• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Lütfen bir fikir. Kız isteme söz nişan karışık durum.

Valla ya senelerce hep bir arada olmaktan sonra ayrı düştük 1 buçuk senedir çok zor geliyor :43: çok lazımmış gibi gitti döndü memleketine:19: ilk zman adapte olmak zor oldu böyle ayrı olmaya ama artık epeyce toparladık:38:

Valla canım ağzından bal damlıyor, keşke bir anda şu rahatlık üstünden gitse de bir başlasa artık icraatlarına:24::24:
Ah canım ah o adapte olmanın zorluğunu ben çok iyi bilirim. :31: Sevgilim askerdeyken damdan düşmüşe dönmüştüm, alışmak çok zor haklısın. Ama bunlar geçicek bak ilişkiniz ciddiyet kazanıyor bu zor günler geçicek ve bir daha ayrılmamak üzere kavuşucaksınızzz.:16::29:Erkeklerin rahatlıktan kurtulması için yumurtanın kapıya dayanması gerekiyor. :1::1:

Valla ya senelerce hep bir arada olmaktan sonra ayrı düştük 1 buçuk senedir çok zor geliyor :43: çok lazımmış gibi gitti döndü memleketine:19: ilk zman adapte olmak zor oldu böyle ayrı olmaya ama artık epeyce toparladık:38:

Valla canım ağzından bal damlıyor, keşke bir anda şu rahatlık üstünden gitse de bir başlasa artık icraatlarına:24::24:
Ah canım ah o adapte olmanın zorluğunu ben çok iyi bilirim. :31: Sevgilim askerdeyken damdan düşmüşe dönmüştüm, alışmak çok zor haklısın. Ama bunlar geçicek bak ilişkiniz ciddiyet kazanıyor bu zor günler geçicek ve bir daha ayrılmamak üzere kavuşucaksınızzz.:16::29:Erkeklerin rahatlıktan kurtulması için yumurtanın kapıya dayanması gerekiyor. :1::1:

Ay ama o bekledikçe ben geriliyorum, o bekledikçe ben geriliyorum:18: Sonunda ben de koyvercem gidecek saldım çayıra mevlam kayıra hesabı :52: Acaba ben ipin ucunu bıraksam o yakalayıp düşünmeye başlarmı ki:28: Evet sevdim bu fikri:32:

Ay ama o bekledikçe ben geriliyorum, o bekledikçe ben geriliyorum:18: Sonunda ben de koyvercem gidecek saldım çayıra mevlam kayıra hesabı :52: Acaba ben ipin ucunu bıraksam o yakalayıp düşünmeye başlarmı ki:28: Evet sevdim bu fikri:32:

Erkeklerin yapısı böyle :)) Ama denemekte fayda var, bakalım belki işe yarar canımm:16: Tarihler kesinleşmedi mii pekii yani sömestr tatilinde mi olucak kesin olarak? :34:

ayyy bende aynıyım :))
biz iki sevgili birbirimizin aileleriyle tanıştık.
şehirlerin arası 10 saat üstelik sevgilim ailesiyle aynı şehirde değil.
e bende çok yoğun çalışıyorum hafta sonu tatilim yok
dolayısıyla kendi aramızda şöyle konuştuk
cumartesi günü gelirler isterler
pazar günü öğleden sonrada aile arasında nişan yaparız dedik.
öyle adetlere takılma durumu yok yani.
rahat olsun kasılmasın kimse.

çok güzel heyecanlar bunlar yaa hayırlısı olsun herkes için.

Erkeklerin yapısı böyle :)) Ama denemekte fayda var, bakalım belki işe yarar canımm:16: Tarihler kesinleşmedi mii pekii yani sömestr tatilinde mi olucak kesin olarak? :34:

Valla en son öyle diyordu beyefendimiz ben de koyverdim gitti çok düşünüyormuşum ya. Bir hafta 10 gün falan pek bir şey demeden bekleyeyim dedim bakalım kendisinde herhangi bir hareket olacak mı:36::36::36: Off arada düşünüyorum acaba hakkaten ben mi gereğinden çok takıyorum diyorum ama bilmiyorum artık bekleyip göreceğiz herhaldeeee:6::6::6:

ayyy bende aynıyım :))
biz iki sevgili birbirimizin aileleriyle tanıştık.
şehirlerin arası 10 saat üstelik sevgilim ailesiyle aynı şehirde değil.
e bende çok yoğun çalışıyorum hafta sonu tatilim yok
dolayısıyla kendi aramızda şöyle konuştuk
cumartesi günü gelirler isterler
pazar günü öğleden sonrada aile arasında nişan yaparız dedik.
öyle adetlere takılma durumu yok yani.
rahat olsun kasılmasın kimse.

çok güzel heyecanlar bunlar yaa hayırlısı olsun herkes için.

canım aynı şekilde bizde birbirmizin aileleriyle tanıştık aslında ben daha çok tanıştım denebilir çünkü sevgilim bize gelince susup kalıyor konuşamıyor pek bir akıllı uslu oluyor süt dökmüş kedi gibi:1::1:

Ya bende adetlere çok takılmıyorum zaten sanırım bu isteme söz nişan hepsini yara bandını bir hamlede çekermiş gibi bir güne sıkıştırmaya çalışmamdan da belli:17::17: elimde olsa nikahı da kıydırıvercem yani:32::32::32:

Bir de onun annesi önem veriyor adetlere falan yeni kardeşi evlendi onun düğününden böyle bir izlenim edindim ben. O yüzden onun da içinde kalmasın istiyorum oğlunu evlendirirken. Ama maşallah oğlunda bir rahatlık dersin komşunun oğlunun evliliği planlanıyor:55::55:

Ay kızlar nasıl olacak nasıl sıralanacak ne yapıcaz derken 2 hafta önce bir ayaklandık tarih falan belirledik sıraladık hatta gün de geldi çattı:53:

14ü cumartesi günü gelecekler gündüzden aileler tanışacak önce çay ikram edeceğiz akşamda yemek falan bu arada konuşup tanıyacak herkes birbirini. Sonra akşam isteme faslı olacak aslında biz aynı gün olsun istemiyorduk isteme ve nişan bir arada olsun diyorduk ama nişan evde olmayacağı için babası isteme de aradan çıksın hem gittiğimizin de bir adı olsun demiş, o yüzden istememizde akşam yemekten sonra olacak ve gidecekler.

Tam iki hafta sonra ayın 28inde nişanımız olacak evde olsun istiyorduk ama akrabalardan uzaktan geleceklerde var bulunmak istiyorlar sonuçta teyzem anneannem falan bu insanlar elbet erkek tarafından da gelmek isteyenler oluyor e arkadaşlar falan derken evde çok sıkıntı olacaktı ufal bir kafe ayarladık ikramımızı pastamızı biz yaptırıp açık büfe yapacağız 70-80 kişi falan olacağız. O gün ben kuafördeyken nişan bohçalarım serilecek iki hafta falan sonra da biz iade-i ziyarete gidip bohça götüreceğiz. Bir yandan günler geçmiyor bir yandan akıp gidiyor uzak derken ayın 14ü gelmiş çatmış bile:6:

Maddi olarakta çok sıkıntılı olduğumuz bir dönem oldu ama napalım gönüller bir olsun da herşeyin altından kalkarız diyoruz yapacak bir şey yok:26:

Pek heyecanlıyım kızlar ya içim bir garip:26::26:

Vakit gelmiş çatmış bileee :52:
Çok heyecanlı bi durum cidden canımm şimdiden hayırlı uğurlu olsun kolayca atlatırsın inşallah :))
DARISI BANAAAAA :1::1::1:

Merhaba hanımlar ben aranıza yeni katıldım daha önce ara ara forumu okuyordum ancak yeni üye oldum ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Benim 6 senedir inişli çıkışlı da olsa severek beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. 2013 yazında evlenmeyi planlıyorduk bir şeyleri biraz daha oturttuktan sonra. Ancak şimdi onun ailesi gidelim bari bir yüzük takalım adını koyalım diyor. Annemde sömestrda olsun teyzenler de burda olabilsin dedi. Ben büyük bir nişan istemiyorum zaten oynamayı falan seven bir insan değilim söz nişan hepsi bir arada olsun istiyorum. Erkek arkadaşım buraya 6-7 saat mesafede oturuyor hem bir kerede geldiklerinde aradan çıkmış olur her şey. Ama birbirini hiç tanımayan iki ailenin hadi geldik istedik nişan taktık demeleri nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ya da akrabaları da gelmek görmek isterse ayrıca ufak bir nişan mı yapmak daha iyi olur bilemiyorum. Ayrıca nişan bir arada olur sözle falan dersek nişan alışverişi konusu falan nasıl olacak hiç bilmiyorum. Kafam çok karışık sömestre gün geçtikçe yaklaşıyor nasıl olacak bitecek en ufak bir fikrim yok. Ayrıca yarıyılda nişan takarsak 2013e kadar beklememiz olacak mı olmayacakmı onu da bilemiyorum.

Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum sanki biraz karışık oldu ama fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim

canım aynen beni anlatmışssın 6 senelik birlikteliğim var farklı şehirler ve bu sene resmiyet:29:inşallah sonumuz güzel olur

Ay kızlar nasıl olacak nasıl sıralanacak ne yapıcaz derken 2 hafta önce bir ayaklandık tarih falan belirledik sıraladık hatta gün de geldi çattı:53:

14ü cumartesi günü gelecekler gündüzden aileler tanışacak önce çay ikram edeceğiz akşamda yemek falan bu arada konuşup tanıyacak herkes birbirini. Sonra akşam isteme faslı olacak aslında biz aynı gün olsun istemiyorduk isteme ve nişan bir arada olsun diyorduk ama nişan evde olmayacağı için babası isteme de aradan çıksın hem gittiğimizin de bir adı olsun demiş, o yüzden istememizde akşam yemekten sonra olacak ve gidecekler.

Tam iki hafta sonra ayın 28inde nişanımız olacak evde olsun istiyorduk ama akrabalardan uzaktan geleceklerde var bulunmak istiyorlar sonuçta teyzem anneannem falan bu insanlar elbet erkek tarafından da gelmek isteyenler oluyor e arkadaşlar falan derken evde çok sıkıntı olacaktı ufal bir kafe ayarladık ikramımızı pastamızı biz yaptırıp açık büfe yapacağız 70-80 kişi falan olacağız. O gün ben kuafördeyken nişan bohçalarım serilecek iki hafta falan sonra da biz iade-i ziyarete gidip bohça götüreceğiz. Bir yandan günler geçmiyor bir yandan akıp gidiyor uzak derken ayın 14ü gelmiş çatmış bile:6:

Maddi olarakta çok sıkıntılı olduğumuz bir dönem oldu ama napalım gönüller bir olsun da herşeyin altından kalkarız diyoruz yapacak bir şey yok:26:

Pek heyecanlıyım kızlar ya içim bir garip:26::26:

eminim harika olucak herşey:52::52:14 ünden sonra neler oldu mutlaka yaz bekliyorum

Vakit gelmiş çatmış bileee :52:
Çok heyecanlı bi durum cidden canımm şimdiden hayırlı uğurlu olsun kolayca atlatırsın inşallah :))
DARISI BANAAAAA :1::1::1:

Çok teşekkür ederim hayatım, Ay darısı başına canım ya ama pek heyecanlıyım bugünde çıktım nişanlığımı ayakkabımı aldım tadilatta şimdi:21: Ay şu yarını bir atlatsak rahatlicam muhtemelen bir çırpıda geçip gidecek ama çookk heyecanlıyımmm:52:

canım aynen beni anlatmışssın 6 senelik birlikteliğim var farklı şehirler ve bu sene resmiyet:29:inşallah sonumuz güzel olur

eminim harika olucak herşey:52::52:14 ünden sonra neler oldu mutlaka yaz bekliyorum

Ay valla canım çok zor durumumuz inşallah kavuşuvericez sonunda:38: Ay inşallah harika olur canım bu kadar hazırlık yaptı annem:6: 24 saatten kısa süre içinde herşey olmuş bitmiş olacak:21:

sanırım bugün nişan isteme varmış öyle okudum :) inşallah herşey sorunsuz geçmiştir Allah mutlu etsin sizi :)

Nişanımız 28 ocakta kızlar bugün istememiz vardı tektaşımız takıldı:3: 45dk 1 saat falan önce yolcu ettik gittiler.

Kafam o kadar dolu ki hem de pek yorgunum ama kızlar o yüzden yarın yazarım uzun uzun ama maşallah kazasız belasız atlattık her şeyi:nazar:

Canım benim kazasız belasız atlatmana çok sevindimm hayırlı olsun:) Uzuuun uzun detayları bekliyoruzz :))

Nişanımız 28 ocakta kızlar bugün istememiz vardı tektaşımız takıldı:3: 45dk 1 saat falan önce yolcu ettik gittiler.

Kafam o kadar dolu ki hem de pek yorgunum ama kızlar o yüzden yarın yazarım uzun uzun ama maşallah kazasız belasız atlattık her şeyi:nazar:

ay sanki beni istediler ben niye heyecan yaptıysam :1: haydi anlat bekliyoruz

Son düzenleme:
Evet hanımlar nihayet dinlendim arada geçen bir gün de ve anlatmaya başlıyorum:6:

Şimdi sabah kalktık annem tam gaz koşturmaya devam evde hepimizi ezip geçiyor o derece yani komutan gibi sen toz al sen süpür sen sil:30:

İşlerimi tamamlayıp kuaföre fönümü çektirmeye gittim bu arada makyajımı yapacak aile dostumuz gelmiş evde beni bekliyor bir de şeker hamurundan nazarlık desenli zencefilli kurabiyeler yapmış ki yeme de tablo diye duvara as:21: zaten kurabiyelerimiz pek sükse yaptı hatta kayınpederimiz bir arkadaşını nazarlık diye işletmek için yanına aldı biraz paket yaptık gönderdik:33:

Saçlarım fönlendi eve geldim elbisemi giyindim bu sefer makyaj faslımız başladı makyajımda pek güzel oldu ama yetişmeyecek diye korktuk çünkü basmışlar gelmişler biz daha makyajın yarısındayken çok yaklaştık diye mesaj attı beyimiz. Neyse korkularımız yersiz çıktı yetişti herşeyimiz babam çıktı kapıda karşıladı arabayı koyacakları yer gösterdi geldiler eve. Bir anda ne yapacağımı bilemez hale geldim kendimi odama kapatasım geldi:53: Elimde çiçek çikolata kaldım öyle ablam kızım salona git diyor gidip napıyım diyorum:26: Saat 16.00 civarında geldiler evimize önce biraz hoş beş sonra sofrayı hazırladık biz ablam ben ve ablamın arkadaşı el birliğiyle yemek yendi ben bir şey yiyemedim 11 kişiye servis yaptığımdan son servisi yapana kadar ilk servis yaptığım tabağını bitirmiş oluyordu, sadece buz gibi çorba içtim ve mutfakta ağzıma iki sigara böreği attım:56:yemek yendi menümüzde zenginde maşallah:1:

Sonra sofra toplandı bulaşıklar ayarlandı arada sigara içildi, bazende sevgilimle biz kaçtık içtik:1: Yazık kıyamam sevdiceğime pak bunaldı pek daraldı çok gergindi:1:

Hadii kahve faslına geldik hepsi bir anda çıksın dedik 3 elden kahveleri yaptık ama sofrada tuzlu kahve konusu geçtiği için ve annelerimiz yazık deyip tuzlu kahve vermeyi tasvip etmedikleri için bende yapamadım tuzlu kahve:19: Önce annelere babalara kahveleri çıkardım o arada ablam damadımızın kardeşine falan çıkardı kahveleri tek damadın kahvesi kalmıştı onuda tabiiki ben çıkardım:1: Herkeste gergin bir bekleyiş sevgilimde ürkek bakışlar:18: kesin bir şey var içinde doğru söyle ne var soruları falan hiç birine cevap vermedim kahveyi içerken köşeden baktım bana baka baka içti sora bir şey var mı diye sordular hemen yok dedi ama bana sonra dedi ki yapsaydın ben içerdim hiç çaktırmazdım dedi:69: Ben sana yaparım sonra dedim:1: kahveler içildi bitti fincanları toplamadık ablamlar seni istemeyecekler aliba diye dalga geçmeye başladılar neyse bizde geçtik oturduk meğerse hepimizin toplanmasını bekliyormuş babası:46: Hayırlı bir iş allahın emri peygamberin kalbi derken oldu bitti:69: Kalktık tektaşım takıldı eller öpüldü bir kaç resim çekildik falan ama kimse üstümdeki boleroyu çıkarmamı söylemedi şişko gösterdi o da beni :43: Sonra çay yapıldı nazarlık kurabiyelerimiz verildi çayın yanında tatlı alanlara tatlımız verildi falan hadii o fasıl bitti baktık babaların muhabbeti hala devam ediyor bir de limonata kola çıkardık onlarda içildi derken yavaş yavaş kalkalım lafları başladı kalın dedik uzun yola çıkmayın dedik ama yok dediler saat 9buçuğa doğru da gittiler.

Canımı sıkan ayrıntılar hiç mi olmadı çok sinirimi bozan şeyler oldu kayınvalidem kahvemi acı buldu bir daha yaptım bu sefer köpüksüz oldu. Daha sonra annemden duyduğum kimi şeyler beni çok üzdü. Ama oldu bitti kızlar gerginliği üzerimden gitti. Bu kadar seneden sonra sevdiğimle beraber bir ömüre ilk somut adımlarımızı attık. Biraz uzun yazdım ama umarım sıkılmadan okursunuz inanın kafamda daha bir sürü şey var ama önemli şeyleri yazayım anlatayım dedim:1:
Darısı başınıza:71:

Canımm benimm çok güzel anlatmışsın.
Okurken kendim yaşıyor gibi oldum :)
Allah daim etsin, inşallah bir ömür mutlu olursunuz..
Darısı başımaaaa :))

vay be canım ne kadarda güzel anlatmışsın.aynı benim durumum ama en azından senn nişanın başka bi zaman yapılacak benim hep isteme hem söz hem nişan nasıl stres nasıl stresti.şimdi de düğün stresi başladı.nerden nereye gelin gidcen canım.ALLAH yardımcımız olsun.:24:

Back