lütfen bana yardım edin

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım
Baba oğluna bağ bağışlamış oğul babaya bi salkım üzüm vermemış diye bir laf var. Yemeklerini yapma çocuklarına bakma minimum muhatap ol. Yediğin cipsten al gelinin yüzüne bak yediğimi koyuyorum de utandır, evlerine inme birdaha asla yardım etme bu kadar basit. Evde yatan oğluna ya ya çalış ya da git bu evden sana bakamam de.

yani evi hemen üst katta ve sadece yatmaya cıkıyordum demişş. iyi tarafları da var kötü tarafları da konu sahibinin bence. bu kadar müdahele edilmemeli
Bence de fazla iyi niyet ve kızı gibi görme var aslında.ama düsününce sırf çocuga bakıyor diye de kayın ve kayınvalide yatana kadar evde.başbaşa bir yemek yeme yok eşle.belki cilve yapacak, belki çocugu uyutup romantik birseyler yapacak.ama kayınvalide bekçi gibi başlarında.ki muhtemelen bu kayinvalide gelin yorgun diye çayını bile getiriyordur gelinin önüne.ama işte herseyin bir sınırı olmalı.benim anneannem böyleydi.çocuga bakmanın ev işi yemek yapmanın yanında tatillerde bile yanlarında gitmek isterdi.ben toruna bakayım da oglum karısiyla diskolara barlara gitsin yesin içsin gezsin diye.yapma derdik dinlemezdi.gelin sabahtan akşama denize havuza girerdi.çocuk uyudu mu yemek yedi mi düşünmezdi bile.ama o anneannem yine yaranamadı.gelin kavga cıkardı bir daha da evine almadı çocukları büyüyünce.bu is böyledir yani.

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım
Oğlunuz evlenmiş ve kendine bir yuva kurmuş. Evet siz iyi niyetle yaptığınızı düşünüyorsunuz ama gerçekten özel hayatları kalmamış. Haklılar. Bana göre (tamamen benim düşüncem) dünyaya bir evlat getiriyorsak onun tabiki de eğitiminden de sorumluyuz, ben bunu fedakarlık olarak görmüyorum. Evet babası hayırsızmış ama size üç tane ev bırakmış. Torununuza bakmayı da fedakarlık olarak anlamışsınız ama maddi karşılığını almışsınız hatta kendi evinizde hiç masrafınız olmamış (bekar oğlunuz bile aşağıda yemiş içmiş) birikim bile yapmışsınız. Ev verdim demişsiniz ama içini yaptırmak için altınları kullanmışlar yani onların da baya emeği var o evde. Siz bence "gelinim kötü" diye ağlamayı bırakıp yazdıklarınızı başkası yazmış gibi dışarıdan bi gözle tekrar okuyun.

yukarda canım sıkılıyor tek basıma büyük oğlum benimle sohbet ediyor ama küçük olan hep bilgisayar basında.
ayrıca tek evde yemek pişsin tek evde yensin istedim bunda kötü ne var.
kışın aşağıda sıcacık oturmak varken yukarda buz gibi evde mi oturayım.
gelinim sen yak ben ödüyorum nasılsa diyor ama yazık günah parasına diye düşündüm hep.
ben işten gelince çık evine diyor çocuk sürekli seni görüp sana anne diyor biraz oğlumla beni yanlız bırak diyor.
tamam haklı oldugu yerler var ama beni aileden görmüyor gibi hissediyorum ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

bir de oğlum bir kere iş yerinden ikramiye almıştı annene de bi 100 lira verirsin demiştim o ay da gelinim benim perdelerimi yenilemişti. sana ayda 1000 lirada harcasak sen doymazsın ben hayatımda sizin gibi insanlar görmedim elimi verdim kolumu kaptırdım diye bir sürü söylendi.
100 liranın bile kinini tutuyor.

bakıcı baksa 1500-2000 verecekler hiç bunu düşünmüyorlar.
bana en son sen torununa parayla baktın bir kez bile geri çevirmedin bu ay sıkıştınız faturamı kendim öderim demedin oturdugun yerden keyfine baktın dedi..

çok ağır lafları var. şimdide oğlumun torunumun hatrına iniyorum ama sanırım sizde onun haklı oldugunu düşünüyorsunuz.

aslında iki tarafta gayet iyi niyetle başlamış ilişkiye ama evet biraz fazla içli dışlı olunmuş sadece uyumaya çıkmanız, sormadan yiyip içmeniz pek iyi değil orası sadece gelinin değil ama aynı zamanda gelinin evi. keşke çocuğa kendi evinizde baksaydınız. yardım istemediği sürece temizlik falan yapmasaydınız. çok muhabbet tez ayrılık derler. kendi annem bile evimde birşeyin düzenini değiştirince ben sinir oluyorum ki kv düşünemiyorum. araya mesafe koymak her zaman en iyisi. onlar bir aile. siz oğlanın annesisiniz. bundan sonra araya mesafe koyarak devam edin. toruna kendi evinizde bakın.

Biraz kendinizi geri mi cekseniz? Bakın bunu haksız olan sizsiniz nezdinde söylemiyorum. İlişkiniz çok yıpranmış. Siz tüm ömrünüzü onlara endekslemissiniz onlarsa bunun sebebine buyuyememis. Başlangıçta sorumluluk almamak insana cazip geliyor gençken. Annem bakar kayınvalide yapar diyorsun. Ama azıcık zaman geçip evliliği benimseyip aile sorumluluğunu alınca -ki doğal evrimi aile kurmanın o sorumluluğu ister hale geliyorsun- bu sefer yardımlar müdahale gibi baskı gibi geliyor.
Hem oğlunuz hem gelininizle olan ilişki sağlığınız için mesafe iyidir candır. Demiyorum ki görüşmeyin. Ama ne bileyim bı uğraş bı iş bulun kendinize kursa falan gidin. Hatta böyle torununuza oyuncak falan yapacak el becerisi setlerine falan gidin. Yasitiniz arkadaş akraba ne varsa bir araya gelin bolca. Günler programlar falan yapın. Ramazan yaklaşıyor varsa ilginiz Kur'an kursuna falan gidin.
Nefes alın birbirinizden. Siz hayatınızın merkezinden çıkarın onları kendinizi koyün oraya. Bunu tepki diye trip diye yapmayın ama kendiniz için yapın. Anlıyorum eşinizin oluşturduğu hayalkiriklariyla hayat zorluklariyla onları kendinize focus edindiniz ama bir insan için bı aile için bu ağır bir yük. Aile büyüğü anne olun. Bakıcı hizmetçi yuvaya ortak moduna gitmeyin. Merak etmeyin su akar yolunu bulur. Onlarda uydurur bı düzen. Oğlunuz sitem edecek olursa dersiniz "bu bir trip tavır degil. Ama oğlum bu durum hem geline hem bana haksızlık. O ailesini sorumluluklarını benle paylaşmak zorunda değil bende hayatımi askıya almaktan vazgeçmek istiyorum. Babaanne olmak istiyorum kuma değil" deyin.

Ev eşinden yani çocukların babasından kalmış anladığım kadarıyla. Bildiğim kadarıyla miras hukukunda 1/4 eşe 3/4 çocuklara kalır. O 3/4 kaç çocuk varsa ona göre bölünür. Yani oğlanın daha çok hakkı var o evde. Annesinin üzerine yapıp yapmaması mesele değil. Çıkarmaya da kalkamaz.

Bence de gitmesin yanlarına, bunaltmış insanları.

Yan komşumun annesini takdir ediyorum. Evler tamamen ayrı. Haftada sadece Çarşamba günleri anne alt kata iniyor ve evi temizliyor. Geleceği günü biliyorlar evi ona göre düzenli bırakıyorlar. Temizlik akşamı hepbirlikte yemek yiyip dağılıyorlar. Gerçek yardım bu şekilde olur. Yapmak zorunda değil ama gelin çalıştığı için yardımcı olma yöntemi bu.

Aynı evde yaşam olmaz. Siz iyi niyetle yapmışsınız ama o iş öyle olmuyor. Şu an şokla üzülmüşsünüzdür. Kendinizi toparladığınızda bir düzen oturtun.

Not: Bebeğin size anne demesi büyük facia olmuş anne için. Evde sürekli annesinin fotoğrafını gösterip anne diye öğretin. Kendinizle ilgili de evde babanesi gelmiş şeklinde konuşulmasını söyleyin. Örneğin oğlunuz anne şunu yapar mısın demesin. Oğlum babane şunu yapsın mı bize desin.

Evet orasını atlamışım. Ben verdim deyince aklıma birden bu geldi.
Yorumunuzu okudum hak verdim de ama kadın yazmış ya hani ; aile gibi olduğumuzu hissettim diye.
Ne bileyim hatasız demiyorum ama bu kadar sert olmaya gerek var mı?
Kadın ilk kez bir aitlik hissetmiş , bu kadar tepki bana çok geldi.
Hepimizin annesi var. Annelerimize böyle bir tepki verilse hepimiz çok üzülürüz.
Keşke ablamızın bir geliri olsa da hiç görüşmeseler.

Siz yazdıkça gelini daha çok haklı buluyorum. Konu sahte mi diye düşünmeye de başladım.

Anlattıklarınız dogruysa çok özür diliyorum deveyi diken insanı bılmem napan yaranırmış.
O hesap olmul sizinki.
Bırakacaktınız evi verip calısacaktı hiçbir kuruşunu almayacaktınız zorda kalırsanız oglunuzdan ödünç para ısteyecektınız ihtiyacınızı giderecek ödeyecektınız.
Kendı hem çalışıp evı temizleyip çocuk dogurup zorlanacaktı evdi yemekti temizlikti yok gerekirse yapamayacaktı bakıcı tutmaya kalkacaktı para cıkacaktıı cebinden sizde hastayım rolu yapıp cocuga bakamam diyecektiniz dıger oglunuzla kendi yagınızda kavrulacaktınız cocugu arada bir görüp sevecek evinize cıkacaktınız.Haliniz nice ne degılsınız demeyecektınız. Görecekti o zaman ebesinin hörekesini.
Madem tutturmuş erkenden evlenmeye salıverecektınız kendı hallerine görselerdi hanyayı konyayı.
Çok sınır oluyorum bu tarz seylere bir cips yendi diye söylemlere bak. Arsızlık asıl onun yaptığı.Kendı annesi olsa bunları yaparmıydı?
O kadar eş dost var bu devirde bakıcıya bıle guvenmıyor annem olsa yakınımda dıyor kımısınınkıne kayınvalıde bakıyor herkes memnun yahu.
Tamam çok girip cıkmayın hergun hergece orda yemek yemeyin hep iç içe olmayın bı özel hayatları olsun lakın insaf her işi gör bı kocanın koynuna sokmadıgın kalsın sonra yedigın gözune batsın yaptığın özel hayat kalmadı sen bu evin hanımı degılsın de.
Kompleksli resmen. Sizinle bir tutmuş kendını.Ustelik her cocuk belli donemde anneanne babaanneye anne der.
Nankörlük kusura bakmayın.
Çekin elinizi ayagınızı da ne hali varsa görsün.

Başta size hak veriri gibi oluyor insan ama okuyunca yok yani hiç bi tutar dalı yok.. insanın evinde huzuru olsun ev işini de yapar
ama bunu eminim kendi anneside yapmış olsa insan bunalır..özel hayat anne baba cocuk vakit geciremeyecekse akşam ee daha ne zaman vakit geçirsinlerr. babaneler bakıyorlar diye her seyi kendilerine hak görmesinler.. kendilerine güvenemiyorlarsa hiç bu işlere kalkışmasınlarr gelininizde de haklı yani

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...

Ben şok siz çocuğa bakıyorsunuz diye herşeyi onlar karşılasın istiyorsunuz resmen. Perdeleri yenilemiş üzerine para vermedi diye kötü gelin olmuş. Gelinimin evi sıcak ben neden doğalgaz yakayım diyorsunuz. Kadın yalnız kalabilmek için sizin doğalgazınızı da ödemeye hazır ama siz hala onlarla yaşama derdindesiniz. Kusura bakmayın ama resmen çökmüşsünüz tepelerine.
Bekar oğlunuz bir zahmet çalışsın, diğer ev boşsa kiraya verin, o kirayla ve oğlunuzun maaşı size yeter bence.

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...

Bana da hiç kayınvalide gibi gelmedi anlatış tarzı, kim bu

İşiniz çok zor. ama size tavsiyem uzun süre uğramayın bakarsınız zamanla düzelirler. Oğlunuz size gelsin gitsin, torununuzu getirsin. Sakın oğlunuzla gelininiz hakkında konuşmayın. Yeter ki siz mutlu olun diyin. emin olun bakın o zaman siz de çok mutlu olacaksınız.

Belki gelininiz de zamanla sizin aslında kötü niyetli olmadığınızı anlayacak ama siz mesafeyi korumalısınız bence.

Unutmayın oğlunuz artık kendi ailesini kurdu ve onlarında özel hayatı olmalı. Ziyaretlerinizi azaltın, siz de daha mutlu olacaksınız. Siz bu süreci sağlıklı yürütürseniz oğlunuz mutlu olacak ve dolayısıyla siz de mutlu olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…