• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lüks kozmetik takıntısı

Göz çevresi kremleri çok sıkıntılı. Yağ bazlı olanlar komedon yapıyor, su bazlı olanlar göz altında ödem yapıyor. Seksen farklı marka denedim en ucuzundan en pahalısına kadar. Yok bana iyi gelen bir şey bulamadım.
Katılıyorum size. Ben de zamanında bircok farklı marka denemis biri olarak en basitiyle devam ediyorum şimdi. Ha, sebamedinki genclestirmiyor. Çizgileri de azaltmiyor bir yaştan sonra ama en azından komedon yapmıyor ve nemlendiriyor sadece.

Bu şekilde maddi veya manevi 1 arpa boyu yol alamazsınız. Bir makyaj malzemedi aldınız diyelim elbette içerik önemli bunu yığmanın alemi yok ki??? Zaten hemen bitmiyorlar.

Bir kadın elbette bakımlı olmalı. Bu bakım yüz odaklı makyajda değil fresh olmak adına kişisel bakım şart. Ben de makyaj yapıyorum ama elli çeşit, far, ruj vs. Değil kaliteli ama oldukça minimum. 1 set cilt bakımı, o bitene kadar yenisini almam.

Parayı doğru yönetmek çok önemli. İnsanın en doğru yatırımı kendisi ve ailesidir. Yüzüme 10 çeşit malzeme alana kadar o parayı çocuklarımın hesabına atıyorum Üniversite hayatları kolay, konforlu geçsin diye.

Nerdeyse 1 kozmetik ürünü parasına şehrin dışında köy gibi bir yerden 2. Bir ev kiraladık bahçeli. Hafta sonları oradayız. Biz bahçeyle uğraşırken çocuklar temiz hava alıp bol bol toprakla, kedilerle oynuyorlar. Sebze zamanı bahçeden toplayıp yemek yapıyoruz, meyvelerimizi çocuklar dalından koparıp yiyor. Zirai ilaç olmadan tamamen organik mini tarımla hem eğleniyor, hem sağlıklı besleniyoruz. Zehir olmadığı için ödün külü, maya, şeker, karbonat, güvercin gübresi vb. Karışımları çocuklarım sebzelere fısfıslıyor.

Anlatmak istediğimse bakın belki 2. Bir fondöten paranıza biz anı biriktiriyoruz. Bakımsız mıyız? Asla ama gereksiz şeylere para ödemem.

Çocuklar sebze bakarken, kedilerle oynarken, eşimle odun közünde içtiğim bir kahve her şeye değer. Yarın bir gün bana kaç ruj aldın demeyecekler. Çocukluğumuzu yaşadık, şu an belki yurt dışında çok rahat okuyoruz diyecekler.

Bakımlı olun, konfor alanınız için harcayın, bırakın kırışıklarınız fazla gülümsemekten olsun ☺️

Konu sahibi size bir kitap onerebilirim, " Alışveriş yapmadığım bir yıl " yazarı İngiliz genç bir kadın ve kendi yaşam öyküsünü anlatıyor, bağımlılıkları ve nasıl üstesinden gelmeye çalıştığı. Samimi bir kitapti.

Ha diyorsaniz ki bu benim tutkum, beni hayatta en mutlu eden şey kozmetik, iyi markalar almak denemek kullanmak vs. Bir YouTube kanalı ya da Instagram hesabı açıp bu tarz ürünleri tanitabilirsiniz mesela 🙂 Hem hobi hem de belki ilerde size ekonomik anlamda geri dönüşü olan yan uğrasa donusur🙂

Ben bazı ürünlerde bir sene iki stoklu gidiyorum hiç bir şeyim bitmiyor 😂 bak canım çok makyaj malzemesi alıp birde kullanıyorsan cirkinsindir 😂😂güzel kızlar iki damla bb iki gram farla kainat güzeli olur sjjdjf cilt bakım ürünleri için de haddinden fazla stok yada güzel bir rutin yoksa yazık cidden kapitalizmin ağındaki büyük baliksin 😂 kız kullanmiyorsan sat bari .. pahalı bir marka ruj alacağıma lüks bir restaurantta yemek yemeyi tercih ederim. Bunu 18 senedir bu işlerin gurusu olmuş biri olarak söylüyorum jajdjf yolda çevirip yüzüme sürdüğüm pudrayı sorarlardi yıllar sonra o markayı tekrar buldum unutmuştum ucuzdu o dönem çok. hala uygun.
O meşhur catherine arley pudra mı yoksa???

Yöö şahsen ben çizgimden asla şaşmadım sonuna kadar flormarı savuncam🤣
Gördüğün gibi ben koşarak uzaklaştım 🤣
Milleti zorla günaha sokuyorlar arkadaşım jhfdvhh gece gece nerden çıkti bu konu
Valla benim içimin gideceği bir konu o yüzden cok yüzeysel okuyorum okumadan olmuyor cok okuyup öğrenmekte istemiyorum içimde kalmaması adına 🤣🤣

Sevgili kızlar , benim bir zaafım var ve asla bunu aşamıyorum , kozmetik delisiyim resmen bütün paramı kozmetiğe döküyorum ve malesef hep pahalı şeyleri alıyorum. Her ay yeni bişey istiyorum dayanamayıp alıyorum bu ay 12bin tllik ürün almışım ve toplasan 5-6 ürün eder. İhtiyacım da yok ama bahsettiğim ürünler mesela doğal gül yağı , dior , nars shiseido kryolan markalarının ürünleri. Bütün param buraya gidiyor. Nolur biraz akıl verin :(
Kendinize kota koyun. Ürünler bitmeden yenisini almayın.

İhtiyaca yönelik harcamalar her zaman kurtarıcı olacaktır.
İhtiyacınız olmayan birşeyi sırf beğendiğiniz veya hoşunuza gittiği için almaya alıştırırsanız kendinizi, bunun önüne geçemezsiniz.
Ayrıca sonu da yok.

Yan gelirlerle 70-80 arası ama tamamı bana kalıyor evli değilim
Kazancın 1/5 i yani, cildin güzelse fondötene gerek yok aslında cilt bakım ürünleri dışında diğerlerinden tasarruf edebilirsin. Cildi güzel kişilerde fondoten tamamen alışkanlık ve ekstra güzellik katmıyor.

Bu arada ben de önerilerini not aldım:)))

Zengin sevgili bul o alsın sana :KK53: Ya da yatırım yap kredi falan çek borç öde savuracak paran kalmasın.

Maddi gücünüz yetiyor ki alıyorsunuz.Bunda sorun yok. Gırtlağa kadar borca batınca bir daha konuşuruz bunu .

Bu kadar kozmetik ürünü o 19 luk gösterdiğini düşündüğünüz cildinizi bozar yalnız.Her gün makyaj yapan birisi misiniz ?Ne kadar cilt bakımı da yapsanız o makyaj saatlerce kalıyor gözeneklere işliyor.

Benim asla bırakmadığım şey güneş kremidir, açık havada olsak 2 saatte bir yenilerim.Nemlendiricimi de aksatmam,doktorumun verdiği birkaç bakım ürünüyle de bebek gibi cildim var gayet.Fondötenim yok mesela :KK53: makyaj yapmak istersem sadece göz altlarına kapatıcı sürerim yetiyor.

Kapatacak kusurum yok çünkü hem genç yaşın verdiği bir alım var,hem de gerek yok bence.

O hiç doğru değil. Lüks markaların dokuları, pigmentleri, ciltte duruşları tamamen farklı. Özellikle ten makyajı tamamiyle farklı. Bir de Loreal türü markalar genelde hem alerjik testleri tam yapmıyor hem de hayvanlar üstunde testler yapilıyor.

Konu sahibesininki büyük israf, bir ara ben de alışveriş hastalığına yakalanmıştım çünkü bosluktaydim. Konu sahibesi alacaksa da alsın ama parça başına daha az fiyatlı olanlardan alsın.
Lorealin güneş kremini denemiştim ,yüzümde kaşıntı yaptı meğer içeriğinde parfüm varmış.

Back
X