• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin

Tekrar evlenmeyi düşünmez misin ?

aynı şeyi gelinim aramız bu kadar bozuk değilken sordu
anne acaba yeniden evlenmek ister misin yaşayamadıgın şeyler var herşey içinde kalmış gibi dedi. istersen ben konusurum ahmetle dedi ama ben istemedim. yeni evlenceğim adam çok mu iyi olacak sanki.

oğlum bu konuda ikimize kendi aranızda halledin diyor karışmıyor.
herkes kendince haklıymış.

İşte hata oğlunuzda. Siz ne yapmış olursanız olun, gelin size öyle laflar edemez ki. Saygısızlık yapamaz. Belli ki aranızda halledemiyorsunuz diyip bi eş ve oğul olarak dengeyi kurmalıydı. Ben kayınvalidemi çok severim mesela. Ama herkesin ufak tefek farklılıkları var. Beni rahatsız eden biş ey olduğunda ben eşimle konuşuyorum, o durum bi şekilde ortadan kalkıyor. Aynı şekilde eşim bazen beni de bazı konularda uyarır, demek ki kayınvalidem de zaman zaman rahatsız oluyor. Ama birgünden birgüne yüz göz olmadık eşim sayesinde ve en ufak kırgınlığım yok.. Umarım her şey düzelir.

Bir de bişey daha eklemek istiyorum onlar çalıştığı için daha çok yeniler nasıl desem birbirlerine de vakit ayırmak istıyor olabilirler. Zamanla her sey düzelir iyilikle kalın

KudrAlobar KudrAlobar da onu söyledi, ben de o sandım da anlattıkca olmadigina karar verdim. Günahını aldım kadının 😂
Ama hala konunun gerçekliğine ihtimal vermiyorum.
Ya 1 nisan, ya altından kendini akıllı zanneden biri çıkacak 🤔
gerçek olamaz çünkü ya hatta lütfen gerçek olmasın :halay:

İşte hata oğlunuzda. Siz ne yapmış olursanız olun, gelin size öyle laflar edemez ki. Saygısızlık yapamaz. Belli ki aranızda halledemiyorsunuz diyip bi eş ve oğul olarak dengeyi kurmalıydı. Ben kayınvalidemi çok severim mesela. Ama herkesin ufak tefek farklılıkları var. Beni rahatsız eden biş ey olduğunda ben eşimle konuşuyorum, o durum bi şekilde ortadan kalkıyor. Aynı şekilde eşim bazen beni de bazı konularda uyarır, demek ki kayınvalidem de zaman zaman rahatsız oluyor. Ama birgünden birgüne yüz göz olmadık eşim sayesinde. Umarım her şey düzelir.

evet belkide öyle yapmalıydı bilmiyorum.
çok fazla kırgınlıklarım var mutlaka hatalarımda var birazdan gidip konuşcam.
hatalarımı gördüm bundan sonra siz istemedikten sonra hiç bişey yapayacagım dicem.

O değil de gelin o kadar söylemiş söylemiş boşa söylemiş kadın gidip rahat rahat dolabındaki cipsi çatur çutur yemiş. Ben olsam daha beter sözler söylerdim de neyse.. Sizden daha rahatı genişlik yani ablacım.

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
Kusura bakmayın ama gelin hanım son derece haklı. Insanların evine iyilik oldu diye onların onayı olmayan müdahalelerde bulunamaz, kârı koca arasındaki en ufak tartışmaya bile iyi niyetle de olsa karışamazsınız. Bence biraz musade edin de kız evinin kadını olsun.

O değil de gelin o kadar söylemiş söylemiş boşa söylemiş kadın gidip rahat rahat dolabındaki cipsi çatur çutur yemiş. Ben olsam daha beter sözler söylerdim de neyse.. Sizden daha rahatı genişlik yani ablacım.

1 liralık cips neden bu kadar göze geliyor anlamıyorum kendi annesi yese ne derdi acaba
siz çok taraflı bakıyorsunuz

aynı şeyi gelinim aramız bu kadar bozuk değilken sordu
anne acaba yeniden evlenmek ister misin yaşayamadıgın şeyler var herşey içinde kalmış gibi dedi. istersen ben konusurum ahmetle dedi ama ben istemedim. yeni evlenceğim adam çok mu iyi olacak sanki.

Sen yalnız kalmaktan korkuyorsun sadece. Bence sana bir hayat arkadaşı çok iyi gelir.:KK8:

yalan söylemiyorum tek derdim eskisi gibi olmak.evin büyüğü olarak bizi toplamak bana düşüyor hatalarımı görüp telafi etmek istiyorum.
bence size düşen artık biraz insanların yakasından düşmek.daha beter ediceksiniz her şeyi.gelin hanım kibar kızmış yine çok iyi sabretmiş.

yalan söylemiyorum tek derdim eskisi gibi olmak.evin büyüğü olarak bizi toplamak bana düşüyor hatalarımı görüp telafi etmek istiyorum.

Lütfen olumsuz yorumlara kulağınızı tıkayın yapıcı olanlarla ilgilenin olan olmuş. Kimse mükemmel değil. Gelininiz de evlilikti yeni biyerdi işti bebekti hamilelikti hormondu kocası ile başbaşa kalma isteğiydi falan falan bisürü şeyle basetmeye çalışıyor. Sadece durunve dinleyin içinizi. Ben buraya bunları yazan bir annenin sonunda mutlaka çok güzel seyler hakedip yasayacagına inanıyorum.... Üzülmeyin daha beter hem de rezillikler bile yasayıp ayakta kalan aileler var. Üzülmeye gerek yok zamanla hersey yolunu bulur

Sen yalnız kalmaktan korkuyorsun sadece. Bence sana bir hayat arkadaşı çok iyi gelir.:KK8:

ben hiç düzgün sevilmedim küçük yaşta evlendim çocuklarım için katlandım eşime ve ailesine.
hepsi öldü gitti oğullarımla ben kaldım sonra torunum oldu mutlu bir hayatım oldu. şimdi birilerini alamam hayatıma böyle mutluyum. bu yaştan sonra kimsenin kahrını çekemem

Lütfen olumsuz yorumlara kulağınızı tıkayın yapıcı olanlarla ilgilenin olan olmuş. Kimse mükemmel değil. Gelininiz de evlilikti yeni biyerdi işti bebekti hamilelikti hormondu kocası ile başbaşa kalma isteğiydi falan falan bisürü şeyle basetmeye çalışıyor. Sadece durunve dinleyin içinizi. Ben buraya bunları yazan bir annenin sonunda mutlaka çok güzel seyler hakedip yasayacagına inanıyorum.... Üzülmeyin daha beter hem de rezillikler bile yasayıp ayakta kalan aileler var. Üzülmeye gerek yok zamanla hersey yolunu bulur

niye bilmiyorum ağladım mesajınıza çok teşekkür ederim.
bu aksam konuscam gelinimle benim sizden baska kimsem yok hatalarımızı çözelim diyeceğim biliyorum oda adım atar bana.

Siz , öncelikle onların kendi aralarında bir aile olduklarını unutmuşsunuz. Onlarla bir aile olmak adı altında torununuzun size anne , kendi annesine abi demesinin önüne geçememişsiniz. Gelin hanım bunalmış. Bence tatlı bir şekilde kendinizi biraz geri çekmeniz gerekiyor. Fazla müdahil olmuşsunuz. Gelininiz haklı, biraz müsade edin. Oğlumun evi diye de çok rahat davranışlarda bulunmayın. Gelininize özel alan konusunda saygı gösterin. Haklı olduğunuz taraflar ise torun bakmışsınız. Mesela kendi evinde birşeyler yapmadan önce izin almaktan çekinmeyin sorun kalmaz bence

bence size düşen artık biraz insanların yakasından düşmek.daha beter ediceksiniz her şeyi.gelin hanım kibar kızmış yine çok iyi sabretmiş.

ah kızım be siz sabrın ne oldugunu bilmiyorsunuz. 50 sene önce gelin olsaydınız keşke

1 liralık cips neden bu kadar göze geliyor anlamıyorum kendi annesi yese ne derdi acaba
siz çok taraflı bakıyorsunuz

Bakın siz iyiniyetli davranmış gelininizi kızınız gibi görmüş olabilirsiniz. Ama değil işte. Emin olun bu kadar içli dışlı olamaya kızınız bile tepki gösterirdi. Tabi ki gelininizde söylediği sözlerin ağırlığı konusunda hatalı. Ama eşi ilgilenmemiş, kayınvalide imaları anlamamış belki oda patlama noktasına geldi. Anneler gününde size hediye altın bileklik alacak kadar düşünceli, düğünde gereksiz masraflarla sizi yormayacak kadar bilinçli, çocuğua baktığınız için fatura ödeyen. elinize para veren biri art niyetli olamaz diye düşünüyorum.

Bence alın karşınıza, onu yormamak adına fedakarlık ettiğinizi, yalnızlığınızdan dolayı içiçe olmayı seçtiğinizi anlatın. abartmış olabileceğinizi ama iyiniyetsiz hareket etmediğinizi, bundan sonra birbirinizin alanlarına daha az müdahele edeceğinizi, ilişkilerinizin bozulmasını istemediğinizi söyleyin. Bence anlattıklarınıza göre gelininiz kötü biri değil, sadece patlamış artık. Biraz kendini anne ve kadın hissetmesi için alan bırakın. Eminim düzelecektir, kızıp küsüp susmanın faydası olmaz bence. Konuşun ve aldığınız kararlara göre hareket edin.

Back