- 16 Temmuz 2023
- 1.877
- 4.771
- 53
Ailen yaşıyor mu , resmi nikah var mı? Daha çok küçüksün , korunmamak en büyük hatalardan birisi olmuş ne yazıkki. Eşin ve ailesi şizofren mi ? Evlilik öncesi hamile kaldın diye mi dışarı çıkmana izin vermiyorlar şaka gibiHerkese merheba ben 21 yasindayim , simdi yazicaklarim uzun olucak ama bana yardim edin lutfen.
Ben 21 yasindayim , 1 sene once konservetuarda okuyordum , ama cok buyuk hata yapdim, sevgilimden hamile kaldim,(biz 3 senelik sevgiliydik) sonra okulumu birakmak zorunda kaldim,ve onun evine tasindim, ama bir bunlara geldim tum ozgurlugumi kaybetdim,esimin babasi disari cikmama izin vermiyordu, (duyn olmadan hamile kaldigim icin beni sakliyordular komsulardan,akrabalardan) sonra kizim dogdu gunde 30 dakika gotureyim disari desem kendileri getirip goturyordular, sonra esimin annesini kaybetdik , 7 siydi 40 iydi derken tam 1 bir yil gecdi , sadace babasi ise gitdigi gunler yada baska sehire gitdigi gunler cikabiliyorum arkadaslarimla gorusmeye, ayda bir kere. ben evde delirmek uzereyim, cok bunaldim, lutfen bana akil verin. Okudugunuz icin size tesekkur ederim.
kizim 1 yasina giricek yakinda , evet hamile olarak geldim diye hic disari cikmiyorum, ben cok modern bir kizdim eskiden, ama simdi bunlarin turkmen kiyafetlerini geyyorum,( yani tesettur gibi bisey, uzun elbiseler fala)Ailen yaşıyor mu , resmi nikah var mı? Daha çok küçüksün , korunmamak en büyük hatalardan birisi olmuş ne yazıkki. Eşin ve ailesi şizofren mi ? Evlilik öncesi hamile kaldın diye mi dışarı çıkmana izin vermiyorlar şaka gibişuan çocuğun 1 yaşında mi?
Türkmenistanda mi yaşıyorsun? Ailen konusunda bir şey demedin? Ailen yaşıyor muydu?kizim 1 yasina giricek yakinda , evet hamile olarak geldim diye hic disari cikmiyorum, ben cok modern bir kizdim eskiden, ama simdi bunlarin turkmen kiyafetlerini geyyorum,( yani tesettur gibi bisey, uzun elbiseler fala)
annem 8 yasimda oldu, babamla gorusmiyorus, babamin ailesi var ama onlara gidemem , kendileri cok zor gecinyorlar .Türkmenistanda mi yaşıyorsun? Ailen konusunda bir şey demedin? Ailen yaşıyor muydu?
Adam ne zaman ölürse o zaman rahata erersin. Ölmesini bekleyeceksinben bu evde tek mutsuz eden sey , esimin babasi bana karismasi , demek istedigim normal isnan gibi basim acik, arkadaslarimla gorusmek activitiler yapmak isteyorum, istedigim zaman markete gitmek isteyorum, disariya hava almaya cikmak isteyorum, bide kursa gitmek isteyorum
Aileniz size sahip cikmadimi? Hamileligi gizlediler bebek olunca ne dediler? Dugun oldumu diyecegim ama onun bi önemi yok bu durumda. Esinizin yada sevgilinizin geliri varmi? Iletisiminiz nasil? O niye bu hapis hayatiniza göz yumuyor?Herkese merheba ben 21 yasindayim , simdi yazicaklarim uzun olucak ama bana yardim edin lutfen.
Ben 21 yasindayim , 1 sene once konservetuarda okuyordum , ama cok buyuk hata yapdim, sevgilimden hamile kaldim,(biz 3 senelik sevgiliydik) sonra okulumu birakmak zorunda kaldim,ve onun evine tasindim, ama bir bunlara geldim tum ozgurlugumi kaybetdim,esimin babasi disari cikmama izin vermiyordu, (duyn olmadan hamile kaldigim icin beni sakliyordular komsulardan,akrabalardan) sonra kizim dogdu gunde 30 dakika gotureyim disari desem kendileri getirip goturyordular, sonra esimin annesini kaybetdik , 7 siydi 40 iydi derken tam 1 bir yil gecdi , sadace babasi ise gitdigi gunler yada baska sehire gitdigi gunler cikabiliyorum arkadaslarimla gorusmeye, ayda bir kere. ben evde delirmek uzereyim, cok bunaldim, lutfen bana akil verin. Okudugunuz icin size tesekkur ederim.
Baska kardesleri yokmu? Varsa niye bir tek ona miras kalsin. Kardeslerinin rizasi olmazsa ici nasil rahat edecek? Bunu da sorun sorgulayin. Vicdani degerleri acisindan bu cok onemli sizin ve cocugunuz adinada.onun tek derdi bu evi miras olarak kendine almak, eger babamin dedikleri yaparsak iy olur evi bize birakir diyor, sonrada baska universteye seni salar diyip beni gecisdiryor her seferinde
cok dogruTürkmenistan da internet bile çoğu zaman çalışmıyor. Telefonda görüşmeleriniz dinleniyor, dışarıya çok ama çok kapalı bir ülke, kendi içinde iş imkanlarının olmadığı, aktiviteden kasıt arkadaşlarla görüşme olmalı çünkü kadınların araba kullanması dahi yasaklanmıştı, başkentte sadece beyaz arabalar olacak şekilde karar çıkmıştı. Bu sebeplerdendir ki nüfusunun büyük çoğunluğu Türkiye’de ve Rusya’da çoğu da kaçak olarak yaşıyor. Doktor olması demek eşininizin iyi bir maaşla ev geçindirecek durumda olması anlamına gelmiyor. Karı koca aslında kayınpederinize kocanız mezun olsada bağımlısınız. O olmadan hayatta tutunamazsınız o ülkede bahsettiğiniz durumdaysanız zaten. Gezme tozmadan ziyade hayatınızı nasıl idame ettirebilirsiniz öncelikle bunun yollarını aramanız gerekiyor
Eside 19 yaşındaymış üniversite okuyormuş evi gecindiren baba ona muhtaçlar kocasının geliri yok yani.Aileniz size sahip cikmadimi? Hamileligi gizlediler bebek olunca ne dediler? Dugun oldumu diyecegim ama onun bi önemi yok bu durumda. Esinizin yada sevgilinizin geliri varmi? Iletisiminiz nasil? O niye bu hapis hayatiniza göz yumuyor?
AnladimEside 19 yaşındaymış üniversite okuyormuş evi gecindiren baba ona muhtaçlar kocasının geliri yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?