• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin

Valla sevgili arkadaşım yazdıklarını şevkatli bir dille yazman, yaptıklarının korkunç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kadın resmen evlilik yaşamamış sayenizde. Yukarıda soğukta otur diyen yok. Evi kiraya ver. Üstelik gelin katılıyormuş faturaları. Yazık büyük ihtimal b3lki rahat bırakırsınız diye oduyordur. Diğer oğul da onun sırtında. Yazık ama. Bi nefes aldırın. Annelik böyle bir şey değil.

Ay kusura bakmayın ama pes dedim okurken. Burda hep gelinler konu açar,kayınvalidem evime giriyor biz yokken diye, özel hayatımız yok diye ,demekki kayınvalide tarafında eve girip çıkmanın kendince haklı bahaneleri bunlar.
Tamam ev vermişsiniz ama evlerine girip çıkarken gelininize sorsaydınız keşke hatta bebek yokken girmeseydiniz evlerine onlar yokken. Yardım istersen burdayım deseydiniz geçseydiniz. Belki yatağı dağınık,belki evinin düzenine karışılmasından hoşlanmıyor. Sordunuz mu hiç kızım ben girip cıkıyorum ama istemiyorsan gelmeyeyim diye. Yok. Kafanıza göre girin cıkın siz ne de olsa ev sizin.
Torununuz size anne diyor bu ayrı bir başlık konusu, anneyim bende ve çocuğum kendi anneme bile anne desin istemem yani ne alaka. Anneanne ise anneanne,babaanne ise babaanne net.
Siz annesiniz iki çocuğunuz var,gelininizin işe dönüp dönmemesi konusuna asla müdahil olmamalıydınız,onu anne olarak anlamalıydınız çok zor olmamalı. Hatta dönmek istemiyorsa "ben bakarım benim için sorun değil ama annesi o yanında olmak istiyorsa sen karışma oğlum"diyebilirdiniz ısrar etmek yerine.
Iyi niyetli bulamadım sizi kusura bakmayin,hayatımın en mutlu günleri eve sadece uyumaya gittiğim günlerdi diyorsunuz ötesi yok yani bunun. Siz o evde onlarla yaşamak istiyorsunuz.

lk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.

yaptığınız yanlış özeli olur evinde neden evini temizliyosunuz? belki sabah kocasıyla cilveleşti giyindi kuşandı ortaya bıraktı çıktı.. bunu görmeniz hoş olmaz. anahtarınız mı vardı böyle girip çıktınız? ben olsam daha burda çıldırırım zaten..

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.

doğru söylemiş sanki gelininiz. eşiniz vefat edince kendinizi orda tamamlamak istemişsiniz.

çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum.

çocuğa kendi evinizde baksaydınız madem.. neden sürekli ordaydınız ki.. gelinde haklı eve geliyor kvalide, kayın ve eş. bide çocuk belki üstünü çıkarıp yatacak ama yok ev dolu. belki kocasına işve cilve yapacak ama yok ev dolu.. off yazarken bunaldım.. ben 15 gündür kaynanam ve kaynım bende çıldırmak üzereyim.. üstelik bi de benim evime benden habersiz misafir almış bugün. şans eseri öğrendim..

gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

o torun sizinde evladınız sayılır neden çocuğa bakıyosunuz diye faturalarınızı ödemelerine müsade edip bide birikim kıvamına geliyosunuz?

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

bende kaynımdan bıktım 30 una merdiven dayadı ama hala bizim üstümüzde yük diyebilirim. her şeyde abi abi abi. tamam babasızlık zor ama eşiminde babası yok o zaman. neden ona kimse destek olmuyor.. ayrıca sürekli üst üste ne gerek var? gelininiz iyi dayanmış.

oğlum dün yemege çağırdı indim

sizde ısrarla oğlunuza gidiyosunuz, neden indiniz? inmeseydiniz madem gelininiz laf saydı. hadi indiniz tavır yapsaydınız. bide cips yemek nedir?

bunların dışında gerçekten benim kvalidem ve kaynım 15 gündür bendeler. resmen özel hayat bitti. eşimle özelim kalmadı, yemekti çaydı yetiştireyim diye yada ayıp olmasın az daha oturayım diye düzenim kalmadı. sırf oğluma bakıyor diye para var mı yok mu bilmeden evde şu yok bu yoklar başladı.

gelininiz haklı, artık bıktığı son noktaya geldiği için size patlamış. biraz mesafe her zaman iyidir.

Valla sevgili arkadaşım yazdıklarını şevkatli bir dille yazman, yaptıklarının korkunç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kadın resmen evlilik yaşamamış sayenizde. Yukarıda soğukta otur diyen yok. Evi kiraya ver. Üstelik gelin katılıyormuş faturaları. Yazık büyük ihtimal b3lki rahat bırakırsınız diye oduyordur. Diğer oğul da onun sırtında. Yazık ama. Bi nefes aldırın. Annelik böyle bir şey değil.

diğer oğlum çalışmıyor kaç yaşında adam ne yapabilirim ki ?
abisi yengesi yokken gelip takılıyordu asagıda gelinde oğlunu aradıgında gördü bir kaç kez o yüzden zorun gitti haklı tabi.
sürekli dolaptan bişeyler tasıyordu yukarı yapma ayıp dedim utanmıyormusun dedim umrunda değil.

şimdi gelin kapısını kitliyor oğlum evde yokken torunu bile sadece aksamları görüyoruz.
kaç kez kapıda kaldım duymuyormus gibi yapıyor

Ya aslında sorun, sizin babaanne olduğunuz halde, para almanız, fatura ödetmeniz olmuş sanırım.
Ama ben kendi annem bile baksa maddi olarak elimden geleni yaparım, en azından bakıcıya vereceğimin yarısını veririm, lafını da etmem.
Derim ki çocuğum emin ellerde.
Gelininiz size bayan çalış diyeceğine oğluna çalış de demiş, siz geline niye çalış diyorsunuz onu anlamadım..
En iyisi biraz rahat bırakın, alttan alın, tamam oğlum kızım, nasıl isterseniz, bulun bakicinizi, bende girip çıkma yapmayim evinize deyin.
Ama laf sokmadan söyleyin, biraz başbaşa kalsinlar, gelin de isterse işten çıksın, isterse bakıcı bulsun, artık kendileri bilirler.
Tamam ki niyetli davranmıssiniz, annelik zaten fedakarlık demektir, ama ben yaptığınız olağan üstü bir fedakarlık da göremedim, bir anne olarak yazıyorum, yanlış anlamayın.
Gelininiz fena biri olsa baştan diretirdi diye düşünüyorum..

Bir gelin olarak sadece su yorumu yapmak istiyorum. 5 yaşında bir kızım var elhamdülillah. Annesi olmama ragmen üstünü giydirmeye çalışınca " neden sen giydirmeye çalışıyorsun? Ben kendim giyerim " diyor. Daha başka başka konularda var. Bir anne kötü niyetle mi yapıyorum? Hayır. Ama onun yasam alanına kişiliğine mudahele ediyorum. Yani o öyle düşünüyor.
Ne kadar iyi niyetli olursanız olun yaptığınız hoş değil. Onların rahatlığını çok düşünüyorsanız keşke kendi evinize davet etseydiniz. Torununuza kendi evinizde baksaydınız.
Gelininizle oturup sakin sakin konuşun. Niyetinizin kötü olmadığını anlatın ve yanlış anlaşıldığınızı söyleyin. Siz böyle konuşunca o da hatasını anlayacaktır.

bi daha yorum yapmak istedim. sırf sizin bencilliğiniz yüzünden o kız (gelininiz) evliliğini yaşayamamış, cicim ayı yaşamamış. şimdi bide çocuk var hiç yaşamayacak.

kendi yaşadıklarım geliyor sizin yazdıklarınızı okudukça.

bende zamanında kvalidem tek, eşi yok. kaynımla tek kalacaklar diye bi süre birlikte oturmayı kabul ettim. kadın 2. gün eve geldi gitmedi. bunlar yeni evli demedi. yeri geldi kapımızı çalıp napıyosunuz bile dedi.. 6 ay birlikte zor oturduk az daha otursaydık ben babamın evine dönüyodum

giden zaman geri gelmiyor maalesf.oğlunuz ve gelininizi yeterince daraltmışsınız. mümkünse bundan sonra arada akşamları torununuza bakın siz gezin, tek kalın deyin. onlarında hakkı. yaşayamadıkları cicim aylarını yeniden yaşatsanız bari onlara.

Gelin haklı.hadi çocuga baktınız ne isiniz var yatana kadar o evde.özel hayat denen bir sey var.işten yorgun argın geliyordur.ayağını uzatır eşiyle bir sey izler uzanır falan .inanın gelin de nereden oturdum bunların dibinde diyordur
her gün ayrı eve çıkalım didişmesi yaşanmıyosa bende neyim. hah buraya yazıyorum.. bu yüzden az kavga etmemişlerdir

yukarda canım sıkılıyor tek basıma büyük oğlum benimle sohbet ediyor ama küçük olan hep bilgisayar basında.
ayrıca tek evde yemek pişsin tek evde yensin istedim bunda kötü ne var.
kışın aşağıda sıcacık oturmak varken yukarda buz gibi evde mi oturayım.
gelinim sen yak ben ödüyorum nasılsa diyor ama yazık günah parasına diye düşündüm hep.
ben işten gelince çık evine diyor çocuk sürekli seni görüp sana anne diyor biraz oğlumla beni yanlız bırak diyor.
tamam haklı oldugu yerler var ama beni aileden görmüyor gibi hissediyorum ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

bir de oğlum bir kere iş yerinden ikramiye almıştı annene de bi 100 lira verirsin demiştim o ay da gelinim benim perdelerimi yenilemişti. sana ayda 1000 lirada harcasak sen doymazsın ben hayatımda sizin gibi insanlar görmedim elimi verdim kolumu kaptırdım diye bir sürü söylendi.
100 liranın bile kinini tutuyor.

bakıcı baksa 1500-2000 verecekler hiç bunu düşünmüyorlar.
bana en son sen torununa parayla baktın bir kez bile geri çevirmedin bu ay sıkıştınız faturamı kendim öderim demedin oturdugun yerden keyfine baktın dedi..

çok ağır lafları var. şimdide oğlumun torunumun hatrına iniyorum ama sanırım sizde onun haklı oldugunu düşünüyorsunuz.
Sizin geliriniz yok mu?
Hadi iki evde siz ve oğlunuz oturuyor,öteki evi verin kiraya,yakın kaloriferinizi oturun evinizde.
Oğlunuz evlenmeden önce o evde nasıl oturuyorsanız,şimdide oturun.
Maddi destek oluyorlarmıs zaten

yukarda canım sıkılıyor tek basıma büyük oğlum benimle sohbet ediyor ama küçük olan hep bilgisayar basında.
kışın aşağıda sıcacık oturmak varken yukarda buz gibi evde mi oturayım.
gelinim sen yak ben ödüyorum nasılsa diyor ama yazık günah parasına diye düşündüm hep.
ben işten gelince çık evine diyor çocuk sürekli seni görüp sana anne diyor biraz oğlumla beni yanlız bırak diyor.
tamam haklı oldugu yerler var ama beni aileden görmüyor gibi hissediyorum ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

bir de oğlum bir kere iş yerinden ikramiye almıştı annene de bi 100 lira verirsin demiştim o ay da gelinim benim perdelerimi yenilemişti. sana ayda 1000 lirada harcasak sen doymazsın ben hayatımda sizin gibi insanlar görmedim elimi verdim kolumu kaptırdım diye bir sürü söylendi.

bana en son sen torununa parayla baktın bir kez bile geri çevirmedin bu ay sıkıştınız faturamı kendim öderim demedin oturdugun yerden keyfine baktın dedi..

çok ağır lafları var. şimdide oğlumun torunumun hatrına iniyorum ama sanırım sizde onun haklı oldugunu düşünüyorsunuz.

ne denir ki size.

kvalidem bilgisayar kullanabilse sizi su yorumda o sanardım. küçük oğllunuz sizinle muhabbet etmiyor diye gelininizi resmenbüyük oğlanla başbaşa bırakmamışsınız.

tek derdiniz para gitmesin.. onları düşünen yok tabi.

kız daha ne desin sırf evden git diye senin yaktığın gazı ödemeye razı. oğlumla yalnız bırak demiş yine iyi. yerinde olsam kocamla bırak işimiz var derdim.

ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

szin bunu yapmaktaki tek amacınız gelininiz size git demesin diye. başka yardım amacınız yok bence.

kız haklı. elini vermiş size, siz ise kolunu da bırakın kızı tüm vücuduyla kapmışsınız. yemeye doymamışsınız.

haklı sonuna dek haklı. vallaha da billaha da haklı. resmen bedava yaşamışsınız. gelininiz zaten size bir kreş parası ödemiş. gelininizi tanısamda ona azcık konuşsam çocuğunu kreşe ver kapının kilidini değiştir kvalidenden uzak dur evliliğini yaşa kapı çalsada açma derdim.

Teyzem sen daha çıkamadın ki şu mağdur edebiyatından. Gidicem konusucam dediklerin bile bir acindirma bir ezindirme. Yav bı silkin bı aile büyüğü ol. Valla düzgün düzgün yazdım bir önceki mesajda. Benden başkalarında yazmış ama sende tık yok. Sana diyorum ki BU AİLEYİ kendine bugüne dek ki acılarının yara bandı yapma. Yükleme su yükü gençlere. Yahu düğün öncesi sonrası anlayışlı perdeni yaptıran evinin gaz parasını bile öneren sana anneler gününde bileklik alan gelinin var hala bir ben mağdurum çok ezildim cipsime karıştı havası. Kiz sağlam sabretmis yanlız.

diğer oğlum çalışmıyor kaç yaşında adam ne yapabilirim ki ?
abisi yengesi yokken gelip takılıyordu asagıda gelinde oğlunu aradıgında gördü bir kaç kez o yüzden zorun gitti haklı tabi.
sürekli dolaptan bişeyler tasıyordu yukarı yapma ayıp dedim utanmıyormusun dedim umrunda değil.

şimdi gelin kapısını kitliyor oğlum evde yokken torunu bile sadece aksamları görüyoruz.
kaç kez kapıda kaldım duymuyormus gibi yapıyor

O evin sahipleri yokken nasıl diğer oğlunuz orada takılıp evdeki yiyecekleri taşıyabilirki? Ne kadar ayıp bir şey bu..
Kusura bakmayın olayları bu noktaya siz getirmişsiniz. Annelik her şeye karışmak değil, aynı zamanda sınırları da belirlemektir. İzin vermeyecektiniz öteki oğlunuza.

Gelin hanımın geçmişte yaptığı ikazlara kulak asmamışsınız. Gelinen nokta şaşırtmamalı.
Hala konuşup eskisi gibi olmayı beklemeyin. Mesafe koymayı öğrenin.

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
Çok içli dişli olmussunz sizin evinizde var neden sürekli gelininizin evini temizleyip yemeğini yapiyosnz yazık sizede yani tmm iyi niyetle yapmssnz ama fazla olmuş sizde yaşça büyüksunz biraz ağırdan alın kendinizi o sizden yardım istediği taktirde yaparsnz bence çokta bunaldiysanz uzaklaşın yani çok basit aslında oğlunuzada deyin oda anlayacaktr eminim.

yaptığınız yanlış özeli olur evinde neden evini temizliyosunuz? belki sabah kocasıyla cilveleşti giyindi kuşandı ortaya bıraktı çıktı.. bunu görmeniz hoş olmaz. anahtarınız mı vardı böyle girip çıktınız? ben olsam daha burda çıldırırım zaten..

doğru söylemiş sanki gelininiz. eşiniz vefat edince kendinizi orda tamamlamak istemişsiniz.

çocuğa kendi evinizde baksaydınız madem.. neden sürekli ordaydınız ki.. gelinde haklı eve geliyor kvalide, kayın ve eş. bide çocuk belki üstünü çıkarıp yatacak ama yok ev dolu. belki kocasına işve cilve yapacak ama yok ev dolu.. off yazarken bunaldım.. ben 15 gündür kaynanam ve kaynım bende çıldırmak üzereyim.. üstelik bi de benim evime benden habersiz misafir almış bugün. şans eseri öğrendim..

o torun sizinde evladınız sayılır neden çocuğa bakıyosunuz diye faturalarınızı ödemelerine müsade edip bide birikim kıvamına geliyosunuz?

bende kaynımdan bıktım 30 una merdiven dayadı ama hala bizim üstümüzde yük diyebilirim. her şeyde abi abi abi. tamam babasızlık zor ama eşiminde babası yok o zaman. neden ona kimse destek olmuyor.. ayrıca sürekli üst üste ne gerek var? gelininiz iyi dayanmış.

sizde ısrarla oğlunuza gidiyosunuz, neden indiniz? inmeseydiniz madem gelininiz laf saydı. hadi indiniz tavır yapsaydınız. bide cips yemek nedir?

bunların dışında gerçekten benim kvalidem ve kaynım 15 gündür bendeler. resmen özel hayat bitti. eşimle özelim kalmadı, yemekti çaydı yetiştireyim diye yada ayıp olmasın az daha oturayım diye düzenim kalmadı. sırf oğluma bakıyor diye para var mı yok mu bilmeden evde şu yok bu yoklar başladı.

gelininiz haklı, artık bıktığı son noktaya geldiği için size patlamış. biraz mesafe her zaman iyidir.
Her lafının altına imxamı atıyorum canımm ;)

Back