1-Yukarıda canım sıkılıyor demişsiniz ama bu size sürekli oğlunuz ve gelininizle yaşama hakkı vermez. Can sıkıntınıza başka çareler bulun. Örgü, kitap, arkadaşlarınızla kahve saatleri vs. Bir çiftin akşam olunca yalnız kalmaya, istediği kıyafetleri giyerek dolaşmaya, istedikleri saat uyuyup istedikleri saat birlikte bir şeyler yapmaya ihtiyacı var. Burada dozu kaçırmışssınız.
2-Gerekirse 2 evde yemek pişsin, bırakın çekirdek aileninde birlikte başbaşa yemek yiyecekleri aile sofrası olsun. Eminim düğün zamanı sizi yormamak için fedakarlık yapacak kadar bilinçli olan gelininiz arada sizi o sofralara davet edecekti. Ama siz buna imkan vermemişsiniz.
3-Yukarıda eviniz varken neden gelinin evinde oturuyorsunuz ki. Bırakın onunda kendi düzeni olsun. Zaten sizi ve çocuğunu buz gibi evde oturtmak istemezlerdi. Faturalarımı ödüyorlar demişsiniz ayrıca. Ha gündüz onunda evinde çocuğuna bakıyorsanız, her akşamıda orada geçirmek zorunda değilsiniz. Arada bunu yaparak onlarıda bu kadar yormamış olurdunuz.
4-Siz torunu daha çok evladınız gibi görmeye başlamışssınız bence. Oda anne haklı olarak binbir emekle doğurduğu çocuktan anne hitabını duymak ister. Evet belki bunda suçunuz yok herkes o şekilde seslendiği için çocukta öyle alışmıştır ama tüm olayları düşününce gelininizin gözüne batmış olabilir. Ben olsam bende üzülürüm bu duruma.
5-Gelinim beni aileden görmüyor demişsiniz. Onlar zaten 3 kişilik bir aile, torununuza ve gelininize göre siz 1.derece akrabasınız. Aynı durumu dünürünüzün oğlunuza yaşattığını düşünün. Empati kurun. Bence bu kadar iç içe olmasaydınız bugün bu sıkıntıları yaşamayacak bu sözleri işitmeyecektiniz. Siz bağlılık değil bağımılık göstermişsiniz.
Perdelerinizi değiştirdiğine, faturalarınızı ödediğine göre size maddi destekte sağlıyorlar anladığım kadarıyla. Ha tabiki bu sizi köleleri gibi görme hakkını vermez. Onlar tam tersi onlara yaptığınız hizmeti abarttığınızı, özellerinin kalmadığını düşünüyorlar. Bir laf vardır "her gün gelen soğan gibi, ayda gelen doğan gibi" diye. Eğer bu kadar abartmasaydınız bu kırıcı sözleri duymazdınız diye düşünüyorum. Onlara aile olmak için alan bırakın, siz müdahele etmeden de işlerini halledebilirler.