• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lokma sayan esim ve abim ve ben :(

April09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
439
2
118
Diğer
2 yillik evliyim. Bir haftadir abim bizde misafir. Abimin psikolojik rahatsizligi var ve esim abimi sevmiyor maalesef. Abim cok icine kapanik ve cok sessiz birisidir.

Abimin bizde kalmasini (2hafta kalacak bizde) hic istemedi zor ikna ettim.
Esim cok bencil birisi abime selam bile zor veriyor, agzinda geveliyor merhabeyi bile. Bunun disinda hic konusmuyor abimle.
Biz sabah erkenden ise gidiyoruz ve aksam eve geliyoruz. Abim tüm gün evde ve aksamlari dedigim gibi icine kapanik oldugundan yanimizda anca 1 saat oturuyor ve odasina cekiliyor.

Esim kendi kendinimi dolduruyor bilmiyorum ama anlayamadigim bi sekilde kin besliyor abime (bir iki sene önce tartismislardi ama ondan sonra normal davrandilar ikiside birbirine)
Sürekli kapilari carparak acip kapatiyor, aksam gec saatlerde yüksek sesle konusyor.
Yapma böyle dedigimde inadina daha fazla yapiyor.

Aslinda cok sey var anlatacak ama dün aksam olan ve beni sona getiren konuyu anlatayim
Uzun oldu farkindayim ama lütfen okuyun.

Abim yatmisti. Esim bana tabaktaki cennet meyvesini senmi yedin dedi (tabakta 1 tane vardi)
Bende meyve sepetinde daha var dedim.
Mutfaga gitti ve mutfaktan bana bagiriyor: Burda sadece 2 tane vaaaar.
Yanima geldi ama nasil sinirli.
Ne diyosun dedim. Yine sordu senmi yedin diye hayir ama ne diyosun sen dedim.
Ne demek ne diyorum diye cikisti bana

Meyveyimi sayiyosun dedim kizdim.
Bu sefer yine bagirdi evet sayiyorum beni cileden cikarmayin.
Bende bagirdim sus bagirma diye.
Kes sesini otur kapinin önüne koymadigma (abimi kastediyor) sükret dedi.
Dondum kaldim.
Sustum.
Gittim dus aldim ve yattim.

Simdi lütfen söyleyin.
Ben ne yapayim??
Zaten mutlu bi evliligim oldugu söylenemez.

Sizce ne yapmaliyim.
Esim diyorki abin oldugu icin huzursuzuz ama ben diyorum, sen huzursuzluk cikariyosun.

Kim hakli?

Kimseye anlatamiyorum ama etrafimdakilere göre aile yani insanin ailesi önemli degil artik evli barkli insanlar icin.
Tek önemli olan insanin esi.

Bende kesinlikle katilmiyorum buna.

Ben ailemi atamam, yok sayamam, aileme esimin böyle davranmasina göz yummak istemiyorum.
Anneme de cok saygisizligi oldu esimin. Oda ayri bi konu:(

Bosanmayi cok sefer düsündüm ama siz söyleyin lütfen haksizsam söyleyin.

abin gelip yerleşmedi ya iki hafta kalıp gidecek altı üstü
eşin çok bencilce ve terbiyesizce davranmış
sen kesinlikle haklısın
eşinle de konuşman lazım yaptığının ne kadar ayıp olduğunu bilsin

Keşke ben yedim deseydiniz de sussaydı ama gercekten eşininizin hareketi hoş değil tmm para konusu yapılabilir ama bilmio mu yenen yemeğin hesabı yapılmaz böyle şeylere takılmak çoooook ayıp bence

abin gelip yerleşmedi ya iki hafta kalıp gidecek altı üstü
eşin çok bencilce ve terbiyesizce davranmış
sen kesinlikle haklısın
eşinle de konuşman lazım yaptığının ne kadar ayıp olduğunu bilsin

cok konustum ama anlamiyor

Sen sükretki simdiye kadar kovmadim evden diyor.

Ne yapiyor sana sesi bile cikmiyor diyorum

Cevap: varligi yetiyor

Esim cok bencilce ve nasil desem tepeden bakiyor:(((

Keşke ben yedim deseydiniz de sussaydı ama gercekten eşininizin hareketi hoş değil tmm para konusu yapılabilir ama bilmio mu yenen yemeğin hesabı yapılmaz böyle şeylere takılmak çoooook ayıp bence

Esimin böyle biseyi söyledigini yani ima ettigini idrak edemedimki.
YOksa ben yedim derdim tabiki

Sasirdim kaldim.

Yani misafir abim ve kim olursa olsun misafir yada yedi kat yabanci olsa bi meyve laf edilmezki.

Cok kizdim.. Eger anlattiginiz gibiyse konu... Her ne olursa olsun sizde misafir abiniz. Lokmasi sayilmaz.. Meyve icin konusulmaz ayip..... Abinizin kalcak baska yeri yokmu.. Siz onun kardesine yapsaydiniz aynisini sonuc ne olurdu ? Bende abilerimde ablalarimda kalmak zorunda oldugum icin bazen kendimi abinizin yerine koydum ve gozlerim doldu.. Gidecek imkani varsa abiniz gitsin.. Sizde size yapilanin aynisini onun ailesine yapin bakalim ne olcak.. Con kizdim........

Eşinnn densiz ve önde gideni.. çok çok ayıp etmişş..Hiç bir normal insan evine gelen misafire böyle davranmaz ..
Sen haklısın ama ne yapmalıyım dersen. Yapacağın hiç bir şey yok.Çünkü anladığım kadarı ile düşünceleri öyle konuşma ile
empati yaptırma ile değişecek biri gibi görünmüyür..

asla eş ön planda olup aileler hiç sayılamaz abinizin suçu olsa durduk yere huzurunuzu kaçırsa neyse ama anlattığınıza göre kendi dünyasında yaşayan biriymiş zaten eşiniz ayıp etmiş ne olursa olsun abinizi sevmese bile sizin hatırınız için susması gerekir yenilen meyvenin hesabını sormak ne demek bence alttan almayın eşinizin iyi bir derse ihtiyacı var

çok tuhaf bir durum neden böyle yaparki bir insan.sorsana eşine beni kendinden soğutmaya mı çalışıyosun diye?bu yaptıklarının benı üzdüğünü görmüyor musun diye???

İnsanlar sırf eşinin hatrına, eşinin ailesine katlanmak zorunda olabilir. Kimse kimseyi çok sevmek zorunda değil.
Eğer abinin eşine bir zararı küfürü hakareti yoksa ve eşin seni seviyorsa geçici süre katlanmak zorunda bence.
Ben de eşimin ailesine bayılmıyorum ama eşimin ailesidir misafir olarak gelirse kimseye diyecek lafım olamaz bana zararı olmadıkları sürece. Çünkü eşim de yeri gelir benim ailem geldiğinde sesini çıkarmaz.
Eşiniz oldukça bencil. Siz de eşinizin ailesi evinize geldiğinde aynı şeyleri yaparsınız onun nasıl bir durumda olacağını anlaması gerektiğini söyleyin. Gerçi empati yapabileceğini hiç sanmıyorum. Çünkü dediğinize göre annenizle bile bazı durumlar olmuş. Hayattaki en zor erkek anlayışsız erkektir bence, seven adam eşinin mutlu olması için böyle saçmalıklar yapmaz.
Ayrıca bi meyvenin lafını etmek ne büyük ayıp. Ben eşime ailem geldiğinde bazen yeri gelir fazla meyve kalmadıysa eşimin önüne koymam ailemin önüne koyarım. Onun ailesi geldiğinde de aynı şeyi yaparım onlar bizim misafirimizdir, biz yemesek de olur.

Son düzenleme:
Cok kizdim.. Eger anlattiginiz gibiyse konu... Her ne olursa olsun sizde misafir abiniz. Lokmasi sayilmaz.. Meyve icin konusulmaz ayip..... Abinizin kalcak baska yeri yokmu.. Siz onun kardesine yapsaydiniz aynisini sonuc ne olurdu ? Bende abilerimde ablalarimda kalmak zorunda oldugum icin bazen kendimi abinizin yerine koydum ve gozlerim doldu.. Gidecek imkani varsa abiniz gitsin.. Sizde size yapilanin aynisini onun ailesine yapin bakalim ne olcak.. Con kizdim........

Benimde cok zoruma gitti aglamamak icin zor tuttum kendimi ama bogazima dizildi hersey.
Hala cok kötüyüm:14:

Abim zaten dedigim gibi sadece 2 hafta kalacak (bi hafta kaldi)
daha sonra baska bi yere yerlesecek

Eşinnn densiz ve önde gideni.. çok çok ayıp etmişş..Hiç bir normal insan evine gelen misafire böyle davranmaz ..
Sen haklısın ama ne yapmalıyım dersen. Yapacağın hiç bir şey yok.Çünkü anladığım kadarı ile düşünceleri öyle konuşma ile
empati yaptırma ile değişecek biri gibi görünmüyür..

Cok acimasiz ve icinde merhamet yok:(

asla eş ön planda olup aileler hiç sayılamaz abinizin suçu olsa durduk yere huzurunuzu kaçırsa neyse ama anlattığınıza göre kendi dünyasında yaşayan biriymiş zaten eşiniz ayıp etmiş ne olursa olsun abinizi sevmese bile sizin hatırınız için susması gerekir yenilen meyvenin hesabını sormak ne demek bence alttan almayın eşinizin iyi bir derse ihtiyacı var

evet iyi bi derse ihtiyaci var biliyorum hatta bosanmayi düsünüyorum uzun zamandir(bu konuyla alakali degil)

ama simdi ders vermeye kalksam dahada abartiyor hareketlerini

Psikolojik rahatsızlığı olan bir insana karşı ne kadar merhametsiz ve bencil eşiniz! Geçmişte ne yaşanmışsa yaşanmış, o zaman da abinizin psikolojik sorunları var mıydı? Eğer varsa daha da kötü, yerleşmedi ya eve, kendi ailesiyle sizin aranız süt-liman mı? Sizin de şikayetleriniz varsa onlardan siz aynı tavırları mı sergiliyorsunuz? Abinize çok üzüldüm, yalnız eşinize karşı pasif olduğunuzu hissettim, onun olduğu kadar sizin de eviniz orası, asla suçsuz yere ailem hakkında konuşturmam eşim dahil kimseyi. :ssz:

Sizin adınıza cok üzüldüm
Hic hos değil esinizin lafları ve tutumu
Nihayetinde evdeki misafir. İnsan kendi yemez, evine gelene yedirir ya
Kendisinin ailesi, yakını gelmiyor mu eve?

böyle terbiyesiz ve çiğ bir insanla ömür geçmez bence.
hani yuva kurmak kolay mı diye çok yazan oluyor bu forumda,yuva eşlerin uyumla,saygıyla birbirine yaklaşabildiği yerdir.
gerisi aynı evi paylaşmaya girer ki paylaşmayıverirsiniz,en azından psikolojiniz bozulmaz.

Bence eşiniz bencilce hareket etmiş.Kim olursa olsun böyle davranamamali,kaldı ki bu kişi abiniz.iki kere dikkat etmeli insan.sevmeye bilir ama saygı göstermek zorunda..abinize yaptığı hareket sadece ona değil ,size de yapılmış oluyor.

Abiniz sizde misafir ,eşinizin yaptığı çok terbiyesizce.

Lokma sayılmaz yemeğin hesabı yapılmaz.

Abinizin varlığı yokluğu bir anlatımınıza göre. Evliliğinize ya da size karışsa belki bir nevi eşiniz rahatsız olabilirdi ama ortada böyle bir durum da yok.

Ayrıca misafire güleryüz göstermektir asıl olan.

Siz çok haklısınız. O kim olur da kapının önüne koyuyor densizlik etmiş hep..:19:

çok tuhaf bir durum neden böyle yaparki bir insan.sorsana eşine beni kendinden soğutmaya mı çalışıyosun diye?bu yaptıklarının benı üzdüğünü görmüyor musun diye???

Söyledim ama cevabi su: Abin huzurumuzu kaciriyor.

İnsanlar sırf eşinin hatrına, eşinin ailesine katlanmak zorunda olabilir. Kimse kimseyi çok sevmek zorunda değil.
Eğer abinin eşine bir zararı küfürü hakareti yoksa ve eşin seni seviyorsa geçici süre katlanmak zorunda bence.
Ben de eşimin ailesine bayılmıyorum ama eşimin ailesidir misafir olarak gelirse kimseye diyecek lafım olamaz bana zararı olmadıkları sürece. Çünkü eşim de yeri gelir benim ailem geldiğinde sesini çıkarmaz.
Eşiniz oldukça bencil. Siz de eşinizin ailesi evinize geldiğinde aynı şeyleri yaparsınız onun nasıl bir durumda olacağını anlaması gerektiğini söyleyin. Gerçi empati yapabileceğini hiç sanmıyorum. Çünkü dediğinize göre annenizle bile bazı durumlar olmuş. Hayattaki en zor erkek anlayışsız erkektir bence, seven adam eşinin mutlu olması için böyle saçmalıklar yapmaz.
Ayrıca bi meyvenin lafını etmek ne büyük ayıp. Ben eşime ailem geldiğinde bazen yeri gelir fazla meyve kalmadıysa eşimin önüne koymam ailemin önüne koyarım. Onun ailesi geldiğinde de aynı şeyi yaparım onlar bizim misafirimizdir, biz yemesek de olur.

Dedigim gibi tartismalari olmustu önceden.
Kendimi cok kötü hissediyorum abime bunlari yasattigim icin

Psikolojik rahatsızlığı olan bir insana karşı ne kadar merhametsiz ve bencil eşiniz! Geçmişte ne yaşanmışsa yaşanmış, o zaman da abinizin psikolojik sorunları var mıydı? Eğer varsa daha da kötü, yerleşmedi ya eve, kendi ailesiyle sizin aranız süt-liman mı? Sizin de şikayetleriniz varsa onlardan siz aynı tavırları mı sergiliyorsunuz? Abinize çok üzüldüm, yalnız eşinize karşı pasif olduğunuzu hissettim, onun olduğu kadar sizin de eviniz orası, asla suçsuz yere ailem hakkında konuşturmam eşim dahil kimseyi. :ssz:

Evet o tartistiklarindada abimin psikolijik sorunu vardi ve esime anlattim ve tamam demisti.
Ben onun ailesine saygisizlikta bulunmadim, hic.
esim böyle davraninca icimden geciriyorum ama yapamiyorum.
Vijdanim el vermiyor.

Pasim kaliyorum haklisiniz ama pasifligim sundan dolayi:
Ben sesimi yükseltsem ve kavga cikarsam (ki normalde kesinlikle yaparim) esim beni daha cok üzmek icin abimin yaninda olmadik seyler söyleyecek misal senin yüzünden bak kavga ediyoruz gibi.
o yüzden susmayi tercih ediyorum abim bizdeyken

Sizin adınıza cok üzüldüm
Hic hos değil esinizin lafları ve tutumu
Nihayetinde evdeki misafir. İnsan kendi yemez, evine gelene yedirir ya
Kendisinin ailesi, yakını gelmiyor mu eve?

biz yurtdisindayiz ve esimin ailesinden kimse yok burda.

böyle terbiyesiz ve çiğ bir insanla ömür geçmez bence.
hani yuva kurmak kolay mı diye çok yazan oluyor bu forumda,yuva eşlerin uyumla,saygıyla birbirine yaklaşabildiği yerdir.
gerisi aynı evi paylaşmaya girer ki paylaşmayıverirsiniz,en azından psikolojiniz bozulmaz.

cok cok haklisiniz aynen bu sekilde durum.
Inanin esim benim psikolijimide bozuyor.

Diger yandan diyorum, benmi abartiyorum

gercekten zor

Bence eşinin psikolojik sorunları var normal değil.Asıl senin onu kapının önüne koymadığına dua etsin:47:

bende düsünmüyor degilim zaman zaman..

Abiniz sizde misafir ,eşinizin yaptığı çok terbiyesizce.

Lokma sayılmaz yemeğin hesabı yapılmaz.

Abinizin varlığı yokluğu bir anlatımınıza göre. Evliliğinize ya da size karışsa belki bir nevi eşiniz rahatsız olabilirdi ama ortada böyle bir durum da yok.

Ayrıca misafire güleryüz göstermektir asıl olan.

Siz çok haklısınız. O kim olur da kapının önüne koyuyor densizlik etmiş hep..:19:

Aynen deidginiz gibi varligi yoklugu bir abimin ama esim anlamiyor anlamak istemiyor.

esim öyle dediginde bogazina sarilasim geldi ama sustum dedim sabret biraz daha..
simdiden sizlerden fikir almak icin konu actim..

Back
X