lütfen bir fikir verin :(

Allah Allah ben de kocamın gözünde kıymetliyim sanırdım.
Demek ki değilmişim, görücü gelmeden kıymetimiz olmuyormuş.
Nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım ki?
Görücü gelmeden olur mu laale ? :KK48:
seni düğünde bilmem nerde görecekler, sonra haber yollayacaklar tanışmak istiyoruz diye aile nazlanacak falan.. ooo ne atraksiyonlar.Çok şey kaçırmışsın çook.

aynen bende bunu anlatmaya çalışmıştım bizim de hiç kafada söz yokken beni kapacaklar telaşesiyle söz yaptık beyfendinin korkusuna :KK70: görücü gelmesi çiçek böcek hemen istemek değil ki neden bu kadar öcü bakıyorlar anlamadım :KK14:

ahahahhahahaha :KK48: Allah tamamına erdirsin hayırlı uğurlu olsun .

Allah Allah ben de kocamın gözünde kıymetliyim sanırdım.
Demek ki değilmişim, görücü gelmeden kıymetimiz olmuyormuş.
Nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım ki?
kimse görücü gelmeden kıymet olmuyor demedi ki :KK14:
görücü olunca daha tuhaf oluyorlar panik falan yapıyorlar sanırım daha çok sahiplenme duygusu oluşuyor ister istemez şekerim erkek kafası işte:KK14:

ahahahhahahaha :KK48: Allah tamamına erdirsin hayırlı uğurlu olsun .
sağol şekerim teşekkürler :KK70: allah hepimize hayırlı insanlarla karşılaşmayı nasip etsin inşallah senin de hakkında hayırlısı olsun tatlım :KK68:

Görücü gelmeden olur mu laale ? :KK48:
seni düğünde bilmem nerde görecekler, sonra haber yollayacaklar tanışmak istiyoruz diye aile nazlanacak falan.. ooo ne atraksiyonlar.Çok şey kaçırmışsın çook.

Olsun be sağlık olsun.
Huzurumuz yerinde ya çok şükür varsın ben kaçırayım hayatı.

görücü olayına uzaydan gelmiş gibi davranmak yeni gelişen bir akım mı?

çoğu yerde böyle evlilikler yaşanıyor hala.

yalnız şunu da anlamdım neden görücü geri çevrilmesin? benim sevgilim falan olmadığı halde evlenmeyi düşünmediğim zamanlar hiçbir görücüyü kabul etmiyordum.hayır diyeceğim insanlarla neden görüşeyim?

Daha okulun bile tam olarak bitmemiş nedir bu acele ailende ki? İstemiyorum diyeceksin bunun için ailen kırılacak değil herhalde hayat senin hayatın bu gibi kararlar başkasını kırmamak adına alınır mı? Ben istemiyorum mesleğimi elime almadan de bu yani.

bence siz de;ya sevgilimden daha iyi birşey çıkarsa diye,bir görmek istiyorsunuz..belirtmişsiniz ya,aşık değilim ama kafama uyuyor sevgilim diye..:KK66:
açık olalım şimdi kadın kadına konuşuyoruz burda:KK14:

Ablalarım merhaba herkese kucak dolusu sevgiler.Bir kusurum olursa affola.. Benim sıkıntım şu. Haftaya görücülerim gelecek ilk defa ..okulun bitmesine az kaldı annem önceden okuyor derdi kabul etmezdi artık o da edelim yavaş yavaş demeye başladı . Neyse gelecekler . Benimde 3buçuk aya yakın görüştüğüm biri var çok büyük aşkla bağlı değilim ama seviyorum mantığıma yatan biri efendi düzgün biri . Anneminde çocuktan haberi yok çünkü daha erken diye düşünüyorum.. Ama görücü de gelirse o çocuğa haksızlık etmiş olur muyum ? Görücü geleceğini ona söylemeli miyim ? Yani gelenler beni beğenirse, benim de ailemin kafasına yatarsa mutlaka çocukla görüş diyecekler .. Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir . Tecrübeli ablalarım lütfen bir fikir verin . Şimdiden teşekkür ederim ..

canım kaç yaşındasın?

Görücü fikrini küçümseyenler nerde yaşayıp yetişmiş anlayamadım.
Bizim kültürümüzde var hala böyle şeyler, yadırganacak bir durumda değil ayrıca.
Görücüye gidilir (aileler birbirini tanıyodur zaten) eğer mantıklıysa kızla erkek görüşür ve sonuca bağlanır.
Bi nevi ailelerin onayıyla flört dönemi yaşanır yani.
Bu doğal, olağan bişey gayet.

Bi de artık görücü geliyor demek, eskisi gibi istemeye geliyorlar demek değil,
İki ailenin tanışması, bahsi geçen gençlerin ailelerin gözleri önünde görüştürülmesi demek.
Flörtten sonra her iki tarafta okeyse istemeye gelinir.
(bu modern hali :))

Ben de erkek arkadaşım varken ailemin kıramayacağı bi kaç kişiyi kabul etmek durumunda kalmıştım ama bunu erkek arkadaşımla paylaşmıştım.Sonra erkek arkadaşımla evliliğe net karar verdiğimde bunu aileme açmıştım.
Çünkü anneye anlatabiliyorsunuz yani gelmesinler anne bi erkek arkadaşım var benim diyebiliyorsunuz ama babaya durum aksedilemediği için erkek arkadaştan emin olana kadar susuyorsun malesef.
Benim eşim hala kimler istedi de ben kaptım kafasında :) payem mi yükseldi gözünde nedir! :KK48:
Ben yadırgıyorum 32 yaşındayım ne bana ne kuzenlerime görücü gelmedi ya :KK70: Bizde yasak bu tür şeyler, babalarımız konusunun açılmasına bile karşıydı. Kızım kendi evleneceği insanı kendi seçebilir mantığı var büyüklerimizde. Aileyle yüz göz olmamayı da tercih ediyorlar ayrıca, hemen kızı verdik zannetmesinler korkusu da vardı galiba. Bir de herkes okuyordu bizde belki ondandır, iyi ünilerde iyi bölümlerde okuyorduk, dengimizin gelmesi görücü usulü ile zordu yani.
Merak ediyorum kahve tutarken bakışıp aşık olan var mıdır acaba . ya da görücü geliyor çocuklar birbirine aşık oluyor ama aileler birbirini istemiyor :KK70:

bence siz de;ya sevgilimden daha iyi birşey çıkarsa diye,bir görmek istiyorsunuz..belirtmişsiniz ya,aşık değilim ama kafama uyuyor sevgilim diye..:KK66:
açık olalım şimdi kadın kadına konuşuyoruz burda:KK14:
ahaha dimi di mi? :KK48:
var hafiften öyle bir durum.

Zaten ben kocamla flört ederken bana görücü gelecek desem adam benden koşarak uzaklaşırdı sanırım.
Zihniyet olarak bana ters bu kadın derdi bir damlacık değerim varsa o da yerle yeksan olurdu zaar.
:KK14:
Aynen ben de desem bana görücü gelecek demediğini birakmazdi vallahi.. Ben olsam ben de agir konusurum hemen evlenmeliyim sozleneyim vs demem acikcasi...

Ama bazilari görücü ceviremiyormus bu adeti biliyorsa adam seslenemiyor olabilir

ne görücüsü bee. bu devirde kıza sorarlar gelsinmi diye sen istemeden eve görücümü gelirmiş bu ne mantık. hee bide beyendik verdik gittimi dicekler....:KK62:

Görücülüğün nasıl yapıldığına bağlı aslında tüm olay. Hani, x teyzenin oğlu var, biz sizi birbirinize yakıştırıyoruz bir görüşseniz falan dense amenna. Eğer olay birbirlerini tanımalarını sağlamaksa, görüşmelerine müsade edilir aileler olmadan. Ama eve anne ile gelip fotoğrafla falan oğlunu göstermek ya da annenin oğlundan önce eve gelip kıza bakması falan bunlar çok çirkin.

Bir kızı bin kişi ister bir kişi alır kafasında biri değilim, "oo paylaşılamıyorum, bir sürü isteyenim var" bana hiçbir şey katmaz. Böyle bir egoya ne ihtiyaç var ki? Beni 10 kişi değil sevdiğim kişi istesin kafi.

Siz de erkek arkadaşınıza söyleyin bu durumu. Daha önceki konularınıza baktım, gelininizin dayısının kızı mı ne erkek arkadaşınıza keşke senin gibi eşim olsa dediğinde nasıl kızmışsınız. Size gelen görücülerin hepsi "keşke senin gibi eşim olsa" diyerek geliyor. Aynı şey yani farkında mısınız? Ayrıca dövme konunuzu da gördüm, ailenizle kendi düşüncülerinizi, isteklerinizi açmanızda herhangi bir çekinceniz var gibi gelmedi bana. O yüzden istemiyorsanız evlenmeyi açıkça söyleyin. İnsanlar da boşu boşuna gelmesin.

X