Lüks kozmetik takıntısı

Aslında sosyal medyadan gördüğüm için almıyorum , sorunum şu normal herkesin aldığı şeyleri alsam içim rahat etmiyor illa ki bu markalardan olunca almak istiyorum ve bu hiç bitmek tükenmek bilmiyor
Aynı sorun bende 18 yaşımdan beri var yurtdışına yerleştim maalesef burda daha da çok arttı bu lüks marka takıntısı geçenlerde 450 frank verdim bi parfüme

Vanilya bilmiyorum ama en son aldığım valaya diye bir parfüm. Keskin ve çok hoş bir kokusu var 🥰
Bende Delina kullanıyorum ama bıktım sanırım şimdi de Amouage Guidance bakın bir sıkar sıkmaz 3 kişi sordu bende gidip aldım dayanamayıp umarım bundan da bıkmam 😁😁😁

O markayı hiç görmedim. Kaç aydır kullanıyorsun bilmiyorum ama glikolik asit kullanılmaz. Bol su iç ve omega 3 al. Ben ilacı kullanırken çocuk doktorum ki çocuktum kullanırken 9. Sınıftım çörek otu yağıyla ve balık yağıyla kulandırttı. Öyle çok cilt bakımı bilmiyordum doktorun verdiği kremleri kullandım biodermanın. Her cilt farklı yani net bir ürün öneremem mesela la roche markasını çok severim onun cicaplast ve toleriane kremini alabilirsin. Ama güneş kremlerini sevmiyorum. Biodermanın güneş kremlerini kullanıuorum ama cilt bakım ürünleri kötü. Avene sadece termal suyu. Ducray ve uriage bu markaların da bariyer onarıcı kremleri var ama kullanmadım. Svr markasında da var sadece 2 kere denedim bariyer kremini .Bunların içeriği aman aman temiz değil.ama seveni çok.

Bariyer için peptit cica hyarulonic asit salyangoz propolis seramid vs kullanman lazım. Bütçe sıkıntı değilse clarins maskesi cildi cam gibi yapıyor. Yine origins ginsengli kremi ve göz kremi önerebilirim. Drunk elephant peptit kremi olabilir. Kiehls midnight recovery serisi de olabilir. Dr jart ceramid ve cica kremleri de olabilir. Skinceuticals p tiox ama aşırı pahalı bir daha o kadar parayı vermem. Yani benim için 3 4 bin verilmez. Max 1000 tl veriyorum.

Daha uygun fiyatlı olarak kore ürünleri olabilir mesela missha time revolution serisi. Skin factory ya da Round lab bariyer kremi. Daha da uygun fiyatlı gratiste skin1004 var onun centellalı ürünleri var. Hada labo var serumu denenir. Yıllardır cosrx snail ürünlerini kullanıyorum. Cosrx propolis serumunu da seviyorum. Reshlab cica kremi de güzel. Cyrene bfida serumu ve bariyer kremi olabilir. Dermoskin nemlendirici ve peptit kremi yine olabilir. Geçen bebak pharma peptit aldım Topicream calm kremine de bakabilirsin. Ceradolin nemlendirici de uygun fiyatlı. Daha da aklıma gelmiyor 🤣 bunların hepsini kullandım evet.

Benim güncel rutin tto çay ağaçlı temizleyici kullanıyorum güneş kremim bioderma mineral ve barulab. vichy c vitamini ve hyaluronic asit nemlendirici de round lab. Sivilcem çıkınca sudokrem sürüyorum. Şuan ilk olarak cosrx snail ve la roche cicaplast dahil ederdim ben olsaydım. Onlar yetmezse diğer yazdıklarım.
Clarinsin hangi maskesi o merak ettim

Ben onu tavsiye etmedim sadece şuan kullandığımı söyledim. tavsiye ettiklerim full retinol ya da ilaç kullanan cilt için bariyer onarıcı. Ama tto güzel bir marka. Az da olsa sivilcelenmeyi önler diye kullanıyorum. Evet cildim kuru değil sivilceye yatkın. Hatta biraz eşşek derisi gibi leke tutmaz irite olmaz kolay kolay. Sadece 11 12 yaşımdan beri sivilce atağı yaşıyorum. Şuan hamileyim bu yüzden aşırı minimal tuttum. c vitamini de gebelik lekesi olmasın diye. O marka the purest sanırım zaten kendisi bu şimdiki yerli markaların öncüsü gibi. Ama eski formül eden kişiyi takip ediyorum tekrar arge müdürü oldu o markaya. Değişmiş içeriği. Tekrar eski haline gelir muhtemelen. Eskiden de bebakta çalışıyordu o yüzden bebak pharma denemiştim. Bende de fmf var kolsişin mahvediyor saçımı ve cildimi. Yani şuan cildimi ben bakıma borçluyum. 1 senedir de retinoid vs hayatımda yok. Yine de aman aman sivilcelerim çıkmadı. Ama kullandığım dönemki cildim yok
merhabalar öncelikle hayırlı olsun fmf hastalğı gebe kalmayı zorlaştırıyor diyorlar ne kadar sürede hamile kaldınız? Kolsişin hamileyken kullanıyor musunuz? her ay atak oluyor yıldm valla

merhabalar öncelikle hayırlı olsun fmf hastalğı gebe kalmayı zorlaştırıyor diyorlar ne kadar sürede hamile kaldınız? Kolsişin hamileyken kullanıyor musunuz? her ay atak oluyor yıldm valla
Hayır etkisi yok doğurganlığa ben iki hamileliğimde de zorlanmadım ve kullanıyorum ömür boyu bırakmak yok ama her ay atak olmaması lazım ya atak değil ya da sıkıntı var

Hayır etkisi yok doğurganlığa ben iki hamileliğimde de zorlanmadım ve kullanıyorum ömür boyu bırakmak yok ama her ay atak olmaması lazım ya atak değil ya da sıkıntı var
6 ay sonrasında bellı oluyormuş vucudun kolsişine dirençli olup olmadığı dirençliyse ilacı değiştirir ben başlayalı 1,5 ay oldu ilaca atak olması normal dedı doktorum. sedimantasyon,crp, amolid a uçuyor değerler valla atak tuttugunda ateşi zaten söylemıyorum

6 ay sonrasında bellı oluyormuş vucudun kolsişine dirençli olup olmadığı dirençliyse ilacı değiştirir ben başlayalı 1,5 ay oldu ilaca atak olması normal dedı doktorum
Aa tanın yeni o halde ben uzun süredir kullanıyorum 10 yaşımdan beri düzenli kullanımda ataklar azalacak bi süre gebelik düşünme mutlaka Amiloidoz baktır nefrolojiye vs git genetik doktoru mu romatolog mu bakıyor

Aa tanın yeni o halde ben uzun süredir kullanıyorum 10 yaşımdan beri düzenli kullanımda ataklar azalacak bi süre gebelik düşünme mutlaka Amiloidoz baktır nefrolojiye vs git genetik doktoru mu romatolog mu bakıyor
evet ya yenı sağolsunlar ramatolojı bakıyor canım amilioidoz böbrek yetmezliği sanırım genel cerrahı mı yönlendiriyor dahiliye mı acaba? tek başına randevu alınmaz sanırım yada ramatolojı yönlendirse ne guzel olur bunların bi sistemı varya kafana göre randevu alamıyorsun uyuz bı sıstem

evet ya yenı sağolsunlar ramatolojı bakıyor canım amilioidoz böbrek yetmezliği sanırım genel cerrahı mı yönlendiriyor dahiliye mı acaba? tek başına randevu alınmaz sanırım
Tıbbi genetik yönlerdirmesi lazım böbrek yetmezliği değil fmf yüzünden vücutta birikiyo böbreklerde karaciğerde kalpte beyinde her yerde olabilir kesin olur demem ama olabilir kolsişin bunu engeller ataklarda crp vs yükseliyor mu her karın ağrısı fmf atağı olmayabilir çünkü eğer genetik test yoksa yaptır ailene de yaptır ben de hastalık çıkınca tüm ailemi çağırmışlardı ama sadece bende çıktı abimde vs yok

Tıbbi genetik yönlerdirmesi lazım böbrek yetmezliği değil fmf yüzünden vücutta birikiyo böbreklerde karaciğerde kalpte beyinde her yerde olabilir kesin olur demem ama olabilir kolsişin bunu engeller ataklarda crp vs yükseliyor mu her karın ağrısı fmf atağı olmayabilir çünkü eğer genetik test yoksa yaptır ailene de yaptır ben de hastalık çıkınca tüm ailemi çağırmışlardı ama sadece bende çıktı abimde vs yok
genetik testte çıktı zaten canım özelde genetik test yaptırmıştım gastrontolojının ısrarıyla crp,sedimantosyon,fibriyonejen, yükseliyor protein birikimi de var bakalımm evli değilim he ama merak ettim

genetik testte çıktı zaten canım özelde genetik test yaptırmıştım gastrontolojının ısrarıyla crp,sedimantosyon,fibriyonejen, yükseliyor protein birikimi de var bakalımm evli değilim he ama merak ettim
Valla 36 yaş geç bi yaşmış bu tanıyı almak için çocukken vs hiç hastalık yok muydu ailede yok mu bizde annem babamda bozuk gen var ama hastalık yok ama halamda var ben de çok hastalanırdım özellikle diz ağrısı ateş çok çektim halam da benden sonra tanı aldı

Valla 36 yaş geç bi yaşmış bu tanıyı almak için çocukken vs hiç hastalık yok muydu ailede yok mu bizde annem babamda bozuk gen var ama hastalık yok ama halamda var ben de çok hastalanırdım özellikle diz ağrısı ateş çok çektim halam da benden sonra tanı aldı
çok doktor gezdik :) vardı yani teşhis edemediler demekki sağolsunlar ölmedik ama sallanıyoruz hala yani :)

Back
X