lütfen bir fikir verin :(

jjesika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
825
850
Ablalarım merhaba herkese kucak dolusu sevgiler.Bir kusurum olursa affola.. Benim sıkıntım şu. Haftaya görücülerim gelecek ilk defa ..okulun bitmesine az kaldı annem önceden okuyor derdi kabul etmezdi artık o da edelim yavaş yavaş demeye başladı . Neyse gelecekler . Benimde 3buçuk aya yakın görüştüğüm biri var çok büyük aşkla bağlı değilim ama seviyorum mantığıma yatan biri efendi düzgün biri . Anneminde çocuktan haberi yok çünkü daha erken diye düşünüyorum.. Ama görücü de gelirse o çocuğa haksızlık etmiş olur muyum ? Görücü geleceğini ona söylemeli miyim ? Yani gelenler beni beğenirse, benim de ailemin kafasına yatarsa mutlaka çocukla görüş diyecekler .. Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir . Tecrübeli ablalarım lütfen bir fikir verin . Şimdiden teşekkür ederim ..

sevgilin var görücü ile görüşeceksin.kendini sevgilinin yerine koy kendine sor bu soruyu bakalım mantığın ne cevap verecek.

Annem bilmediği için durumu onu da kıramadım. Teşekkür ederim yorumunuz için . Evet bende olsam kötü hissederdim .

görücü gelir gider ama sen daha sonra görüşmeyi kabul edersen bu pek hoş olmaz sanki

Tanımadığınız bir aile neden geliyor ki görücüye?
Hani çok küçük bir yerde olsanız anlayacam da erkek arkadaşın da varmış demek ki o kadar da dar bir çevre değilmiş.
En güzeli ailene mesleğini eline almadan hiç kimseyle görüşmek istemediğini anlatman,yabancıları da evinize almayın bence.

Ailen bu durumlara artık yavaş yavaş izin vermeye başlamışsa görüştüğün kişiden onlara bahsetmelisin bence. Görücü gelmesi işini ise görüştüğün kişi ile işler ilerlerse ve o sonradan öğrenirse kırılabilir. Yani kafanda düşünüp hangi durum senin için avantajlıysa başkalarını ve kendini oyalamadan karar verip görüşünü açıkça belli etmelisin.

onların gelmesini kabul ediyorsan ya görüştüğün kişiyi gerçekten sevmiyorsun yada hangisinin maddi açıdan iyi olduğuna kadar verceksin. başka açıklaması yok.

Yaptığın sence doğrumu?
İstemem yan cebime koy tarzı yaşamak bana göre değil..
O yüzden bu konu senin vicdanına kalmış...

Çocuğa tabiki kesinlikle söylemelisin. Onun da niyeti ciddiyse zaten onlardan önce istemeye gelir.

bizim burada gelen görücü geri çevrilmez buyur edilir ama istenmiyorsa uygun şekilde söylenir henüz düşünmüyoruz yada değişik bahanelerle görüşme bitirilir ben 3.5 senelik sevgilim varken birsürü görücü geldi gitti hiçbirini geri çevirmedik okul var falan dedik hem böyle taliplerin olunca da sevgilin beyfendi tırsıyor iyi oluyor o yönden de değerin artıyor gibi birşey bir yönde

görücü de ne yaaa ohooooo.görücü kabul edecek kadar gelenekçi,erkek arkadaş yapacak kadar modern.gelenek ve modernin aynı potada eritilmesi hali nöfff

yıl 2015 ya görücü mü kaldı...
seni vitrine mi çıkarıyorlar yani.
ben anlamıyorum görücü denen şeyi. ve ailelerin kızlarını nasıl böyle bir şeye maruz bırakabildiğini.

çok teşekkür ederim :)

Sen evlenmeyı dusunmuyorken gorucu nıye geliyor..
Ayrıca bı sevgılın varken gorucu nıye geliyor..
Gorucu usulu mu evleneceksın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…