görücü de ne yaaa ohooooo.görücü kabul edecek kadar gelenekçi,erkek arkadaş yapacak kadar modern.gelenek ve modernin aynı potada eritilmesi hali nöfff
Sen evlenmeyı dusunmuyorken gorucu nıye geliyor..
Ayrıca bı sevgılın varken gorucu nıye geliyor..
Gorucu usulu mu evleneceksın ?
Bu hayatin gercegi.
Ergensiniz sanirim?
Buyuyunce seni de istemeye gelirler.
Annenin kıramayacagı kişi için gorucu gelcek ee sonra?işin açığı annemin kıramayacağı bir yer yani annemin çok yakın olduğu bir arkadaşı aracı olmuş
Annenin kıramayacagı kişi için gorucu gelcek ee sonra?
Begenırsen evlendırecekler mi?
Sen bastan fıkrını soyle..ben evlenmek ıstemıyorum ama ayıp olmasın diye gelmelerini kabul ediyorum de..
Gerçi annen sana fıkrını sormaz..onlar gıdınce begendınmi der yada..aaay şuyu varmış..buyu varmış dıye beynını yıkamaya calısırlar..
ben buyudum evlendım..ama kımse gorucu gelmedi hayatım boyunca..yaşadığın cevreyle alakalı bişe olmasın ?Bu hayatin gercegi.
Ergensiniz sanirim?
yok öyle biri değildir zaten ben gittiklerinde anneme ' seni kırmamak adına kabul ettim ama görüşmek istemiyorum 'diyeceğim..
Ya yazık değil mi karşı tarafa?
Masraf yapacaklar,umutlanacaklar sonra da yok istemiyoruz diyeceksiniz.
bakmaya gelindiğinde masraf yapılmaz çiçek çikolata vs gibi :)
Evliyim yaş da 33.Allah muhafaza bu tarz görücü görmeyici vs ile uğraşmadım.Eşya gibi neyi görüyorlar da alacaklar.Bu hayatin gercegi.
Ergensiniz sanirim?
Görücü fikrini küçümseyenler nerde yaşayıp yetişmiş anlayamadım.
Bizim kültürümüzde var hala böyle şeyler, yadırganacak bir durumda değil ayrıca.
Görücüye gidilir (aileler birbirini tanıyodur zaten) eğer mantıklıysa kızla erkek görüşür ve sonuca bağlanır.
Bi nevi ailelerin onayıyla flört dönemi yaşanır yani.
Bu doğal, olağan bişey gayet.
Ben de erkek arkadaşım varken ailemin kıramayacağı bi kaç kişiyi kabul etmek durumunda kalmıştım ama bunu erkek arkadaşımla paylaşmıştım.Sonra erkek arkadaşımla evliliğe net karar verdiğimde bunu aileme açmıştım.
Çünkü anneye anlatabiliyorsunuz yani gelmesinler anne bi erkek arkadaşım var benim diyebiliyorsunuz ama babaya durum aksedilemediği için erkek arkadaştan emin olana kadar susuyorsun malesef.
Benim eşim hala kimler istedi de ben kaptım kafasında :) payem mi yükseldi gözünde nedir!
aynen bende bunu anlatmaya çalışmıştım bizim de hiç kafada söz yokken beni kapacaklar telaşesiyle söz yaptık beyfendinin korkusunaGörücü fikrini küçümseyenler nerde yaşayıp yetişmiş anlayamadım.
Bizim kültürümüzde var hala böyle şeyler, yadırganacak bir durumda değil ayrıca.
Görücüye gidilir (aileler birbirini tanıyodur zaten) eğer mantıklıysa kızla erkek görüşür ve sonuca bağlanır.
Bi nevi ailelerin onayıyla flört dönemi yaşanır yani.
Bu doğal, olağan bişey gayet.
Bi de artık görücü geliyor demek, eskisi gibi istemeye geliyorlar demek değil,
İki ailenin tanışması, bahsi geçen gençlerin ailelerin gözleri önünde görüştürülmesi demek.
Flörtten sonra her iki tarafta okeyse istemeye gelinir.
(bu modern hali :))
Ben de erkek arkadaşım varken ailemin kıramayacağı bi kaç kişiyi kabul etmek durumunda kalmıştım ama bunu erkek arkadaşımla paylaşmıştım.Sonra erkek arkadaşımla evliliğe net karar verdiğimde bunu aileme açmıştım.
Çünkü anneye anlatabiliyorsunuz yani gelmesinler anne bi erkek arkadaşım var benim diyebiliyorsunuz ama babaya durum aksedilemediği için erkek arkadaştan emin olana kadar susuyorsun malesef.
Benim eşim hala kimler istedi de ben kaptım kafasında :) payem mi yükseldi gözünde nedir!