Lösemi teşhisi koyuldu 🥺

Belirtileri neydi ne şikayetle hastaneye gitmişti

Şiddetli sol bacak ağrısı. Kalçadan başlayıp tüm bacağa yayılan bir ağrı ile teşhis koyuldu. Tabii 1 ay kadar özel’de oyalandık malesef. Doktor bel fıtığı, sinovit dedi. Arkasından ağrı kesilmedi tedaviler işe yaramadı profesöre gittik ve o anlayıp üniversite hastanesine yatışımızı yaptı. Öyle bir kritik anda yatışımız yapılmış ki iki gün sonra düşen trombosit sayısından dolayı kanamaları başladı. Büyük tuvaletinde, burnunda… Allah’ım korudu 4 günde teşhis koyuldu ve apar topar Ankara’ya geldik sonra.

Tabii herkeste belirtiler farklı, konuştuğum hastalardan gördüklerim şöyle;

Vücutta çarpma olmadan kendi kendine oluşan morluklar

Sık diş eti, burun kanaması. Büyük tuvalette kan.

Sık ateşlenme, geçmeyen grip / nezle

Lenflerin şişmesi

Aşırı halsizlik

Mide bulantısı, karın ağrısı.

Bu şekildeydi. Genelde ilk kendini aşırı halsizlikle belli ediyor anladığım kadarıyla eşim de bacak ağrısı başlamadan önce sürekli çok yorulduğunu çok halsiz olduğunu söylüyordu.

öncelikle çok ama çok geçmiş olsun :/ babamda da aynı hastalıktan var ve biz vücudu morardığında doktora götürüyorduk ama hiçbir doktor anlamadı kanı düşük diyip durdular ve babam bir süre sonra trombosit düşüklüğünden dolayı beyin kanaması geçirdi. eğer baştan önlemini alsalardı belki de olmayacaktı. sadece babamda kansere çevirmedi çok şükür. dediğiniz gibi vücutta morarmalar ama öyle böyle değil çürür gibi oluyor vücut. idrarından kan gelir çok düştüğünde. halsizlik evet o da var. arada beyaz kan takviyesi yapılıyor.

o kadar zor günler geçirdik ki ama hepsi geçip gidiyor. dualarımız sizinle. rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah. güçlü olmaya çalışın. zor olduğunu biliyorum ama bu da geçecek diye düşünün

Zor mu zor ama geçecek inşallah. Rabbim kardeşimize kâmil ve kalıcı şifalar versin, sizinde tüm sevenlerinin de gönlüne inşirah versin.
Donör bulunması ne güzel bir nimet. İnşallah insanlar bu konularda daha bilinçli olurlar. Sağlıklı insanlar inşallah Kan ve ilik bağışçısı olmayı ve sonrasında da vazgeçmemeyi bir sorumluluk olarak kabul ederler.
Rabbim kolaylaştırsın. Güzel haberlerinizi almayı en kısa zamanda hepimize göstersin Rabbimiz.

Ya peki bu basit bi kan tahliliyle belli oluyor mu yoksa kan dışında bi test mi gerekiyor? Mesela halsizim diye doktora gidiyoruz kan testi yapiyolar orda görülüyor mu? Ben de cok halsizim ve bazen bacak agrim yurumemi engelleyecek boyuta geliyor cok hareketsiz durduktan sonra
Peki sizin suan sonucunuz nedir ne durumdasiniz rabbim hepimize şifa versin hastalıklardan korusun

Öncelikle benim 60lı yaşlardaki halama da yeni yeni ilik nakli yapıldı. Rabbime şükürler olsun ki amcamla ilikleri uydu, biz hiç ilik aramak zorunda kalmadık. İlik süreci gözünüzü korkutmasın, tabiki her tedavi sürecinde olduğu gibi hassasiyetler oluyor ama şifa gelecekse insan her zorluğa alışıyor. Ayrıca doktorlar başta bizi çok korkutmuşlardı (her ihtimali söylemek onların görevi sonuçta) ama halam söylenen pek çok yan etkiyi yaşamadı bile. Şimdilerde izolasyon altında pek çok besin yasak, insanlarla görüşemiyor bağışıklığı düştüğü için ama Allah kolaylık veriyor inanın. Sakınan göze çöp batar misali nasıl olduğunu anlamadan çok sıkı izolasyon altında olduğu bir dönem covid olmuştu ama onu da atlattı. Modunuzu düşürmeyin hastalık da sağlık da bizler için. Rabbim eşinize ve şifa bekleyen tüm hastalara Ya Şafi adıyla şifa versin inşallah.

İnşaallah en kısa zamanda Kızılay'a gideceğim ve hem annemin iyiye gittiğini hemde donor oldugumu yazacağım

Merhaba bende size birşey danışmak istiyorum bende bacaklarda morarma şikayeti ile dahiliyeye gittim ve trombosit değerlerime bakıldı. Neredeyse hiç trombositin yok acil hematolojiye yönlendirildim halsizlik vücutta morar ma koltuk altı lenflerinde şişme, diş eti kanamaları ve bir yerimi kestiğimde kanın durmaması ben de ki belirtiler di daha 14 aylık oğlum var ve 24 yaşındayım . Yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkcası

Heöatolojye gittin mi ? Aynı belirtiler olmadı aynı hastalık olacağı anlamına asla gelmiyor
Rahat ol lütfen

Heöatolojye gittin mi ? Aynı belirtiler olmadı aynı hastalık olacağı anlamına asla gelmiyor
Rahat ol lütfen
Kan sonuçlarım dün çıktı henüz. Hematolojiye randevü aldım . İnşallah öyle olur sadece bebeğim için üzüldüm . Umarım herşey güzel olur

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun sağolun.

Kan testi ile büyük ölçüde anlaşılıyor ama kesin tanı için biyopsi yapılması gerekiyor. Kan değerlerinde wbc, plt, lym gibi değerlerden belli oluyor. Bu bacak ağrısı kesik kesik olmuyor ama ne yaparsan yap geçmeyen şiddetli bir ağrı. Hareketsiz durduktan sonra ağrıyorsa bence başka bir şeydir.

Halsizlik için de şunu söyleyebilirim d ve b12 düşükse bile aşırı halsizlik yapıyor. Bol su içmemek bile bir etken halsizlik için. Böyle durumlarda en kötüsünü düşünmeye meyiliyiz hepimiz ama bence endişe etmeyin

Aminnn

Amin çok teşekkürler Allah’ım hepimize güzel, sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah. Size de çok geçmiş olsun. Eşimin ablasının iliği uymadı, çok şükür Türkök’ten uyumlu donör bulundu, kim bilmiyorum ama görsem sarılır ağlarım, o kadar kıymetli bi insan ki benim için. Donör olmanın önemini şu an kavrıyorum. Keşke insan başına gelmeden bazı şeyleri anlayabilse…

Rabbim sifa versin. sigara kullaniyormuydu uzuldum tez zamanda atlatin insAllah kardesim amin

Rabbim sifa versin. sigara kullaniyormuydu uzuldum tez zamanda atlatin insAllah kardesim amin
Amin Allah razı olsun sağolun
Evet maleaef sigara alışkanlığı vardı. Sigaranın içerisinde bulunan “benzen” adlı madde direkt lösemiye sebep olan bir maddeymiş.

peki donör nasıl olunuyor? başkasına nasıl ilik verebiliyoruz acıtıcı bişey mi ve bize zararı var mı bu durumun? nereye başvuruyoruz bunun için?

Allah şifa versin inşallah

peki donör nasıl olunuyor? başkasına nasıl ilik verebiliyoruz acıtıcı bişey mi ve bize zararı var mı bu durumun? nereye başvuruyoruz bunun için?
Kızılaya gidip 3 tüp kan vererek kök hücre bağışçısı olmak istediğinizi söylüyorsunuz. Kanınızla eğer bir hasta eşleşme sağlarsa Türkök görevlileri sizi arıyor, tekrar bir kan alınıyor ileri uyum testi için. Sonrasında sağlık kontrollerinden geçiyorsunuz, sizin için herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinden emin olmak için.

Kök hücreleri (iliği) vermek ise kan vermek gibi, bir koldan kanınızı alıp, makine kök hücreyi ayrıştırıp diğer koldan kanınızı size geri veriyor. Öncesinde bir 4 gün aşı olunuyor kök hücrelerin kanınıza karışması için. Sadece o aşının hafif kemik ağrısı yaptığını söyleyenler var, ama bir hayat kurtarmanın yanında o ağrı nedir ki? Hastalarımız neler çekiyor Küçük bebeklerin, çocukların bile kardeşlerine donör olduğunu düşünürsek hepimiz yapabiliriz bence Türkiye bu konuda gerçekten duyarlı bir ülke, yapılan nakillerin neredeyse %40’ı dışarıdan bağışçılardan sağlanıyor Ne olursa olsun merhametli, vicdanlı bir milletiz

Şifanız tez olsun.

Yıllar önce kök hücre bağışcısı oldum.

Dediğiniz gibi bir insana sağlık olarak dokunabilmek kadar güzel birşey olamaz.

sağlıkla kalın

çok çok geçmiş olsun peki size hiç demedi mi doktor trombosit yüklemesi yapmamız lazım diye? değeriniz kaçtı?

çok çok geçmiş olsun peki size hiç demedi mi doktor trombosit yüklemesi yapmamız lazım diye? değeriniz kaçtı?
Malesef direk hematolojiye yönlendirdi. Hematoloji de randevü bulmak çok zor. Dahiliye yönlendiriyor onlar 10-20 gün sonrasına atıyor teşhis koyulana kadar epey zaman geçiyor

Malesef direk hematolojiye yönlendirdi. Hematoloji de randevü bulmak çok zor. Dahiliye yönlendiriyor onlar 10-20 gün sonrasına atıyor teşhis koyulana kadar epey zaman geçiyor
Merhaba. Göründünüz mü dahiliyeye? Lütfen ihmal etmeyin, Allah korusun lösemi, lenfoma gibi bir durumsa erken teşhisin önemi büyük. Trombositlerinizin değeri kaç? PLT.

Bu arada bizim de ilik naklimiz Kasım sonuna ertelendi, şu an nakil öncesi tedavilerimizi oluyoruz. Diş tedavisi ve bacağa pıhtı attığı için onunla ilgili bir kaç tedavi…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…