Bi tane görsel vardı, gratisten bir kare, 20 yaşından sonra bunların hiçbirini almayıp sadece aseton almak için gireceksiniz diye

Tabi ben de lisede ve üniversite başında öyle gereksiz alışverişler yapıyordum ama benim o dönemimde hem İnternet kullanımı hem sosyal bilinç daha düşüktü. Biz mesela sprey deodorant dışında bir ürün için doğaya zararlı falan bilmezdik, deodorant ozon tabakasını deliyor diye haberler olurdu sadece.Bir tane kot pantolon ya da makyaj malzemesi üretimi icin ne kadar su gidiyor diye de bi bilgimiz yoktu.
Bunlar belki 10 12 senedir cok gündemde ve bunun farkına vardığımdan beri çok dikkat ediyorum. Eşimle ilk sevgili olduğumuzda bizde bulaşık yıkarken suyu açık bıraktığı için kavga etmiştim mesela
Cilt ürünlerindeki zararlı maddeler kısmıysa sanırım çok daha yeni bir gündem. Bundan yine 10 sene önce güneş kremi konusu gündeme geldiğinde onu dikkate alıp hayatımıza soktuk. Şimdi 3 4 senedirse o kremlerin içerikleri gündem olunca benim de gündemime girdi. Bir de çevrem çoğunlukla bu sektörde olduğu için fazlaca danışacak insan oluyor. Kısacası öncelikle konunun gündem olması en önemli faktör, çünkü cevreye cok önem veriyorum ve bir kere öğrendikten sonra bilmiyormuş gibi rahat olamıyorum. Diğeriyse yaşla beraber gelen hastalık riskine dair benim konuyu daha fazla önemsemem. Gençken insan partide siyanür verseler shut diye içiyor malum