lütfen bana yardım edin

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
Kendimi gelininizin yerine koydum da bende cok kizardim . Ne demek benim evimi temizlemek izinsiz girmek. Ozel esyalarim olabilir evim musait olmayabilir. Oglumun evi lafinada ayri uyuz oluyorum. Evlenince oglunuzun ayri bi hayati ayri bi ailesi oldugunu kabullenmelisiniz. Gelininizi o rakdeye siz getirmissiniz. Ama ne olursa olsun kurdugu cumleler bi anneye karsi yanlis onu tasvip etmiyorum. Ama benim kayinvalidem benim yatak odama bile girmez izinsiz. Herkes oldugu yeri bilmeli alt katinizda olsa i eve misafir gibi gitmeliydiniz.

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...
Benim aklıma konuyu okurken, açıklama yapan bit gelin vardı o geldi. Evin faturalarının ödendiği noktada kavradım. O mu acaba?

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
Kusura bakmayın ama siz hatalısınız. Samimiyet iyidir ama fazlası herkesi boğar. Siz gelinin nefes almasına izin vermemişiniz ki. Yani çocupuna bakıyorsunuz tamam ama en azından onlar işten gelince kendi evinize çıksaydınız da onlar çekşrdek aileleri olarak bir birlikte yemek yiyip sohvet edip çaylarını içselerdi. Siz napmışsınız bi yatmaya evinize çıkmışınız. Zaten o saate de işten gelen oğul ve gelinin pili bitip onlar da yatıyordur. Hiç düşündünüz mü belki gelin işten gelince kocası için süslenip cilve yapacak belki yemekten sonra sarılıp film izleyecekler. Çocuk olmadan gelinin evini niye temizliyorsunuz ki siz onların hizmetçisi misiniz? Size uygun bir dille söylemiş izah etmişler ama anlamımışsınız. Yok kız artik içindekileri kusmuş ona rağmen evine yemeğe inip bir de dolaptan cips alıp yiyorsunuz artık gerçekten arsızlık yüzsüzlük olmuş sizinki. İatenmediğim yerde durmam diye bir söz vardır duydunuz mu hiç???

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...
Aa ben hatırlıyorum bunu hatta orda da perdelerini yeniledim muhabbeti vardı değil mi?

Başta iyi niyetliymişsiniz ama sonradan kabul edın b.kunu cıkarmıssınız.

herkese merhaba

daha neler neler..

Ben kayınvalidem evde birşey alıp yese bozulmam şahsen tam tersine hoşuma gider kendini evimde rahat hissediyor diye, ama benim kayınvalidem 7/24 tepemde değil evimiz birbirine 10 dk lık mesafede ama benim evime ben davet etmeden gelmez gelse bile 3-4 ayda bir gelir çalışıyorsun evinde rahat rahat yat dinlen keyfine bak der, bu kadar hayatıma evime karışsa bende bunalırdım kusura bakmayın evet oğlunuzun evi ama onlarında artık kendi hayatları var, kendi evlerine yeni hayatlarına alışamamışlar bir baş başa kalıp keyif yapamamışlar anladığım kadarıyla sizi biraz haksız buldum ve gelinin o laflarına karşılık oğlum çağırsa bile ben asla gitmezdim, biraz kendinizi geri çekin bence.

Son düzenleme:
iyi niyetli yapılan bir şey kızınız olmadığı için ters teper , her zaman arada mesafe olmalıdır.siz çocuğa kendi evinizde bakınız,işten geldiklerinde alır çocuğu inerler evlerine,arada sırada yemeğe çağırdığında gidiniz tabi ki,araya mesafe koyunuz düzelecektir sonra,gelininize fazla iyi davranmışsınız oda şımarık davranmış,

abartmışsınız yani.tıpık kv desiniz k bakmayın...bıraz ayaraında olmalı.gelınde suç kabul etmıcektı altlı ustlu olmayı.

Gelininiz son derece haklı.
Sadece saygısını bozmadan konuşsaydı iyi ederdi.
Siz "iyilik" adı altında herşeye karışan, evli çifti yalnız bırakmayan, hayatlarına sürekli müdahil olan bir kayınvalidesiniz.
Aslında iyi falan değilsiniz yani, kusura bakmayın.
Eviniz var, maaşınız var, e kendinize bir hayat da kurun,bu çok mu zor, hem onlara yakın ama biraz da mesafeli yaşamak herkese iyi gelirdi.

yukarda canım sıkılıyor tek basıma büyük oğlum benimle sohbet ediyor ama küçük olan hep bilgisayar basında.
ayrıca tek evde yemek pişsin tek evde yensin istedim bunda kötü ne var.
kışın aşağıda sıcacık oturmak varken yukarda buz gibi evde mi oturayım.
gelinim sen yak ben ödüyorum nasılsa diyor ama yazık günah parasına diye düşündüm hep.
ben işten gelince çık evine diyor çocuk sürekli seni görüp sana anne diyor biraz oğlumla beni yanlız bırak diyor.
tamam haklı oldugu yerler var ama beni aileden görmüyor gibi hissediyorum ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

bir de oğlum bir kere iş yerinden ikramiye almıştı annene de bi 100 lira verirsin demiştim o ay da gelinim benim perdelerimi yenilemişti. sana ayda 1000 lirada harcasak sen doymazsın ben hayatımda sizin gibi insanlar görmedim elimi verdim kolumu kaptırdım diye bir sürü söylendi.
100 liranın bile kinini tutuyor.

bakıcı baksa 1500-2000 verecekler hiç bunu düşünmüyorlar.
bana en son sen torununa parayla baktın bir kez bile geri çevirmedin bu ay sıkıştınız faturamı kendim öderim demedin oturdugun yerden keyfine baktın dedi..

çok ağır lafları var. şimdide oğlumun torunumun hatrına iniyorum ama sanırım sizde onun haklı oldugunu düşünüyorsunuz.

ima falan etmemişler açıkça çık git bizi bize bırak demişler

hala anlamadım diyorsun

evin işini yaptın yemeği yaptın gelin geldi çek git evine yat

olur mu gelin uyuyuncaya kadar otur oğlan seninle konuşsun gelin de içerde kudursun sinirden

bu arada konu gerçekçi değil buradaki gelin konularını tersine çevirip cici kayınvalide olarak yazılmış da olmaz olamaz kv ile bu kadar içli dışlı olmaya kimse prim vermez

gelin olsan da kv olsan da kimse bunlar doğru demez

Oğlunuz uyardığı halde siz anlamamışsınız, bende bir gelinim ve kv iyi niyet adı altında kontrolüm dışında bunlardan herhangi birini yapsa daha büyük olay çıkarırdım. Doğru özel hayat kalmamış.Ayrıca ev oğlunuzun olduğu kadar gelininizin de, bu kadar samimiyet çok çok çok fazla.

ima falan etmemişler açıkça çık git bizi bize bırak demişler

hala anlamadım diyorsun

evin işini yaptın yemeği yaptın gelin geldi çek git evine yat

olur mu gelin uyuyuncaya kadar otur oğlan seninle konuşsun gelin de içerde kudursun sinirden

bu arada konu gerçekçi değil buradaki gelin konularını tersine çevirip cici kayınvalide olarak yazılmış da olmaz olamaz kv ile bu kadar içli dışlı olmaya kimse prim vermez

gelin olsan da kv olsan da kimse bunlar doğru demez
Yok gelin konularını terse çevirme değil. Birebir daha önce açılan konunun kaynana versiyonuna dönmesi. Niki hatırlamıyorum ama burada faal biriydi.

Evet orasını atlamışım. Ben verdim deyince aklıma birden bu geldi.
Yorumunuzu okudum hak verdim de ama kadın yazmış ya hani ; aile gibi olduğumuzu hissettim diye.
Ne bileyim hatasız demiyorum ama bu kadar sert olmaya gerek var mı?
Kadın ilk kez bir aitlik hissetmiş , bu kadar tepki bana çok geldi.
Hepimizin annesi var. Annelerimize böyle bir tepki verilse hepimiz çok üzülürüz.
Keşke ablamızın bir geliri olsa da hiç görüşmeseler.
canım zaten ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış bu kadar dahil olmak sıkıntılı bence başımıza gelmeden bilemeyiz emin ol kendi annemiz bu kadar dahil olsa ondan bile sıkılırız insan evinde bir rahatlık istiyor, o evin kendi evi olduğunu doya doya yaşamak istiyor, ev verdim demesi yanlış vermemiş babasından kalmış ev zaten ki ev verdim diye böyle yapılıyorsa gelinin yerinde olsam ben kiraya çıkmayı tercih ederdim.

Lütfen ban yardım edin demişsiniz çok merak ediyorum bence herkes sizin haksız olduğunuzda hemfikir peki şimdiye kadar yaptığınızın tam tersini mi yapacaksınız yoksa bu yardımları göz ardı mı edeceksiniz? ve en önemlisi gelininiz işe giderken bebeğini size bırakacaktı onun evine olur olmadık izin almadan girmeyecektiniz ancak o sizden bir şey isterse (çamaşır toplanacaktır vs.) girecektiniz. madem çok düşünüyordunuz yemeğinizi kendi evinizde yapıp buyrun ister burda yiyelim ister bir tencereye koyayım evinizde başbaşa yiyin diyecektiniz. Kızım darda kaldığın birşey varsa müdahale etmek istemiyorum ama yardım edebilirim diyecektiniz. Kusura bakmayın ama bazı büyükler zamanında sanırsın hiç genç olmamışlar canları hiçbirşey çekmemiş. onlar bir aile olarak başbaşa kalmaya birbiriyle samimi vakit geçirmeye ihtiyaçları var onların en kıymetli zamanları birde çalışıyor diyorsunuz nasıl kıyıyorsunuz anlamıyorum o gelin kuru katık yiyeydikte yalnız olaydık dediği çok olmuştur. bu çocuklar zaten çalışıyorlar hangi ara başbaşa kalacaklar da özel vakit geçirecekler lütfen sayın ANNE alın kendinizi birde onun yerine koyun. Ve ayrıca kaba davranmayı oda kesinlikle istememiştir de malesef ona başka çare bırakmamışsınız çünkü oğluna bizzat söylettirmiş sizin adınıza çok üzgünüm. Benimde böyle bir yakınım var sanırsın çok iyi kayınvalide ben olmasam şöyle açlıktan ölürlerdi diye uzatırdı aynı evde kalırlardı gelinin zoruyla evi ayırdılar şimdi iki tarafta o kadar mutluki kv nin yalnız kalma korkusu vardı acaba sizinde korkularınız varda ondan mı çok üzerlerine gidiyorsunuz.

Gelininizin ve oğlunuzunda kendine göre bir ailesi var.gerek olmadığı sürece gitmeyin olur biter.bunalmşdır gelininiz.

eşimden bana 3 ev kaldı.
Konu sahibi M meleginmutfagi , E eşinizden 3 ev kalmış. Birinde siz, diğerinde oğlunuz, üçüncü ev ne durumda? Kiraya verip geliriyle gayet rahat geçinebilirdiniz. Çalışmayan oğlunuzda bi zahmet iş bulup çalışsın, abisinin evinden üst kata yemek taşımakta nedir?! Siz kendi evinize alışveriş yapmıyor musunuz? Gelin haklı, hem faturalarınızı ödeyecekler, her türlü yardımı yapacakalar hem de kendi evine aldıklarını siz yukarı taşıyacaksınız.
Kızcağıcızın bütün iyi niyetlerini sömürmüşsünüz. Üstelik size ima etmiş, açıkçada söylemiş.
Orası oğlunuzun da evi ama artık oğlunuz evli ve kendi çekirdek ailesi var, bunu anlayın lütfen.

Back