lütfen bir fikir verin :(

Annene erkek arkadaşın olduğunu anlatmalısın, görücüyü geri çeviremiyorsanız bile en azından annenin desteğini almış olursun ayrıca erkek arkadaşın durumu bilmeli

Görücü denince tüylerim diken diken oluyor ya:) biri sakasini yapinca dahi suratim dusuyor hic hic sevemedim bu adeti.

Konunuza gelince iki kisiyle birden görüşmek gibi olur eğer konustgun kişiye söylemezsen..

Sen evlenmeyı dusunmuyorken gorucu nıye geliyor..
Ayrıca bı sevgılın varken gorucu nıye geliyor..
Gorucu usulu mu evleneceksın ?

işin açığı annemin kıramayacağı bir yer yani annemin çok yakın olduğu bir arkadaşı aracı olmuş

varsayalım hayatınızda 3,5 yıllır bir çocuk yok.
bu olmasa bile kendinizi ailenize karşı savunabilmeniz lazım. bunun adı saygısızlık değil, kendini ifade etmektir.
okulunuz hala bitmemiş. amacınız hedefiniz okulunuzu bitirip, işinizi elinize aldıktan sonra evliliği düşünmek..

diğer boyutta. hayatınızda biri var.. bunun içinde empati kurmanızı tavsiye ederim..

işin açığı annemin kıramayacağı bir yer yani annemin çok yakın olduğu bir arkadaşı aracı olmuş
Annenin kıramayacagı kişi için gorucu gelcek ee sonra?
Begenırsen evlendırecekler mi?

Sen bastan fıkrını soyle..ben evlenmek ıstemıyorum ama ayıp olmasın diye gelmelerini kabul ediyorum de..
Gerçi annen sana fıkrını sormaz..onlar gıdınce begendınmi der yada..aaay şuyu varmış..buyu varmış dıye beynını yıkamaya calısırlar..

yok öyle biri değildir zaten ben gittiklerinde anneme ' seni kırmamak adına kabul ettim ama görüşmek istemiyorum 'diyeceğim..

yok öyle biri değildir zaten ben gittiklerinde anneme ' seni kırmamak adına kabul ettim ama görüşmek istemiyorum 'diyeceğim..

Ya yazık değil mi karşı tarafa?
Masraf yapacaklar,umutlanacaklar sonra da yok istemiyoruz diyeceksiniz.

Görücü fikrini küçümseyenler nerde yaşayıp yetişmiş anlayamadım.
Bizim kültürümüzde var hala böyle şeyler, yadırganacak bir durumda değil ayrıca.
Görücüye gidilir (aileler birbirini tanıyodur zaten) eğer mantıklıysa kızla erkek görüşür ve sonuca bağlanır.
Bi nevi ailelerin onayıyla flört dönemi yaşanır yani.
Bu doğal, olağan bişey gayet.

Bi de artık görücü geliyor demek, eskisi gibi istemeye geliyorlar demek değil,
İki ailenin tanışması, bahsi geçen gençlerin ailelerin gözleri önünde görüştürülmesi demek.
Flörtten sonra her iki tarafta okeyse istemeye gelinir.
(bu modern hali :))

Ben de erkek arkadaşım varken ailemin kıramayacağı bi kaç kişiyi kabul etmek durumunda kalmıştım ama bunu erkek arkadaşımla paylaşmıştım.Sonra erkek arkadaşımla evliliğe net karar verdiğimde bunu aileme açmıştım.
Çünkü anneye anlatabiliyorsunuz yani gelmesinler anne bi erkek arkadaşım var benim diyebiliyorsunuz ama babaya durum aksedilemediği için erkek arkadaştan emin olana kadar susuyorsun malesef.
Benim eşim hala kimler istedi de ben kaptım kafasında :) payem mi yükseldi gözünde nedir!

ablacım çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız Allah razı olsun :)

Allah Allah ben de kocamın gözünde kıymetliyim sanırdım.
Demek ki değilmişim, görücü gelmeden kıymetimiz olmuyormuş.
Nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım ki?

aynen bende bunu anlatmaya çalışmıştım bizim de hiç kafada söz yokken beni kapacaklar telaşesiyle söz yaptık beyfendinin korkusuna görücü gelmesi çiçek böcek hemen istemek değil ki neden bu kadar öcü bakıyorlar anlamadım

Çok ilginç, hiç görücü gelmedi bana

Görüştüğün kişiye söyle görücü geleceğini. Bilmeye hakkı var.

Zaten ben kocamla flört ederken bana görücü gelecek desem adam benden koşarak uzaklaşırdı sanırım.
Zihniyet olarak bana ters bu kadın derdi bir damlacık değerim varsa o da yerle yeksan olurdu zaar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…