Evet hanımlar nihayet dinlendim arada geçen bir gün de ve anlatmaya başlıyorum
Şimdi sabah kalktık annem tam gaz koşturmaya devam evde hepimizi ezip geçiyor o derece yani komutan gibi sen toz al sen süpür sen sil
İşlerimi tamamlayıp kuaföre fönümü çektirmeye gittim bu arada makyajımı yapacak aile dostumuz gelmiş evde beni bekliyor bir de şeker hamurundan nazarlık desenli zencefilli kurabiyeler yapmış ki yeme de tablo diye duvara as
zaten kurabiyelerimiz pek sükse yaptı hatta kayınpederimiz bir arkadaşını nazarlık diye işletmek için yanına aldı biraz paket yaptık gönderdik
Saçlarım fönlendi eve geldim elbisemi giyindim bu sefer makyaj faslımız başladı makyajımda pek güzel oldu ama yetişmeyecek diye korktuk çünkü basmışlar gelmişler biz daha makyajın yarısındayken çok yaklaştık diye mesaj attı beyimiz. Neyse korkularımız yersiz çıktı yetişti herşeyimiz babam çıktı kapıda karşıladı arabayı koyacakları yer gösterdi geldiler eve. Bir anda ne yapacağımı bilemez hale geldim kendimi odama kapatasım geldi
Elimde çiçek çikolata kaldım öyle ablam kızım salona git diyor gidip napıyım diyorum:26: Saat 16.00 civarında geldiler evimize önce biraz hoş beş sonra sofrayı hazırladık biz ablam ben ve ablamın arkadaşı el birliğiyle yemek yendi ben bir şey yiyemedim 11 kişiye servis yaptığımdan son servisi yapana kadar ilk servis yaptığım tabağını bitirmiş oluyordu, sadece buz gibi çorba içtim ve mutfakta ağzıma iki sigara böreği attım
yemek yendi menümüzde zenginde maşallah
Sonra sofra toplandı bulaşıklar ayarlandı arada sigara içildi, bazende sevgilimle biz kaçtık içtik
Yazık kıyamam sevdiceğime pak bunaldı pek daraldı çok gergindi
Hadii kahve faslına geldik hepsi bir anda çıksın dedik 3 elden kahveleri yaptık ama sofrada tuzlu kahve konusu geçtiği için ve annelerimiz yazık deyip tuzlu kahve vermeyi tasvip etmedikleri için bende yapamadım tuzlu kahve
Önce annelere babalara kahveleri çıkardım o arada ablam damadımızın kardeşine falan çıkardı kahveleri tek damadın kahvesi kalmıştı onuda tabiiki ben çıkardım
Herkeste gergin bir bekleyiş sevgilimde ürkek bakışlar:18: kesin bir şey var içinde doğru söyle ne var soruları falan hiç birine cevap vermedim kahveyi içerken köşeden baktım bana baka baka içti sora bir şey var mı diye sordular hemen yok dedi ama bana sonra dedi ki yapsaydın ben içerdim hiç çaktırmazdım dedi
Ben sana yaparım sonra dedim
kahveler içildi bitti fincanları toplamadık ablamlar seni istemeyecekler aliba diye dalga geçmeye başladılar neyse bizde geçtik oturduk meğerse hepimizin toplanmasını bekliyormuş babası
Hayırlı bir iş allahın emri peygamberin kalbi derken oldu bitti
Kalktık tektaşım takıldı eller öpüldü bir kaç resim çekildik falan ama kimse üstümdeki boleroyu çıkarmamı söylemedi şişko gösterdi o da beni
Sonra çay yapıldı nazarlık kurabiyelerimiz verildi çayın yanında tatlı alanlara tatlımız verildi falan hadii o fasıl bitti baktık babaların muhabbeti hala devam ediyor bir de limonata kola çıkardık onlarda içildi derken yavaş yavaş kalkalım lafları başladı kalın dedik uzun yola çıkmayın dedik ama yok dediler saat 9buçuğa doğru da gittiler.
Canımı sıkan ayrıntılar hiç mi olmadı çok sinirimi bozan şeyler oldu kayınvalidem kahvemi acı buldu bir daha yaptım bu sefer köpüksüz oldu. Daha sonra annemden duyduğum kimi şeyler beni çok üzdü. Ama oldu bitti kızlar gerginliği üzerimden gitti. Bu kadar seneden sonra sevdiğimle beraber bir ömüre ilk somut adımlarımızı attık. Biraz uzun yazdım ama umarım sıkılmadan okursunuz inanın kafamda daha bir sürü şey var ama önemli şeyleri yazayım anlatayım dedim
Darısı başınıza