Lütfen bana kızın.. Kendime gelmem lazım ya.

Ben kendimi paranoyak sanediyordum siz benide aşmışsınız oglun 3,5 yasinda konuşurken onu herkes anlıyamıyor bir aralar bende düşündüm acaba otizm olabilir mi diye. Benim kizim su an 8 aylık ismiyle cagirinca dönüp bakiyor ama bilerek mi yapiyor ondan da emin degilim. Endişlerinizin hic bir dayanağı yok boşuna hayatınızı zehir etmeyin

Öyle aslında düşündükçe dünyaya geldiğini 3 ay önce fark etti diyorum amaa içim durmuyor bık bık bık bık düşünüyor

Siz bizi evde görseniz. Tüm uzuvlarımızı bağırarak söylemek neredeyizzzzzz mytfakataaas neden geldikkkk yemekyyapmayaa aaas bu nerede fırııınnnn bakalım ne varr aaaa patatessss gibig:) deli deli bağırıyorum işi abarttım galiba

Okudukça alıntılıyorum sizi :)

Bebekle konuşun tabi ki ama normal ses tonuyla. Sonuçta o sizi örnek alacak kopyalamak isteyecek. Bunu normal şekilde yapın :)

Kendimizden örnek vereceğim oğlumun çevresinde anne baba babaanne var. Ne yapsak elimize ne alsak, o eline ne alsa ismini söyledik.
Nesneleri erken öğrendi. Daha yürümezken bile sorunca ya o tarafa bakar ya da gösterirdi. Yürümeye başlayınca isteyince bulup getirmeye başladı. Renkleri de o civarda öğrendi.
Ama 2 yaşında düzenli düzgün cümle kuramaz hala. Heceleri yutar. Daha 2 haftadır bildiği halde oyun için her şeye "bu ne?" diyor :) Çünkü o şekilde iletişim kurduğunu düşünüyor..
Her bebeğin konuşma merkezi aynı anda aktif olmaz.
Yani çocuk geç konuşacaksa bu hiç evde konuşulmadığı anlamına gelmez..

Kusur bulmuyorum aslında korkuyırum bir şey olmasından yoksa haşaaa bebeğime nasıl kusur bulurum
korkmanizi gerektirecek bir sey yok bence bebeginizin durumunda cunku otizmin adi soulendiginde donmemek disinda daha onemli belirtileride var adini her soylediginizde sonecek diye bir sqrt yokki bebek o
bazen biz bile birseyle ugrasirken adimiz soylendiginde duymayabiliriz veya duyariz ama o an bakmk isimize gelmez mesela

Kendiniz mi bir doktora görünseniz acaba? Psikolog, psikiyatrist, danışman, artık her ne ise... Bu kadar panik olmanız o çocuğun ileriki yaşları için de kabus olacaktır çünkü.

Okudukça alıntılıyorum sizi :)

Bebekle konuşun tabi ki ama normal ses tonuyla. Sonuçta o sizi örnek alacak kopyalamak isteyecek. Bunu normal şekilde yapın :)

Kendimizden örnek vereceğim oğlumun çevresinde anne baba babaanne var. Ne yapsak elimize ne alsak, o eline ne alsa ismini söyledik.
Nesneleri erken öğrendi. Daha yürümezken bile sorunca ya o tarafa bakar ya da gösterirdi. Yürümeye başlayınca isteyince bulup getirmeye başladı. Renkleri de o civarda öğrendi.
Ama 2 yaşında düzenli düzgün cümle kuramaz hala. Heceleri yutar. Daha 2 haftadır bildiği halde oyun için her şeye "bu ne?" diyor :) Çünkü o şekilde iletişim kurduğunu düşünüyor..
Her bebeğin konuşma merkezi aynı anda aktif olmaz.
Yani çocuk geç konuşacaksa bu hiç evde konuşulmadığı anlamına gelmez..
Bu nesne adını söylemeye 3 aylıkken başladık aslndaa eeken ama baya taktık. Çocuğa çok yükleme yapıyoruz aslında. Yavaş yavaş fark ediyorum.

korkmanizi gerektirecek bir sey yok bence bebeginizin durumunda cunku otizmin adi soulendiginde donmemek disinda daha onemli belirtileride var adini her soylediginizde sonecek diye bir sqrt yokki bebek o
bazen biz bile birseyle ugrasirken adimiz soylendiginde duymayabiliriz veya duyariz ama o an bakmk isimize gelmez mesela
Yani eşimde aslında diyor sen gibi olacak işine gelene ilgi daha çok olacak diye. Haklısınız söylediğiniz birçok şeyde aslında. Bende hemen kötüye yorum var işte. Karar verdim ama bir danışmana gideceğim. Herkesin sağlığı için bu gerekli.

Yani eşimde aslında diyor sen gibi olacak işine gelene ilgi daha çok olacak diye. Haklısınız söylediğiniz birçok şeyde aslında. Bende hemen kötüye yorum var işte. Karar verdim ama bir danışmana gideceğim. Herkesin sağlığı için bu gerekli.
gidin tabiki sabreden 1 2 ay sonra size kikir kikir gulecek sizle oyunlar oynayacak emekleme yarisi yapacak henuz cok kucukk

Bunu bilmiyordum. Hamileliğimde doktorumun verdiği ilaçlar dışında bir ilaç kullanmadım. Bölgenin en iyi doktorlarından kendisi o yüzden ilaçlarını güvendim kullandım. Genellikle balık yağı kullandım
Yanlış anlamayın bu konunun çok iyi kadin doğum doktorlarına gitmekle bi ilgisi yok.
Bu bilgiler otizm arttıktan sonra araştırılan bir konu.
Ben folik asit bilgisini kadın doğumculardan değil otizm hastası akrabası olan bir arkadaşımdan öğrendim.
Değer bilgilerini de perinatoliji'yim perinatoloji doktorundan öğrendim.
Perinatoloji bölümünü doktorları kadın doğum uzmanlarından daha donanımlı doktorlar, eve gelip doktor neden bu değerlere dikkat et dedi diye araştırdım folik asit değerini söyleyince tahmin ettim ama B12 fazlalığı da otizm için hiç iyi değil.
Ben sağlık problemlerim olduğunu için bu iki vitamini takviye alıyorum. Her ay bu değerlere bakacaklar.

Allah korusun bir şey çıksa neden rahatlayayım. Sadece takulıyoeum işte. Birde çevre aaaa adına bakmıyor mu aaaa neden bir şey mi var dedikçe ala alaa neden bakmıyor dedim dedim böyle oldu işte
Sen insanlara ne bakıyosun onlar boş boş konuşmak için varlar. Bu hamilelikten itibaren başlıyo beni ta o zamandan tribe soktular. 7aylıktım tuhafiyecide bi kadınla karlılaştım aaa karnın aşağıda sen bi kaç güne doğurursun diyo ilk defa gordugu bi insana diyo bunuda. Arkadaşımın evine gttm yengesi beni ilk kez gordu Sezaryen olma ayy o çok kötü normal yap diyo kadın ki ben o gün çatı muayenesinde kemik yapın dar riske atamayız sezaryen yapacağz demişti insanların psikolojilerini düşünmüyolar bebek doğdu geçen kuafördeyken bi kızla karşılaştık bebeği biberonla besliyodum aaa ne maması 40ı çıkmadı mı niye emzirmiyosun ? Belki sütüm az belki bebek tutmuyo sanane dimi insanı hep hassas noktasından vuruyolar. Bi gün sizene deyip çıkacağım bende ama ne zaman. Bebeğin yatış şekline bile yorum yapıyolar hepsi mükemmel hepsi muhteşem. O yüzden demem o ki kesinlikle insanları takma onlar dan dun konuşmayı çok seviyor bebeğin gayet sağlıklı ve iyi. Herseyin zamanı var bebeklerimiz zaten aylarına uygun davranış sergiliyolar canını sıkma mumkunse o tür insanlarla da görüşme.

internetten şu kadar aylık bebek şunu bunu yapar gibi yazılara bakarsan eğer her bebek geride. daha yeni öğrenicek ismini canım abartma daha 6 aylık. her şeyi yapıyor çocuk daha napsınki. kafana takma stres yapma

Bu nesne adını söylemeye 3 aylıkken başladık aslndaa eeken ama baya taktık. Çocuğa çok yükleme yapıyoruz aslında. Yavaş yavaş fark ediyorum.

Baya erkenmiş :))
2 yaşına kadar algıları o kadar açık ki biz ismini söylemesek bile gün içinde konuşma esnasında öğreniyorlar.

Mesela eşinize "ekmeği uzatır mısın?" demek bile onun ilgisini çekiyor. Zamanla o ekmek ismi yerleşiyor.
Bizim belirtmediğimiz şeyi aslında bildiğini bir kaç defa gözlemledim..

Annelerimiz bize bu kadar özen göstermiş midir sizce? Ama her şeyi zamanında öğrendik işte..

Sanırım bayan olmadığında çocuğunun ne olacağına endişe duyuyor. Eğitimde konuktu bayan. Bunu söyleyince salon ağladı en çok ben hamileydi ve aşırı etkilendim. Ayrıca ben çok duygusal değilimdir ama o öyle bir andı ki bilinçaltıma işledi sanki.
Özel çocuklara sahip olan annelerin kaygilari yürek burkuyor gerçekten.. çok üzüldüm.

Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.
Daha 6 aylık. bazen 1,5 yaşındaki yeğenim boğazım yırtılana kadar çağırsam da bakmıyor yani .

Back