Lösemi teşhisi koyuldu 🥺

Nasıl oldu eşin, sen nasılsın

Merhaba;
Bugün ilik naklinin 108. günü. Yarı uyumlu ilik nakli ve babadan yapıldı. Kontrol sürecimiz uzun olacak diye tahmin ediliyor ama çok şükür en azından evimize dönebildik. Umarım bir an önce sağlığımıza tamamen kavuşuruz.

Ben hala tedirginim tabii ki, çok fazla şey yaşadık. Gözümün önünde de çok fazla hasta hayatını kaybetti, bunlara tanık olmak biraz yıprattı, ama Allah'ın izniyle toparlayacağım inşallah.

Merhaba aradan yıllar geçmiş ama sormak istiyorum b hücreli bile ayrı demişsiniz ya b hücreli dahami kötü acaba

Merhaba;

B hücreli löseminin tipleri var. B ALL, PRE B ALL vs vs... Alt tipi önemli. Normal B ALL en düşük riskli lösemi türlerinden biriyken, Philadelphia pozitif geninin pozitif olduğu bir B ALL yüksek riskli gruba giriyor ve genelde bu tür lösemilerde kemoterapi tedavisi biter bitmez ilik nakli yapılıyor. Bu geni taşıyıp nakil olup iyileşen arkadaşlarımız oldu ama süreç boyunca.

Çok geçmiş olsun saglık gibisi yok gercekten. Eşiniz eski saglıgından da daha iyi olur inşallah. Allah evlatlarına ve size bağıslasın.

Amin inşallah, tek duam bu. Hayatım durdu içim yanıyor güçlü durmakta zorlanıyorum ama onun için dayanmak zorundayım
30 lu yaslarda benımde tanıdığım gecirdi. 15 yıl olmuştur atlatalı. Hatta cocugun bile olmayacak demişler. Üstüne dogum bile yaptı. Allah yardımcısı olsun. Allah ıö sifa versin

Çok geçmiş olsun. Umarım sağlığınıza tamamen kavuşur mutlu mutlu yaşarsınız . Daha herşey çok taze.

Zamanla endişeniz azalacak. Hastanede geçirdiğiniz süre azaldıkça tekrar normal hayata uyum sağlayacaksınız. En azından bende öyle oldu. Kızımın tedavisi bitince tekrar sosyalleşmeyi öğrendim.

İyi huylu b hücresi KLL

Çok geçmiş olsun dertleşmeye geldim. İnsan eşiyle ilgili bir hastalık öğrenince dünyası başına yıkılıyor ben de benzer durumdan geçtim kanser değildi ama kronik bir hastalıktı nasıl gideceğini bilmediğim Her sabah ağlayarak uyandım ama süreç ilerleyince azalıyor bu duygular insallah eşin de sağlığına kavuşunca geride kaldı diyeceksin Lösemi olup atlatan bir daha hiç nüksetmeyen çokça insan var iyi düşün eşinin yanında ol gerisi kader elimizden ne gelir ki insanın başına herşey gelebiliyor. Şuan durumu nasıl?

Her şey çok güzel gidiyordu bir ay öncesine kadar. Sonra bir bel ağrısı başladı, beyin cerrahiye gittik mr’da tutulum çıktı hastalık metastaz yapmış diyor beyin doktorları. Omurgada da kırık var, pazartesi günü ameliyata gireceğiz

Ameliyatta parça alacaklar patolojiye gidecek, ama beyin cerrahı %100 metastaz diyor. Kendi doktorumuz kemik iliği biyopsisi yaptı o temiz geldi, kemik iliğinde herhangi bir hastalık.

Beyin cerrahının yanılmış olmasını diliyorum tüm kalbimle İnşallah bunu da atlatacağız, her şey çok ağır geliyor şu an

Allah'ım tez vakitte aciil şifalar versin inşallah doktor yanılmış olsun

Allah'ım tez vakitte aciil şifalar versin inşallah doktor yanılmış olsun

Bu forumda okumuştum, bir kaç doktor kesin omurga tümörü demişti ama biyopsisi temiz gelmişti. Ne bileyim, o kadar çok ki ilaçlı mr’da bile yanlış yorumlamalar tam 20 gündür araştırıyorum, ne yalan söyleyeyim umudum da doktorun tüm söylediklerine rağmen yüksek. Adım adım sağlıkla ilerleriz inşallah

Rabbim tez zamanda sifa versin. Umutlu olun. Iy düşünün iyi olsun inşallah

Designer üzüldüm gerçekten. Omurgada neden kırık oldu? İnşallah doktorlar yanılmıştır.

İnşallah.
Kemikler güçsüzleştiği için sanırım
Allah şifa versin inşallah eşinize. Moral çok önemli biliyorsunuz, lütfen olumlu düşünmeye çalışın.

Benim babama da bir anda son evre kemik iliği kanseri teşhisi konmuştu 2018 yılında. Uzun süre hastanede yattı, doktorlar çok olumsuz konuşuyorlardı. Hatta abimi çağırmışlar, son atımlık bir kurşunumuz kaldı bu da sonuç vermezse her şeye hazırlıklı olun demişler.
Dağ gibi adam eridi resmen o süreçte.
Ama babam asla umutsuzluğa kapılmadı, ben burdan iyileşip çıkacağım kimse üzülmesin dedi. Hastalığın tam teşhisi multipl miyelom.
Bu hastalıkta da kemikler güçsüzleşiyormuş. Doktor yatakta dönerken bile kırıklar oluşabilir demişti. Dediği gibi de oldu, hastanede köprücük kemiği kırıldı babamın.

Uzun bir tedavi süreci oldu. 2019 Haziran ayında da ilik nakli oldu. Şimdi çok şükür daha iyi. Tam bilmiyrm koruma tedavisi mi oluyor, her ay düzenli kan verip ilaçlarını alıyor.

Umudunuzu kaybetmeyin diye yazdm. Daha geçen hafta da 67.yaş gününü kutladık babamın.
Sizin de birlikte sağlıklı uzun ömürleriniz olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…