- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.728
- 133
- 34
- Konu Sahibi Designer31
-
Belirtileri neydi ne şikayetle hastaneye gitmişti
öncelikle çok ama çok geçmiş olsun :/ babamda da aynı hastalıktan var ve biz vücudu morardığında doktora götürüyorduk ama hiçbir doktor anlamadı kanı düşük diyip durdular ve babam bir süre sonra trombosit düşüklüğünden dolayı beyin kanaması geçirdi. eğer baştan önlemini alsalardı belki de olmayacaktı. sadece babamda kansere çevirmedi çok şükür. dediğiniz gibi vücutta morarmalar ama öyle böyle değil çürür gibi oluyor vücut. idrarından kan gelir çok düştüğünde. halsizlik evet o da var. arada beyaz kan takviyesi yapılıyor.Şiddetli sol bacak ağrısı. Kalçadan başlayıp tüm bacağa yayılan bir ağrı ile teşhis koyuldu. Tabii 1 ay kadar özel’de oyalandık malesef. Doktor bel fıtığı, sinovit dedi. Arkasından ağrı kesilmedi tedaviler işe yaramadı profesöre gittik ve o anlayıp üniversite hastanesine yatışımızı yaptı. Öyle bir kritik anda yatışımız yapılmış ki iki gün sonra düşen trombosit sayısından dolayı kanamaları başladı. Büyük tuvaletinde, burnunda… Allah’ım korudu4 günde teşhis koyuldu ve apar topar Ankara’ya geldik sonra.
Tabii herkeste belirtiler farklı, konuştuğum hastalardan gördüklerim şöyle;
Vücutta çarpma olmadan kendi kendine oluşan morluklar
Sık diş eti, burun kanaması. Büyük tuvalette kan.
Sık ateşlenme, geçmeyen grip / nezle
Lenflerin şişmesi
Aşırı halsizlik
Mide bulantısı, karın ağrısı.
Bu şekildeydi. Genelde ilk kendini aşırı halsizlikle belli ediyor anladığım kadarıyla eşim de bacak ağrısı başlamadan önce sürekli çok yorulduğunu çok halsiz olduğunu söylüyordu.
Zor mu zor ama geçecek inşallah. Rabbim kardeşimize kâmil ve kalıcı şifalar versin, sizinde tüm sevenlerinin de gönlüne inşirah versin.Destekleriniz için minnettarım, teşekkür ederim hepinize tek tek… Konuyu açtığım günden bu güne tam tamına 206 gün geçmiş… Her günü umut ve korkuyla harmanlanmış bir 206 gün.
Türkkök’ten donörümüz bulundu. Kim bilmiyorum ama varlığına ve sağlığına duacıyım.Onaylayıp onaylamadığını söylemediler ama ileri uyum testi için kanlarınız gittiyse muhtemelen onaylamıştır dedi doktorumuz. Bugün de arayıp Ekim sonu için NAKİL yatışınız yapılabilir dedi. Öyle heyecanlandım ki… Burada da konumuzu güncellemek istedim. Nakil’den hem çok korkuyorum, hem de gördüm ki bir şekilde bu hastalıkta konu ilik nakline dönüyor. Nüks etmeden, ağır kemoterapileri yıllarca almadan nakil ile tertemiz sağlığına kavuşabilecek olması büyük bir nimet Böyle teselli ediyorum kendimi, 2 yıl kemoterapi alıp nüks edip nakil olsaydı daha kötü olmaz mıydı? Sevin diyorum kendi kendime, donör bulunmayabilirdi, o olabilirdi, bu olabilirdi. Evet verdi rabbim bir sınav ama çok şükür devasını da verdi. Yüz üstü bırakmadı hiç…
Eşim de tedirgin, Nakil konusu her açıldığında bunalıyor fark ediyorum. Bir kere daha canımız yanacak, zor engebeli bir yoldan geçeceğiz belki ama sonu güzel olacak Allah’ın izniyle.
Nerede tedavi olan, şifa bekleyen hasta varsa rabbim yardımcısı olsun.
Ya peki bu basit bi kan tahliliyle belli oluyor mu yoksa kan dışında bi test mi gerekiyor? Mesela halsizim diye doktora gidiyoruz kan testi yapiyolar orda görülüyor mu? Ben de cok halsizim ve bazen bacak agrim yurumemi engelleyecek boyuta geliyor cok hareketsiz durduktan sonraŞiddetli sol bacak ağrısı. Kalçadan başlayıp tüm bacağa yayılan bir ağrı ile teşhis koyuldu. Tabii 1 ay kadar özel’de oyalandık malesef. Doktor bel fıtığı, sinovit dedi. Arkasından ağrı kesilmedi tedaviler işe yaramadı profesöre gittik ve o anlayıp üniversite hastanesine yatışımızı yaptı. Öyle bir kritik anda yatışımız yapılmış ki iki gün sonra düşen trombosit sayısından dolayı kanamaları başladı. Büyük tuvaletinde, burnunda… Allah’ım korudu4 günde teşhis koyuldu ve apar topar Ankara’ya geldik sonra.
Tabii herkeste belirtiler farklı, konuştuğum hastalardan gördüklerim şöyle;
Vücutta çarpma olmadan kendi kendine oluşan morluklar
Sık diş eti, burun kanaması. Büyük tuvalette kan.
Sık ateşlenme, geçmeyen grip / nezle
Lenflerin şişmesi
Aşırı halsizlik
Mide bulantısı, karın ağrısı.
Bu şekildeydi. Genelde ilk kendini aşırı halsizlikle belli ediyor anladığım kadarıyla eşim de bacak ağrısı başlamadan önce sürekli çok yorulduğunu çok halsiz olduğunu söylüyordu.
İnşaallah en kısa zamanda Kızılay'a gideceğim ve hem annemin iyiye gittiğini hemde donor oldugumu yazacağım
Evet hatırladım sizi.
Kızılay’a gidip 3 tüp kan vererek “kök hücre bağışçısı olmak istiyorum.” demeniz yeterli, biri ile eşleşirseniz eğer sizi telefonla arayarak haberdar ediyorlar.
Allah razı olsunBu düşünceniz beni o kadar mutlu ki, birine umut olacaksınız, belki bir hayat kurtulacak sayenizde. Çok duygulandım…
Merhaba bende size birşey danışmak istiyorumöncelikle çok ama çok geçmiş olsun :/ babamda da aynı hastalıktan var ve biz vücudu morardığında doktora götürüyorduk ama hiçbir doktor anlamadı kanı düşük diyip durdular ve babam bir süre sonra trombosit düşüklüğünden dolayı beyin kanaması geçirdi. eğer baştan önlemini alsalardı belki de olmayacaktı. sadece babamda kansere çevirmedi çok şükür. dediğiniz gibi vücutta morarmalar ama öyle böyle değil çürür gibi oluyor vücut. idrarından kan gelir çok düştüğünde. halsizlik evet o da var. arada beyaz kan takviyesi yapılıyor.
o kadar zor günler geçirdik ki ama hepsi geçip gidiyor. dualarımız sizinle. rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah. güçlü olmaya çalışın. zor olduğunu biliyorum ama bu da geçecek diye düşünün
Heöatolojye gittin mi ? Aynı belirtiler olmadı aynı hastalık olacağı anlamına asla gelmiyorMerhaba bende size birşey danışmak istiyorumbende bacaklarda morarma şikayeti ile dahiliyeye gittim ve trombosit değerlerime bakıldı. Neredeyse hiç trombositin yok acil hematolojiye yönlendirildim halsizlik vücutta morar ma koltuk altı lenflerinde şişme, diş eti kanamaları ve bir yerimi kestiğimde kanın durmaması ben de ki belirtiler di daha 14 aylık oğlum var ve 24 yaşındayım . Yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkcası
Kan sonuçlarım dün çıktı henüz. Hematolojiye randevü aldım . İnşallah öyle olurHeöatolojye gittin mi ? Aynı belirtiler olmadı aynı hastalık olacağı anlamına asla gelmiyor
Rahat ol lütfen
Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun sağolun.öncelikle çok ama çok geçmiş olsun :/ babamda da aynı hastalıktan var ve biz vücudu morardığında doktora götürüyorduk ama hiçbir doktor anlamadı kanı düşük diyip durdular ve babam bir süre sonra trombosit düşüklüğünden dolayı beyin kanaması geçirdi. eğer baştan önlemini alsalardı belki de olmayacaktı. sadece babamda kansere çevirmedi çok şükür. dediğiniz gibi vücutta morarmalar ama öyle böyle değil çürür gibi oluyor vücut. idrarından kan gelir çok düştüğünde. halsizlik evet o da var. arada beyaz kan takviyesi yapılıyor.
o kadar zor günler geçirdik ki ama hepsi geçip gidiyor. dualarımız sizinle. rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah. güçlü olmaya çalışın. zor olduğunu biliyorum ama bu da geçecek diye düşünün
Ya peki bu basit bi kan tahliliyle belli oluyor mu yoksa kan dışında bi test mi gerekiyor? Mesela halsizim diye doktora gidiyoruz kan testi yapiyolar orda görülüyor mu? Ben de cok halsizim ve bazen bacak agrim yurumemi engelleyecek boyuta geliyor cok hareketsiz durduktan sonra
Peki sizin suan sonucunuz nedir ne durumdasiniz rabbim hepimize şifa versin hastalıklardan korusun
Öncelikle benim 60lı yaşlardaki halama da yeni yeni ilik nakli yapıldı. Rabbime şükürler olsun ki amcamla ilikleri uydu, biz hiç ilik aramak zorunda kalmadık. İlik süreci gözünüzü korkutmasın, tabiki her tedavi sürecinde olduğu gibi hassasiyetler oluyor ama şifa gelecekse insan her zorluğa alışıyor. Ayrıca doktorlar başta bizi çok korkutmuşlardı (her ihtimali söylemek onların görevi sonuçta) ama halam söylenen pek çok yan etkiyi yaşamadı bile. Şimdilerde izolasyon altında pek çok besin yasak, insanlarla görüşemiyor bağışıklığı düştüğü için ama Allah kolaylık veriyor inanın. Sakınan göze çöp batar misali nasıl olduğunu anlamadan çok sıkı izolasyon altında olduğu bir dönem covid olmuştu ama onu da atlattı. Modunuzu düşürmeyin hastalık da sağlık da bizler için. Rabbim eşinize ve şifa bekleyen tüm hastalara Ya Şafi adıyla şifa versin inşallah.
Rabbim sifa versin. sigara kullaniyormuydu uzuldum tez zamanda atlatin insAllah kardesim aminAmin çok teşekkürler Allah’ım hepimize güzel, sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah. Size de çok geçmiş olsun.Eşimin ablasının iliği uymadı, çok şükür Türkök’ten uyumlu donör bulundu, kim bilmiyorum ama görsem sarılır ağlarım, o kadar kıymetli bi insan ki benim için. Donör olmanın önemini şu an kavrıyorum. Keşke insan başına gelmeden bazı şeyleri anlayabilse…
Amin Allah razı olsun sağolunRabbim sifa versin. sigara kullaniyormuydu uzuldum tez zamanda atlatin insAllah kardesim amin
peki donör nasıl olunuyor? başkasına nasıl ilik verebiliyoruz acıtıcı bişey mi ve bize zararı var mı bu durumun? nereye başvuruyoruz bunun için?Amin çok teşekkürler Allah’ım hepimize güzel, sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah. Size de çok geçmiş olsun.Eşimin ablasının iliği uymadı, çok şükür Türkök’ten uyumlu donör bulundu, kim bilmiyorum ama görsem sarılır ağlarım, o kadar kıymetli bi insan ki benim için. Donör olmanın önemini şu an kavrıyorum. Keşke insan başına gelmeden bazı şeyleri anlayabilse…
Allah şifa versin inşallahBir hafta öncesine kadar küçücük dertlerim, bebeği ne zaman yapmalıyım sıkıntım, iş problemlerim vardı. Bugüne geldiğimizde ise elimde eşim için koyulan bir lösemi teşhisi var. Hiç hakim olduğum bir hastalık değil, çevremde yok, etrafımda olmadı bu güne kadar. Yarın hastahaneye yatış yapıyoruz, Allah’tan süreci çok hızlı ilerlettik. Çok üzgünüm ama ona belli etmemek için elimden geleni yapıyorum. Biliyorum ki bu hastalığın en büyük ilacı moral ve bu süreci geçirebileceği en huzurlu şekilde atlatsın istiyorum.
Şu an en büyük derdim neler yapabileceğim ve Beni nasıl bir süreç beklediği… çok ihtiyacım var desteğinize, bi omuza, yüreklendirilmeye. Güçlü duruyorum ama korkuyorum, sevdiğim adamı acı çekerken gördüğümde gözyaşlarıma hakim olamamaktan, beni ağlarken görmesinden öyle korkuyorum ki…
Kızılaya gidip 3 tüp kan vererek kök hücre bağışçısı olmak istediğinizi söylüyorsunuz. Kanınızla eğer bir hasta eşleşme sağlarsa Türkök görevlileri sizi arıyor, tekrar bir kan alınıyor ileri uyum testi için. Sonrasında sağlık kontrollerinden geçiyorsunuz, sizin için herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinden emin olmak için.peki donör nasıl olunuyor? başkasına nasıl ilik verebiliyoruz acıtıcı bişey mi ve bize zararı var mı bu durumun? nereye başvuruyoruz bunun için?
Kızılaya gidip 3 tüp kan vererek kök hücre bağışçısı olmak istediğinizi söylüyorsunuz. Kanınızla eğer bir hasta eşleşme sağlarsa Türkök görevlileri sizi arıyor, tekrar bir kan alınıyor ileri uyum testi için. Sonrasında sağlık kontrollerinden geçiyorsunuz, sizin için herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinden emin olmak için.
Kök hücreleri (iliği) vermek ise kan vermek gibi, bir koldan kanınızı alıp, makine kök hücreyi ayrıştırıp diğer koldan kanınızı size geri veriyor. Öncesinde bir 4 gün aşı olunuyor kök hücrelerin kanınıza karışması için. Sadece o aşının hafif kemik ağrısı yaptığını söyleyenler var, ama bir hayat kurtarmanın yanında o ağrı nedir ki? Hastalarımız neler çekiyorKüçük bebeklerin, çocukların bile kardeşlerine donör olduğunu düşünürsek hepimiz yapabiliriz bence Türkiye bu konuda gerçekten duyarlı bir ülke, yapılan nakillerin neredeyse %40’ı dışarıdan bağışçılardan sağlanıyor Ne olursa olsun merhametli, vicdanlı bir milletiz
çok çok geçmiş olsunMerhaba bende size birşey danışmak istiyorumbende bacaklarda morarma şikayeti ile dahiliyeye gittim ve trombosit değerlerime bakıldı. Neredeyse hiç trombositin yok acil hematolojiye yönlendirildim halsizlik vücutta morar ma koltuk altı lenflerinde şişme, diş eti kanamaları ve bir yerimi kestiğimde kanın durmaması ben de ki belirtiler di daha 14 aylık oğlum var ve 24 yaşındayım . Yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkcası
Malesef direk hematolojiye yönlendirdi. Hematoloji de randevü bulmak çok zor. Dahiliye yönlendiriyor onlar 10-20 gün sonrasına atıyor teşhis koyulana kadar epey zaman geçiyorçok çok geçmiş olsunpeki size hiç demedi mi doktor trombosit yüklemesi yapmamız lazım diye? değeriniz kaçtı?
Merhaba. Göründünüz mü dahiliyeye? Lütfen ihmal etmeyin, Allah korusun lösemi, lenfoma gibi bir durumsa erken teşhisin önemi büyük. Trombositlerinizin değeri kaç? PLT.Malesef direk hematolojiye yönlendirdi. Hematoloji de randevü bulmak çok zor. Dahiliye yönlendiriyor onlar 10-20 gün sonrasına atıyor teşhis koyulana kadar epey zaman geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?