• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lüks kozmetik takıntısı

Bakım konusunda şunu da yazayım; üç sene öncesine kadar bir ton ürün içeren cilt bakımı rutinim vardı. Asitler, serumlar, kremler vs.

Son üç yılda iyice minimal bir rutine döndüm. Temizleme jeli, tonik, nemlendirici. İki de serumum var birini sabah birini akşam kullanıyorum. Bir de güneş kremi. Bu kadar. Ve cildim üç sene öncesine göre çok daha iyi durumda. Daha canlı, daha lekesiz, daha eşit tonlarda. Fazla ürünle cildimizi yorabiliyoruz.

Bakım konusunda şunu da yazayım; üç sene öncesine kadar bir ton ürün içeren cilt bakımı rutinim vardı. Asitler, serumlar, kremler vs.

Son üç yılda iyice minimal bir rutine döndüm. Temizleme jeli, tonik, nemlendirici. İki de serumum var birini sabah birini akşam kullanıyorum. Bir de güneş kremi. Bu kadar. Ve cildim üç sene öncesine göre çok daha iyi durumda. Daha canlı, daha lekesiz, daha eşit tonlarda. Fazla ürünle cildimizi yorabiliyoruz.
Bende bundan bahsetmeye çalıştım aslında Aykadarguzel Aykadarguzel

atın fotoğrafınızı da size görmezden geldiğiniz kusurlarınızı sayalım.
Ne münasebet siz karar mercii misiniz size fotoğrafımı atayım ? 20 yaşındayım zaten kırışıklık vs yok.Yazın alerji oldu tozdan cildim çok iyi bir doktora denk geldim ve eskisinden de iyi oldu .

Güneş kremi olmadan sokağa adım dahi atmayan birisiyim.Ne gibi bir kusurum olacakmış acaba ?Siz atın kendinizi de ben size bakayım sizden iyidir cildim

Ne münasebet siz karar mercii misiniz size fotoğrafımı atayım ? 20 yaşındayım zaten kırışıklık vs yok.Yazın alerji oldu tozdan cildim çok iyi bir doktora denk geldim ve eskisinden de iyi oldu .

Güneş kremi olmadan sokağa adım dahi atmayan birisiyim.Ne gibi bir kusurum olacakmış acaba ?Siz atın kendinizi de ben size bakayım sizden iyidir cildim

buradaki kadınlar yaşına ermeden asıl münasebetsizliği yapanın siz olduğunuzu acı çekilde öğreneceksiniz nasılsa.

benim en güzel olmak ya da en genç görünümlü cilde sahip olmak gibi bir iddiam yok sizin gibi. dolayısıyla rüştümü ispat etmek gibi bir gerek de görmüyorum. iki katı yaşa erdiğinizde nasıl görünceğini<i merak ediyorsanız benim fotoğrafım yerine başka bir 40 yaş kadın fotoğrafı bulup bakabilirsiniz.

30 yaşındayım cilt yaşım 19 😀
Bu dediğinize asla inanmıyorum neden mi? çünkü cildi bu kadar güzel temiz olan biri asla fandoten kullanmaz sürekli :) 35 yaşındayım hayatımda belki 10 kere kullanmışımdır. Temizleyici ürün de kullanmam sadece özel bir sabunum var annem de gençliğinde onu kullanırmış sadece onu kullanırım, ne bir lekem, ne bir siyah noktam, ne bir sorunum var :) fandoten kullanan insanların cildi temiz ve genç olamaz.
Renk renk almıyorum da mesela bi fondötene 2-3 bin vermek zorundayım

Çok para harcadığı hiçbir şey olmayanlar ya kıt kanaat geçiniyor ya mezarda sanırım. 😆

Benim kozmetik merakım yok mesela. Bir yıkama jeli bir tonik bir ruj bir rimel bir eyeliner tüm kozmetik varlığım bu, atladığım yok yemin ederim.

Ama deli gibi takı merakım var. Artık çekmecelere, düzenleyicilere sığmıyor. Altını, pırlantası, çeliği, doğaltaşı, bijuterisi, belki bin takım var hala orda burda sepete takı ekliyorum. Bazen artık eşimden kaçırıyorum aldığım takıları. Fark edince vardı zaten diye sallıyorum, ki yiyor çünkü hepsini akılda tutması imkansız 😆

Ben de takipteyim konuyu işe yarar tavsiyeler için.

buradaki kadınlar yaşına ermeden asıl münasebetsizliği yapanın siz olduğunuzu acı çekilde öğreneceksiniz nasılsa.

benim en güzel olmak ya da en genç görünümlü cilde sahip olmak gibi bir iddiam yok sizin gibi. dolayısıyla rüştümü ispat etmek gibi bir gerek de görmüyorum. iki katı yaşa erdiğinizde nasıl görünceğini<i merak ediyorsanız benim fotoğrafım yerine başka bir 40 yaş kadın fotoğrafı bulup bakabilirsiniz.

ahahaha nasıl da gülüyorum nerede münasebetsizlik yapmışım ben ? 30 yaşında birisinin cildi 19 yaşındakiyle aynı olamaz biyolojik olarak yaş aldığımız için demiştim.Konu sahibi çok ürün adığını söyledi bende çok ürün almak cildi yorar dedim bundan bahsettim .
Kendi rutinimden bahsettim size ne benden ben kendimi anlatınca sizin neden zorunuza gitti ? Niye tetiklendiniz hayırdır.

Kaldı ki en güzel benim gibi bir iddiam olmadı güzellikten bahsetmedim bile.Sadece fondöten kullanmıyorum cildimde kusur yok dedim.Her zaman gençlik kıymetlidir benim annem sizden 3 yaş büyük ve asla sizin gibi kıskanç konuşmaz.
Yaşın genç zaten yüzünü bozma der.Yaşınız var ama ben sizden daha olgunum her şey yaşta değil demekki

Bu dediğinize asla inanmıyorum neden mi? çünkü cildi bu kadar güzel temiz olan biri asla fandoten kullanmaz sürekli :) 35 yaşındayım hayatımda belki 10 kere kullanmışımdır. Temizleyici ürün de kullanmam sadece özel bir sabunum var annem de gençliğinde onu kullanırmış sadece onu kullanırım, ne bir lekem, ne bir siyah noktam, ne bir sorunum var :) fandoten kullanan insanların cildi temiz ve genç olamaz.
işte söyleyince münasebetsiz oluyorsunuz

Bende sizin gibiydim şu pahalı markalar avm ye gider saatlerce ürün incelerdim rujun bile farklısınız simlisini arardım parfümler allıklar kapatıcılar chanel dior ysl ne ararsan hepsini almam lazım gibiydi , evlendim şimdi eskisi gibi her gün makyaj yapmıyorum iş hayatındayken tek zevkim buymuş diyorum, şimdi aynı ürünlerle daha az seyrek makyaj yapıyorum psikolojik olarak rahatladım iş stresimi falan makyaj ürünlerine yatırıyormuşum

yine 1-2 sayesinde ortam şuna döndü.

1741596460996.webp

Hanımlar umarım linçlenmem ama güneş kremine sonradan başlayıp 1-2 sene gibi bir sürede cildinde fark gören var mı? Ben onu da hiç kullanmıyorum da 😂 son 5 senede filan sürekli kullanın denmeye başlandı o nedenle pazarlama taktiği mi diye şüpheyle yaklaşıyorum.

tatilde güneş kremini tek es geçtiğim günde gözümün altında güneş lekesi oluşmuştu. çok belli belirsiz ama ben görüyorum sonuçta ve iki senedir geçmiyor.
bunun dışında güneş kreminden nasıl bir fayda umduğunuzu bilemiyorum.

Ben de gideyim de the purest solutions serumumu alayım bari :KK53: Gereksiz mi acaba diye düşünüyordum, buraya bakınca bedava gibi göründü gözüme yav. :KK53:
Ben de az alan biri değilim ama high end ürün almıyorum. Cilt bakımı için genelde Kore markaları kullanıyorum. Snp markasının birkaç ürünü mesela, bana iyi geldi.
Retinol vs. kullanamıyorum ama alternatif bir içerik var, yine Kore markasından bir şey buldum onu kullanıyorum. C vitaminim var, o da Mia Klinika markasından, uygun fiyatlı. Ondan da memnunum.
Makyaj ürünlerine gelirsek ben zaten fondöten kullanmıyorum. Onun dışında renkli ürünleri indirimlerde ne görürsem alıyorum. Ama o kısımda biraz abartıyorum. Sevgilim sevgililer gününde alışverişe çıkardı, ne istersen al dedi. Aslında sevgililer gününü mahvettiği için telafi manasında en sevdiğim aktiviteyi ısmarlamış oldu. Yani mağazaya girip bir sürü renkli kozmetik almak. :D
Ben var ya ben birbirinin tıpa tıp aynısı 3 tane ruj almışım ya :( Alt ve üst dudağa ayrı ayrı sürdüm ayırt edemedim. 16 parça ürün almışım arkadaşlar. :(

Son düzenleme:
Hanımlar umarım linçlenmem ama güneş kremine sonradan başlayıp 1-2 sene gibi bir sürede cildinde fark gören var mı? Ben onu da hiç kullanmıyorum da 😂 son 5 senede filan sürekli kullanın denmeye başlandı o nedenle pazarlama taktiği mi diye şüpheyle yaklaşıyorum.

Yani şöyle o iş bence de pazarlamaya dönüştü. TVye çıkan doktorlar mutlaka kullanın yaz kış kullanın diyor, o tamamiyle yanlışmis mesela. Babam süper bir doktordu, babama sormuştum kış aylarında hiç gerek yok hatta yapmamlısın demişti. Sürekli bir şeyler sürmek gözenekleri kapatıyor, D vitamini sentezini öldürüyor, hem de cildin bariyerini inşa etmesini engelliyor. Cildin de vücudun da doğal bir dengesi var habire bir şeyler sürmek de zararlı yani. Yaz aylarında hava çok sıcak olan günlerde olur, tatilde olur mesela. Ben son 3 yıldır yaz aylarında sadece yüzüme sürüyorum öyle ahım şahım bir fark görmedim, pazarlama satış taktiği yani.

Back
X