- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Kıyamam ona yaa. Benim ilk bebeğim. O yüzden ortalık heo ayakta. :) bakalım ikinci de rahat olacak mıyım. Gerçi ben bugünden başlayacağım destek alıp bu işi halledeceğmh artıkIlk çocuksa olur bazen böyle şeyler .ben de ikinci çocuğumun otistik olduğundan supheleniyordum :) 2 yaşında çocuk ismiyle seslendigimde dönüp bakmıyordu, kendi etrafında dönüyordu, konuşurken yüzüme bakmiyordu, birşeylere gözü takılı kalıyordu, bir sürü bir sürü şeyler işte ..bir hafta gözlemledim ,tanıyı koydum ,üzüntüden ölüyordum. Bir akşam aile dostumuzla yemekteydik. Kadın çocuk doktoru ,bir sor da rahatla dimi :) kalkmak üzereyken çocuklardan konu açıldı da aklıma geldi sordum .o da suphelendi ,sonra yarın hastaneye getir mutlaka dedi .baktılar incelediler ,arkadaşım diyor ki ,bunun ki özel bir durum değil .tamamen senin genlerin aktarılmış, çocuk inat :) hala da öyle inadı beni deli ediyor ,aynı anası :)
Kesinlikle insan ne kadar bilirse o kadar takılıyor. Doktorumuz daha ilk konumuzda bebeğim zeka kartına bakmıyır dedim 3 aylıktı daha. Doktor sen öğretmen misin? Dedi kıh kıh adam bildi valla siz dedi üni mezunu anneler işimiz çok sizinle:)Bende ayni sizin gibiyim. Unide stajimi bir dernekte yapmistim. Orda otizmli cocuklarla beraber aktiviteler yaptik beraber. Cok guzel zamanlardi. Calistigim cocuklar agir otizmli degillerdi. Fakat o zamandan beri hep aklimda. Yegenlerim oldu boyle hep dikkat ettim. Ne evliyim ne de cocugum var fakat cocugum plsa galiba ben de daha hamilelikte baslarim acaba nasıl dogacak diye. Cok bilmekte iyi degil galiba..
İnşallah her şey çoookk güzel olsun. Eğitim beni aşırı etkiledi. Hep o yüzden zaten. Yoksa Bn bilmeden yaşardım:)Kiyamam sana. Cok etkilenmissin. Drlar bile 2 yas oncesi bu teshisi koyamaz ama erken bulgulardan neredeyse hicbiri yok. Tek sorun ismine donmemesi. Zamanla onu da yapacaktir. 2,5 yasinda arkadasimin oglu hala ismine tepki vermiyor pedagoga goturduler normal herseyi otizm vs yok. Zaman birakin. Bu sekilde bebeginize zarar veriyorsunuz. Siz ilgilenin bol bol. Hersey guzel olacak.
Ev işlerinde yardımyhiç fena değil gibine yapmasını beklerdın guzell anne .kalkıp ev işlerinde sana yardım etmesınımı.hasta çocuk kendını bellı eder.ayrıca bunları duşunmekde erken.
Öyle aslında düşündükçe dünyaya geldiğini 3 ay önce fark etti diyorum amaa içim durmuyor bık bık bık bık düşünüyorEvet aşırı endişe ediyorsunuz. Sakin olun. Bebek de hisseder sizin gerginliğinizi..
Sonra bu beklentiler çığ olup anaokulundan itibaren çocuk yarıştırmaya, benim çocuğum onun çocuğu muhabbetine dönüyor..
Her bebeğin gelişimi farklıdır. Tabiki gözlemleyeceksiniz. İş ilk annede başlar zaten. Ama bu kadar didikleyerek değil.
Ben de oğlumda otizm belirtilerine baktım ama 1 yaş civarıydı. Doktorlar da o zamana dikkat çeker zaten. Çok şükür yok. Ama 6 aylığa göre gayet iyi bebeğiniz..
Kalem tutup resim yapcak değil herhalde. Ellerini bile daha bir kaç ay önce keşfetti yavrucak..
Bence bebekte kesin bir sıkıntı var. Kendi kendine ıh guh falan diyormuş oysaki size evet anneciğim demesi gerek. Emziği ağzına koyuyormuş ki bu çok büyük problem yıkamadan koyulur mu önce kalkıp yıkamalı sonra steril etmeli sonra koymalı ağzına.
Biraz evhamlı mısın acaba sen? Senden bir ay küçük bebeğim var hiiiiç aklıma bile gelmedi böyle bir şey. Az önce çağırdım bakmadı, oynamaya devam etti hiçte otistik olduğunu düşünmedim.
Ayrıca kötü kötüyü çeker, hep kötü düşünme. Dr ok dediyse ok. Onlar kaç bin çocuk gördü o bilmeyecekde sen mi bileceksin
Annelik istekendin kendi gözlerinle görüp emin olana kadar kim ne derse desin rahatlamayacaksın. Kendimden biliyorum deli gibi kurup duracaksın beyninde. yine de söyliyim bende bebegin gayet sağlıklı. Her bebek her ayda aynı gelişimi göstermez. Birazcık sabret ve sık sık ismiyle seslenmeye devam et
Bunların farkında olduğum halde endişe duyuyorum.netten surekli 6 aylik cocuk napar diye arastirip her hareketi bekliyosunuz sanirim her cocuk her hareketi yapamayabilir o tamamen kendi gelisimiyle alakali bakmadi emeklemedi diye otistik olmaz yani cocuk
Evet öyle oluyor zaten bitiyor başka başlıyor. Derdim hep kızımYa allah askina bir salin cocugu ya yazik, ben iki cocuk annesiyim bir bebegin 6 aylikken bu kadar cok sey yapabildigini bilmiyordumbu hayat boyle gecmez konu sahibi, bu biter baska takinti baslar yapma kendine yazik..
endiselenecek bir sey yok neden illa otistige taktiniz anlamadim neden cocugun hareketlerinde bir kusur bulmaya calisiyorsunuzBunların farkında olduğum halde endişe duyuyorum.
Aminnn inşallah. Ne kadar yıpratıcı dimi. Nete göre cidden çok geride bebeğim. Hiç bakmamak lazım benceBen sizi çok iyi anlıyorum yaaa. ben bu kadar abartmadım ama ben de sizin gibi takıntılı oldum bebekten sonra.. belki ilgisi başka yerlerde olduğu için keşfetmek istediği için adına tepki vermiyordur.
bi de bunlar hep internetten araştırmaktan oluyor biliyo musun? öyle şeyler yazıyor ki nette, insan hastalık hastası oluveriyor malesef. Allah herkesin yavrusunu korusun inşallah
Evet öyle oluyor zaten bitiyor başka başlıyor. Derdim hep kızım
Valla dertsiz başıma 6 aydır heo dert arıyorum hepya arkadaşım 6. ayda bebek daha doğru düzgün oturmuyor bile dertsiz başına dert yapıyorsun
bırak biraz zamana 13 aylık kızım yeni yeni çağrıcınca bakıyor
hiç canını sıkma allahın izniyle bişeyi yokValla dertsiz başıma 6 aydır heo dert arıyorum hep
Ahajh o da iyiymiş benim erkek versiyonum. Bizi de masal kştabımız var çevirmiyor dedim eşime oha ogaa diyor :))Allah bağışlasın evladınızı. ❤
En samimi arkadaşımın eşi, oğlan daha kucaktayken, 7-8 aylık falandır. Gidip renkleri okuyan köpek gibi bişey almıştı. Çocuk yapmayınca da krizlere girmişti çok üzülmüştü. Abi beklentin çok yüksek bebek yahu bu diye diye kendine gelmesini sağlamıştık.. Sizde çok şey beklemeyin lütfen daha çok ufak. Hayırlı ömrü olsun. :)
Kusur bulmuyorum aslında korkuyırum bir şey olmasından yoksa haşaaa bebeğime nasıl kusur bulurumendiselenecek bir sey yok neden illa otistige taktiniz anlamadim neden cocugun hareketlerinde bir kusur bulmaya calisiyorsunuz
Yaaa daha bir kızdım kendime şimdi. Kararım kesinlikle bir uzmana gitmekten yana zaten araştırıyorum birkaç gün sonra bakıp karar vereceğimbak o nasıl ilerliyor biliyor musun? okula başlayana kadar gece nefesi mi kesilir, yastık üzerine mi kapanır, elini bir yere sürer elektrik mi çarpar diye gidiyor.. okul başlayınca kaçırılır mı?, yemek borusuna bir şey mi kaçar, öğretmeni bağırır mı, arkadaşı itekler mi diye gidiyor gidiyoooor.. sonra kendini psikiyatristin karşısında buluyorsun yapmaben çalışmadığım dönem müge anlı manyağı olmuştum, izleyip izleyip gece çocuklarımın başına gelir mi diye ağlıyorum.. bir süre sonra banka reklamlarına bile ağladığımı farkettim allahtan sorunu kendim çözüp uzmana gittim.. bak düşün ben bile 6 aylıktan başlamamıştım, kendi durumunu kıyasla işte :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?