• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken sahiden aileyle de evleniliyor mu? Bir fikir lütfen,lütfen

Cok icten yazmissiniz , bir abla nasihati olarak alin lutfen , evlenirseniz ileride cok uzulur , cok pisman olur ve bosanirsiniz
Yol yakinken ayrilin
Severken ayrilmak cok zor biliyorum ama bu sekilde evlebdiginizde 1 sene icerisinde o sevgi bitecek , icinizdeki sevgi ofkeye ve nefrete donecek , eonra siz psikologa gideceksiniz toparlayabilmek icin , 40 yasindayim tamamen hayat deneyimim ve gozlemlerime gore soyluyorum bunu size , evlenmeyin

Evlenecekseniz göz yummayı kabul edin. Bu adam alışmış o aileye kol kanat germeye. Aklı hep onlarda olacak. Evimi, arabamı alır yardım ederim lafı yalan gibi duruyor. Yarım milyon borçtan bahsediyoruz. Şaka değil. Bu baba o kadar borcu nasıl yaptı? Yazık gerçekten. Şu anda 4.000 tl kira, özel okul vs. kim karşılıyor bunları? Siz evlendiniz kendi yuvanızı açtınız direkt elini çekecek mi sevgiliniz? Bence yapamayacak. İkiye bölünecek. Kendi de bunun sinyalini vermiş. Tamamen rest çekip size dönecekse yürüyün yoksa şimdiden bitirin. İleride çok pişman olursunuz. O 1 lira niye benim evime girmedi de kumar borcuna gidiyor diye. Başka şekilde geçim derdi olsa siz de destek olun derim ama bu çok farklı bir mevzu.

haklısınız dedğiniz gibi farklı bir durum olsa bende kesinlikle ayrılığı düşünmem her şekilde elimden geldiğince yardımcı olurum her şeyine. bahsettiğiniz masrafları şuan babası çalıştığı için kendi karşılıyor. çünkü işlerinden dolayı iyi sayılabilecek gelirleri var onlarla ödemesini yapıyordur diye düşünüyorum.

Çok üzgünüm ama sizi gerçekten yakınım yerine koyarak söylüyorum, sizi ayrılmanız için ikna etmeye çalışırdım. Evin babası rolünü üstlenmişse kolay kolay elini çekmez, çekemez. Kiralarını ödeyemediklerinde, okul taksidine para olmadığında, evlerine haciz geldiğinde ne olacak? Antalya tatilinizden "Allah ödeme kolaylığı versin" mesajı atmayacaksınız.

çok teşekkür ederim. Bana da öyle geliyor. keşke her şey daha farklı olsaydı veya daha mümkün

İlerde boşanmak bundan zor olmaz emin olun. Karar vermesi çok zor bi mesele gerçekten çok ince eleyip sık dokumanız lazım. Aile önemli hemde çok çok önemli. Kuzenimin evliliğinde hiç para sıkıntısı olmadı tam 10 yıllık ilişkinin sonunda evlendiler ama ailesine bi türlü ısınamadı tartışmalar başladı ardından şiddet iki çocuğu var hemde. Sizde şimdiden söylüyosunuz kabul edemem diye inanın ki sevgiyle bi yere kadar götürebiliyosunuz sonra sabır da bitiyor sevgi de saygı da. Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah.

aynen öyle çok zor. Nasıl söylemeliyim diye düşünüyorum onun bile içinden çıkamıyorum. karşısında ağlarsam falan çok kötü olur herşey. kendimi haazırlamaya çalışıyorum

En yakin arkadaşım sirf bu nedenle bitirdi iliskisini.
Erkek arkadasinin babasinin 500 bin lira kadar borcu vardi ve evlenince aileme destek olmam lazim psikolojisini iyice sindirmisti.
Epey dil döktük çünkü arkadaşım ailesinde iyi bir yasam görmüştü standartlarinin altina düşmek onu bunalima sokardi.
Bitirdiler ilk 3-4 ay ruh gibi gezdi 6 ayda normale döndü 1 sene sonra ise baska birine aşık oldu vr harika bir evlilik yapti.

Diger eleman ise atandi baska sehre. Hâlâ ailesinin borcunu ödüyor ve borç üstüne borç biniyor sebep kumar.

Allah kahretsin ya bu kumar denen şeyi
bir aileyi yakıyor. yetmeyip çocuklarının evliliğine kadar müdahil oluyor
Arkadaşınız adına çok sevindim
Fakat nasıl bitirdi? çok can yakıcı olmadan nasıl konuşabileceğimi düşünüyorum da. Çünkü ayrılıktan sonra ailesine suçlayıcı yaklaşıp evinde mutsuz olmasınıda istemiyorum. bu kız sizin yüzünüzden beni bıraktı vs gibi

Evet ailesi ile de evleneceksin. Bütün korkuların da başına gelecek. Dibe battıklarında hep birlikte aynı evde yaşama riski de var. Evine, maaşına icra gelme riski de, sana kredi çektirmek isteyebilirler. Bütün bu olanlar ilişkinize zarar verecek. Bir süre sonra eşin seni hırcınlıkla, huzursuzluk yapmakla suçlayıp daha cok ailesini yönelecek. Ne hata yaparlarsa yapsınlar onları muhtac birakamam diyecek. Hatta belki de eş/ karı bulunur ama anne baba kardes bulunmaz diyecek! Güven bana. Demez deme, sen tepki gösterdikçe hepsini diyecek. Bu sürecte tek yıpranan sen olacaksın. İnan tecrube konusuyor. Benzer bir aileden yıllardır çekiyorum. Ayrılamıyorsan bile iliskini resmiyete dökme. Evlenme ama yasananlari evli olsaydim ben nasil etkilenirdim diye dusun hep. Zamanla soguyacaksin zaten.

yazdığınızı okurken inanın tokat yemişe döndüm. ama gerçeklerle de yüzleşmem iyi oldu benim için, çok teşekkür ederimm. çok çok haklısınız

Sevgilinle Aran iyiyse bu sebepten ayrilmani gerekli görmüyorum. Endişelerinden bahset
bahsettim. çok hemde

Bence onların tuzu kuru. Yani demekki paraları var ama göstermiyorlar.
Ben avukat olarak cok gördüm bu tipleri. Devlete borcu vs. Olanlar gelirini düşük gösteriyorlar ( borc ödeme gelire göre ayarlanıyor benim yaşadığım ülkede) ama saltanat hayatina devam.

Cok icten yazmissiniz , bir abla nasihati olarak alin lutfen , evlenirseniz ileride cok uzulur , cok pisman olur ve bosanirsiniz
Yol yakinken ayrilin
Severken ayrilmak cok zor biliyorum ama bu sekilde evlebdiginizde 1 sene icerisinde o sevgi bitecek , icinizdeki sevgi ofkeye ve nefrete donecek , eonra siz psikologa gideceksiniz toparlayabilmek icin , 40 yasindayim tamamen hayat deneyimim ve gozlemlerime gore soyluyorum bunu size , evlenmeyin

çok teşekkür ederim çok çok teşekkür ederim. her yazılanları defalarca kez okuyup kafama kafama vura vura yüzleşiyorum karşılaşabileceğim gerçeklerle. çünkü ancak bu şekilde karşısına geçip ayrılmak istediğimi dile getirebilirim. zaten zor olacak ayrılık konuşması, gözüm dolar sesim titrer bundan korkuyorum.
Karşısında sağlam durmalıyım ki aklı bende kalmasın ve gerçekten bu kız bitirmiş deyip boşu boşuna yeniden bir arada olmak için çaba sarfetmesin. inanın şuan bunları yazarken bile canım acıyor. hakkımızda hayırlısı umarım onunda cannını yakmadan bitirebilirim. yeniden teşekkür ederim

Bence onların tuzu kuru. Yani demekki paraları var ama göstermiyorlar.
Ben avukat olarak cok gördüm bu tipleri. Devlete borcu vs. Olanlar gelirini düşük gösteriyorlar ( borc ödeme gelire göre ayarlanıyor benim yaşadığım ülkede) ama saltanat hayatina devam.
nasıl yani? tam anlayamadım. öyle bir borcu yoktur mu diyorsunuz

çok teşekkür ederim çok çok teşekkür ederim. her yazılanları defalarca kez okuyup kafama kafama vura vura yüzleşiyorum karşılaşabileceğim gerçeklerle. çünkü ancak bu şekilde karşısına geçip ayrılmak istediğimi dile getirebilirim. zaten zor olacak ayrılık konuşması, gözüm dolar sesim titrer bundan korkuyorum.
Karşısında sağlam durmalıyım ki aklı bende kalmasın ve gerçekten bu kız bitirmiş deyip boşu boşuna yeniden bir arada olmak için çaba sarfetmesin. inanın şuan bunları yazarken bile canım acıyor. hakkımızda hayırlısı umarım onunda cannını yakmadan bitirebilirim. yeniden teşekkür ederim
Canin acir tabi ki , kolay mi severken ayrilmak , kurdugun hayallere kendi elinle son vermek
Ama evlenirsen inan o hayaller oyle bir parcalanacak ki , su ankinden daha beter aciyacak canin , o yuzden guclu olmaya calis
Soylemesi zor ama gelecekte yasayacaklarini dusun , cok akli basinda bir genc kadinsin , eminim onunde cok gizel gunler olacak , onlari dusunerek guc al kendinden

Gerçekten borçları olduğuna emin misin? 4000 liralık evde oturmak çocukları özel okula yollamak kolay olmasa gerek borçluyken.

Ben olsam evlenmezdim. Ayrıl demiyorum ama istersen sevgili al ama evlenme

nasıl yani? tam anlayamadım. öyle bir borcu yoktur mu diyorsunuz

Ben yurtdışında avukatim: sistem ayni olmayabilir.
Ama durum şu:

Gelir (helede dükkandan) düşük gösterilir vergi dairesine.
Borcu geri ödeme gelire göre ayarlanir. 500.000 tl borc öde öde bitmez zaten. Bu insanlarda bu kafadan yola cikip geri ödeme miktarını düşük tutuyordur. Borc vardır ama gelirde vardir. Yoksa ev, tatil vs. Olmaz yani. Tam anlatamadim galiba ama aslinda önemli olan senin aldığın karar.

Ben evlenmezdim şahsen. Sen o ailenin icine girince, altinlari vericeksin, belki kredi cekiceksin. Eşin mecbur para aktaracak o aileye. Yapmaz deme. Hepsi yapiyor. Benimkinin annesinle arasi 19 senedir bozuk. Kadin bütün mali mülkü ve ölen eşinden (nisanlımin babasi) paralari dükkanları genc adamlarla yemiş. Nişanlımı 17 yaşında evden atmış vs. Sonra gırtlağa kadar borc. Nişanlım annesinle fazla konuşmaz yani resmi bir ilişkisi var ama her ay 500 Euro hesabina aktarir. Ben ifrit oluyorum ama ne care

Ayrilmalisiniz. Aileden dolayi degil, sevgilinizden dolayi. O artik alismis yardim etmeye. Aile 4000 liralik kira verirken, adam halen diyor araba aldiktan sonra yardim ederim diye. Ki su durumda hic yardim etmemeli. Kardeslerin okulunu ödüyor. Iyi güzelde, evlendiginizdede bu devam edecek. Siz istemediginizde "okul parasini ödemek istemeyen vicdansiz" olursunuz.

Hani ailesi böyle olupta kendisi "beni ilgilendirmez, kendi düsen aglamaz" tavrinda olsaydi farkli seyler söylerdim. Sevdiginizden dolayi göremiyorsunuz, sorun ailede degil, sevgilinizde.

Evlenince bütün hesapları, maaş kartlarını, kredi kartı ekstrelerini siz yönetip kontrol edin. Evlenmeden önce sevgiliniz bunu kabul ederse evlenin. Bütün hesap sizde olacaksa yardım edemez.

@Meriline 25 yıllık evli 45 yaşında bir kadın olarak konu başlığınıza cevabım:
Evet, iki kişi değil ailelerle de evleniliyor.
Sizi tanımıyorum ama bir abla nasihatı isterseniz;
yol yakınken bu ilişkiden vazgeçin.
Sonu iyi görünmüyor.
Beyfendi iyi biri olabilir ama o, ailenin babası olmuş.

Canin acir tabi ki , kolay mi severken ayrilmak , kurdugun hayallere kendi elinle son vermek
Ama evlenirsen inan o hayaller oyle bir parcalanacak ki , su ankinden daha beter aciyacak canin , o yuzden guclu olmaya calis
Soylemesi zor ama gelecekte yasayacaklarini dusun , cok akli basinda bir genc kadinsin , eminim onunde cok gizel gunler olacak , onlari dusunerek guc al kendinden
inşallah teşekkür ederim

Gerçekten borçları olduğuna emin misin? 4000 liralık evde oturmak çocukları özel okula yollamak kolay olmasa gerek borçluyken.

Ben olsam evlenmezdim. Ayrıl demiyorum ama istersen sevgili al ama evlenme

gurur duyulacak bir durum değil ki bu. neden yalan söylesin sanmıyorum. bu konular yüzünden tartışmışlığımız falan oldu üstelik bana söylediği borc 400-500 diyor ya ben daha fazlasından şüpheleniyorum, gözümü korkutmak istemediği için az söylemiştir gibisinden. siz düşünün

Ilk baslarda olmasada zamanla o borclar sizide gerecek. Adamin kisiligi belli bunu yapacak potansiyel var. Oyle dusunmesem baska konusurdum simdi. Colugun cocugun olacak ve cocuklarinin rizkini babasinin pis borclarini kapatmak icin verecek belkide. Derken beklenen sonuc ya cekeceksin ya da bosanacaksin.

Ayrilmalisiniz. Aileden dolayi degil, sevgilinizden dolayi. O artik alismis yardim etmeye. Aile 4000 liralik kira verirken, adam halen diyor araba aldiktan sonra yardim ederim diye. Ki su durumda hic yardim etmemeli. Kardeslerin okulunu ödüyor. Iyi güzelde, evlendiginizdede bu devam edecek. Siz istemediginizde "okul parasini ödemek istemeyen vicdansiz" olursunuz.

Hani ailesi böyle olupta kendisi "beni ilgilendirmez, kendi düsen aglamaz" tavrinda olsaydi farkli seyler söylerdim. Sevdiginizden dolayi göremiyorsunuz, sorun ailede degil, sevgilinizde.

Kardeslerin okulunu ödüyor. Iyi güzelde, evlendiginizdede bu devam edecek.
bu kısım yanlış anlaşıldı sanırım. şuan erkek arkadaşımın ödediği birşey yok şuan karışmıyor birşeye. babası zaten çalıştığından kendisi ödüyor herşeyi.

Evlenince bütün hesapları, maaş kartlarını, kredi kartı ekstrelerini siz yönetip kontrol edin. Evlenmeden önce sevgiliniz bunu kabul ederse evlenin. Bütün hesap sizde olacaksa yardım edemez.
çok mantıklı söylediğiniz fakat;
kendi işini yapıyor ama herhangi bir maaaş kartı durumu söz konusu değil:KK43:

çok mantıklı söylediğiniz fakat;
kendi işini yapıyor ama herhangi bir maaaş kartı durumu söz konusu değil:KK43:
O zaman kontrol etmeniz çok zor .Çünkü bankadaki hesap bilgilerini size verse bile bu aileye yardım işinı başka bir banka hesabı açıp yapabilir. Bankada o olmadan size bilgi de vermezler nereye ne para gitmiş bilemezsiniz. muhtemelen ailede aldığı üzerine yapışan "babalık " rolünü de birakamayacak buna vicdanı el vermeyecek .Evlenirseniz sinir stres kendinizi yiyip bitirirsiniz ayrilmaniz en doğrusu

Tersten düşünürsek eğer, siz evlendikten sonra eşiniz yardım etmese dahi havadan gelen tatlı para kesilince kv kp öfkelenmeye başlayıp eşinize ve size karşı tavır alacaklar.
Eşinizin gözünde onlar mağdur olduğu için aklına girmeleri çok olası ve siz bir anda gaddar gelin ilan edilebilirsiniz. Bu da aile içine huzursuzluk getirir ve kopmalar başlar.

Back