• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

Eşimin benimle konuşması halinde onun da ailesine yardım etmesini aslaaa anan asla eleştirmezdimm,o benim konumumda olsaydı asla itiraz etmezdim...canım sıkılacaksa evlenmezdim en başından...kaldı ki şu anda bile asla onu, işini kazandığını sorgulamıyorum, hatta bilmiyorum bile.sadece gözlemlerimden elhamdulillah iyi olduğunu biliyorum, Rabbim herkese iyilik versin ona da...

Evlenmeden bir yıl önce atandım yazmışsınız. Son bir buçuk yıldır nasıl çalışmadınız? Bursları verin. Bayram seyranda kıyafet alın. Eve gittiğinizde eliniz boş gitmeyin. Bazı faturalara otomatik talimat verin. Yetmez mi?
Evlenmeden bir yıl önce atandım.düğünümüzü de kendimiz yaptık.2,5 yıllık evliyim, yaklaşık son 1,5 yıldır çalışmadım, iki aydır da tekrar işe başladım. Canım Anlaşılmıştır umarım. Çalışmadığım süre zarfında kendime kıyafet bile almadım, önceki aldıklarımdan idare etmeyi tercih ettim,yani harcamalarım zaruriydi

Eşimin benimle konuşması halinde onun da ailesine yardım etmesini aslaaa anan asla eleştirmezdimm,o benim konumumda olsaydı asla itiraz etmezdim...canım sıkılacaksa evlenmezdim en başından...kaldı ki şu anda bile asla onu, işini kazandığını sorgulamıyorum, hatta bilmiyorum bile.sadece gözlemlerimden elhamdulillah iyi olduğunu biliyorum, Rabbim herkese iyilik versin ona da...
öncelikle amin... ama tüm maaşı vermek bence de doğru değil tamam yardım edin ama zaruri ihtiyaçlarınız için en azından kendi maaşınızdan kendinize pay bırakın he babamın acil ihtiyacı olur benden tüm maaşımı ister veririm hemen ama bu sürekli olmaz 7-8 ay az bir zaman değil bence kim olsa tüm maaşa tepki gösterir

Evlenmeden bir yıl önce atandım.düğünümüzü de kendimiz yaptık.2,5 yıllık evliyim, yaklaşık son 1,5 yıldır çalışmadım, iki aydır da tekrar işe başladım. Canım Anlaşılmıştır umarım. Çalışmadığım süre zarfında kendime kıyafet bile almadım, önceki aldıklarımdan idare etmeyi tercih ettim,yani harcamalarım zaruriydi
Memurken nasıl çalışamadınız onu merak ettim. Konu dışı ama gerçekten merak ettim. Ücretsiz izindeyim ben de. Doğum izni sonrası bir yıl daha hakkımız oluyor ama bir buçuk yıl diyince ilginç geldi.

Evlendiğimden beri maaşımı vermiyorum, son iki aydır veriyordum, özel ihtiyaçlarımı düştükten sonra tabiki .önümüzdeki sekiz ay tümünü vermek istedim..

Evlendiğimden beri maaşımı vermiyorum, son iki aydır veriyordum, özel ihtiyaçlarımı düştükten sonra tabiki .önümüzdeki sekiz ay tümünü vermek istedim..
hee öyle desenize o zaman hepsini değil belli bir miktar tabi ki verin diğer türlü kim olursa olsun zoruna gider evde huzursuzluk eksik olmaz.

Haksızca eleştirmişsiniz, ama suçlamıyorum çünkü bulunduğum konumu durumu anlamanız için görmeniz beni ben ailemi tanımanız gerekirdi... burdan olmuyor🤷‍♀️
Ailem benim üzerine konmadı... bu tamamen benim isteğim, ben bunu vefa borcu olarak görüyorum... ailemin yaptığının yanında iki kuruşun lafı bile olmazzzz olamaazz...

'Rabbena,hep bana,hep bana'derseniz, alacağınız karşılık 'klimanın birini sen al' olur.
Aileye makul miktarda yardım etmek başka bir şey,maaşın tamamını belli bir süre bile olsa bağışlamak başka bir şey.
Ayrıca sizin tabirinizle 'elticiklerin' harcadığı veya biriktirdiği para,sizi ilgilendirmez.
Siz kendi ev ekonominizden sorumlusunuz.

Bir kadın olarak sizin tavrınız,beni rahatsız etti.
Babanıza araba alma hayaliniz varsa bunu gerçekleştirmeden evlenmeseydiniz keşke.

Çalışan bir kadınım.
Hem annem,hem babam emekli,
ev kendilerinin.
Onların da arabası yok.
Aileme gitmeden önce mutlaka,
markete uğrarım.
Anneme zaman zaman kıyafet, kozmetik, temizlik malzemesi alırım.
Maddi olarak sıkıştıklarında da karşılıksız yardımda bulunurum ama bu yardım şimdiye kadar 300-500 TL'yi geçmedi.
Üstelik eşimin ailesi bize maddi anlamda çok destek olurlar.
Ev-araba alırken yüklü miktarda karşılıksız yardım,oğlumuza her sene başında yüklü okul harçlığı,ziyarete geldiklerinde koli koli yiyecek vb.
Eşim emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor,geliri iyi.
Yani eşimin evi geçindirmek için benim parama ihtiyacı yok ama bu durum benim maaşımı aileme vermemi gerektirmiyor.

Size tavsiyem bakış açınızı gözden geçirin.

Haklısınız ama eşi bunu evlenmeden önce kabul etmemiş mi ben mi yanlış anladım?
Eşi evlenmeden önce yardim etmesini kabul etmiş. Ben sordum konu sahibine bunu, baştan kabul ettigi icin miktari ifade etme geregi duymamis . Yani hepsini verecegini bilmiyor.

• Beğen
Reactions: 000
Şunu da yazmadan edemeyeceğim. En azından 10 yıllık evlilik olur sizinki, çocukları ele avuca getirmiş olursunuz, birbirinizi tanımış ilişkiyi oturtmuş olursunuz ihtiyaç hasıl olur anlarım. Yeni evlenmişsiniz, yeni maaşa geçmişsiniz hemen hooop aile... kim olsa bu ne demek şimdi diye düşünür yani

keşke evlenmek için acele etmeseydiniz, önce babanıza araba aşıp sonra evlenebilirdiniz,
hamilesiniz çocuk olunca filan ailenize hiç yardım edemeyebilirsiniz, o yüzden çocuk olana kadar ne yardım ederseniz kardır, ne güzel aileniz arkanızda durmuş da okumuş güzel bir iş sahibi olmuşsunuz, eşiniz para göndermenizi istemediğinde ona bunu hatırlatın, aileniz size destek olmasaydı okuyup böyle bir işe giremezdiniz o yüzden hiç vicdan azabı çekmeyin, siz yapmanız gereken evlatlık görevinizi yapıyorsunuz

Ya nasıl gizleyebilirdim ki, hadi gizledim diyelim o zamanda içim içimi yerdi,kendime kızardım,dürüst olmalıyım diye, aynı şeyi eşim gizli yapsa ve bi şekilde öğrensem çok üzülürdüm,ben onun ‘karşısındaki’ insan değilim ki ‘yanında’ olmak için ‘evet’ dedim..
sonuçta karşı taraftan da dürüstlük bekleriz değil mi? Gizli olan açığa çıkınca güven sarsılmaz mıydı? :110:
Valla dediğim gibi bu tamamiyle size kalmış bir durum ona bakılırsa eşinizde size ev arkadaşınız gibi davranmış bu da yanlış ne demek birini ben alırsam diğerini sen ama tabi dürüst olmak istiyorsanız başka tabi

Tüm sayfaları okumadım ama aileniz ne kadar fedakarmış (!) öyle, evli kızdan bütün maaşını almak, araba istemek falan... Eşin konudaki tek hatası evlenmeden önce yardım ederiz demek. Haa onda da adam 100-200 lira bir şey anladı da sonra bütün maaşa çıktıysa, yarım yamalak söylendiyse onda da haklı.

Canım gözümden kaçmış; maaşımın hepsini verecektim ki en fazla 8 ay kadar sürecekti bu durum..sonrasında da iki kardeşime mini burs Okulları bitene kadar,Üniversitedeler şu an
e yuh. bu dediğiniz yardım değil ki. bu başka bişey. yardım dediğiniz ayda 300-500 olur en fazla. 8 ay boyunca maaşı aileye vermek ne demek. eşiniz haklı yani.

Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şöyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi özel sektör de çalışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk günden beri, çünkü anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi büyük sıkıntılar çekmemize rağmen anne babam hep okumam için arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı ödenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe geçince destek olacağım, hep yanında olacağım düşüncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu düşüncemi açık açık söyledim, destek olacağını söylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha çok ihtiyaçlarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu söyleyip durdu...ben sonsuza kadar bütün maaşımı vereceğimi söylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de çok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.açıkçası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden önce ben açık açık aileme yardım etmek istediğimi söylemiştim..
ailem de süper maaşallah; kendilerinden çok beni ve evliliğimi düşünürler... çok fedakârdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden çok daha fazla önemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini söylüyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana böyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem böyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.
Kimse kimseye bsey yapmak zorunda deil bence gecim cok zor eşin haklı hem o vermek istese ailesine sen kzmazmısın ? Ev araba yoksa sizin babam alsın dıyorsun okey ama sen once knedini gelecegini garanti altına al canım inan cnku aile tamam onemli ama sen boşa cabalıyorsun b bakmıssn seneler gecms brikim olmayınca insan uzunuluuor bende bes sene aileme bakdm kardesleriml okuttum evlendim ama hic bir brikimim yok uzuluyorum acıkcası ayrıca anne bana mecbur okutacak mecbur bakıcak cocuk işcimi yetiştircekler di ? Tabikş bakıcaklar

• Beğen
Reactions: 000
Memurken nasıl çalışamadınız onu merak ettim. Konu dışı ama gerçekten merak ettim. Ücretsiz izindeyim ben de. Doğum izni sonrası bir yıl daha hakkımız oluyor ama bir buçuk yıl diyince ilginç geldi.
Bİ hesap karışıklığı var.
Bende çözemedim:)

Haksızca eleştirmişsiniz, ama suçlamıyorum çünkü bulunduğum konumu durumu anlamanız için görmeniz beni ben ailemi tanımanız gerekirdi... burdan olmuyor🤷‍♀️
Ailem benim üzerine konmadı... bu tamamen benim isteğim, ben bunu vefa borcu olarak görüyorum... ailemin yaptığının yanında iki kuruşun lafı bile olmazzzz olamaazz...
Biz de Esma Sultan Yalısında büyümedik ablacım:)
Vefa borcu falan,abartmayın yanı.
Ailesine yardm edemeyenleri boşa uzuyorsunuz suan.
Zorla morla ailen sadce kardeşlerini harçlık vermeni kabul edebilir.
Aksi takdrde esinin ailesi bile öğrense buyuk ayıp,gelin calısıyo ailesine veriyr maaşını.
Hastalık yok,acıl durum yok.Arabaya da binmeyversin derler yanı babanıza.

keşke evlenmek için acele etmeseydiniz, önce babanıza araba aşıp sonra evlenebilirdiniz,
hamilesiniz çocuk olunca filan ailenize hiç yardım edemeyebilirsiniz, o yüzden çocuk olana kadar ne yardım ederseniz kardır, ne güzel aileniz arkanızda durmuş da okumuş güzel bir iş sahibi olmuşsunuz, eşiniz para göndermenizi istemediğinde ona bunu hatırlatın, aileniz size destek olmasaydı okuyup böyle bir işe giremezdiniz o yüzden hiç vicdan azabı çekmeyin, siz yapmanız gereken evlatlık görevinizi yapıyorsunuz

Bu mantıkla erkekte ailesine yardımı kesmeyecek.
Yani evleneceksiniz ama aileler yapması gerekeni yaptılar evlatlarını büyüttüler okuttular meslek sahibi yaptılar (ki bunlar zaten ailenin görevidir) diye çalışıp maaşları ailelere vereceksiniz.
Yardım dediğiniz 300 olur 500 oulur da maaşın tamamını aileye vermek ne demek. Birde o ailenin o parayı fütursuzca alması üstüne birde arabayı tatlı niyetine istemesi ise akıllara ziyan.
Ben erkek olsam bu kadarına müsaade etmem. Yada bende maaşımı (ağaç kovuğundan çıkmadığıma göre) beni büyüten, okutan meslek sahibi yapan aileme verirdim. Hem beni büyütüp okutacaklar hemde paramı el kızına mı yedirecekler derdim.
Konu sahibi neden evlenmiş anlamıyorum. Sadece kendine baktıracak birini bulmuş kazancını aileye gönderiyor.

Valla bana ters bunlar.

Back
X