir genç de değil. Çocukluktan çıkmış, genç olmaya özenen, kafası karışık bir kız o. Size ihtiyacı var, ama bu şekilde değil.
Haklısın evet benim daha mantıklı hareket etmem gerekirdi ama fevri davrandım ne bileyim sindiremedim o an bu durumu. umarım daha mantıklı bir şekilde yaklaşırım. teşekkürler