Evlenirken sahiden aileyle de evleniliyor mu? Bir fikir lütfen,lütfen

Ben olsam evlenmem.

Ailesi bu terk edemez.
10 yıl sonra 20 yıl sonra tablo bozuk.

Risk almayı sevmiyorum ben ve borcu da sevmiyorum.

Notebook alicam kendime para başka yerlere gidiyor ama almiyorum.

Rakam çok büyük. Ödenecek bir şey olsa anlarim da bana ters bi durum.

Evlilikte önce sevgini tartacaksın sonra da mantığını bu ikisi dengede olmazsa o evlilik sıkıntılı oluyor. Bir komşumuz kumar tutkunuydu borç üstüne borç oğlu ödüyor yıllardır adam öldü borç bitmedi çocuk evlendi şimdide eşiyle ödüyorlar. Eşi çok dertli bu borç yüzünden bilerek evlendi seviyordu onlarda birbirlerini yani bilemedim ileride olabilecekleri bile bile lades!!!!
Neden redd-i miras yapmadılar?

Bknz; eski sevgilim. Babası çok çok sağlıklıydı tabii maddi olarak iyi olduklarını sanıyorum. Olur olmaz bir şekilde babası vefat etti, adamın birşeyi yoktu. Babası vefat edince icra geldi. 700-800 bine yakın kumar borcu varmış. Sonuç? Diş hekimliği okuyordu bıraktı çalışmaya başladı babasının borçlarını ödemeye başladı. Tabii biz ayrıldık, ayrılma sebebimiz farklıydı, anlaşamadık. Seneler oldu epey seneler oldu geçenlerde gördüm işte konuştuk hala bu bataklıktan çıkabilmiş değil anladım, üstelik evli ve 2 çocuğu var.
Büyük ihtimalle karısına yansıtmış olmalı ki mutlu olmadığını duydum.
Allah sabır versin, gerçekten çok çok zor bir durum. Zamanında birşeyler yaşamış olsakta gerçekten çok üzüldüm.
Sevmek bir yere kadar.

Şuan bi erkek arkadaşımız tam olarak bu yüzden sıkıntıda,babası borçlardan ötürü bi şirket de oğluna açıyor,daha sonra oğluna açtıgı şirkette batıyor haciz geliyor,arkadaşımız bi fabrikaya teknik personel olarak girdi ama önceki borçtan dolayı maaşının büyük kısmını devlet aldı,o da işten ayrıldı,bu yüzden sgklı bile bi yerde çalışmıyor,o borç hala üzerinde,babası da üstünde bi kambur resmen,bu halini öğrenen tanıştığı kızlar haklı olarak ondan uzaklaşıyor,ilk bikaç görüşmede işin rengini öğrenen topukluyor,eşime benim onunla tanıştırabileceğim bi arkadaşım olup olmadığını sormuş, eşime “ sen bizim kızımızın X gibi birisiyle evlenmesini ister miydin adamın sgksı bile yok” dedim,haklısın dedi sustuk. Sizin de iş yaş bence ,ailenin maddi durumu her türlü etkiliyor çünkü.

Kp ne iş yapıyor? Borcu çok ama 4000tl kirayla oturuyor. Çocukları özel üniversitede. Bence bunları karşılayacak kadar kazanıyor zaten. Ama ben olsam bu insanla evlilik düşüncemi gözden geçirirdim. Pek mantıklı görünmüyor bu evlilik!

Hepinizin yorumlarını okudum cok cok teşekkür ederim. Hepiniz haklisiniz. Borc tutarinin 400-500 degil 1e yakin oldugunu öğrendim bugün :KK43:
Erkek arkadaşımin soylemine gore kumar borcu kalmamis. İşle alakali resmi borclari kalmış devlete. Bu kadar buyuk bir mebla da devlete borc nasil oluyor, nasil haciz falan gelmiyor diye sordugumda ise yapilandirma yaptıklarını ay ay belli bir tutar odendigini yaklasik 2 yilda falan da bitecegini soyledi. Kafam cok karisti :KK42: dogru mu söylüyor acaba bilemiyorum hic

aha da benim annemle babamın evliliği.
35 yıla yaklaştılar.
Annem idare ediyor, hatta çok şikayet bile etmiyor.

benim için kafayı sıyırma sebebidir açıkçası.
Elbette ailesinden eşim sorumlu değil, ve ailesinin yaptığı şeyler için onu suçlamam.
Ama ailesinin saçmalıklarına beni bu kadar maruz bırakmasını da kabul edemem.

Siz kendinize göre karar verin bence, belki siz de annem gibi çile çekmeyi seven birisisinizdir ve mutlu olursunuz. Biz bilemeyiz.

Eski eşimin ailesinin cok borçları vardı , Aynı zamanda gelirleri de coktu. Sonra o borç icin ellerindeki arabalardan birini sattılar kapandı ama o benden gizli para göndermeye devam etti. Ben senin bu bildiklerini bilseydim kandırılmamis olsaydım evlenmezdim.
Sen de bence çok seviyorsan nisanlan aile içine iyice gir neyin ne olduğunu öğren evleneceksen oyle evlen.
Ayrıca esnaflık işinde yalan dolan çoktur gelirlerini az gösterip borçları öyle ödüyorlardır. Senin bilmediğin ama sonradan öğrenip dumur olacağın çok şey olacaktır
Her insanın karakteri ve ilişki dinamiği farklıdır belki sizde farklı olur, mantığını öne alıp bir düşün bakalım sonra da pişman olma.

Öyle kapımı kaparım gorusmem demek olmuyor maalesef evlenince sadece borç için değil yarın öbür gün babasına birşey olsa yine eşin koşacaktır. Ama borç ayrı birşey ve bu kadar borç varken 4000 lira kirada oturmak mantıklı değil.

Evlenince sen ne kadar istemesende tamda borcun içine duseceksin gibi geliyor. Erkekler evlenmeden once verdiği sözleri evlendikten sonra aile için tutmayabilirler bugün söz verse de yarın onlar benim ailem borç benim borcum der sen arada kalırsın 10000 değil ki odeyesin biteceğini bilirsin.

Ya devam ederse adam oynamaya kumar alışkanlık. Ne bileyim ben hep en kötüsünü düşünürüm gerçekçi olmakta fayda var.

kumarın olduğu yerde bereket olmaz ailesine yardım edecek baba rolunu aldıysa işiniz zor iyi düşünün

X