bi bakarsınız o zaman ilginizi çekerse sevgiliden ayrılıp onla görüşürsünüz..hemen evlilik diye bir durum düşünmüyorsunuz sanırım..siz daha ziyade flört mantığındasınız:):)
Ben yadırgıyorum 32 yaşındayım ne bana ne kuzenlerime görücü gelmedi yaBizde yasak bu tür şeyler, babalarımız konusunun açılmasına bile karşıydı. Kızım kendi evleneceği insanı kendi seçebilir mantığı var büyüklerimizde. Aileyle yüz göz olmamayı da tercih ediyorlar ayrıca, hemen kızı verdik zannetmesinler korkusu da vardı galiba. Bir de herkes okuyordu bizde belki ondandır, iyi ünilerde iyi bölümlerde okuyorduk, dengimizin gelmesi görücü usulü ile zordu yani.
Merak ediyorum kahve tutarken bakışıp aşık olan var mıdır acaba . ya da görücü geliyor çocuklar birbirine aşık oluyor ama aileler birbirini istemiyor
Görücülüğün nasıl yapıldığına bağlı aslında tüm olay. Hani, x teyzenin oğlu var, biz sizi birbirinize yakıştırıyoruz bir görüşseniz falan dense amenna. Eğer olay birbirlerini tanımalarını sağlamaksa, görüşmelerine müsade edilir aileler olmadan. Ama eve anne ile gelip fotoğrafla falan oğlunu göstermek ya da annenin oğlundan önce eve gelip kıza bakması falan bunlar çok çirkin.
Bir kızı bin kişi ister bir kişi alır kafasında biri değilim, "oo paylaşılamıyorum, bir sürü isteyenim var" bana hiçbir şey katmaz. Böyle bir egoya ne ihtiyaç var ki? Beni 10 kişi değil sevdiğim kişi istesin kafi.
Siz de erkek arkadaşınıza söyleyin bu durumu. Daha önceki konularınıza baktım, gelininizin dayısının kızı mı ne erkek arkadaşınıza keşke senin gibi eşim olsa dediğinde nasıl kızmışsınız. Size gelen görücülerin hepsi "keşke senin gibi eşim olsa" diyerek geliyor. Aynı şey yani farkında mısınız? Ayrıca dövme konunuzu da gördüm, ailenizle kendi düşüncülerinizi, isteklerinizi açmanızda herhangi bir çekinceniz var gibi gelmedi bana. O yüzden istemiyorsanız evlenmeyi açıkça söyleyin. İnsanlar da boşu boşuna gelmesin.
yasak değildir ama tasvip edilmiyordur muhtemelen,Ben yadırgıyorum 32 yaşındayım ne bana ne kuzenlerime görücü gelmedi yaBizde yasak bu tür şeyler, babalarımız konusunun açılmasına bile karşıydı. Kızım kendi evleneceği insanı kendi seçebilir mantığı var büyüklerimizde. Aileyle yüz göz olmamayı da tercih ediyorlar ayrıca, hemen kızı verdik zannetmesinler korkusu da vardı galiba. Bir de herkes okuyordu bizde belki ondandır, iyi ünilerde iyi bölümlerde okuyorduk, dengimizin gelmesi görücü usulü ile zordu yani.
Merak ediyorum kahve tutarken bakışıp aşık olan var mıdır acaba . ya da görücü geliyor çocuklar birbirine aşık oluyor ama aileler birbirini istemiyor
Canım çok mu küçük sen? Görüyorum böyle ablam diye mesajlarını çok sevimli.Ablalarım merhaba herkese kucak dolusu sevgiler.Bir kusurum olursa affola.. Benim sıkıntım şu. Haftaya görücülerim gelecek ilk defa ..okulun bitmesine az kaldı annem önceden okuyor derdi kabul etmezdi artık o da edelim yavaş yavaş demeye başladı . Neyse gelecekler . Benimde 3buçuk aya yakın görüştüğüm biri var çok büyük aşkla bağlı değilim ama seviyorum mantığıma yatan biri efendi düzgün biri . Anneminde çocuktan haberi yok çünkü daha erken diye düşünüyorum.. Ama görücü de gelirse o çocuğa haksızlık etmiş olur muyum ? Görücü geleceğini ona söylemeli miyim ? Yani gelenler beni beğenirse, benim de ailemin kafasına yatarsa mutlaka çocukla görüş diyecekler .. Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir . Tecrübeli ablalarım lütfen bir fikir verin . Şimdiden teşekkür ederim ..
yasak değildir ama tasvip edilmiyordur muhtemelen,
çünkü aile kültürünüzde çok eski kuşaklarda son bulmuş bir gelenektir bu, sizin babanızın fikri eşittir benim fikrim bugün.
Yani sizin aile, çevre her neyse kendisini kuşaklar önce yetiştirebilmiş ama benim çevrem sıkışıp kalmış bazı şeylerin arasına.
Benim yaşadığım yetiştiğim yerde daha yeni yeni kalkıyor bu görücü meselesi falan..
Biz ve bizden sonraki kuşak tamamen son verir artık,
Tasvip etmiyorum ben de ama saçma da bulmuyorum hani netice de eskilerde imkan yokmuş, dürüst bir şekilde birbirlerinin kapılarını çalarak tanışıyorlarmış.
Şimdilerde bu görücü meselesi dedim ya eskisi gibi değil,
yani;
"selamünaleyküm biz geldik getirin kahveleri aha kzımız bu oğlumuz bu oğlumuz ne iş yapıyor? şu işle meşgul, verdik gitti.." gibi bi durum yok artık.
Erkek ailesi gelir, herhangi bi misafir gibi ağırlanır (kahve içilmez o isteme seansında yapılır) tanışıp kalkılır.
Eğer bu tanışmadan memnun ayrılırsa her iki taraf gençler bir kaç kez görüşür sonra isteme durumu gerçekleşir (kahveler içilir)
yani kahve tutma esnasında gençler birbirine çoktan aşık olmuşlardır bile.
kısa bir süre sonra 23 olacağım ablacım .
Annene görücü gelmesin istemiyorum dersen seni dövecek mi?
güzelim yaşın daha küçük. hayatında illa biri olsun, ama geleni de merak ettim bi göreyim diyorsun. 29 yaşındayım, az çok tecrübeli sayılırım. 3 yıllık bir evliliğim var. Ya aileni dinleyip düzgün biri ile vakti gelince evlen ya da hayatına giren kişiye saygı göster görücü kabul etme, bir koltukta iki karpuz olmaz.
tabikide hayır
Canım çok mu küçük sen? Görüyorum böyle ablam diye mesajlarını çok sevimli.
Bence evet, bu şekilde görüce gelmesine izin verirsen sen de razıymışsın, aklına yatarsa görüştüğün çocuğu silecekmişsin gibi bir mesaj çıkar sonuçta. Arkadaşın bunu duyarsa da bozulmakta çok haklı.
Diğer bir yandan, ben asla önce kendim tanıyıp, olabilir diye düşünmediğim birini evime sokup ailemle tanıştırmam. Tamam, görücü, aracı usulu olur da önce gençler başbaşa konuşmalı, görüşmeli bence. Manavdan sebze seçer gibi bir kızın evine gelinmesi çok tuhaf, hakaret algılarım bunu.
O zaman istemiyorum de erkek arkadaşın olduğunu söyleme ama sevmiyorum ben böyle şeyleri kendim aşık olup evlenmek isterim falan de.. Sevgilin varken evine görücü gelmesi hoş olmaz :)
Madem adetler böyle yarın sevgilin "eee bizde de adet böyle başka kızı görmeye gidecez" derse kabul edeceksin yani.
Nasıl ilişkiler bunlar böyle?
Evlenene kadar sana görücü gelmeye o da kız görmeye gitmeye devam edecek yani?
ablacım bizim burda öyle napalım yani. Yok onun annesi beni biliyor
Ooooo daha feci.
Yarın sizin iş ciddiye binince annesi bunu sürekli önünüze koyarsa daha çok üzüleceksin.
Ayol annene de neden "istemiyorum,işe başlamadan evlenmeyi düşünmüyorum diyemiyorsun?"
Küçücüksün yazık değil mi bu yaşta seni bu hengameyle uğraştırıyorlar.
Bak ileride bu konulardan başın çok ağrır.
Millet kıymetin artar demiş ama bana daha çok sorun olur gibime geliyor inan.
ben buyudum evlendım..ama kımse gorucu gelmedi hayatım boyunca..yaşadığın cevreyle alakalı bişe olmasın ?
henuz erken diyorsun demekki gorustugun cocuktan emin degilsin henuz yada daha vaktin var tanimak icin diye dusunuyorsun sanirim, annene soylersen surekli seni yoklayacak kuskusuda var sanirim. ozaman birakacaksin goruculerin gelecek ama gorustugun cocugada bunu soyleyeceksin! sonrada kabul etmezsin olur biter.Ablalarım merhaba herkese kucak dolusu sevgiler.Bir kusurum olursa affola.. Benim sıkıntım şu. Haftaya görücülerim gelecek ilk defa ..okulun bitmesine az kaldı annem önceden okuyor derdi kabul etmezdi artık o da edelim yavaş yavaş demeye başladı . Neyse gelecekler . Benimde 3buçuk aya yakın görüştüğüm biri var çok büyük aşkla bağlı değilim ama seviyorum mantığıma yatan biri efendi düzgün biri . Anneminde çocuktan haberi yok çünkü daha erken diye düşünüyorum.. Ama görücü de gelirse o çocuğa haksızlık etmiş olur muyum ? Görücü geleceğini ona söylemeli miyim ? Yani gelenler beni beğenirse, benim de ailemin kafasına yatarsa mutlaka çocukla görüş diyecekler .. Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir . Tecrübeli ablalarım lütfen bir fikir verin . Şimdiden teşekkür ederim ..
Kismetin yokmus demek