Lütfen avukat arkadaslar bana yardım edin Napıcagımı bilmıyorum cok çaresizim

Ozelden mesaj atin gonderin zapti bakalim

Ozelden mesaj atin gonderin zapti bakalim
Ben atıyorum özelden ama yüzde 10 gelince duruyor of yenide üye oldum bilmıyorum napıcagımı avukat hanım benim çocuğum ilk duruşmada geçici olarak bana verilirse inşallah öylede olur ama oğlum farklı sehırdeyız onu bana kim getirecek onu eşim ve ailesi getirmez

Maddin durumum yok ama barodan avukat istıyecem inşallah verirler bir işimde yok ama evladım cok küçük bunun icin dilekçede korkudan elimde kalsın dedim evladımın gözü önünde olmemmek icin ama hasretine dyanamıyorum

Şikâyetçi olman lazım darp raporunla galiba adliyeye git sor..

İşe gir canım cidden bak En azından çocuğa bakabileceğini gösterecek bişey olsun elinde

Velayet verilsin kararla bereber polisle gider alirsiniz

Cocugunuzun yasi kucuk bakima muhtac. Silah zoruyla yazdiginiza dair savciliga ifade verin. Yarin gidin bunu yapin. Isleri en hizlandiracak sey odur. Polis durup dururken kocaniza bir sey yapamaz. Savcilik emri gerekir.

Annenizin ve sizin darp raporlarınızı bir şekilde bulup duruşmada dosyasına sunun. Bir de çocuğun babasının yanında kalırken kolunun kırıldığına ilişkin beyanda bulunun. Gerekirse e nabızdan rapora ulaşın onu da duruşmada hakime gösterin. Çocuğunuzun yaşının küçük olduğunu, eşinizin şiddete meyilli olduğunu ve çocuğun kolunun kırılması dolayısıyla çocuğunuzun da şiddete uğramış olma ihtimalinin olduğunu söyleyin. Velayetin size verilmesinin çocuğun üstün yararına olacağından bahsedin. Henüz duruşma hiç yapılmadıysa, bu söylediklerimi bir dilekçe ile dosyasına sunarsanız daha iyi olur. Duruşmada da sözlü olaral yinelerseniz. Avukat tutacak maddi durumunuz yoksa bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım birimine başvurup size bir avukat atanmasını isteyebilirsiniz.

Bak canım öncelikle geçmişe dönersek ailecek tehdit, hakaret ve fiziksel şiddet görmüşsün. Direkt gidip şikayetçi olacaktın. Bu birincisi.
İkincisi çalışmıyorsun sanırım ama ailenle yaşıyorsun. Ailen yanında belliki. Gidip aile mahkemesine başvuracaksın. Durumları tek tek anlatacaksın. Yakın zamanda senle iletişime geçti mi eski eşin ve ailesi ?
Bu mesajlar duruyorsa silme.
Çocuğumun güvenlik açısından tehlikede olduğunu, onu koruyamadıklarını söyleyeceksin.
Barodan avukatta verirler sana. Extra avukat tutmana gerek yok. (Maddi imkanın yeterli değilse eğer)
Tekrar bir mahkeme olur büyük ihtimal ve çocuğun velayeti sana verilir.
Erkeklerden korkmayın hak ve hukuk kadından yana.
Ama dediğim gibi elinde “kuvvetli delillerin” olması gerekiyor.
İnşallah çözülür korkma ve hakkını savun. Bir bok yapamazlar affedersin.
Hele polis kapılarına dayansın. Gör bak nasıl kuzu oluyorlar.

Eşe karşı yaralama şikayete tabi olmadığı için sizin için uzaklaştırma kararı alındıysa bir ceza soruşturması vardır diye düşünüyorum. E devletten bakabilirsiniz. Yoksa da hemen darp raporunuzla savcılığa gidip şikayetçi olun uzaklaştırma evraklarını delil gösterebilirsiniz. Ailenize karşı bir şiddet olduysa onlarda şikayetçi olsun. Baştan velayeti talep etmemeniz sorun olmaz diyemem ama bir kere velayet istemediniz diye de sonra istenmez diye bir durum yok. Çocuğun yaşı ve babasının şiddet geçmişi göz önüne alındığında size verilme olasılığı yüksek.

Abla bn
şikayetçi oldum annede oldu uzaklaştırmamız var ceza davası açılmaz mı sadece uzaklaştırma ile mi kalıcak

E devletten baksam çıkarmı birde kamu davası açılması icin benim savcılığa gıtmem mi gerekıyor zaten uzaklaştırma 3 kere verildi suanda var inşallah evladımı verir devletimiz bır anlık korku Veliko benı evladımdan edicek dilekçeden cok korkuyorum hakım bana neden önce vermek istedin dıyıcek bilmez ki söylerim bende korktumugu inşallah davam hemen görülür ve evladımı alırım

Hayır
hic bır şekilde mesaj falan atmadı

Tak e

Abla bn

şikayetçi oldum annede oldu uzaklaştırmamız var ceza davası açılmaz mı sadece uzaklaştırma ile mi kalıcak
Uzaklaştırmayı ihlal ederse suç oluşur. Bu süreçte herhangi bir yoldan kısa da olsa sizle iletişime geçtiyse suçlu oluyor. İhlal etmiş oluyor. Uzaklaştırma kararı tebliğ edildi mi size ? Kaç gün verildi ? Hayır bir de bu adam o kadar tehdit hakaret ve fiziksel şiddet uygulamış nasıl gözaltına alınıp tutuklanmaya sevk edilmedi anlamadım. O zaman çocuk kesin sizde olurdu.
Sizi ne ile tehdit ediyordu ? Elinde ne var ? Sadece öldürmekle mi tehdit etti ?

E devlette adalet bakanlığının kullandığı uyap sistemi üzerindan sizinle ilgili hukuk ceza tüm davalara erişim sağlayabilirsiniz.

bende anlamıyorum inanın ki artık yoruldum tutuklanması ıcın illa olmemmi gerekıyor 2 ay verildi ve ailesinden istemıstım onlarada aynı şekil bu sure zarfında kurnazlık yapıyor çocukta yanında rahat çocuğa kendisi bakmıyor annesi in yanında onunda çocuğa iyi baktığını düşünmüyorum

Eğer uzaklaştırma kararını aynı hakim ve mahkeme verdiyse zaten bilir, dosyasında mevcuttur. Gerçi iş yükleri çok fazla olduğu için gözünden de kaçmış olabilir. Başka hakim verdiyse siz duruşmada tekrar sunarsınız mahkemeye uzaklaştırma kararını. Avukatınız yok sanırım. Dediğim gibi baronuzun adli yardım birimine başvurarak ücretsiz olarak bir avukatın yardımını talep edebilirsiniz. Bu işler karışık mevzular olduğu için hak mahrumiyeti yaşamamanız adına lütfen dediğim şekilde başvurularınızı yapın ve bir avukatla davanızı takip edin.

Mahkeme karari olunca polisle birlikte alirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…