Lösemi teşhisi koyuldu 🥺

Merhaba arkadaşlar merak ettiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle, siteye öylesine bir gireyim dedim, bir sürü bildirim gördüm mutlu ettiniz sağolun

Açıkcası son mesajımdan sonra çok önemli bir gelişme olmadı, hala evden tedaviye devam ediyoruz. 21 günde 1 Ankara’ya gidip kemoterapi alıyoruz, kontroller için de burada sağlık ocağına kan testi yaptırıp doktora gönderiyoruz. Yönlendirmeleri sağlıyor uzaktan, zaten öyle bir duruma geliyorsunuz ki, tüm değerlere sizde hakim oluyorsunuz bir süre sonra. Ama yine de elbette her konuda doktorumuzu dinliyoruz

Aslında Ankara’ya gitme sıklığımızın daha “sık” olması gerekiyordu, fakat kullanmamız gereken bir tane kemoterapi ilacımız yok. Yurtdışından başvuru yaptık, bir buçuk aydır onu bekliyoruz. Ücretli almak istersek; 17.000 TL. Ücretsiz almaya hakkınızın olduğu bir ilacı, eğer ücretini öderseniz “elimizde bi kaç tane var.” diyen eczacılar birliği verecek hemen, ama ücretsiz istediğinde “aaa getirtmemiz lazım.” diyor. Doktora durumu anlattım, inanamadı, reçetelisiniz nasıl vermezler diyor, o kadar karışık bir durum ki, bin türlü dolap döndüğüne eminim ama ispat edemem. Sonuç olarak ücretli almayı da eşim hiç bir şekilde istemiyor, biraz daha gelmezse kayınvalidemle gizli saklı alacağız artık. Bilmiyorum… Bu ülkede her şey çok zor

Asıl önemli gelişme ise; Salı günü olacak. İlk kürden sonra hiç ara biyopsi yapmamışlardı bize. En son %1,5 blast alçak hücre kalmıştı. Kemoterapiler kalan kısmın canını okudu mu, yoksa yan gel yat Osman gibi kocamın vücudunda boşuna mı o kadar yan etkiye sebep oldular onu göreceğiz. Olumlu bir cevap alacağımıza çok umutluyum, neden bu kadar umutluyum, bilmiyorum… Ama sanki “bitti, yendiniz.” diyecekler ve bu kez mutluluktan ağlayacağız gibi geliyor. Bilmiyorum, bu kadar umuda nüks, tekrar, kalıntı hücre ile karşılaşırsak “nakil” dedikleri an beni de acil’e naklederler gibi geliyor

Umudun ve korkunun kol kola yürüdüğü bir yoldayız. Pozitif düşünmekten hiç vazgeçmedik, çok trajik durumlar karşısında bile gülme krizlerine girdik. “Moral” dediler, kalbimde kocaman bir taş taşırken, gülmeyi öğrendim. “Beceremem ben.” dediğim her şeyi pıt pıt pıt halletmeyi. Her şeyiyle inanılmaz bir süreç, bazen biraz delirdiğimi bile düşünüyorum…

Bilmiyorum.
Her şey güzel olsun
Biz de bir gün, diğer hastaların baktığında “iyileşmişler.” diye mutlu olduğu hastalardan olalım. Vücuduna aldığı zehirler şifa olsun, geçsin gitsin hayatımızdan bu hastalık, tam şifasını bulsun kocam Özetle, çok konuştum biliyorum, bu günümüze çok şükür

Bir an evvel eşiniz şifa bulur ve sağlıcakla birbirinizi yaşarsınız inşallah. Dualarım sizinle

Öncelikle Allah sizin gibi hayırlı bir eş versin insana bence eşinizle birbirinizin şansı olmuşsunuz.
Konunuzu ilk baştan beri okudum ve hiç kötü hissetmedim bence eşiniz bu süreci sağ salim atlatacak. Umarım tüm zorluklar sizin için kolayca geçer. Sağlıklı mutlu huzurlu bir yasaminiz olur birlikte .

Amin, Allah’ın izniyle
Çok sancılı bir süreç gerçekten, inşallah söylediğiniz gibi olur, hamilelerin iyi dileklerinin gerçek olacağına da inanırım ben

Allahım basıl nasıl okudum yazdıklarınızı bir arkadaşımdan gelen haber gibi

Hamdolsun hamdolsun …. İnşallah tez vakitte gözyaşlarınız şükürlere karışsın

Sağlık bakanlığına bir şikayet etseniz?

Yaaaaa nasıl tatlısınızz, teşekkür ederim Buradan, yakın çevremizden, tanıdıklarımızdan o kadar çok dua aldık ki, duaların gücü hamdolsun

Sağlık bakanlığı değil de yurt dışından gelen ilaçlarla ticaret bakanlığımı çalışma bakanlığı mı ne ilgileniyormuş. Çarşamba günü sabah görmüştüm tekrar yakın zamanda bekliyoruz dediler, inşallah ay sonuna kalmadan gelir

Duaların çok büyük manen gücü var inanıyorum. Bu forumda o kadar çok kişiye dua ettim ki namaz ve kuran sonraları… gerçekten görümün bu yanı harika Sizde onlardan biri oldunuz, allahım gücünüze kuvvet katsın

Bu eczacılara bir cezai işlem olmuyor mu?

Herseyin yolunda gidecegine ve o guzel haberi alacaginiza gonulden inaniyorum. İyi dileklerimi ve pozitif enerjimi size gonderiyorum. Boyle hastalikta saglikta birbirinin arkasinda duran, sevgisini kaybetmeyen ciftler gordukce benimde icimde cicekler aciyor sanki.. Hersey gonlunuzce olsun.

Kıyamam size, çok geçmiş olsun. Kendinize başka yer ve zamanlarda üzülme hakkı tanıyın yoksa ruhunuz hapsolmuş gibi hissedersiniz. İnsan bedeni duyguları ertelemeye hiç müsait değil. Ama eşinizin yanında iyi olmaya, hayata devam etmeye çalışın. Eğlenceli şeyler yapmaya çalışın, hastalık durumunu öğrenmediğinizde neler yapıyorsanız yine yapın vazgeçmeyin. Sosyal medyada Ayşegül Parlak vardı belki tanırsınız. Onun hastalık sürecindeyken bile eğlenceli vakit geçirme derdiyle uğraşmasını ve kendini eşiyle beraber başka işlere vermesini çok takdir ediyorum mesela. Gündeminiz sadece hastalık olmasın. Ve olumsuz düşünmeye de gerek yok. Daha geçen yıl 30'lu yaşlarda bir yakınımız bu hastalığı tamamen atlatmıştı. Şu an da gayet iyi. Dua edelim iyi şeyler olsun..

Sözler kifayetsiz kalır üzüntünün yanında ama şunu diyeceğim dua ve moral ile atlatilamayacak hiçbirşey yok. Kanserin tedavisi çıktı şükürler olsun. Atlatacagina inancım sonsuz Rabbim seninle olsun. Sen güçlüsün ne olur Allaha sığın o seni darda birakmaz

Amin kızlar hepiniz çok ama çok sağolun Bugün yavaş yavaş hazırlıklara başladım, yarın gidiyoruz Ankara’ya Allah’ın izniyle. Dualarınız için Allah razı olsun Kimin duasının ne zaman kabul olacağını, yalnız Allah bilir. Hastanede yattığımız dönemde öyle çok dua edildi ki her yerden, rabbim belki de o duaların hürmetine kemoterapileri hafif atlatmamımızı sağladı. Hamdolsun ne mide bulantısı oldu, ne ateşi çıktı bir kez kemoterapi alerji yaptı gözleri şişti onu da canımız hemşirelerimiz hemen çözüme kavuşturdu, düzelttiler

Bir gün burayı başka bir lösemi hastası veya yakını okursa diye de şunu söylemek istiyorum. Lösemi çeşit çeşit türlere sahip bir hastalık. Aml, kml, all ve kll… Her tür de kendi içerisinde ayrılıyor birbirinden, b hücreli, t hücreli, m2, m3. Bir B hücreli hasta bile, aynı değil. Kromozom bozukluğu var mı, yok mu bunların hepsi önemli detaylar. Hastalığın teşhisi sırasında ki blast hücre oranı, ilk tedaviye verdiği yanıt… Yani hastalık yok, “hasta.” var. Öyle düşünmek lazım, ben çok korkmuştum ilk teşhiste, internetten okudukça karnıma ağrılar girmiş, kalbim sıkışmıştı. Ama sonrasında idrak ettim ki; sosyal medyaya, internete yansımayan binlerce iyileşen hasta var. Twitter, forumlar, Facebook sayfaları instagram her yerde ama her yerde iyileşen hasta aradım. Tanıştım onlarla… Umut aradım, o umudu buldum, umut oldu onlarca hasta bana. Allah’ım kocama da iyilik sağlık tam şifa versin ki, bizde başka hastaların ellerinden tutalım, onlara umut olalım

Nerede şifa bekleyen bir hasta varsa Rabbim sizin eşinize ve onlara kalıcı şifalar versin

Rabbim eşinizle koskoca bir ömür ve ahirette güzel bir sonsuzluk versin inşallah. En kısa zamanda başarmasını diliyorum Rabbimden. Gönlünüzü ferah tutun. Her imtihan birşeyler öğretiyor bizlere. Ne güzel söylemişsiniz. Çok şükür

Aklimda kalmistinir nasil esinizin durumu suan?

Teşekkür ederim, uzun süredir yazmamışım. Zor dönemler geçirdik malesef. All tedavisinde alerjik bir etken madde olan asparaginase kullanılıyor, yurt dışından gelen hamsyl adlı ilaç önce bacağına phtı attı, kan sulandırıcı başladık. Arkasından 2. alışında büyük bir alerjik reaksiyon gelişti. Hemşiresinden doktoruna herkes telaşlandı. Önce nefesi kesildi, morardı arkasından tüm vücudu kabardı falan çok çok çok kötüydü. Ama bu etken maddenin de eşimin tedavisinde muhakkak kullanılması gerekiyormuş, bu ilacı sana veremiyorsak mecbur ilik nakli yapacağız dediler. Türkök tarandı ve donör çıktı şansına. Bu hafta konfirmasyon kanı gönderilecek. Hep hakkımızda hayırlısını nasip et Allah’ım diye dua ettim, konu buralara geldi. Şu an nakili bekliyoruz yani. Ankara’da Onkoloji hastanesinde tedavi görüyor, nakil de orada planlanıyor.

Asıl ilacını alamasa da eşimin kemoterapileri 21 günde bir devam ediyor nakili beklerken. Kan sayımları çok iyi çıkıyor, kemik iliği temiz. Hastalık remisyonda. Tüm işlerini hallediyor, gayet iyi maşallah

İlik nakli konusu beni çok geriyor sadece. Neden bilmiyorum, aklıma geldikçe ağlıyorum. Çok araştırdım, çok okudum. Akademik makaleleri taradım, tezlerdeki istatistiklere baktım derken kendi kendimi korkuttum biraz. Bazen bir sakinlik geliyor, bazen delirecekmiş gibi hissediyorum Öyle böyle 5 ay geçti, rabbim sağlıkla bu günleri de atlatmayı nasip etsin. Çok yorgunum…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…