• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin

aaa işte hafta sonu ne güzel zaman kadın düşünmüş bir de bunu :rolleyes::rolleyes: şaka olmalı bu konu
Cidden bana bile cinnet geldi gelinini düşünemiyorum. Hayır bir de oğlu her fırsatta anlatmaya çalışmış ama benim huzurum yerindeydi diyor. Herhalde yerinde olur, beş kuruş masraf yok , diğer oğlanla beraber ye iç yan gel ohh

haftasonları ailemin yanına gidiyorum zaten o zaman rahat rahat takılıyolardır diye düşündüm ama haklısınız.

bu kadar kişi yanılıyor olamaz.
gerçekten aramız düzelsin istiyorum. hayatımda ilk defa kafam rahat huzurum yerinde diyordum.
nasıl düzelcek bu durum. aynı apartmanda bu gerginlikle çok zor.
oğlumda arada kalıyor.
eşine de laf söyletmiyor zaten bana da haklı oldugun yerler var diyor

çok yanlış bir bakış açısı. haftasonları yalnız kalıyorlar yeterli :KK43:

tekrarlıyorum. fazla muhabbet tez ayrılık getirir. düzeltmek için toruna kendi evinizde bakın. yemeklerinizi ayırın. siz yemeğinizi yapın işten geldiklerinde birlikte yeme kararını kendileri versin. bekar oğlunuzu abisinin evinden uzaklaştırın. gelin istemediği sürece gelinin evini temizlemeyin. maddi beklentilerinizi kesin. ikramiye alsa da havadan yüz bin gelse de onlar teklif etmediği sürece 50 lira dahi istemeyin ki zaten siz istemeden de yapan bir gelin var ortada. bu durumlardan dolayı oğlunuza sakın şikayetlenmeyin. gelinle sözlü münakaşaya asla girmeyin. toruna annesini öğretin. size her anne dediğinde ben anne değilim ben babaanneyim bak anne orda diyin günde 100 defada olsa.

yukarda canım sıkılıyor tek basıma büyük oğlum benimle sohbet ediyor ama küçük olan hep bilgisayar basında.
ayrıca tek evde yemek pişsin tek evde yensin istedim bunda kötü ne var.
kışın aşağıda sıcacık oturmak varken yukarda buz gibi evde mi oturayım.
gelinim sen yak ben ödüyorum nasılsa diyor ama yazık günah parasına diye düşündüm hep.
ben işten gelince çık evine diyor çocuk sürekli seni görüp sana anne diyor biraz oğlumla beni yanlız bırak diyor.
tamam haklı oldugu yerler var ama beni aileden görmüyor gibi hissediyorum ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

bir de oğlum bir kere iş yerinden ikramiye almıştı annene de bi 100 lira verirsin demiştim o ay da gelinim benim perdelerimi yenilemişti. sana ayda 1000 lirada harcasak sen doymazsın ben hayatımda sizin gibi insanlar görmedim elimi verdim kolumu kaptırdım diye bir sürü söylendi.
100 liranın bile kinini tutuyor.

bakıcı baksa 1500-2000 verecekler hiç bunu düşünmüyorlar.
bana en son sen torununa parayla baktın bir kez bile geri çevirmedin bu ay sıkıştınız faturamı kendim öderim demedin oturdugun yerden keyfine baktın dedi..

çok ağır lafları var. şimdide oğlumun torunumun hatrına iniyorum ama sanırım sizde onun haklı oldugunu düşünüyorsunuz.

1-Yukarıda canım sıkılıyor demişsiniz ama bu size sürekli oğlunuz ve gelininizle yaşama hakkı vermez. Can sıkıntınıza başka çareler bulun. Örgü, kitap, arkadaşlarınızla kahve saatleri vs. Bir çiftin akşam olunca yalnız kalmaya, istediği kıyafetleri giyerek dolaşmaya, istedikleri saat uyuyup istedikleri saat birlikte bir şeyler yapmaya ihtiyacı var. Burada dozu kaçırmışssınız.
2-Gerekirse 2 evde yemek pişsin, bırakın çekirdek aileninde birlikte başbaşa yemek yiyecekleri aile sofrası olsun. Eminim düğün zamanı sizi yormamak için fedakarlık yapacak kadar bilinçli olan gelininiz arada sizi o sofralara davet edecekti. Ama siz buna imkan vermemişsiniz.
3-Yukarıda eviniz varken neden gelinin evinde oturuyorsunuz ki. Bırakın onunda kendi düzeni olsun. Zaten sizi ve çocuğunu buz gibi evde oturtmak istemezlerdi. Faturalarımı ödüyorlar demişsiniz ayrıca. Ha gündüz onunda evinde çocuğuna bakıyorsanız, her akşamıda orada geçirmek zorunda değilsiniz. Arada bunu yaparak onlarıda bu kadar yormamış olurdunuz.
4-Siz torunu daha çok evladınız gibi görmeye başlamışssınız bence. Oda anne haklı olarak binbir emekle doğurduğu çocuktan anne hitabını duymak ister. Evet belki bunda suçunuz yok herkes o şekilde seslendiği için çocukta öyle alışmıştır ama tüm olayları düşününce gelininizin gözüne batmış olabilir. Ben olsam bende üzülürüm bu duruma.
5-Gelinim beni aileden görmüyor demişsiniz. Onlar zaten 3 kişilik bir aile, torununuza ve gelininize göre siz 1.derece akrabasınız. Aynı durumu dünürünüzün oğlunuza yaşattığını düşünün. Empati kurun. Bence bu kadar iç içe olmasaydınız bugün bu sıkıntıları yaşamayacak bu sözleri işitmeyecektiniz. Siz bağlılık değil bağımılık göstermişsiniz.

Perdelerinizi değiştirdiğine, faturalarınızı ödediğine göre size maddi destekte sağlıyorlar anladığım kadarıyla. Ha tabiki bu sizi köleleri gibi görme hakkını vermez. Onlar tam tersi onlara yaptığınız hizmeti abarttığınızı, özellerinin kalmadığını düşünüyorlar. Bir laf vardır "her gün gelen soğan gibi, ayda gelen doğan gibi" diye. Eğer bu kadar abartmasaydınız bu kırıcı sözleri duymazdınız diye düşünüyorum. Onlara aile olmak için alan bırakın, siz müdahele etmeden de işlerini halledebilirler.

çok yanlış bir bakış açısı. haftasonları yalnız kalıyorlar yeterli :KK43:

tekrarlıyorum. fazla muhabbet tez ayrılık getirir. düzeltmek için toruna kendi evinizde bakın. yemeklerinizi ayırın. siz yemeğinizi yapın işten geldiklerinde birlikte yeme kararını kendileri versin. bekar oğlunuzu abisinin evinden uzaklaştırın. gelin istemediği sürece gelinin evini temizlemeyin. maddi beklentilerinizi kesin. ikramiye alsa da havadan yüz bin gelse de onlar teklif etmediği sürece 50 lira dahi istemeyin ki zaten siz istemeden de yapan bir gelin var ortada. bu durumlardan dolayı oğlunuza sakın şikayetlenmeyin. gelinle sözlü münakaşaya asla girmeyin. toruna annesini öğretin. size her anne dediğinde ben anne değilim ben babaanneyim bak anne orda diyin günde 100 defada olsa.
aynen ya istemeden gelin neler yapmış öylee ama aklı 100 lira da kalmış :))

bakın ben buraya gerçekten yardım almak için yazdım.
benim kayınvalidem bana hep kötülük etti. ben gelinimden ne bir yemek bekledim ne gelsin temizlik yapsın dedim aksine ben her işini göreyim o eşiyle çocuguyla vakit geçirsin istedim.

o bana para verdikçe de kenara koydum kötü gün olur yine onlara veririm diye.
böyle anlatıyorum çok ağır sözleri var diyorum ama bazen o çağırıyordu beni anne gel tek basına yukarda oturma diye bende rahatsız olduklarını hiç düşünmedim o bana gel dediği için.
torunuma para için bakmıyorum ama onlar yardım edince tabiki daha bi istekli bakar oldum.

hayatımda ilk defa zorluk çekmeden rahat kokuyordum kafamı yastıga güzel bir aile hayatımız olmuştu şimdi yine yalnız gibi hissediyorum kendimi.

Sz iyi niyetli yapmış olabilirsiniz ama gelin o kızınız değil. Ayrıca orası gelinin evi izinsiz alıp yememeniz gerekiyordu ben olsam bende bozulurdum

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım

Konu bir tek cips değil ama bence izin almasına gerek yok, çok saçma yani. Benim kayınvalidem gelip de bi şey yemek isteyip benden izin isterse bozulurum ben. Gözünde nasıl bi imaj çizdim ki bunun için izin istiyor diye. Diyelim ki izin almalı ve almadı; arsızlar ne demek, ne kadar ayıp.

Konu sahibi, evime yatmadan yatmaya çıkıyordum demişsiniz, bu durum rahatsız edici olabilir.

Kendi çocuğunun kendine abi size anne diyor olması da her şeyi daha körüklemiş olabilir. Mesafe koyun bence araya, biraz kendi bildikleri gibi yaşasınlar.

Asıl hatanın oğlunuzda olduğunu düşünüyorum ben. Çünkü aranızdaki dengeyi ortak paydanız olarak o kurmalıydı en baştan. İma ederek değil açıkça konuşarak. Ve ne olursa olsun eşinin annesine laf saymasına izin vermemeliydi.

Konu bir tek cips değil ama bence izin almasına gerek yok, çok saçma yani. Benim kayınvalidem gelip de bi şey yemek isteyip benden izin isterse bozulurum ben. Gözünde nasıl bi imaj çizdim ki bunun için izin istiyor diye. Diyelim ki izin almalı ve almadı; arsızlar ne demek, ne kadar ayıp.

Konu sahibi, evime yatmadan yatmaya çıkıyordum demişsiniz, bu durum rahatsız edici olabilir.

Kendi çocuğunun kendine abi size anne diyor olması da her şeyi daha körüklemiş olabilir. Mesafe koyun bence araya, biraz kendi bildikleri gibi yaşasınlar.

Asıl hatanın oğlunuzda olduğunu düşünüyorum ben. Çünkü aranızdaki dengeyi ortak paydanız olarak o kurmalıydı en baştan. İma ederek değil açıkça konuşarak. Ve ne olursa olsun eşinin annesine laf saymasına izin vermemeliydi.

oğlum bu konuda ikimize kendi aranızda halledin diyor karışmıyor.
herkes kendince haklıymış.

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.

Ne olursa olsun büyüklük sizde kalsın bu dönemlerde gelininiz ne yaparsa hoş görmeye çalışın unutmayın oğlunuzun eşi o. Sizle arası kötü olursa oğlunuzun huzuru da kalmaz. Oğlunuzu iki arada bi derede psikolojisine sokmayın gelininiz zaman geçtikçe anlayacak ve sayvı duyacaktır emin olun. Onun rahatsız oldugu şeyleri yapmamaya çalışırsanız artık size karşı önyargısı yıkılmaya başlayıp sizi sevecektir emin olun. Benim kaynanam karsımda oturuyor önce eve pat girer yatak odama pat dalardı kimi zaman elime şikayet ettim falan baktım düzelmiyo eşimde beceriksiz anlatamıyo heralde dedim. Anlattım ona anne ben yatak odamda iç çamaşırımı da değiltşrebilirim falan falan. Ne olacak dedi şimdi bilşyorum o kızı gibi görüyodu beni. Ama ben hem utanıyorhem de o evde hanım oldugumu hissetmek istiyordum. Bana sormadan plan yaparsa kızıyordum falan. Ama zamanla ben gördüm ki o ara birbirinizi de sevmiyorduk. Allah biliyo. Gördüm ki bi gün yatak odamın kapısını tıklattı bi hoşuma gitti mahcup oldum içim ısındı. Sonra plan yapacagı zaman sormaya başladı. Vs. Oküçücük bi adım atınca onu sevmeye başladım nasıl oldu bende anlamadım ki önümde ölse dönüp bakmayacak kadarsevmemeye baslamıstım öncelerde. Neyse gel zaman git zaman 10 sene geçti gittş şimdi ilişkimiz bir garip. Ben iatemediğim bişey olunca eskisi gibi dellenmiyorum ona direk söylüyorum o da cevap verıyobende bi orta yol buluyoruzartık eşime hiç bi şekilde yansıtmıyorum çünkü aramızda biz bi şekil ayarlıyoruz her seyı. Alışırve tekrar seversiniz yeter ki onun yeni yuvasının orası oldugunu ve sizle arayıbozunca huzursuz olacagını ama yıne de buna mecbur bırakmayın. Siz buyuksunuz siz annesiniz. Emin olun ki zaman herseyın ilacı yeter ki içinizdeki merhamet kaybolmasın rabbim hakkınızda hayırlısı nasip etsin....

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
Bence gelin haklı ben olsam bende çok bozulurdum hele ki kendi evimi başkası kendi evi gibi kullanirsa daha cok bozulurdum bence siz o eve gitmeyin alın torunu gelin işteyken sizin evde durun niye sürekli kızın evindesiniz çok rahatsızlık verici bence başlarda kız alttan almış ama artık dolmuş son derece haklı

1-Yukarıda canım sıkılıyor demişsiniz ama bu size sürekli oğlunuz ve gelininizle yaşama hakkı vermez. Can sıkıntınıza başka çareler bulun. Örgü, kitap, arkadaşlarınızla kahve saatleri vs. Bir çiftin akşam olunca yalnız kalmaya, istediği kıyafetleri giyerek dolaşmaya, istedikleri saat uyuyup istedikleri saat birlikte bir şeyler yapmaya ihtiyacı var. Burada dozu kaçırmışssınız.
2-Gerekirse 2 evde yemek pişsin, bırakın çekirdek aileninde birlikte başbaşa yemek yiyecekleri aile sofrası olsun. Eminim düğün zamanı sizi yormamak için fedakarlık yapacak kadar bilinçli olan gelininiz arada sizi o sofralara davet edecekti. Ama siz buna imkan vermemişsiniz.
3-Yukarıda eviniz varken neden gelinin evinde oturuyorsunuz ki. Bırakın onunda kendi düzeni olsun. Zaten sizi ve çocuğunu buz gibi evde oturtmak istemezlerdi. Faturalarımı ödüyorlar demişsiniz ayrıca. Ha gündüz onunda evinde çocuğuna bakıyorsanız, her akşamıda orada geçirmek zorunda değilsiniz. Arada bunu yaparak onlarıda bu kadar yormamış olurdunuz.
4-Siz torunu daha çok evladınız gibi görmeye başlamışssınız bence. Oda anne haklı olarak binbir emekle doğurduğu çocuktan anne hitabını duymak ister. Evet belki bunda suçunuz yok herkes o şekilde seslendiği için çocukta öyle alışmıştır ama tüm olayları düşününce gelininizin gözüne batmış olabilir. Ben olsam bende üzülürüm bu duruma.
5-Gelinim beni aileden görmüyor demişsiniz. Onlar zaten 3 kişilik bir aile, torununuza ve gelininize göre siz 1.derece akrabasınız. Aynı durumu dünürünüzün oğlunuza yaşattığını düşünün. Empati kurun. Bence bu kadar iç içe olmasaydınız bugün bu sıkıntıları yaşamayacak bu sözleri işitmeyecektiniz. Siz bağlılık değil bağımılık göstermişsiniz.

Perdelerinizi değiştirdiğine, faturalarınızı ödediğine göre size maddi destekte sağlıyorlar anladığım kadarıyla. Ha tabiki bu sizi köleleri gibi görme hakkını vermez. Onlar tam tersi onlara yaptığınız hizmeti abarttığınızı, özellerinin kalmadığını düşünüyorlar. Bir laf vardır "her gün gelen soğan gibi, ayda gelen doğan gibi" diye. Eğer bu kadar abartmasaydınız bu kırıcı sözleri duymazdınız diye düşünüyorum. Onlara aile olmak için alan bırakın, siz müdahele etmeden de işlerini halledebilirler.

torunumu çok seviyorum evet sanki ben doğurmusum gibi evladım gibi.
annesi olmaya calısmıyorum zaten annesi gelince beni istemiyor kimse anne yerini tutmaz bende anne desin istemedim yemin ederim.

diğer konularda güzel açıklama yaptınız ama diyorum ya sanki o an öyle davranmak uygun gibi gelmişti bana.

benim kayınvalidem bana hep kötülük etti. ben gelinimden ne bir yemek bekledim ne gelsin temizlik yapsın dedim aksine ben her işini göreyim o eşiyle çocuguyla vakit geçirsin istedim.

böyle anlatıyorum çok ağır sözleri var diyorum ama bazen o çağırıyordu beni anne gel tek basına yukarda oturma diye bende rahatsız olduklarını hiç düşünmedim o bana gel dediği için.
torunuma para için bakmıyorum ama onlar yardım edince tabiki daha bi istekli bakar oldum.

hayatımda ilk defa zorluk çekmeden rahat kokuyordum kafamı yastıga güzel bir aile hayatımız olmuştu şimdi yine yalnız gibi hissediyorum kendimi.

daha da güzel olabilir herşey. bir gelin olarak ne yazık ki gelin gözünden daha iyi bakabiliyorum olaylara. ama inanın bakış açınızdan vazgeçmezseniz güzel günler geride kalacak. bırakın onlar sizi davet etsin. bırakın onlar para versin. umarım faydalı olur yazdıklarımız yoksa gelinle aranız açılmış oğlunuzla da aranızın açılması yakındır.

Tekrar evlenmeyi düşünmez misin ?

Oğlunuz sizi uyardığı an elinizi ayağınızı çekmeliydiniz.
Kadın size güzelce her şeyi söylemiş anlamamışsınız.
İnsanın bir yerden sonra gözü kimseyi görmüyor.
Kendi kırılınca karşısındakinin duygu düşüncesinin kırgınlığı bir anlam ifade etmiyor.
Çağırılmadan asla evlerine adım atmayın ve zaman tanıyın. Nereye gidiyorsun niye gidiyorsun gibi sorular sormayın. Kendi hayatınıza odaklanın. Çocuğa bakmayın. Başlarının çaresine baksınlar.
Bu tutumunuzdan vazgeçmezseniz olacak olan çocuğunuzun boşanması veya onların sizin elinizin uzanamayacağı bir yere taşınması olacak.

Back