- 12 Mayıs 2022
- 99
- -39
- 31
-
- Konu Sahibi yorgunanne90
Yani küçük bi laf gel git değilki ve onların evindeyken olan bişey olay anında anneciğim merak etme helallikle aldınız bulunur deyip hırsıza beddua eden kişi oysaki çalan o yani böyle oyuncu bi insana aman benim sorunum değil konuşurum demekte benim için genişlik bu bi el değil gelinin sana hainlik yapıyor sonuçta bana yakan kvdemgilBir gelinin bir geline yanlışı olması demek ikisi arasından bir sorundur. Görümce veya kayınvalideden taraf olmasını beklemek doğru gelmiyor bana. Bahsi geçen kişi oğlunun eşi. Neden sizin için oğluyla kötü olsun ki? Gerçekten bunu beklemeniz garip. Meselenin değersizleştirmekle ilgisi yok. Size göre öyle ama onlara göre değil. Ha siz aileden de afaroz edilsin istiyorsunuz. Kusura bakmayın ama çok değişik düşünüyorsunuz. Bakış açınızı değiştmezseniz daha çok kendi kendinize kurulur, sinir olur, ağlar durursunuz
Yani küçük bi laf gel git değilki ve onların evindeyken olan bişey olay anında anneciğim merak etme helallikle aldınız bulunur deyip hırsıza beddua eden kişi oysaki çalan o yani böyle oyuncu bi insana aman benim sorunum değil konuşurum demekte benim için genişlik bu bi el değil gelinin sana hainlik yapıyor sonuçta bana yakan kvdemgil
Sizde haklısınız belki ama insan başına gelince farklı düşünebiliyGelinine tavır koyduğunda oğluyla arası bozulmaz mı sanıyorsunuz? Üstelik diğer gelini için yapacak bunu. Asıl o zaman taraf olmuş olurdu. Siz aile olmayı kendinizce böyle görüyorsunuz onlar kol kırılır yen içinde kalır görüyor. Herkes sizle aynı düşünüp davranamaz. Siz ben böyle yapardım onlar da böyle yapsın diye bekliyorsunuz boş yere. Siz istemiyorsanız görüşmezsiniz ama kimseye de neden görüşüyorsunuz diyemezsiniz. Gerçekten bunu takıntı haline getirip sinirden ağlamak çok uç bir tavır
Hiçbiri ile görüşmeyin asla...Merhaba yeni üye oldum 3 yıl olacak evliyim.konuya gireyim evlendiğimin ilk senesi eltim bayram günü kayınvalidemin evindeyiz kayınvalidem çantalarınızı gidin cocuk odasında dolaba saklayın kalabalık demişti çünkü ikimizinde düğün takıları yanlarımızdaydı (1 ay arayla düğünümüz oldu) ve bu olay düğünden 2 ay sonra oluyor.bu elti olacak bi yalandan kocasını arayıp karnım çok ağrıyor bahanesiyle hastaneye gitti (1 gün onceside aynısını yaptı serum bağlamışlardı ).bu çantasını alırken benim çantamı aç altınlarımın olduğu keseyi al.Kayınvalidem ve ailemin taktıkları vardı 50 milyara yakın takılarım ve 3 sene öncesi düşünün.neyse bu arada beni yokluyo işte hastanedeyim sen naptın falan hani öğrendimmi diye.Akşam oldu bunlar geldi evinede uğramış bu eşi diyorki yolda düşmüş gibi yapmış istifra ettim lavaboda eve üstümü değiştirmem lazım diye evinede uğramış altınları saklamış.Artık bizde eve gidecektik akşam ev yine kalabalık çantamı aldımki yarıya kdr açık baktm altın kesesi yok ev tabi bi coştu.kayınvalidem bi fenalaştı duyunca eltim olacak pislikte anneciğim merak etme çalana zehir zıkkım olur diye beddua veriyor.eşimle evime gidip bir baktık evdemi unuttum diye yok diyorumki eminim çantamdaydı.eşim dedi kim biliyordu yerini işte annesi ve yengesinin bildiğini söyledim abisini aradı evinin kilidini eşinden gizli ver bakıcam diye tabi karısı paniklemiş eve gidelim karnım ağrıyor falan.görüncem ben eşim gittik aradık en son bulamadık günahını aldık diye pes etmişken gorumcem dedi bu çanta ne bi açtıkki benim keseyi hastanede peçeteyle doldurmuş şıngır şıngır ses çıkmasın diye ve bez poşetin içine gardrop arkasına sıkıltırmış.Allah o kdr büyükki bulduk o gün neyse bulduk falan dedik ailesini çağırdılar eltimin bana güya şaka yapmak istemiş korkutmak istemiş sonra bahanesi kocasına ders vermekmiş onu aldattı diye ne alakaysa.bu 1 ay ailesinin evindeyken diyoki benle iş birliği yapmış çaldı süsü verdirmek icin.bu geri geliyo tabi ben çıldırıyorum nasıl ağzının payını vermezsiniz iftira atıyor diye kayınvalidemde oglumun hatrına yuvası yıkılmasın diye affediyoruz dedi.son durum nemi ? Hepsi konusuyor görümcemle bildiğiniz araları eskisinden iyi ve ben bunu yediremiyorum hepsiyle aramı açtım iftira atıyor ve kabullendiniz diyr bana dedikleri biz yalan söylediğini biliyoruz ama oglumun yuvası yıkılacak oluyor.Görümcemde beni sevmiyormuş çünkü kabul ettiklerinde birçok laf saydım ve mesafemi koydum diye suratsızmışım eee nasıl olmamı bekliyorlar sen düşmanımla dost oldun.Bende ne slm veririm ne alırım slmını görümcemin.kv demle mecburen işte görüştükce konuşuyorum ama yedirtmiyorum daha dün gorumcem evilerine gitmiş kalmaya madur olan benim ne kdr küs olsamda oraya gitmesi çok zoruma gidiyor onu yüceltmiş oluyor lğtfen akıl verin haksızmıyım
Sizde haklısınız belki ama insan başına gelince farklı düşünebiliyzaman böyle hırsızla kötü olmamak için benle kötü olmuş oluyor ve ayrıca gelini daha ellerini öpmesi lazım neden kocasıyla kötü olsun
Ben daha doğrusu görümcem için sinir oluyorum benim annemin bir lafına mesafeli oldu benle ama eltimin onun hakkında zehir zemberek dedikodularını yuttu bende o hırsızlıgı bana yaptıgında sen gelinine neden ağzının payını vermiyorsun ne demek iş birliği yapmışız dedim diye sert konuştum diye bu tavırlar ben şımarmışım her ailede sorun olurmuş.Benim düşüncem belliki size çok yanlış geliyo.Bende böyle bana veya yakınıma yanlışı dokunan insana hiçbirşey olmamış gibi davranamam çünkü ucu diğer oğluma dokunuyor ve soğurum o kişidenO sizinle kötü olmuyor ki siz onunla kötü oluyorsunuz. Araya mesafe koyan, tepki gösteren, laf söyleyen, görüşmemeyi seçen taraf sizsiniz. Sizin kararınız sonucunda kötü oldunuz. Kayınvalideniz gelip size bir şey demedi neticede.
Kendinizde bir düşünün böyle bir olay gelse başınıza hiçbirşey olmamış gibi eltinizle konuşsalar ve bu insan sizin için iftira atıyor ama onlar hala konuşsa kabullenebilirmisiniz ?O sizinle kötü olmuyor ki siz onunla kötü oluyorsunuz. Araya mesafe koyan, tepki gösteren, laf söyleyen, görüşmemeyi seçen, bir şeylerden rahatsız olan taraf sizsiniz. Sizin kararınız sonucunda kötü oldunuz. Kayınvalideniz gelip size bir şey demedi neticede. Gelin kocasıyla kötü olacak demiyorum zaten
Malesef öyle hiçkimseye güvenemiyorum artık o kadarda iyi anlaşırdık…kıskançlıktan yapılmış bişey bence eşimin eski sevgilileriyle olan resimlerini atmıştı bana eşim bile o bunları nerden buldu diyordu fazla Yaman biri :)) aramızı bozmak için yani bi ortamda bile kvemde farketmiş gülümseyip bize bakardı eşim hep iltifat ederdi sarılırdı kıskançlık yapıyordu kendi tesettürlüydü bana derdiki sende kapan bak kvdemler çok sever kapalı gelin hem giysilerim var kardeş kardeş giyiniriz derdi sanki ben kapansam alamicam baktı olmadı geçen sene açılmış ve afrika örgülü falan bari biraz daha göze batmamaya çalış :)))Koca bir YUUUUUHH
Millet de ne cesaret var, insanlar ne kadar kotu kalpli
O zaman yapabilecek birsey yok.Yani eltim benim altınlarımı çalmış olsaydı zaten bu en büyük rezillikti.Daha nasıl rezil olunur bilmiyorum.Siz uzak durun eşiniz de ne yaparsa yapsın boşverin.Bende görüşmek istemiyorum ama eşimle tartışıyorum bana diyorki senin kardeşlerinin başına böyle bu durum gelse sizde affederdiniz mecbur diyorumki bak gelmez demiyorumki allah korusun ama kardeşlerimşnde başına gelebilirdi eşlerinin ama yemin ederimki asla konuşmazdım hatta yuvandır bozulmasın asla demezdim böyle bir yılanla konuşamazdım.yeni düğün yapılmış o kdr masraf oldu elaleme zaten rezil olduk duyan duydu bide boşanırsa o kdr masraf yaptık diyor yani o kadar geri kafalı insanlar :)) eşimde ailesine yapıyor bildiğiniz oda çok birbirlerine girdiler ama ortak işleri var lütfen konuyu kapat ailemden olucam diye konuşturmuyor
Zamanla alışırsın hatta komik gelir gülersin, böyle karaktersiz insanların ilişkilerine dahil olmamak en büyük nimet emin ol, bırak koyunlarında yılancıklar beslemeye devam etsinler. Sizin o altınları bulabilmiş olmanız mucize zaten, yatın kalkın şükredin, kadın tam bir düzenbaz. Hasta oldum hastane, kustum üstümü değiştireyim, altınlar ses yapmasın diye peçete, dizi senaryosu gibi evlerden ırakCanım duydukça aman banane diyemiyorum keşke diyebilsem kanım çekiliyo ya ben size naptım illaki yalakamı olmak lazım eltimde aşkım bitanem kuşum diye konuşan yalakamı yalaka bi insan bundan hoşlanıyorlar.evet mesafemi koydum gidip gelmem nadiren görüştüğümde kayınvalidemle konuşurum eşimle tartışmamak adına ama görümceme slm vermem yok gibi
Bende görüşmek istemiyorum ama eşimle tartışıyorum bana diyorki senin kardeşlerinin başına böyle bu durum gelse sizde affederdiniz mecbur diyorumki bak gelmez demiyorumki allah korusun ama kardeşlerimşnde başına gelebilirdi eşlerinin ama yemin ederimki asla konuşmazdım hatta yuvandır bozulmasın asla demezdim böyle bir yılanla konuşamazdım.yeni düğün yapılmış o kdr masraf oldu elaleme zaten rezil olduk duyan duydu bide boşanırsa o kdr masraf yaptık diyor yani o kadar geri kafalı insanlar :)) eşimde ailesine yapıyor bildiğiniz oda çok birbirlerine girdiler ama ortak işleri var lütfen konuyu kapat ailemden olucam diye konuşturmuyor
Tşkr ederimÖylede işte insan duyunca tüm modu düşüyor mesafemide koydum zaten düşmanımla dost olanın bende değeri olamaz.Eşimde çok çabaladı almayın bunu ailemize diye ağladı da ama annesi olacak yuvasımı yıkılsın abinin dedi hep susuyuruyordu eşimgil birbirlerine bildiğiniz tapıyorlar ailesiyle çok kötü oldu olmamak adına hep der lğtfen uzatma boşver ailemle kötü olucam diye ortak iş yeri çalıştırıyorlar ve abisinede çok düşkün boşver bizimle bundan sonra işi olamaz diye onla konulmuyoruz ama eşim abisiyle ailesiyle iyi yani
Ne desen haklısın ama insanlar doğrudan yana olmadıktan sonra senin elinden bir şey gelmiyor. Sen görüşme ya da denk gelince konuşma ama eşini ailesinden uzaklaştırmasan iyi olur, ortaklıkları var sonuçta küsken yürümez. Ayda yılda bir idare edeceksin mecburenGörüşüyorlar diye yediremiyorum zoruma gittiği için ağlıyorum.Gelinim diğer gelinime yanlışı olduysa bi tavır koyardım yoksa diğerini değersizleştirmiş olurum sonuçta o altınları bana alan kvdemgil biftek benim olayım değil aile içinde bunu yapanla konuşması bana göre utanç verici
İyi de bu kıyafet kıskanma maharet yarıştırma falan değil ki, kadın bildiğiniz hırsız, hırsız olduğunu bildiğiniz komşunuzla bile aranıza mesafe koyarsınız, ben bile buradan baktığımda "onları çalamadın gel bizimkileri çal" demişler gibi hissediyorum. Hırsız da kucaklanmaz kiBir gelinin bir geline yanlışı olması demek ikisi arasından bir sorundur. Görümce veya kayınvalideden taraf olmasını beklemek doğru gelmiyor bana. Bahsi geçen kişi oğlunun eşi. Neden sizin için oğluyla kötü olsun ki? Gerçekten bunu beklemeniz garip. Meselenin değersizleştirmekle ilgisi yok. Size göre öyle ama onlara göre değil. Ha siz aileden de afaroz edilsin istiyorsunuz. Kusura bakmayın ama çok değişik düşünüyorsunuz. Bakış açınızı değiştmezseniz daha çok kendi kendinize kurulur, sinir olur, ağlar durursunuz
Kaynın bilmiyordur, bilse elti o kadar dolap çevirmez.Evet saçmalıktı ama dediğim gibi yeni evliydik bankaya koymak icinde eşimin bankada çalışan akrabasını bekledik iyi ettik :))) düşünmedim değil kaynımdamı biliyordu diye ama olay günü özür diledi ummuyordum falan diye ağladı bile ailesiyle salondayken ama böylede olunca düşünmüyorum değil allah affetsin
Eşin seni anlıyor ve destekliyorsa, gerisi gerçekten önemli değil. Abisi ile tabii ki arası bozulmasın, yengeyle gorusmuyorsa seni zorlamıyorsa ve evinize sokmaya çalışmıyorsa problem yok. Fazlasini bekler ve surekli soylenirsen hakliyken haksiz olursun, uzatan ve dırdır eden olursun, hazmedememen normal ama artık sal bence.Tşkr ederimÖylede işte insan duyunca tüm modu düşüyor mesafemide koydum zaten düşmanımla dost olanın bende değeri olamaz.Eşimde çok çabaladı almayın bunu ailemize diye ağladı da ama annesi olacak yuvasımı yıkılsın abinin dedi hep susuyuruyordu eşimgil birbirlerine bildiğiniz tapıyorlar ailesiyle çok kötü oldu olmamak adına hep der lğtfen uzatma boşver ailemle kötü olucam diye ortak iş yeri çalıştırıyorlar ve abisinede çok düşkün boşver bizimle bundan sonra işi olamaz diye onla konulmuyoruz ama eşim abisiyle ailesiyle iyi yani
Malesef öyle hiçkimseye güvenemiyorum artık o kadarda iyi anlaşırdık…kıskançlıktan yapılmış bişey bence eşimin eski sevgilileriyle olan resimlerini atmıştı bana eşim bile o bunları nerden buldu diyordu fazla Yaman biri :)) aramızı bozmak için yani bi ortamda bile kvemde farketmiş gülümseyip bize bakardı eşim hep iltifat ederdi sarılırdı kıskançlık yapıyordu kendi tesettürlüydü bana derdiki sende kapan bak kvdemler çok sever kapalı gelin hem giysilerim var kardeş kardeş giyiniriz derdi sanki ben kapansam alamicam baktı olmadı geçen sene açılmış ve afrika örgülü falan bari biraz daha göze batmamaya çalış :)))Koca bir YUUUUUHH
Millet de ne cesaret var, insanlar ne kadar kotu kalpli
eşimde konuşmuyor ailesi daha dogrusu kız kardeşi konuştuğu için tepkiliydim sanırım bu olayı unutup kim ne yaparsa yapsın üzülmemek kafaya takmamakO zaman yapabilecek birsey yok.Yani eltim benim altınlarımı çalmış olsaydı zaten bu en büyük rezillikti.Daha nasıl rezil olunur bilmiyorum.Siz uzak durun eşiniz de ne yaparsa yapsın boşverin.
Tşkr ederimEşin seni anlıyor ve destekliyorsa, gerisi gerçekten önemli değil. Abisi ile tabii ki arası bozulmasın, yengeyle gorusmuyorsa seni zorlamıyorsa ve evinize sokmaya çalışmıyorsa problem yok. Fazlasini bekler ve surekli soylenirsen hakliyken haksiz olursun, uzatan ve dırdır eden olursun, hazmedememen normal ama artık sal bence.
Yani zannetmiyorum bende sadece sinirden aslında öyle düşünüyorum allah var kaynım böyle bir insan değil çok etkilendi bu durumdandaİyi de bu kıyafet kıskanma maharet yarıştırma falan değil ki, kadın bildiğiniz hırsız, hırsız olduğunu bildiğiniz komşunuzla bile aranıza mesafe koyarsınız, ben bile buradan baktığımda "onları çalamadın gel bizimkileri çal" demişler gibi hissediyorum. Hırsız da kucaklanmaz ki
Kaynın bilmiyordur, bilse elti o kadar dolap çevirmez.
Yani inşallah öyledireğer öyle değilse eşiniz ortak işte de dolandırılıyordur muhtemelen
Yok asla uzaklaştırma gibi bir niyetim yok ne abisi ne anne bacısı için.Kayınvalidemle arkadaş gibiydik bu olaydan önce ben yine özür diledim söylediğim sözler için ama çok üzüldüğümü falan kendide hep der en sevdiğim gelinimsin oturup kalkmanla saygınla gurur kaynağımsın diye ama sanırım hiçbir şekilde önemsememek lazım ve kulak arkası yapmam lazımNe desen haklısın ama insanlar doğrudan yana olmadıktan sonra senin elinden bir şey gelmiyor. Sen görüşme ya da denk gelince konuşma ama eşini ailesinden uzaklaştırmasan iyi olur, ortaklıkları var sonuçta küsken yürümez. Ayda yılda bir idare edeceksin mecburen
Gerçekten öyle kaynımda o olay günü toplandık benim evimde sinirden gülüyo diyo arabadan indik yürüyorum bi baktım arkamdan aaaa diye bağırdı düştüm diye sonra lavaboya gitmem lazım kotuyum falan demiş hastanede :))) gerçekten öyle ve bulunduktan sonraki o bakışlarını bana unutmicam o vicdan azabıyla bakışları ama sonraktan iftira attı demekki vicdan yapmamam gerekmişZamanla alışırsın hatta komik gelir gülersin, böyle karaktersiz insanların ilişkilerine dahil olmamak en büyük nimet emin ol, bırak koyunlarında yılancıklar beslemeye devam etsinler. Sizin o altınları bulabilmiş olmanız mucize zaten, yatın kalkın şükredin, kadın tam bir düzenbaz. Hasta oldum hastane, kustum üstümü değiştireyim, altınlar ses yapmasın diye peçete, dizi senaryosu gibi evlerden ırak