Lütfen bana kızın.. Kendime gelmem lazım ya.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.

Her anne bebeği için daha hamilelikten itibaren endişe duyar gayet normal. ..Ancak siz de farkindasiniz ki sizin durum abartılı .

Tepkiler şimdilik gayet normal ve her bebeğin de gelişimi aynı olmaz
..kimi geç kimi erken başlar bazı tepkilere..

Biraz sakin olun bence, her şey yolunda iken bu kadar olumsuzu düşünüp olumsuzu çağırmayın bosa stres yapıyorsunuz.

Belki ismini sevmiyor

Farkındayım evet evet abartıyorum. Elimde değil ama yaaa hiç hemde eyvaaaah diye hemen bir telaş. Anne olmak zormuş. Aslında düşüne düşüne kötüyü çağırmakt da korkuyorum. Pufff. Belki de bende eşimin ricasıyla istedimi adını zaten. Belki o da sevmiyor olabilir

Acilen çocuk gelişim kitaplarını bırakın :) gelişim psikolojisi dersinde öğrendiğimiz ilk şey çocuklarda bireysel farklılıklar olduğudur. Çocuğu başkalarıyla kıyaslamak hem sizi hem onu yıpratır. Rahat olun büyüyüp gidiyor. Hem Allah aşkına 6 aylık bebek ya. Emip sicip ağırlayacak. Çocuklardan çok şey bekliyoruz. Yapmayın. Stresli bunalımlı çocuklar yetişiyor. Sizin için demiyorum tabi genele karşı bir yorum bu

Benimki de 15 aylik. Ayni kaygilari ben de yasadim. Gerekli gereksiz stres oldum.. anliyorum sizi. Doktorunuza göre sorun yoksa boş kaygılara kapılmayınız.. Otizm teşhisi koymak için çok erken zaten..
Kaldı ki nasıl olursa olsun, koşulsuz seveceğiz degil mi..

Kuzuma kıyamam valla yaaa. Puf dimi düşüncelerime bakın. Haklısınız belki kaygı bozukluğu oldu bende hamilelikten beribva çünkü. Mesela bebeğim idrar enfeksiyonu oldu ikinci bu doktor idrarda üreme var dedi allahım aile seferber olduk ettim herkesi yani

Yaaa demese heehalde her gün ağlar mıyım Allahım sen koru. Öyle değişiklik gösteriyorlar. Ben anlayamıyorum tabi işte içim durmuyor.

Yaaa demese heehalde her gün ağlar mıyım Allahım sen koru. Öyle değişiklik gösteriyorlar. Ben anlayamıyorum tabi işte içim durmuyor.
Henüz anne değilim ama az çok ben bile anlayabiliyorum. Siz çok kötüye düşünüp kendi sağlığınızı bozup, kaygı seviyenizi yükseltiyorsunuz. Gerek yok.

Tavsiyem biraz daha büyüyünce, ortalama olarak yürümeye başlayınca onunla bol bol konuşun. Bir şeyler anlatın. Böylece konuşmayı daha erken sökebilir ve konuşması güzel olabilir.

Şimdilik ona sıradan bir bebek bakımı yapmanız yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…