bunlar hep geçici günler tadını çıkarınSelam kızlar
Ben bir hafta önce doğum yaptım, şuan sanırım lohusa depresyonundayım. Tüm özgürlüğüm kısıtlanmış gibi uykusuz geceler neredeyse tuvalete bile gidememe uyumayan bir bebek, eşimle olan hoş sohbetlerimiz baş başa geçen huzurlu zamanlarımız geri gelmeyecek hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum. Eşimle birbirimizden uzaklaşıcaz ben çocuğa hapsolucam galiba. Bebek yapmak bana göre değilmiş diyorum. Sizce bu sadece geçici bir durum mu yoksa gerçekten güzel günlerim geride mi kaldı, bu durumu yaşamış olanlar var mı, neler yaptınız?
Lohusalık hüznü dediğimiz şey bu,çoğu kadın yaşıyorSelam kızlar
Ben bir hafta önce doğum yaptım, şuan sanırım lohusa depresyonundayım. Tüm özgürlüğüm kısıtlanmış gibi uykusuz geceler neredeyse tuvalete bile gidememe uyumayan bir bebek, eşimle olan hoş sohbetlerimiz baş başa geçen huzurlu zamanlarımız geri gelmeyecek hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum. Eşimle birbirimizden uzaklaşıcaz ben çocuğa hapsolucam galiba. Bebek yapmak bana göre değilmiş diyorum. Sizce bu sadece geçici bir durum mu yoksa gerçekten güzel günlerim geride mi kaldı, bu durumu yaşamış olanlar var mı, neler yaptınız?
Selam kızlar
Tam olarak sizin durumunuzdayım sanırım bende bebeğini kabul etmeyenleri anlıyorum şuan, tabii ki onu bırakıp uyumaya gidince bile vicdan azabı çekiyorum ama birinin sana bağımlı olması çok zormuşMerhaba öncelikle :) bu lanet lohusalık benim için öyle zordu ki, bebeğini bırakıp giden anneleri bile anladım desem yeridir. Evet ben bırakıp gitmedim, dünya kadar sevdim yavrumu ama yapamayanları da anladım sanırım. Anne olmadan istediğin kadar dinle etraftan hiç bir anlamı yok. O bebek eve gelip de kapılar kapanınca anlıyor insan.
Benim lohusalık depresyonu epey sürdü. Eşime sarılıp seni çok özledim diye bağıra bağıra ağladığımı biliyorum. Aynı evin içinde özledim. Sanki kızım aramıza girip herşeyi bozmuş gibiydi. Hangi birini anlatayım. Zordu çok zordu.
İnan bana, ilk 3-5 aydan sonra düzene giriyor. Daha doğrusu onun düzenine adapte olunuyor. Cinselliğe de çay içip sohbet etmeye de bir vakit bulunuyor.
Karşılıklı anlayış ve destekle tabi.
Güle güle sağlıkla büyütün bebişinizi. Sevgiler :)
Aynen bende kocama daha düşkün oldum ona karşı kendimi suçlu hissediyorum çünkü çocuğu isteyen hep bendim o çocuk hiç istemedi buna rağmen bana moral vermeye çalışıyor ama ben ona ihanet etmişim gibi hissediyorum inşallah herşey düzelir bizde 3 kişilik mutlu olmayı öğrenirizOğlum 2 aylık. İlk kırk günümü hatırlamak istemiyorum. Eşime çok ağladım hayatım bitti tuvalete bile koştur koştur gidiyorum. Böyle düşündüğüm için de kötü bi anneyim dimi diye çok zırladım. Şimdi daha iyiyim. Bebek bu ağlayabilir'i kabullendim. Tuvalete giderim de ağlar diye çok korkuyodum halbuki noluyo ki ağlayınca? eş desteği çok önemli. Ben istemeden uykusuzluktan oğluma söylendiğimde bile saçlarımı okşayıp sen çok iyi bi annesin der. Öyle diyince utanırım söylendiğim için ama bilirim ki beni teşvik ediyo. Henüz çok yeniyim o nedenle geçti geçecek diyemem ama 2 ayda azaldığına göre bi gün biter elbet❤
çocuk olunca kocanın pabucu dama atılır ya ben eşime daha da düşkün oldum bu da zorladı beni. Eskisi gibi bakit geçiremiyoruz sarılıp yatamıyoruz diye çok üzülüyorum. Yorum yapan herkese teşekkürler umut ve güç verdiniz.
Öğreniriz bence kardeşim Allah yokluklarını göstermesin ne eşlerimizin ne evlatlarımızınAynen bende kocama daha düşkün oldum ona karşı kendimi suçlu hissediyorum çünkü çocuğu isteyen hep bendim o çocuk hiç istemedi buna rağmen bana moral vermeye çalışıyor ama ben ona ihanet etmişim gibi hissediyorum inşallah herşey düzelir bizde 3 kişilik mutlu olmayı öğreniriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?