- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
İyi oldu ama teşekkür ederim. Yorumlar nşr nebze kendime getirdi. Danışma arayışına girdim. Bu işi kökten çözeceğim. Mutlu anne mutlu bebek katılıyorum bunaÇocukta bir problem yokmuş, doktor söylemiş. Ama siz bu kadar endişeli olursanız çocuğa zorla zarar vereceksiniz. Çocuğun sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi için mutlu ve huzurlu ortamda büyümesi önemli. Siz bu kadar endişeliyken nasıl sağlıklı olarak gelişecek? Sizin duygularınızı hissetmiyor, onlardan etkilenmiyor mu sanıyorsunuz? “Lütfen bana kızın” dediğiniz için dan dan yazayım dedim.
Aslında benim hayatımdaki genel sorun bu sanırım. Her şeyi ve herkesi kontrol etme. Her şey benim dediğim gibi olsun istiyorum. Olmamaşı farkındayım ama kendime bunu yapıyorum işte. Geçen gün eşim Hepimiz sana göre davranamayız bu bizi bi süre sonra yorar diyor. Haklı cidden benim sorunum benim istediğim olsun istediğim olmayınca aşırı kaygı oluşmasıİşte bunu söylemek istiyorum. Sizin sorununuz aslında otizm değil. Gelecek endişesi. Otizm şüphesi biter bu kez başka bir nedenle onu yalnız bırakacağınızdan korkarsınız. Yani bu kaygı bozukluğunuzu çözmediğiniz sürece bu durum sürekli bu şekilde evrilip duracak. Bence çocuğunuza verebileceğiniz en büyük zararlardan biri de gereğinden fazla endişeli olmak. Her şeyi kontrol edemezsiniz, bunu kabul etmekle işe başlayın.
Bunu yapacağımSiz buraya konu açacağınıza bir psikologtan destek alsanız aslında..
Bence de adını sevmedi.eşim istedi adını bencebbu tespit çok yerinde benim tavrım manasız bunun farkındayım ama adını sevmedi bence
Katılıyorum bebeğimi takıntı haline getirdim. Doğdu neden başı kırmızı olmuş, neden emmiyor, beslenemiyor, uyumuyor, bakmıyor anlamıyor, gülmüyor, kafası büyük vs şimdi de bu haklısın kendime gelmezsem bitmeyecekBebeğiniz anlattiklariniza göre ostistik değil yada o türden birşeyi yok.
Dr unuzda söylemiş zaten.
Siz sanırım obsesyon geliştirdiniz çocukla ilgili , sürekli bişey arıyorsunuz . Bu psikoloji ile bu konuda rahatlasaniz başka bişey ararsınız.
Akşam karar verdim aslında evet bende bir danışman bulacağım kendine bsşka yol yokBen de gebeligimle ilgili surekli endise halindeyim. Ve saniyorum ki doğurunca da cocugumla ilgili surekli bir endise halinde olucam. Ben bu durumun onune gecmek için çok iyi bir doktora gidip (karsilayabilecegimden de iyi bir doktor gerekirse) onun soylediklerinden başka hicbirseyi onemsememeyi planlıyorum.
Belki bu fikir size yardimci olur diye yazıyorum.
Konumla birilerini kıracağım düşünmedim aslında bu yüzden üzgünüm. Haklısınız evham yaptım ve kendimi üzdüm gerdim. Bunun farkındayım. Bu sadece bu konuyla ilgili değil aslında benim sorunum artık takıntıya dönüştüğünü fark ettim. Bu yüzden destek alacağım.Evet bilinçli anne olmak, takipte kalıp erkenden önlemini almak çok güzel bir şey ancak böyle konular nasıl ifade etsem tam bilemiyorum ; bu şekilde özel yavruları olanlar için ağır bence.
Bu kadar irdelemeye gerek yok. Doktorda olumsuz bir şey görmediyse sadece evham üzerine böyle bir konu açmaya gerek yok.
Sanki ölümcül bir hastalıktan söz ediyor gibi oluyor özel çocuk annesi olunca.
Tam ifade edememiş olabilirim, demek istediğimi anlamışsınızdır umarım.
Madem bu kadar takintilisiniz sizin bir şekilde terapi almanız gerekiyor.
Çok erken dimi. Yani ve normal dimi sizce de. Ah işte anne olunca böyle oldum ben. Hep bir telaş
:) kıyamam onlara ya analık fenalık durmunu yaşıyorum resmenBenim kuzenimde şuan 6 aylık. Ve dediğiniz herşeyi o da yapıyor. Odadan içeri girer girmez beni görüp gülüyor. Uyurmen dönüyor. Adıyla seslendiğimizde tabiki bakmıyor. Anca bir ses olduğunda bakıyor. Renkli herşey çok dikkatini çekiyor ağzına götürmek istiyor herşeyi. Bence panikleyeceğiniz birşey yok :)
Sanırım bayan olmadığında çocuğunun ne olacağına endişe duyuyor. Eğitimde konuktu bayan. Bunu söyleyince salon ağladı en çok ben hamileydi ve aşırı etkilendim. Ayrıca ben çok duygusal değilimdir ama o öyle bir andı ki bilinçaltıma işledi sanki.Otistik bireyin annesi ne demek istedi tam olarak anlamadim. Yani cocuguna karşı nefret mi besliyor, yoksa kendi ölümünden sonra evladına kimin bakacaginin kaygısını mı yaşıyor? Konumuz bu degil ama, soylediginiz sey kulaga hiç hoş gelmedi..
Asıl konuya gelecek olursak, ben de tedirgin anneyim. Üstelik oğlum prematüre. Bu durum da cok tetikledi.. simdi ay ay neler yapmasi gerektiğini saplantılı gibi takip ediyorum..
OlabilirimObsesif olabilirmisiniz acaba
Kesinliklr. İstemediğim bir eğitimdi. Meb buna zorladı. Bu yüzden kendimi hep kötü hissediyorum işte.Daha evli bile değilim otizmle ilgili araştırmalar yaptığımdan beri bebeğim otizmli olur endişesi taşıyorum
Bu konuda sağlam araştırmalar yapıp bilgilenince insan endişeleniyor, bence aldığınız eğitimler nedeniyle böyle belirti aramaya başladınız
Öyle hem kendime ciddi zararlar veriyorum düşünereken güzel dönemlerini bu gereksiz düşüncelere takılıp geçirmeyin bence.
bol bol öpün koklayın sadece
Bunu bilmiyordum. Hamileliğimde doktorumun verdiği ilaçlar dışında bir ilaç kullanmadım. Bölgenin en iyi doktorlarından kendisi o yüzden ilaçlarını güvendim kullandım. Genellikle balık yağı kullandımHamile iken folik asit değeri 59 üstünde olan, B12 değeri 500/600 üzerinde olan kişilerin bebeklerinde otizm gözükmektedir.
Tahlil sonuclarinizi atmadiysanız yada e nabizdan kontrol edin.
Bilinçsiz vitamin ve takviye kullanmamak gerek.
Gittiğim eğitim zorunluydu. Eğitimin sadece gerçek hayat bağlantı kısımlarını dinledim. Bu yüzden dikkat etmedim.Özrl eğitim kursuna gitmiş bir annenin otizm hakkında edindiği fikir bu mj yani otistik yazmışın bir de. Otizmle baş tutmanın, oturmanın alakası yok.
Artık dikktd edeceğim. Konum sadece koyduğum teşhis değil aslında bunu hep yapıyorum ben14 aylikken ogluma seslendiginde nadir bakardi tekerlekleri dondururdu arabayi surmek yerine ve konusmuyirdu.
Psikologa goturdum cok sukur bisi cikmadi suan 28 aylik. Hala konusmuyor. Ama diger bulgulari norml. Her anne bebegini dusunuyir iste :) icin rahatlasin diye yazmiyorum olanlar bunlar. Ben simdi vahlanip duruyorum. Keske ogluma otistik olarak dusunmeseydim diyeo gunlerin tadini cikarsaydim.
Hayır bilmiyorumOtistik ile otizm arasındaki farkı biliyorsunuz değil mi ?
Galiba insan bir süre sonra salıyor çocukları. 2. Daha rahat büyüyor.Bu kadar kaygı bebeğinize de zarar
Ne kadar pimpirik kaygılı anne olursanız çoçuğunuzda da onun etkilerini görüyorsunuz
2. Çocuklar oyüzden özgüvenli rahat ve özgür ruhlu oluyorlar
Maşallah kuzuyaBenim bebegim de 7 ayina kadar seslenince iplemiyordu bizi ne yalan söyliyeyimAma simdi adinin ilk hecesini duyunca dönüp bakiyor maşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?